Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Leárazott PC játékok akár karácsonyra is!

Karácsony közeledtével egymást érik a leárazások a digitális letöltő oldalakon. Az akciókban akár néhány ezresért is hozzájuthatunk igazi sikerjátékokhoz.Összegyűjtöttük, hol érdemes körülnézni, ha olcsón szeretnénk PC-s játékokat vásárolni.

A Steam őszi leárazása ugyan véget ért, de továbbra is vannak kihagyhatatlan akcióik. Jelenleg a Omerta City of Gangsters című játék 75%-os leértékelése a legjobb ajánlat, így a programhoz 11,5 eurós áron lehet hozzájutni. Ha nem szeretne zsákbamacskát vásárolni, az Omerta demóját a Szoftverbázis oldalról letöltve kipróbálhatja vásárlás előtt. Szintén -75%-os akcióban szerepel a Sonic All-Star Racing Transformed, amit inkább a kisebb gyerekeknek ajánlunk. A játék teljes verzióját a hétvége folyamán ingyen ki lehet próbálni és ha tetszik mindössze 5 euróért meg lehet vásárolni. Az akciók december 9.-én érnek véget. A vásárláshoz bankkártya szükséges, a játékok a Steam saját alkalmazásán keresztül tölthetők le.

Nagyon megéri az árát a Humble Jumbo Bundle csomagja is, amiben a Natural Selection 2, a Sanctum 2 valamint a Magicka és annak összes DLC-je található. A Humble szokásai szerint ezt a csomagot akár 1 dollárért is megvásárolhatja bárki, azonban aki hajlandó az átlagos ár (jelenleg 4,15 dollár) felett költeni, megkaphatja az Orcs Must Die 2: Complete Pack, a Garry’s Mod és a Serious Sam 3: BFE játékokat és a programok zenei anyagait is. A letöltéshez Steam fiók, a vásárláshoz bankkártya szükséges. Az akció december 17.-ig tart.

A Bundle Stars több csomagot is kínál a játékosoknak. A Plains, Trains & Automobiles összeállításuk mindössze 2,93 angol fontot kóstál és kilenc autós, vonatos, repülős és traktoros címet tartalmaz. A letöltéshez Steam hozzáférésre, a vásárláshoz PayPal fiókra van szükség. Bár ezek a játékok nem a legújabbak, de az ajánlat így is nagyon jónak mondható. A csomagban többek között megtalálható az Agricultural Simulator 2013, Combat Wings: Battle of Britain, GTR2: FIA Racing Game, Trainz Classic Carbon City és a Race On is. Az akció egész decemberre érvényes.

1 Tovább

Ezeket a játékokat veheted meg bagóért vasárnap

A PlayIT-en olcsón veheted meg az új CoD-ot és a Battlefieldet is.

A vasárnap reggel tíztől este kilencig a SYMA csarnokban zajló videojátékos kiállítás alkalmával egy csomó játék akciósan vásárolható meg. A szervezők kiemelték, hogy a programokért csak készpénzzel lehet fizetni a helyszínen.

A PlayIT elővételes jegyei már elfogynak, a belépésért reggel 2 ezer forintot, fél négytől pedig csak 1500 forintot kérnek. A szervezők szerint sokkal több pénztár várja az idei látogatókat, mint tavaly, ezért nem kell majd olyan hosszan várakozni a bejutásra. Ezen az oldalon lehet megnézni az akciós játékok listáját, mi a legérdekesebbekből szemezgettünk.

A Call of Duty legújabb, Ghosts című részét PC-re 29 százalékkal olcsóbban, 8500 forintért vihető, PS3 és X360 konzolokra 31 százalékkal olcsóbban lehet megvenni 11 ezerért.

A rivális lövöldözős játék, a Battlefield 4 olcsóbban kapható vasárnap: PC-re 7 ezerért megvehető 42 százalékos kedvezménnyel, a PS3-as és X360-as verziókat 38 százalékkal olcsóbban adják, 10 ezer forintért.


Az új Need for Speed, a Rivals vasárnap PC-re 35 százalékos kedvezménnyel 6500 forintért, PS3-ra és X360-ra pedig 9 ezer forintért kapható. A Sim City-t féláron, 4500 forintért adják a kiállításon, a Cities of Tomorrow nevű bővítményéért pedig 4 ezer forintot kérnek.

A Batman: Arkham Origins PC-re féláron, 5 ezerért vihető, PS3-ra és X360-ra 44 százalék a kedvezmény, így a vételár 9 ezer forint.

A PES 2014 fociszimulátor minden platformra féláron vihető, PC-re 5500-ért, a konzolokra 6500 forintért. A FIFA14 ennél olcsóbb, PC-re 6000 forintba kerül, PS3-ra és X360-ra pedig 9600 forintba.

Az érdekes ajánlatok között van még a BioShock Infinite féláron, PC-re mindössze 3500 forintért, konzolokra 7 ezer forintos áron. Gears of War Judgment X360-ra 5 ezerért, Starcraft 2 PC-re 5500-ért, a Diablo 3 PC-re 7 ezerért, konzolokra pedig 7500-ért.

0 Tovább

Pluszpénzért a Windows is jó lesz

Meglepő szolgáltatást vezetett be amerikai üzleteiben és a Microsoft: száz dollár, vagyis nagyjából huszonháromezer forintnak megfelelő díj ellenében tökéletesen beállított Windows 7-t telepít az ügyfél számítógépére.

Az így megvett operációs rendszerek a cég szerint tökéletesen vannak beállítva, és nem tartalmaznak semmilyen próbaverziós szoftvert, vagy promóciókra mutató felesleges ikonokat, amelyek egy újonnan vásárolt PC-n sok esetben megtalálhatók.

Próbaverziók teszik olcsóbbá, de gagyibbá is a PC-t

Míg az Apple számítógépei sosem tartalmaznak semmilyen felesleges ikont vagy programot, az eredeti Windowszal megvett PC-k esetében sokszor ez a helyzet.

Az alapvető munkához szükségtelen segédprogramokkal, néhány hónap alatt lejáró biztonsági szoftverekkel azért szokták ellátni az új számítógépeket a gyártók, mert ezek fejlesztőitől pénzt kaphatnak, amellyel csökkenthetik termékük árát, vagy például olcsóbban kínálhatják hozzá a legális Windowst. A szükségtelen programok azonban sokszor felesleges ikonokkal lepik el az Asztalt, de akár a rendszerindulást is lassíthatják

Szemét nélküli Windowst ad a Microsoft

Új szolgáltatása keretében a Microsoft minden ilyen zavaró programtól mentes rendszer telepítését vállalja. Bár alapesetben az így megrendelt Windows 7-et a cég saját Live-segédprogramjaival, a Security Essentials víruskeresővel, és az Office irodai programcsomag reklámokkal megtámogatott alapverziójával is ellátják, ha az ügyfél jelzi a megrendeléskor, ezek a programok sem kerülnek fel a gépre, és a cég szervizesei akár rivális gyártók termékeit, például Chrome böngészőt és iTunes médialejátszót is telepítenek a rendszerre.

Eezen felül a cég munkatársai az összes fontos rendszerparamétert, például laptop esetében az akkumulátor, a hangkártya és az érintőpad beállításait is optimálisan konfigurálják.

Walt Mossberg, a Wall Street Journal szakújságírójának tesztjein a profik által telepített "Signature" márkanévvel ellátott rendszerek jól szerepeltek, az általa kipróbált noteszgépek mindegyike gyorsabban indult a gyártók által telepített verzióknál. Bár a különbség sokszor csak minimális volt, a zavaró ikonok és szükségtelen programok nélkül így is kényelmesebb volt dolgozni a redmondi beállításokkal telepített rendszereken.

Itthon ingyen megcsinálják a Windowst

A Microsoft Magyarországtól megtudtuk, hogy a cég Westend City Centerben lévő magyar márkaboltjában ingyen is vállalják az oda bevitt számítógépek legális Windows operációs rendszerének rendbehozatalát. Ehhez azonban előzetesen időpontot kell kérni az üzlettől telefonon vagy a honlapon keresztül.

Az új PC-kre telepített idegesítő próbaverzióktól való megszabaduláshoz a Letöltendő blog a PC Decrapifier nevű szoftvert ajánlja.

6 Tovább

Fegyvernek látszó számítógéppel

A gamer PC-k legnagyobb előnye, hogy hihetetlenül vadul tudnak kinézni. Míg az irodai felhasználásra szánt társaik egyszerű bézs vagy fekete műanyagházba, lemez burkolatba kerülnek, addig a csúcsgépeknek jut anyagában mintás, metálszínűre fényezett és persze különleges formára alakított ház is. A kettő között van egy sajnálatos rész - ide esik amúgy a Techbázis tesztgépe is - ami az erős, ugyanakkor fröccsöntött házzal rendelkező, csúnyán modolt és/vagy kéken világító gépeket rejti. Aki ezen túljut, csodákat láthat.

Az oldalt látható vasat például az Acer adta ki. A cégnek már korábbi, Predator gépei is csodálatosan festettek, és a hagyományt most sem árulták el. 

A futurisztikus fegyvernek tűnő doboz a következőket rejti:

 • négymagos Core i5 vagy i7 processzor
 • maximum 16 gigabájt memória (ez 16 Firefoxnak vagy Chrome-nak elegendő mennyiség)
 • maximum 8 terabájt merevlemez (két sata csatolón)
 • Nvidia 3D Vision kompatibilis videokártya vagy egy erősebb Radeon
És az egészet az Intel Extreme Tuning alkalmazással lehet túlhajtani, vagy épp visszafogni.
A Predator ára 600 angol fontról (180 ezer forint) indul, azt azonban gondosan titkolják, hogy a legolcsóbb típus milyen hardvert rejt.
0 Tovább

Együtt nő a gyerekkel a kakaóbiztos sulilaptop

Harmadik generációjához érkezett az Intel oktatási intézményekbe szánt, gyerekeknek tervezett Classmate laptopja. A hagyományos laptopként és tabletként is használható ütésálló gép a gyermekek kezéhez méretezett billentyűzettel és tapipaddal, valamint tollal működő érintőkijelzővel van felszerelve.

Együtt nő a gyerekkel

A Classmate-re telepített szoftver egyaránt kiszolgálja a gyerekek internetezési szokásai miatt aggódó és csemetének nagyobb szabadságot biztosító szülőket is. A gép első indításakor létrejön egy felügyeleti jogokkal rendelkező felhasználó, amit a szülő vagy a tanár kezel, és amivel létre lehet hozni további belépésre jogosító fiókokat. A Windowsból ismert csökkentett jogú felhasználó mellett készíthetünk fiókot kisgyereknek, nagyobb gyermeknek és tininek is.

Gyerekbiztos fiókot és mindentudó Windows felhasználót is adhatunk a gyereknek

A gyereknek szánt fiók nem a szokványos Windows 7-es felülettel indul, hanem az arra a megszólalásig hasonlító Blue Dolphin vagy Inspirus Desktop jelenik meg. A gyermekek kor szerinti megkülönböztetése azért hasznos, mert a tantermi gépek így eltérő programcsomaggal, engedélyezett oldalakkal és játékokkal várhatják az alsós és felsős diákokat. Akár azt is be lehet állítani, hogy játékokat csak a délutáni tanulás után futtathasson a gyerek, és hogy iskolaidőben még az Aknakeresőt se tudja elindítani.

A fiók témáját, háttérszínét, szoftveres asztali moduljait a gyerekek maguk választhatják ki. Korcsoportonként 8-10 különböző - izgő-mozgó állatokat vagy épp világtérképet tartalmazó - mintát lehet beállítani.

Miből tanul a gyerek?

Az iskolai laptophoz járó csomagban csak biztonsági és osztálytermi szoftverek vannak - mondta el Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési igazgatója - a tananyag beszerzése az iskolákra hárul. Netbookokra optimalizált oktatóanyagokat többen gyártanak hazánkban - például a meseoldaláról ismert Egyszervolt.hu, a Nemzeti Tankönyvkiadó vagy a Digitális Tananyag Kft -, emellett számtalan ingyenes oktatóanyag is elérhető az interneten. A Classmate kijelzője elég nagy ahhoz, hogy akár a Sulinet Digitális Tudásbázist vagy a Wikipédiát is böngészhessék rajta a gyerekek.

Nem is nehéz az iskolatáska

A több iskolában zajló pilot programok elsődleges tanulsága az, hogy a tanárok gyorsan bele tudnak tanulni a Classmate használatába, és össze tudják állítani az órához használható anyagok listáját. Munkájukat segíti, hogy egyre több szemléletes, tanításra is használható webes szolgáltatás jelenik meg, olyanok, mint a Google Földje vagy a digitalizált festményekkel teli Art Projekt.

Vízhatlan, mint egy tengeralattjáró

A Classmate a hagyománynak megfelelően kakaóálló borítást kapott. Az akkumulátort és a gép alját vastag gumiréteg választja el az asztaltól, a fedőlapot pedig hasonló réteg védi a külső behatásoktól. A kártyaolvasó és az hálózati csatlakozó gumidugóval van lezárva. Nem mindegyik csatlakozó védett, az USB portok, fülhallgató aljzatok és a külső monitor csatlakoztatását lehetővé tevő VGA szabadon maradnak.

Ennyi védelem kevés ahhoz, hogy a gép túléljen egy vízitúrát, viszont a tipikus, kiömlő italokkal, szivaccsal dobálózással kapcsolatos iskolai balesetek kivédésére elég. A tanárok és a szülők biztosak lehetnek abban, hogy a drága notebook nem válik használhatatlanná, ha felborul egy üveg kóla.

Nem a hardver miatt érdekes

Az oktatási laptopok hardvere ritkán tartogat meglepetéseket, egyik gyereknotebooknak sem a műszaki képességlista volt az erőssége vagy a gyengesége. A legújabb Classmate-ről sem lehet sokat beszélni: a gép belsejében egy N450-es egymagos Atom processzor dolgozik, egy gigabájt memóriát tartalmaz - pont olyan, mint bármelyik közepesen erős netbook.

A kézírást nem ismeri fel, de jegyzetelni jó a tablet

Az extrát az elforgatható, táblagéppé összehajtható érintőkijelző jelenti, ami 1366*768 pixeles felbontásra képes. A képernyő rezisztív technológiával készült, tehát nem a bőrelektromosságra, hanem a nyomásra érzékeny, így az ujjunk helyett a notebookhoz járó tollal vagy más tompa végű műanyag eszközzel kezelhető. Érzékenységére nem lehet panasz, kényelmesen lehet kézírással jegyzetelni a géppel érkező MyScript Studio noteszprogramba.

Tizenötezren már használják

Jelenleg 15-20 ezer Classmate iskolai laptop üzemel Magyarországon - mondta el Gacsal József. Több pilot projekt működik iskoláknál, és vannak olyan intézmények is, amelyek pályázati pénzből ruháztak be két-három osztálynyi számítógépbe. Ahhoz viszont, hogy a gépek és a pilotok alatt kialakított módszertan elterjedjen, több iskolányi megrendelésre, és állami programra lenne szükség az igazgató szerint.

Korábban:

 • Classmate Convertible - az Intel rajzolós gyereklaptopja
 • Intel Classmate - laptoppal tanulnak a Józsefvárosban
 • Százdolláros laptop teszt
 • 0 Tovább

  Honlap segít megvédeni a szemeit

  Ez az igazi nerd-wellness! A TheNextWeben akadtunk rá a PROTECT YOUR VISION című honlapra, amely segít elkerülni a számítógép használata során jelentkező kellemetlenséget, a szem kiszáradását és kifáradását.

  Nem kell bonyolult tudományos megoldásra gondolni, a szájt arra képes, hogy a beprogramozott időpontok leteltekor figyelmeztesse a felhasználót, hogy ideje egy rövid, szempihentető szünetet tartania. Több lehetséges időbeosztás is létezik, az egyik minden húsz perc során ajánl rövid pihenőt, a másik óránként öt perces munkaszünetet javasol, de a Custome menüpontban saját igény alapján is be lehet programozni a riasztást, a Blackout pontban pedig azt is meg lehet adni, hogy a szünetek alatt a képernyő elsötétüljön.

  Az Eyes gymnastics pontban a baloldalt látható aranyos robot a szem tornáztatására szolgáló gyakorlatokat mutat meg.

  0 Tovább

  PC-re és Macre is kijött az Angry Birds

  Miután végigturnézták az összes okostelefont, a dühös madarak megérkeztek a PC-re és Macre is. Az Angry Birds pár napja nagy képernyőn is játszható. A felhasználói beszámolók egyelőre pozitívak, sőt azt is lehet tudni, hogy a madaras-katapultos játék remekül fut a netbookokon is.

  A játékot az Intel AppUp nevű szoftverboltjából lehet megvásárolni a bolti kliens telepítése után. A Macintosh tulajdonosok a mai nappal elindult Mac szoftverboltból szerezhetik be a játékot. A program bevezetőára 4,9 dollár, később majd tíz dollárra emelkedik a ballisztikai játék ára.

  0 Tovább

  Letöltendő

  blogavatar

  Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

  Utolsó kommentek