Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már csak 496 napig él a Windows XP

496 nap múlva véget ér a Windows XP mindennemű támogatása - új javítások híján - veszélyes lesz a magyar netezők körében még mindig a legnépszerűbbnek számító rendszerről internetezni.

A Microsoft hivatalos terméktámogatási oldalán lévő információk szerint 2014 áprilisában végleg megszűnik a Windows XP terméktámogatása - hívta fel a figyelmet a ComputerWorld amerikai technológiai magazin.

A 2001-ben megjelent operációs rendszer teljes körú (általános) támogatása már három évvel ezelőtt megszűnt. Ez azt jelenti, hogy semmilyen új funkciót, javítócsomagot nem készítettek már a szoftverhez, a kritikus hibáit azonban a Microsoft már csak 496 napig fogja javítani. Ezt követően azonban már semmilyen javítás nem készül majd az XP-hez, ha a szoftvercég tartja magát terveihez.

Itthon még az XP a legnépszerűbb

Eredetileg az XP támogatása már évekkel korábban teljesen megszűnt volna, de a szoftver népszerűsége - és utódja, a Vista sikertelensége - miatt a támogatását a szokásos időszak mintegy két és félszeresére terjesztette ki a cég.

Jelenleg a Windows XP számít a legnépszerűbb operációs rendszernek a magyar internetezők körében:  a Rankings.hu statisztikái szerint a felhasználók 44,93 százaléka használja ezt a rendszert, bár a Windows 7 a 44,02 százalékos részarányával csaknem ugyanennyi felhasználóval bír.  Világszerte a Windows XP-t használók száma már alacsonyabb, 21 százalék körüli, a Windows 7 jócskán megelőzi, 41 százalék körüli részesedésével.

Bár az elkövetkező hetvenegy hétben valószínűleg sok XP-s gép tönkremegy, vagy újra cserélik, sok helyen, főként szegény országokban ezek a rendszerek is használatban maradnak. Az új javítások híján pedig a Windows XP-s számítógépeken való internetezés még biztonsági szoftverek birtokában is veszélyessé válik, mivel a befoltozatlan biztonsági réseken keresztül a legkülönbözőbb kártevők juthatnak a rendszerre.

Meddig élnek az újabb Windowsok?

A Microsoft honlapján lévő információk szerint a Windows Vistát használóknak még 1595 napjuk van arra, hogy más szoftverre váltsanak, azt az operációs rendszert ugyanis 2017. áprilisáig támogatja a cég.

A Windows 7-hez még 2603 napig, egészen 2020. január közepéig készülni fognak frissítések. Az október végén megjelent Windows 8 különböző verzióit 2023. januárjának közepéig, vagyis még 3695 napon át lehet biztonságosan használni.

Ugyanakkor a táblagépekre szánt, csak  applikációk futtatására képes Windows RT nevű verziót csak 2017. áprilisának közepéig, vagyis kevesebb mint négy és fél évig (mostantól számítva 1595 napig) fogja támogatni a cég.

0 Tovább

Jelzi a Windows, ha eső lesz

Az Into Windows blogon találtunk egy remek ingyenes időjárásjelentő programot: a Forecaster (letöltés a jobb felső sarokban) csupán néhány megabájt, telepítést sem igényel, de be lehet állítani, hogy automatikusan elinduljon. Alapesetben a program a Windows Tálcán bújik meg, s csak akkor bukkan fel automatikusan miniablaka, ha adatbázisa szerint a kiválasztott városban időjárásváltozás várható.

Ikonja mindig az aktuális állapotnak megfelelő, például napot vagy esőcseppeket, felhőt formáz, így elég ránézni a monitorra ahhoz, hogy lássuk, milyen idő várható. Az ikonra kattintva hívható elő a fent is látható részletes, több napos előrejelzés.

3 Tovább

Látványos Mortal Kombat-témacsomag Windows 7-hez

Nemrég jelent meg a Mortal Kombat legújabb, látványos grafikájú része, a VikiTech oldaláról a játékhoz kapcsolódó pazar háttérképeket és ikonokat tartalmazó ingyen témacsomagot lehet letölteni.


A témacsomag több mint húsz hátteret tartalmaz, ezenkívül a legfontosabb rendszerikonokat Scorpiont helyezi el.

2 Tovább

XP-n nem futtatható a nyugdíjas Windows halálórája

Bizarr ötlettel rukkolt elő a Microsoft: egy olyan widgetet adott ki, ami mindig megmutatja, hogy a Windows XP életciklusából még hány nap van hátra. E sorok írásakor még 1069 napot mutat a számláló: ez azt jelenti, hogy 2014-ig tart a támogatás, ezt követően már semmilyen kritikus biztonsági javítás nem jelenik meg.

A widgetet valószínűleg a vállalati it-sek rémisztgetésére találták ki, de az benne a legmegdöbbentőbb, hogy magán a Windows XP-n nem is lehet használni, hiszen ahhoz még nem készültek gadgetek, csak Windows Vistán és 7-en futtatható, ehhez viszont még az operációs rendszer eredetiségét is igazolni kell.

Innen lehet letölteni a widgetet

0 Tovább

Újabb óra-widget Windows alá

A HTC Metro Widget letöltése

 

Korábban már ajánlottuk letöltésre a HTC mobilcég Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez elérhető ingyenes widgetjét, ezúttal egy új, a Windows Phone 7 mobilszoftver felépítését utánzó remek kiegészítőre bukkantunk. A miniprogramot nagyon praktikus használni, hiszen mutatja az időt, a dátumot és az aktuális időjárást, mindezt egyetleg közös felületen.

Eközben szerencsére a HTC androidos készülékeiről ismert órát Windowsra elhozó widgetet is fejlesztik, ez látványos - és kikapcsolható - animációkkal jelzi az aktuális időjárást.

0 Tovább

Safety Scanner: újabb ingyenes víruskereső a Microsofttól

A Security Essentials nevű, ingyenesen letölthető víruskereső szoftvere mellett újabbvírusvédelmi alkalmazást adott ki a Microsoft. A Microsoft Safety Scanner nevű, hetven megabájtos programot a cég honlapjáról lehet letölteni, és telepítést  nélkül, azonnal indítható.


Míg a Security Essentials a számítógép folyamatos védelmét biztosítja, a Safety Scannert arra lehet használni, hogy leellenőrizzük egy furcsán viselkedő, vagy nem megbízható forrásból származó PC-t, hogy az nem tartalmaz-e kártevőket.

Magyar nyelvű menüvel rendelkezik, és akár feltelepített víruskereső mellett is alkalmas ellenőrzésre, nem fogja megzavarni annak működését a Microsoft szerint. A programot nem nehéz használni, mindössze három menüpontból lehet választani startját követően: gyors, teljes, és testre szabott ellenőrzést lehet végrehajtani. A honlapon nem szerepel erre vonatkozó információ, de a szoftvert Windows XP és újabb rendszerekhez lehet letölteni 32 és 64 bites verzióban.

A szoftver oldalán lévő tájékoztató szerint a Safety Scan letöltés után tíz napig használható, és kártevőadatbázisát sem lehet frissíteni: ha ezt követően újból használni szeretnénk, újból le kell tölteni innen az aktuális verziót.

0 Tovább

Remek videojátékos háttérképek

 

A Windows Guides gyűjeményében remek háttérképek sorakoznak, melyek mindegyike videojátékokhoz kapcsolódik.  Super Mario, Sonic, Donkey Kong, a GTA és társaik ezen a linken.

1 Tovább

A legjobb ingyenes zenekonvertáló

Innen töltheti le a Fre:ac-ot

Bár audio-CD-ket mp3 formátumba konvertálni akár a Media Playerrel is lehet, egyéb formátumok közötti átalakításhoz már külön segédprogramot érdemes használni. A mindenféle próbaverziójú és fizetős csodaszoftverek helyett érdemes az egykori BonkEnc, tavaly nyártól azonban Fre:ac néven futó segédprogramot választani.


Az ingyenes, magyar nyelvű menüvel rendelkező program .mp3, .flac, .wma, .ogg, .wma és .wav, illetve .mp4 fájlok közötti átalakításra képes, bármelyik fájltípus közötti oda-vissza. A szoftver kihasználja a többmagos processzorok teljesítményét, és CD-ripperként is funkcionál, online adatbázisból le tudja tölteni a száminformációkat is a lemezekhez.

0 Tovább

Kedd reggeltől letölthető Internet Explorer 9


A Microsoft legújabb böngészőjének végleges változata magyar idő szerint március 15-án kedden hajnalban válik letölthetővé: az új böngésző premierjére már a magyar kiadás is elérhető lesz.
Az új verzió már ugyanolyan áramvonalas kezelőfelülettel bír, mint mondjuk a Chrome, ezáltal minimális helyet foglal el a képernyőről. Működése is gyorsabb elődeinél, azonban a Windows XP-t használók nem tudják majd telepíteni, mert csak Vistára és Windows 7-re jelenik meg 32 és 64 bites kiadásban.

0 Tovább

A legjobb óra-widget Windowshoz

A Retro flip-clock gadget letöltése Windows Vista/7 operációs rendszerhez


Remek Windows-minialkalmazásra bukkantunk a Windows Live Gallery-n: felülete az amerikai filmekben látott régi, elektronikus ébresztőórákat idézi. Beállításaiban a külföldön elterjedt 12 órás, és a magyarok számára kényelmesebb 24 órás módba is lehet kapcsolni, méretepedig százalékos érték megadásával elég tág keretek közt szabályozható. Igény szerint másodpercek kijelzésére is alkalmas.

0 Tovább

Giccses Valentin-napi háttérképek

 

Ilyeneket tényleg van ember, aki valóban telepít? Nekünk végülis mindegy, a Windows 7-et használók számára van két ingyen letölthető témacsomagunk: az egyiket a Microsoft honlapjáról, a másikat az IntoWindows.com-ról lehet letölteni. (Ezen a szájton még giccsesebbeket találtunk.) Jó szórakozást kívánunk!

(Azt viszont be kell ismernünk, hogy a Map Your Valentine viszont tényleg klassz!)

 

0 Tovább

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9

 

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9
Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.
A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.
A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.
Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását. Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik.
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100916-internet-explorer-9-minden-bongeszot-beeloz-a-microsoft-browsere.html

Innen lehet letölteni az Internet Explorer 9 RC-verzióját, magyar nyelven

 

Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.

A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.


A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.

Kevesebb helyet foglal a menü, mint a Chrome-é (balra: IE, jobbra: Chrome)

 

Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását.

Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik. Még több információ az IE9 újdonságairól az IE-blogon olvasható.

1 Tovább

Hová tűnt az AutoRun a Windows XP-ből?

Kedden kiadott frissítésével a Microsoft letiltotta a Windows XP, 2000 és Vista rendszerekben az AutoRun funkciót pendrive-ok és külső merevlemezek használata esetén. Ez a szolgáltatás lehetővé tette, hogy az adathordozókon lévő programok automatikusan elinduljanak, azonban mostanra leginkább kártevők használták saját maguk továbbítására: segítségével ugyanis egy pendrive-ról akkor is lehetett kártékony kódot juttatni a PC-re, ha a felhasználó el sem indított róla semmit. A CD-k és DVD-k esetében továbbra is elérhető a szolgáltatás, ezeket ugyanis nem szokták kártevők használni.

A Windows 7-et nem érinti a változtatás, amelyről bővebben a Techbázison lehet olvasni.

0 Tovább

Az első stabil verzió a LibreOffice-ból

A LibreOffice 3.3 letöltése a Szoftverbázisról (214 megabájt, magyar)

 

Megjelent az első nem béta, hanem stabil állapotú verzió a LibreOffice-ból. Ez a szoftver tulajdonképpen a még jobban ismert OpenOffice utódja: nevének megváltoztatására azt követően kényszerültek a fejlesztők, hogy az Oracle cég felvásárolta az OpenOffice márkanevét birtokló Sun-t, ezt leszámítva gyakorlatilag ugyanarról az alkalmazásról van szó.


A 3.30-s verzió újdonságairól ezen a linken lehet részletesen olvasni, ezek közt például új fájlformátumok támogatását, új formázási lehetőségeket, egornomikusabb menük megjelenését lehet kiemelni.

1 Tovább

USB-mindentudó szoftver Windowshoz

Innen lehet letölteni az USBDeview-t Windows XP-től felfelé, 32 és 64 bites változatban is

 

 

Az orosz Nirsoft ingyenes segédprogramja minden USB-vel kapcsolatos információt megjelenít, amire csak hibaelhárításkor szükség lehet. Az USBDeview-val minden korábban a PC-re dugott hardver listáját meg lehet tekinteni, beleértve a valaha is használt pendrive-okat, mobiltelefonokat, külső merevlemezeket, tunerkártyákat vagy nyomtatókat.
Emellett azt is megnézhetjük, ezek mikor csatlakoztak velük legelőször és legutoljára a számítógéphez, amire például céges környezetben lehet hasznos. Ha tudjuk, hogy egy eszközt a későbbiekben már nem fogunk használni, ezzel a szoftverrel eltávolíthatjuk illesztőprogramját a rendszerből.
A Ghacksen talált program azt is megmutatja, hogy egy-egy csatlakoztatott eszköz mennyi energiát használ működéséhez, így ha olyan problémánk van, hogy egy elosztott USB porton bizonyos számú eszköz már nem akar egyszerre működni, megvizsgálhatjuk vele, melyik mennyit fogyaszt, és hogyan érdemes átcsoportosítani ezeket, vagy mindenképp meg kell-e vásárolnunk egy konnektorba dugható USB-elosztót. A segéd a hamisított pendrive-ok leleplezésében is segíthet, és sebességteszteket is tud végezni pendrive-on, külső merevlemezen.

Az orosz Nirsoft ingyenes segédprogramja minden USB-vel kapcsolatos információt megjelenít, amire csak hibaelhárításkor szükség lehet. Az USBDeview-val minden korábban a PC-re dugott hardver listáját meg lehet tekinteni, beleértve a valaha is használt pendrive-okat, mobiltelefonokat, külső merevlemezeket, tunerkártyákat vagy nyomtatókat. 
Emellett azt is megnézhetjük, ezek mikor csatlakoztak velük legelőször és legutoljára a számítógéphez, amire például céges környezetben lehet hasznos. Ha tudjuk, hogy egy eszközt a későbbiekben már nem fogunk használni, ezzel a szoftverrel eltávolíthatjuk illesztőprogramját a rendszerből.
A Ghacksen talált program azt is megmutatja, hogy egy-egy csatlakoztatott eszköz mennyi energiát használ működéséhez, így ha olyan problémánk van, hogy egy elosztott USB porton bizonyos számú eszköz már nem akar egyszerre működni, megvizsgálhatjuk vele, melyik mennyit fogyaszt, és hogyan érdemes átcsoportosítani ezeket, vagy mindenképp meg kell-e vásárolnunk egy konnektorba dugható USB-elosztót. A segéd a hamisított pendrive-ok leleplezésében is segíthet, és sebességteszteket is tud végezni pendrive-on, külső merevlemezen.

 

0 Tovább

Ingyenes matekprogram a Microsofttól

Innen töltheti le a Microsoft Mathematics 4.0-t (18 megabájt)

 

 

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.
Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik.

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.


Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik. A szoftver Windows XP-nél újabb Microsoft operációs rendszereken használható, és elérhető 32 bites és 64 bites változatban is.

 

1 Tovább

A legjobb Windows-berhelő

Az Autoruns letöltése (606 kilobájt)

 

Azt sokan tudják, hogy a Windowsban a parancssorba gépelt msconfig parancssal lehet előcsalni azt a segédprogramot, amely az operációs rendszer indításakor automatikusan startoló szoftvereket listája. Ennek a segédnek a profi változatának tekinthető a Microsoft fejlesztői oldaláról letölthető Autoruns, amely sokkal mélyebben való betekintést biztosít a rendszerbe.

A pár száz kilobájtos segéddel részletesen áttekinthetjük a rendszerleíró adatbázis egyes szekciójának bejegyzéseit, az illesztőprogramokat, feltelepített kodekeket, minialkalmazásokat és szolgáltatásokat. Ezeket a nevük előtt szereplő pipával ki és be is kapcsolhatjuk igény szerint. Természetesen csak a rutinnal rendelkezőknek érdemes belepiszkálniuk a Windowsba, de egy-egy erőszakos bővítmény, vagy egyéb idegesítő jelenség orvoslásához nagy segítséget nyújthat az Autoruns.

0 Tovább

Netkapcsolat-javító program ingyen

 

Innen töltheti le a Complete Internet Repair programot

A Nirmaltv-n akadtunk rá erre a hálózati segédprogramra, amellyel a különböző hálózati beállításokat lehet visszaállítani az alapértékre a Windowsban. A program azokat a komponenseket is képes lenullázni, amelyet egy átlagfelhasználó nem ismer, vagy bonyolult lenne számára ezek konfigurálása. Tipikusan akkor érdemes használni a programot, ha például van internet, de a Windows Update nem akar működni, netán nem tudunk internetezni, pedig a szolgáltató  ügyfélszolgálata szerint minden rendben van.

 

A telepítést sem igénylő program akkor is segíthet, ha biztonsági szoftvert uninstalláltunk, és azt követően nem működik a hálózat, vagy éppen károkozó tevékenysége nyomán állítjuk helyre a rendszert, vagy véletlenül elbuheráltuk a hálózati beállításokat. Nem hozzáértő felhasználóknak érdemes a főmenü összes pontját kipipálnia, és rákattintania a Go feliratú gombra!

2 Tovább

Nem giccses háttérkép szilveszterre

Az IntoWindowson ajánlották figyelmünkbe a Windows 7-hez kiadott legújabb, tűzijátékos témacsomagot, amely azonban csak akkor érhető el, ha az oldalon angol nyelvre váltunk. A Fireworks theme-ben összesen 13 darab, nagyon szépen kivitelezett tűzijátékfotót találhatunk akár full-HD-s monitorokra is elegendő felbontásban. Ezúttal közvetlen letöltési linket adunk, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Innen lehet letölteni.

 

Bónusz: letölthető 2011-es háttérképek a Nirmaltv blogon.

0 Tovább

Így installáld új PC-det villámgyorsan

A Ninite az utóbbi évek legnagyobb találmánya, segítségével még a szomszéd, rokon, kolléga számítógépét is öröm telepíteni. De legalábbis nem extra nagy szívás.

Részletes cikk a szájtról itt.


0 Tovább

Letölthető a Microsoft új ingyenes víruskeresője

Innen töltheti le a Security Essentials 2.0-s, magyar nyelvű változatát

 

Komoly sikernek örvend a Microsoft ingyenes víruskeresője, ami nem véletlen, hiszen a cég saját védelmi alkalmazása egyáltalán nem rossz, fő előnye pedig, hogy szép csendben dolgozik, nem bombázza a felhasználót különböző promóciós ajánlatokkal.

 

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.
Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-hez, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatához elérhető verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microosft honlapján lehet fellelni.

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.

Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-vel, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatával kompatibilis verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microsoft honlapján lehet fellelni.

 

0 Tovább

A valaha volt legszebb Windows-kütyü

A HTC Home nevű Windows 7-es és vistás minialkalmazásának letöltése (484 kilobájt)

 

A Lifehackeren bukkantunk rá a HTC  Windows 7-hez és Vistához letölthető ingyenes minialkalmazására, amely a cég okostelefonjairól ismerős órát és időjárási előrejelzést tartalmazó felületét teszi elérhetővé PC-n is.

Megdöbbentően monstrum telepítője ellenére a kütyü jól működik, beállításaihoz a jobb klikkre előugró Settings menüben lehet hozzáférni. Itt lehet megadni a kívánt várost, illetve a kütyü méretét megszabni, az időjárás jellegzetességeit felvonultató animációkat (mozgó felhők, eső, hulló hó) pedig ugyancsak ki és be lehet kapcsolni bármikor. Nagyjából ilyen színvonalú gadgeteket szeretnénk viszontlátni a Microsoft hivatalos galériájában is.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek