Letöltés (Windows Phone, ingyenes)

 Mit szeretne a nép Windows Phone-ra a leginkább? Négyzetes, effektezett fotókat, derült ki arról a listáról, amelyen új appokat lehet kérni WP-re. Az Instagram háromnegyed részben teljesítette a feladatot, egy bétaverziót kapunk csempés telefonra. A kezelés egyszerű és letisztult, pár perc alatt megvan, hogy a Facebookunkból és a kontaktok közül ki instázik még. A követés és a fotóstream gyors, de elvtársak, még vannak hiányosságok.

Az alkalmazással közvetlenül nem lehet fotókat készíteni, tehát vagy a már lekattintott fotókból kell választani, vagy az app bekapcsolja a telefon kameráját. Ez azért furcsa, mert az Instagramot jellemzően éppen úgy használják, hogy valaki ellenállhatatlan ingerenciát érez a fotózásra. Windows Phone-on most a folyamat három lépéssel tovább tart a kelleténél.

A képkiválasztás is döcögős lehet, ha valaki sok képet tart a telefonján, mert az app nem a WP képkiválasztóját használja – ezen még érdemes lenne elgondolkodniuk a fejlesztőknek. Az effektezés, az élesítés-elmosás ugyanúgy oké, mint az iOS vagy az Android verzióban. Hátrány, hogy csak 90 fokonként lehet elforgatni a képet, aki szereti az iOS-app forgatom-megdöntöm trükkjét, annak ez egyelőre hiányzik. Ami ezután következik (maga a feltöltés), már pöpec.