Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így készül a zongora

Nem csak az lehet technológiai érdekesség, amiben a legmodernebb chipek, másodpercenként bitek milliárdjait továbbító üvegszálas kábelek, az emberiség össztudását tárolni képes merevlemezek vannak. A patinás Steinway & Sons zongoragyár lentebb megtekinthető videójában tulajdonképpen csak laminált szárított fával, vasöntvénnyel és acéllal dolgoznak, mégis lenyűgöző végignézni, hogy készül el egy hangszer.

0 Tovább

Fotós túrák kerültek a Google Mapsbe

A Google internetes térképébe új szolgáltatás került Photo Tours, vagyis fotós túrák néven elérhető új funkció turistalátványosságról készült online fotótárhelyekről begyűjtött képeket tálal látványos formában.

Az egyszerű digitális fotókon látható épületek alakját ugyanis a cég algoritmusa automatikusan felismeri, és a panorámafelvételekhez hasonló, 3D-s effektusokkal megspékelve tálalja azt a látogatóknak. Az így előállított diashownak olyan hatása van, mintha a néző egy adott épület körül repkedne.

Használatához be kell kapcsolni a Google Maps WebGL technológiát használó felületét (ezt a bal alsó sarokban megjelenő felületen lehet elvégezni), enélkül a háromdimenziós funkciók nem érhetők el a webes térképen. A térkép WebGL-es felület futtatásához ugyan erősebb számítógépre van szükség, de próbáink során egy kétmagos lapkával szerelt irodai laptopon is gond nélkül futott a 3D-s diashow.

Azokat a látványosságokat, amelyekről készültek fotótúrák, az alábbi címen lehet megtekinteni térképen: http://maps.google.com/phototours
Egyelőre sok épületről nem áll ilyen rendelkezésre, de például az amerikai Szabadság-szobrot, a Sydney-i operaházat, vagy a barcelonai Sagrada Familia túráit érdemes felkeresni. A fotós túrákat a térkép csak akkor kínálja fel, ha a fenti címen hívja be valaki a Mapset, egyébként a lehetőség nem jelenik meg a látványosságok nevei mellett.

0 Tovább

Rejtőszínű óra könyvespolcra

A Karlsson könyvespolcra tervezett kamuflázs órája annyira szép, hogy nem lehet nem beleszeretni. Aki tudja, hol keresse, annak az időt mondja meg; aki viszont nem ismerős a szobában, az csak később találja meg az eldugott időmérőt.

Az egyetlen probléma a kütyüvel, hogy a tökéletes dizájnhoz színvonaltalan kidolgozás járult. Az Amazonon csak elmarasztaló értékelések születtek az óráról, amelynek az a legfőbb problémája, hogy kínosan pontatlan. Kellő kézügyesség és egy párszáz forintos óraszerkezet birtokában viszont bárki építhet magának ilyesmit.

0 Tovább

Óra fotósoknak

Azoknak való az FStop óra, akik fényképeztek még automatika nélküli géppel, és persze azok, akik hajlandóak hosszan állítgatni egy-egy képet. A számlapon nem a megszokott órák láthatóak, hanem az objektívek blendebeállításai: 2.8, 4, 5.6, 8, 11. Az értkek nagyjából a helyükön vannak, így kis gondolkodás után le lehet olvasni az időt. A fényképészeknek való vicces órát 36 dollár plusz szállítási költségért lehet megrendelni a Neatoshoptól

0 Tovább

Újabb óra-widget Windows alá

A HTC Metro Widget letöltése

 

Korábban már ajánlottuk letöltésre a HTC mobilcég Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez elérhető ingyenes widgetjét, ezúttal egy új, a Windows Phone 7 mobilszoftver felépítését utánzó remek kiegészítőre bukkantunk. A miniprogramot nagyon praktikus használni, hiszen mutatja az időt, a dátumot és az aktuális időjárást, mindezt egyetleg közös felületen.

Eközben szerencsére a HTC androidos készülékeiről ismert órát Windowsra elhozó widgetet is fejlesztik, ez látványos - és kikapcsolható - animációkkal jelzi az aktuális időjárást.

0 Tovább

Sci-fi óra e-papírból

Az e-papíros eszközök legfontosabb közös tulajdonsága a jövőszag. Aki a kezébe fog egy e-olvasót, megpillantja az e-papíros órákat, vagy akár kezébe kaparintja a Motorola gagyi e-papír kijelzős olcsótelefonját, az érezheti, milyen a jövőben élni. Lehet, hogy az eszközök eldobhatónak hatnak, de a szemünk előtt változnak meg a betűk a papíron, tiszta sci-fi élmény.

A Jonathan Frey által tervezett, Horodron névre hallgató óra pedig még a szokásos e-papíros eszközöknél is futuristább külsővel rendelkezik. A számlap nagyobbik részét a naptár foglalja el, csupán alul egy számjegyes kijelzőről lehet leolvasni a pontos időt. Mivel az órából egyelőre csak látványterv létezik, ezért nincs ára. Aki mindenképp e-papíros órát szeretne, az kénytelen a Phosphor valamelyik modelljével beérni.

0 Tovább

A valaha volt legszebb Windows-kütyü

A HTC Home nevű Windows 7-es és vistás minialkalmazásának letöltése (484 kilobájt)

 

A Lifehackeren bukkantunk rá a HTC  Windows 7-hez és Vistához letölthető ingyenes minialkalmazására, amely a cég okostelefonjairól ismerős órát és időjárási előrejelzést tartalmazó felületét teszi elérhetővé PC-n is.

Megdöbbentően monstrum telepítője ellenére a kütyü jól működik, beállításaihoz a jobb klikkre előugró Settings menüben lehet hozzáférni. Itt lehet megadni a kívánt várost, illetve a kütyü méretét megszabni, az időjárás jellegzetességeit felvonultató animációkat (mozgó felhők, eső, hulló hó) pedig ugyancsak ki és be lehet kapcsolni bármikor. Nagyjából ilyen színvonalú gadgeteket szeretnénk viszontlátni a Microsoft hivatalos galériájában is.

0 Tovább

Papíróra Amerikából

Nem csak villanykönyvet lehet csinálni a kis fogyasztású e-papírból, hanem órát is, gondolta az amerikai Phosphor nevű cég. Az ötlet után született karóráik félúton vannak a kütyü és az időmérő szerkezet között. A kijelzőn látható információkat szabadon lehet cserélgetni. Kérhetünk a Kék Villám egyre fogyó köréhez hasonló másodpercmutatót, de arra is van lehetőség, hogy csak két óriási, nagyikompatibilis számot írjon ki az e-papír.

Az órából nem csak az oldalt látható fémszínű szürke, fekete műanyagszíjjal szerelt verzió létezik, van elegáns bőr vagy fémszíjas, fekete tokos verzió is.

A hivatalos honlap szerint nincs magyar forgalmazója a dizájnos, papírszerű számlappal rendelkező óráknak. Aki mégis be szeretne egyet szerezni, az az Ebayen vagy a szomszédos országokban (pl. Ausztria) található viszonteladóknál próbálkozhat.

0 Tovább

Alig használt múlt eladó

 

"Mit csinálnál, ha vissza tudnál utazni az időben?" - tette fel a kérdést egy Alex Varanese nevű grafikus, hogy meg is válaszolja. Alex visszautazna a hetvenes évekbe, és a mára kialakult szórakoztató elektronikai cuccokat lekoppintva sikeres vállalatot indítana. Csak a dizájnt kellene hozzáigazítani a korhoz - több szöglet, más színek - és máris lehetne árulni mobiltelefont, kézikonzolt, laptopot és egyéb csodákat.

 

A sosemvolt múlt szuper kütyüjeit, és azok reklámait tartalmazó galériát erre találjátok.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek