Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BMW-egér készült a gamereknek

Mindig érdekes, amikor autóipari tervezők készítenek bármi olyan tárgyat, aminek nincs négy kereke és motorja. Porsche Design pipái például egyszerre idézik meg a száguldást és a hátradőlős nyugodt füstölést.

A BMW dizájnerei a Thermaltake számítógépes kiegészítőgyártóval álltak össze egy projektre. Munkájuk eredménye egy minimalista, autóipari anyagokból álló, stramm gamer egér lett, a Level 10 M. Az tervezők kerülték az nagy összefüggő felületeket, az egér úgy néz ki, mintha félig szét lenne szedve. Alakja testre szabható, a játékos tenyeréhez állítható. Alja viszont elpusztíthatatlan merev alumínium.

Az egér nem tipikus BMW színekben készül, hanem inkább a játékosok szívének kedves színekben készül. Lesz fekete, fémesen fehér, katonai zöld és égővörös verzió. A belseje mindegyik készüléknek ugyanaz lesz: 8200 dpi-s érzékenységig állítható érzékelő, több játékprofil szerint átkonfigurálható szoftver. A Level 10 M egér ára több mint húszezer forint lesz.

0 Tovább

Windows 8: na de kitől is lopott a Microsoft?

Most, hogy a Microsoft fellebbentette a fátylat a készülőben levő Windows 8 lapozgatós, csempeikonos felületéről, megindult a találgatás, mégis kitől lopták az ötletet. Az össznépi játékhoz én is hozzáteszem a saját gyanúimat.

Szögezzük le az elején, eszméletlenül gáznak tartom, hogy a Microsoft ilyen pofátlanul nyúlja az Apple-t. Aki nem látja, hogy az ikonokkal teli képernyők közti lapozgatás, az örök teljes képernyős mód az iOS-ből származik, annak magam biggyesztem az orrára a szemüveget.


Többszínű borítóval lehet majd kapni a Win8-as eszközöket

Ez még csak nem is lenne gond, hiszen az Apple maga is lop időnként. Aki meg egy több millió dollár bevétellel rendelkező cég jószágait sajnálja egy másiktól... ne menjünk bele. A gondot az jelenti, hogy nem csak az iOS-ből ismerős, mert az Apple már bemutatta az egész lapozgatós hóbelevancot egy új név alatt: ez az OS X Lion.


Lion: a Windows 8 egy internetre kiszivárgott korai bétája (figyeljük meg a snap hiányát)

A Windows 8 egyetlen szerencséje, hogy az androidosság vádját nem lehet ráhúzni. Minden gépen körülbelül ugyanúgy fog kinézi, aki nem lép egyszerre egyénieskedni próbál, annak a MS rácsap a kezére. A cégnek, érthető módon, elege van a sok összelegózott vacakból. Felhasználói élmény meg egyenkülső lesz itt, nem más.

Az örömtől az ember szinte hajlamos elfelejteni, hogy az egész Windows 8 valójában egy piszoknagy Blackberry Playbook nyúlás. Az ügyes ujjas gesztusnavigációt a Research In Motion hozta el a tabletekre - meg persze a Palm HP ígéri évek óta, de sose adják ki a kütyüjüket. Az ügyesen váltott ablakok, alulról, oldalról csinosan beúszó menük, szoftverválasztók egyértelműen a QNX alapú Playbook rendszerből származnak. Talán még az átütött motorszámot is meg lehet találni valahol. Nyomozó, kérem tartóztassa le.


Még Steve Ballmer sem lenne képes rezzenéstelen arccal letagadni a hasonlóságot

És ezzel majdnem a végére értünk, csak egy bűnügy maradt. Már a Windows 7 snap funkciói - ezzel lehet egy egérmozdulattal fél képernyőre kicsinyíteni egy ablakot - is gyanúsak voltak, a mostani bemutató azonban egyértelművé tette, hogy a Microsoft mérnökei át-átlestek a szomszéd dolgozatára. Az egymás mellé dokkolható, a képernyőt teljesen kitöltő programrendezési mód egyértelműen az egérgyűlölő linuxosok kedvenc felületkezelőjéből, a Ratpoison-ből származik.


A szabad szoftver azt jelenti, hogy szabad belőle ötleteket átvenni

És akkor nem emlegettem fel, hogy a tilingnak - azaz csempézésnek - nevezett módszert a számítástechnika történetének legtöbbször lenyúlt csapata, a Xerox PARC találta ki. Mint ahogy minden mást is, a grafikus felhasználói felülettől a WYSIWYG szövegszerkesztésen keresztül a hálózati csatlakozásig. Bűnbanda ez az IT, én mondom.

0 Tovább

Ünneplős csavarozógép Swarovski-kristállyal

Kétezer példányos, Swarovski-kristállyal díszített szériával ünnepelte a Bosch barkácsgépgyártó, Ixo nevű kis, zsebrevágható akkus csavarozóját. A világ egyik legnagyobb példányszámban eladott elektromos szerszámát - valóban ennyien nem tudnak vajon kézzel csavarozni - 470 kristállyal ékítették, sőt a speciális kiadás még csinos fekete díszdobozt is kapott. A termékhez készült sajtófotókon még azt is megmutatják, hogy kibindzsizve már remekül illik a kis csavarhúzó egy divatos női táskába is.

Csak remélni tudom, hogy a többi gyártó is meghallja az idők és a dizájn szavát, és kijönnek a kicsit csinosabb szerszámokkal. Egy Makita flexet el tudnék viselni a lakásban, amin mondjuk ólomkristály helyett valami féldrágakő lenne a Mohs-skála tetejéről. Mondjuk rubin, az megy a zöldhöz, nem?

0 Tovább

Sci-fi óra e-papírból

Az e-papíros eszközök legfontosabb közös tulajdonsága a jövőszag. Aki a kezébe fog egy e-olvasót, megpillantja az e-papíros órákat, vagy akár kezébe kaparintja a Motorola gagyi e-papír kijelzős olcsótelefonját, az érezheti, milyen a jövőben élni. Lehet, hogy az eszközök eldobhatónak hatnak, de a szemünk előtt változnak meg a betűk a papíron, tiszta sci-fi élmény.

A Jonathan Frey által tervezett, Horodron névre hallgató óra pedig még a szokásos e-papíros eszközöknél is futuristább külsővel rendelkezik. A számlap nagyobbik részét a naptár foglalja el, csupán alul egy számjegyes kijelzőről lehet leolvasni a pontos időt. Mivel az órából egyelőre csak látványterv létezik, ezért nincs ára. Aki mindenképp e-papíros órát szeretne, az kénytelen a Phosphor valamelyik modelljével beérni.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek