Felismerheti a festőinas által fütyörészett slágert, diadalmaskodhat a lázadó vonalak felett, és tovább aludhat, ha megnyomja a szundi gombot.

Blueprint 3D

Letöltés.

Az iPhone-osok már meg is unhatták a Blueprint 3D nevű programot, de Androidra csak az elmúlt héten jött ki. A cím nem egy mérnöki alkalmazást takar, hanem egy helyenként kegyetlenül nehéz, megunhatatlan kirakósjátékot. A program nem mozgalmas, a játékos egy rajzasztalt és a rá kiterített milliméterpapírt nézi, amin valahogy nem akar összeállni a tervrajz. Addig kell forgatnunk, tekernünk a képet, amíg az ábra végre ki nem jön. Ritka idegesítő folyamat, de a végén áradó jóleső érzés a jutalom. Minden pálya a térlátás diadalával zárul.

A Blueprint olyan régen jelent meg iOS-re, hogy az Apple felhasználók már meg is unhatták mostanra. Nem szabad, hogy ez bárkit eltántorítson, ez a játék egyike a tényleg eltalált érintőképernyős programoknak. A keserű pirula, hogy a Blueprint valami 470 forintba kerül, de megéri.

Shazam 4.0



Letöltés.

A Shazam az egyik olyan alkalmazás, amivel már a kezdetek kezdetén is be lehetett mutatni, hogy mire jó egy okostelefon. A szoftver egy rövid felvételből is meg tudja mondani, hogy mit hallunk éppen a rádióban. A legújabb, négyes verziószámú változatban a felismerés sokat gyorsult, egyes számokat akár két-három taktus alapján is meg tud tippelni. A legtöbb ismert vagy friss slágert gond nélkül felismerte a program, a feldolgozásokkal, régiségekkel és remixekkel még akad gondja. Az izgalmas YouTube-sztároknak még nem barátja a Shazam.

Timely Alarm Clock



Letöltés.

Minden okostelefonra kell egy okos ébresztő alkalmazás, a Timely pedig nem csak okos, hanem szép is. A programhoz több tucatnyi színséma van, az egyszerű óra mellett képes tojásóraként is működni, és még köridőket mérő stopper is van benne. Ráadásul a Timely nagyon alvóbarát program, könnyen rá lehet venni, hogy halassza el öt-tíz perccel a felébresztésünket. A notórius elalvóknak a szép ébresztő helyett egy inkább az AlarmDroidot javasoljuk, ami képes matekpéldák mögé rejteni a szundi gombot. (Az utóbbi program azért is jó, mert az ember egy hónap alatt megtanul álmában osztani és háromjegyű számokat sorbarendezni.) Az app lényegében véve ingyenes, de reklámmentessé 255 forint befizetésével lehet tenni.