Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sci-fi óra e-papírból

Az e-papíros eszközök legfontosabb közös tulajdonsága a jövőszag. Aki a kezébe fog egy e-olvasót, megpillantja az e-papíros órákat, vagy akár kezébe kaparintja a Motorola gagyi e-papír kijelzős olcsótelefonját, az érezheti, milyen a jövőben élni. Lehet, hogy az eszközök eldobhatónak hatnak, de a szemünk előtt változnak meg a betűk a papíron, tiszta sci-fi élmény.

A Jonathan Frey által tervezett, Horodron névre hallgató óra pedig még a szokásos e-papíros eszközöknél is futuristább külsővel rendelkezik. A számlap nagyobbik részét a naptár foglalja el, csupán alul egy számjegyes kijelzőről lehet leolvasni a pontos időt. Mivel az órából egyelőre csak látványterv létezik, ezért nincs ára. Aki mindenképp e-papíros órát szeretne, az kénytelen a Phosphor valamelyik modelljével beérni.

0 Tovább

Sorozatgyártásra kész a színes villanykönyv

 

Sorozatgyártásra kész a világ első színes e-papírt tartalmazó e-könyv-olvasója. A kínai Hanvon Wisereader E920 típusa 9,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik - pont akkorával, mint az iPad - ami 1200*1600 pixeles felbontásra képes. A kütyü rendelkezik még gyerekbetegségekkel: a színei kimosottak, a megjelenített képek inkább újságpapírra emlékeztetnek, mint a képeskönyvek finom papírjára. Ami még rosszabb hír, hogy érintőképernyője sem a legjobb minőségű. A készülék ára 500 dollár körül lesz, amikor nyár közepe táján Kínán kívül is árusítani kezdik.

0 Tovább

Papíróra Amerikából

Nem csak villanykönyvet lehet csinálni a kis fogyasztású e-papírból, hanem órát is, gondolta az amerikai Phosphor nevű cég. Az ötlet után született karóráik félúton vannak a kütyü és az időmérő szerkezet között. A kijelzőn látható információkat szabadon lehet cserélgetni. Kérhetünk a Kék Villám egyre fogyó köréhez hasonló másodpercmutatót, de arra is van lehetőség, hogy csak két óriási, nagyikompatibilis számot írjon ki az e-papír.

Az órából nem csak az oldalt látható fémszínű szürke, fekete műanyagszíjjal szerelt verzió létezik, van elegáns bőr vagy fémszíjas, fekete tokos verzió is.

A hivatalos honlap szerint nincs magyar forgalmazója a dizájnos, papírszerű számlappal rendelkező óráknak. Aki mégis be szeretne egyet szerezni, az az Ebayen vagy a szomszédos országokban (pl. Ausztria) található viszonteladóknál próbálkozhat.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek