Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már jövőre megérkezhet az új Windows

Blue kódnéven készül a Windows 8 utódja, amely már jövőre megjelenhet. Premierjét követően az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is éves frissítési ciklusra vált a cégtől származó belső információk szerint.

A The Verge című amerikai technológiai hírportál belső forrásból származó információi szerint már a jövő év közepén megjelenhet a Windows 8 egyelőre Blue kódnéven emlegetett utódja.

A Blue első kiadása valószínűleg egy legális Windows 8 rendszerekre telepíthető, új funkciókat tartalmazó frissítés lesz, amelyet vagy teljesen ingyen, vagy rendkívül olcsón fog kínálni a Microsoft.

Évente okosabb lesz a Windows

A Windows Blue bevezetésével a szoftvercég szakít korábbi gyakorlatával, amelynek lényege az volt, hogy a cég néhány évente rukkol elő egy-egy újabb Windowszal. Hasonló stratégiát alkalmaz az Apple is, amely korábban kétévente frissítette Mac OS X nevű operációs rendszerét, annak legújabb kiadására azonban már csak egy évet kellett várnia a felhasználóknak.

Ez azért szerencsés, mert ha nem teljesen új rendszerként kell kommunikálni egy rendszert, akkor nem okoz csalódást a felhasználóknak a forradalmi újítások hiánya. A Windows Blue tudása a tervek szerint évente frissül majd úgy funkciókkal, ha a The Verge információi helyesek, így a rendszer versenyképesebb maradhat a rivális Apple termékkel.

Az is valószínűsíthető, hogy az új számítógépeket mindig automatikusan a legújabb Windows-kiadással kerülnek majd a boltokba - hasonló gyakorlatot alkalmaz az Apple is, amelynek szoftverfrissítései általában a néhány generációval korábbi gépekre is olcsón megvásárolhatók.

1 Tovább

IPad 1 vs. iPad 2: külsőre


szólj hozzá: iPad 1 vs iPad 2

Azok után, hogy pénteken megkezdődött Magyarországon is az iPad 2 forgalmazása, megkaptuk az Apple-től saját tesztpéldányunkat. Mivel az első változatból is "porosodik" egy a Techbázisnál, videón is összemértem a kettőt.

Tokkal együtt nem is olyan könnyű megítélni, vajon sokat számít-e az utódnál a 30 százalékos súlycsökkenés, kicsomagolva viszont már határozottan könnyebb, légiesebb az utód. Most, hogy kicsit alaposabban szemügyre vettem az új tabletet, megállapítottam, hogy az ívelt hátsó fedlap miatt a kapcsolók és a dokkoló sem esik annyira kézre - de ez szerepel a filmen is.

Ami nem, az az, hogy a mágneses Smart Cover ugyan nagyon szép, főleg az élénkebb színekben, de amikor hosszabban kézbe kell fogni a tabletet, már nem olyan kényelmes - ilyenkor jobban esik lekapni és letenni valahová. Nem tudom, más hogy van ezzel, de kényelmetlen, hogy oda kell fogni a hátlaphoz. Ettől eltekintve persze jobban tetszik az új, hogy is ne tetszene?

Az alaposabb kipróbálás pedig még csak most kezdődik...

0 Tovább

Levelet hozott a drótposta

Apple iPad 2 bemutató meghívó

"Gyertek és lássátok, minek az éve lesz 2011."

 

Mi is megkaptuk az Apple meghívóját az iPad 2 bemutatójára, no nem a Yerba Buena Centerbe, San Franciscóba, "csak" Londonba, ahol a cég európai újságírókat lát majd vendégül.

Ezek szerint a San Franciscó-i premiert kivetítőről nézzük majd végig a brit fővárosban, némi élő fel- és levezetéssel (a dolog mikéntjét még csak találgatni lehet), de arra kaptunk ígéretet, hogy a meghívóink által szemérmesen csak "új terméknek" nevezett készülékeket már élőben is szemügyre vehetjük a helyszínen.

 

Ha csak annyira szól majd az iPad 2-ről az idei év, mint az előző az elsőről, akkor már megéri megnézni a kütyüket. Kíváncsian várjuk, lesz-e valami váratlan újítása ahhoz képest (vékonyabb design, előlapi kamera, gyorsabb processzor), amit jelenleg csiripelnek a madarak.

0 Tovább

iPhone-t vegyen, aki új szoftvert szeretne

IPhone-t érdemes annak vennie, aki az elérhető legfrissebb szoftvert szereti telepíteni a készülékére - írja a Techcrunch. Az Apple okostelefont választóknak kilencven százalékos esélyük van arra, hogy a legújabb operációs rendszert felrakhassák készülékükre, és élvezzék az új funkciókat. Android esetében ez a szám jóval alacsonyabb, jelenleg a telefonok 0.4 százalékára elérhető a 2.3-as Android.

Ha a statisztika csal is valamennyit, mert az iPhone-os számok kizárólag a Bump nevű alkalmazás fejlesztőitől származnak, nem csal nagyot. A legújabb Androidot először a Google fejlesztői telefonjain lehet megnézni, később a frissítések megjelennek a HTC és a Samsung készülékekre, a többi gyártó pedig jelentős késéssel követi őket. A fenti gyakorlatnak megfelelően a 2.3-as rendszer jelenleg csak a Nexus S-en található meg. A megelőző 2.2-es rendszerre pedig a telefonok 52 százalékát frissítették.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek