Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Direkt készít rossz képet a digitális Szmena

A filmes fotózás egyik ritka mechanikai hibájá kelti új életre a Minimo nevű 3.2 megapixeles kamera. A gép egymásra tud fotózni két kockát úgy, ahogy csak egy óvatlanul elsütött Szmenával vagy egy elromlott Flexarettel lehetett. Ahhoz képest, hogy a gép amúgy teljesen felesleges, egy kicsit magas a 130 dolláros ára, de egy viccnek jó.

0 Tovább

Olcsó retrókamerán dolgozik a Fuji


Minden fotós - és a műszaki dizájn iránt rajongó - szívébe belopta magát a Fuji a rendkívül retró kinézetű, viszont csúcstechnológiával teletömött X100-as fényképezőgépével. A masinának csak egy szépséghibája van, több mint 260 ezer forintba kerül. Ennyiért pedig csak a különösen elszánt hobbifotósok vesznek gépet.

A héten lábra kapott pletykák visszaadják a reményt az X100-ra vágyó vékonypénzű fotósoknak. A spanyol Quesabesde és a PhotoRumors egyaránt úgy tudja, hogy készül a kisebb szenzorral és négyszeres zoomlencsével szerelt kistestvér az X10. A gépbe állítólag 2/3 inches szenzor kerül majd, ami nagyobb, mint amit a profi kompaktokba szoktak tenni. A gép várhatóan 600 dollárba fog kerülni.

(képünkön az X100 látható)

0 Tovább

Nyolcvan megapixeles kép egy kattintásra

Nyolcvan megapixel, ízlelgessük egy kicsit. A Phase One IQ180 nevű digitális hátfal - és a külön vásárolható Phase One középformátmú gép - ekkora képek készítésére alkalmas. Az óriás felbontásban dolgozó divatfotósoknak és egyéb profiknak szánt gép egy-egy képe 500 megabájtnyi helyet foglal el. A szuper masina nem túl olcsó - a fenti konfigurációért közel 48 ezer dollár kell kifizetni - viszont a Wired beható tesztje szerint közel tökéletes, a digitális hátlapra szerelt érintőkijelzőnek hála annyira könnyen kezelhető, mint egy olcsóbb hagyományos fényképezőgép.

Fel se merem tenni a kérdést, hogy egy nyolcvan megapixeles képet milyen számítógépen lehet retusálni, korrigálni. Az otthoni PC-ket már egy 10-15 megapixeles digitális negatívval is el lehet gondolkodtatni, és abszolút nem biztos, hogy egy erős, gamer PC-t nem lepne meg néhány ekkora RAW fájl. A Wired tesztelője eg Core i5-ös Macbook Pro és 4 gigabájt RAM birtokában négy képben határozta meg az egyszerre kényelmesen kezelhető fotók számát.

És hogy mégis milyen méretekről beszélünk? A Wikipédián megtalálható 10380*7760 pixeles JPG képpel ki lehet próbálni. A kép közel harminc megabájtos, hajlamos lelassítani a böngészőt.

0 Tovább

Dingóhordát is szétkergethetünk az új Pentax-szal

Akaratlanul is nehezen törhető kütyük tematikus hetet csináltunk az Akaromon. Ha viszont már így alakult, akkor egy frissen bejelentett fényképezőgéppel, a strapabíró Pentax WG-1-el. A gépből létezik GPS-szel felszerelt és anélküli verzió is. A gép 14 megapixeles képeket csinál, ötszörös optikai zoommal rendelkezik, de ezek a legkevéssé fontos jellemzői. Lényegesebb azt tudni, hogy a masinára nyugpdtan ráülhet egy százkilós ember is, nem törik össze, a mechanika remekül működik a fagypont alatt is, a ház ütésálló, sőt tíz méterig vízálló is. A WG-1-et rövid hevedere és karabínere segítségével hasznos közelharci fegyver, szét lehet vele kergetni a támadó dingóhordát, vagy le lehet ütni a fáról a kényelmetlenül magasan lógó almákat.

A gép ára 400 dollár, a GPS-en ötven dollárt lehet spórolni, de nem érdemes, jó lesz az még valamikor.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek