Boxxy, azaz Cate Wayne még 2009 elején lett az internet egyik legismertebb figurája a webkamera előtt előadott magánszámának köszönhetően.

A középiskolás lány vastagon kihúzott szemmel fecsegett végig pár percet a kamera előtt, izgága mozdulatokkal és affektáló hanggal kísérve (amivel kapcsolatban persze biztosította nézőit, hogy a való életben nem ilyen). A videoüzenet eredetileg egyik virtuális ismerősének szólt a Gaia Online közösségi oldalon, de a Cate által megszemélyesített figura annyira megtetszett a netezőknek, hogy világszerte ismert mém lett belőle.

Cate még két videót tett közzé 2009-ban, rajongói és gyűlölői pedig egyaránt vadászni kezdtek a róla a valódi életben készült felvételekre. A 4chan.org fórumozóinak egyik kedvenc szórakozásává vált, hogy időről időre felemlegették a lányt, vagy híresztelni kezdték, hogy visszatér: legutóbb tavaly nyáron indult útnak a szóbeszéd, amikor a Techbázison is összefoglaltuk a fórumozók által az Internet Királynőjének választott Boxxy történetét (legalábbis azt, amit meg lehetett ismerni belőle az online archívumokból).

Boxxy most, két évvel később valóban visszatért: Catherine teljesen váratlanul intézett újabb üzenetet rajongóihoz, ráadásul a Thing are about to get intense címet viselő videó még csak egy előzetes, amiben a lány azt ígéri, készül az újabb Boxxy-videó. Nem is a jól ismert, kihúzott szemű Boxxy-t kapjuk benne, hanem Cate-et civilben, egy igen rossz minőségű felvételen.

A lány visszatérése annyiban megnyugtató, hogy ebből legalább kiderült: nem készítette ki a váratlan internetes hírnév (aminek az eredménye sok zaklatás és YouTube-fiókjának feltörése lett). Az viszont nem lepne meg, ha a drámaszakos, amatőr színjátszó Cate most, egy kicsit érettebben, valami nagy dobásra készülne, mint az internet egyik legismertebb YouTube-sztár.

Ugyan változatlanul nem sokat érteni abból, amit beszél - legalábbis elsőre - de pont ez a figura bájának kulcsa... -, utal rá, hogy az újabb videó valami más lesz, mint az eddigiek. Kíváncsian várjuk...

 

Kiegészítés: Az intró, amikor ezt írom, már négy napos, de most érte el az egymilliós nézettséget.