Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kesztyű is jár a készül Jackson-játékhoz

Azt hittem, hogy a Modern Warfare 2 speciálisan nagyon gyűjtői kiadásához adott éjjellátónál furcsább kiegészítőt idén már nem dobnak piacra. Az Ubisoft viszont kitalálta, hogy a Wii-s Michael Jackson The Experience-hez csillogó kesztyűt fognak csomagolni, hogy a játékosok igazán átélhessék a Billie Jean-t a képrenyő előtt táncolva.

 

A játékban a következő számok lesznek biztosan benne:

 

 

  • Bad
  • Beat It
  • Billie Jean
  • Black or White
  • Earth Song
  • Ghosts
  • The Girl Is Mine
  • Rock With You
  • Smooth Criminal
  • Speed Demon
  • They Don't Care About Us
  • Thriller
  • Who Is It
  • Workin’ Day and Night
  • 0 Tovább

    Olcsó 3D-s marokkamera a Viewsonictól

    Farzsebben hordható 720p-s felbontású 3D-videókamerát dob piacra a Viewsonic. A 3DV5 típusjelű készülék egészen olcsó lesz, 46 ezer forintnak megfelelő fontért vagy dollárért lehet majd beszerezni.

     

    A készülék saját kijelzője a Nintendo 3DS-ben is használt szemüveg nélküli 3D megjelenítésre képes, de a kütyü arra is képes, hogy kék-piros szemüveggel nézhető anaglif 3D-re konvertálja le a felvételeket, hogy a YouTube-on is meg lehessen őket osztani.

    0 Tovább

    Csinosan a moziban: Gucci 3D-szemüveg

    Nem kell már a moziban kiosztott csúnya búvárszemüvegeket idéző szemüvegben feszengeni az IMAX mozikban. A hatalmas piaci rést látva a Gucci kiadta saját 3D-s szemüvegét potom 225 dollárért. Az inkább sportos lookra vágyóknak van olcsó 150 dolláros Oakley is.

     

    A következő lépésnek azt lehet, hogy az otthoni 3D-s megjelenítőkhöz is megjelennek a csinosabb szemüvegek, leváltva a vastagkeretes SZTK-dizájnt.

    0 Tovább

    Windows Phone 7 nyomkodás 11 percben

    Windows Phone 7 - akarom! Hiányos, mint egy átlagos kémiadolgozat, de nagyon ígéretes, úgy a 3.2 környékén ajánlanám vételre. Geritwo amúgy végignyomkodta a Windows Phone 7-et a kamera előtt, aztán még cikket is írtunk róla.

    0 Tovább

    Kishírek a nagyvilágból

    Egy. Tim Schafer, a Double Fine főnöke egy Eurogameres interjúban úgy nyilatkozott, hogy folytatása érkezhet a zseniális Psychonautsnak.

     

    Itt jön az álljunk meg egy szóra rész. Aki nem játszott Psychonautsot az most vegye meg a Steamről vagy a Gog.com-ról és vissza se jöjjön, míg nem ért a végére. Ki fogom kérdezni!

     

    Vagy legalábbis nem zárkózott el az ötlettől. Kicsit se tagadta. Ennyi ugye egy rendes rajongónak elég, a Beyond Good and Evilről is tudjuk, hogy jön, csak épp nem sietik el. Raszputyin visszatérésével pont így vagyunk.

     

    Kettő. A szép lassan építketző Irrational Games kirakott egy maréknyi System Shock 2 - ugye ezt játszottátok? - karakterrajzot meg tervet a honlapjára. Nehéz nem azt érezni, hogy a stúdió a több mint tízéves slágerével próbálja felhívni magára a figyelmet addig, amíg nem sikerül valami nagyobbat villantani, de ha a SS2-ről van szó, sokmindent megbocsátok nekik.

    0 Tovább

    Puzzle Agent: az elnök fejtörőfejtői

    Egy rendes titkosszolgálat figyelmét semmi sem kerüli el. Vannak aktáik az ufókról, gabonakörökről, baráti és ellenséges kormányokról, terroristákról, kódokról, és természetesen az állampolgárokat idegesítő megfejthetetlen fejtörőkről és keresztrejtvényekről. Míg a legtöbb videojátékban a felsorolás elején található problémákkal kell megbirkóznia a gamernek, a Puzzle Agentben a fejtörők világában merülhet el a játékos.

     

     

    A történet szerint egy világ szélén levő kisvárosba kell utaznia az ügynöknek, hogy megfejtse, miért állt meg a helyi radírgyárban a termelés. A kérdés nem apróság, az Egyesült Államok elnöke is scogginsi radírokat használ. Tethers ügynök megérkezése után hamarosan elszabadul az őrültek háza, vörössipkás gnómok tűnnek fel a város minden pontján, és egyre több fejtörő bukkan fel az utcákon.

     

     

    A fejtörők megfejtése után többfajta értékelést is kap a játékos. Először egy csinos animáció során kiszámolja a program, hogy hány dollárjába került az FBI ügynök az adófizetőknek, majd a felhasznált segítségek, rossz tippek és a rejtvényfejtéssel töltött idő függvényében csillagokat is kap.

     

    A csinos, ceruzararajzra emlékeztető grafika és puzzle-k megoldására épített játékmenet ellenére sem gyerekjáték a Puzzle Agent. Inkább a fejtörős játékok Twin Peakse vagy X-aktákja: groteszk módon szórakoztató, de a nyugtalanítóan bámuló gnómok és a sokkolós poénok miatt nem ajánljuk gyerekeknek.

     

    A játékhoz készült a történet és a mechnaika helyett inkább a hangulatot bemutató előzetes is, amiből kiderül, hogy a terepen dolgozó magányos ügynök a kutyában se bízhat.

     

     

    0 Tovább

    Mégiscsak készül a Beyond Good and Evil 2

    Átlag félévente nyilatkozik valaki a Ubisofttól a Beyond Good and Evil 2 sorsáról. Páros számú alkalmakkor tagadják, hogy a játék egyáltalán készülne, páratlan számúakkor viszont valaki elköpi, hogy mégis van valamelyik stúdió sarkán egy kisasztal négy kóderel, akik Jade kalandjait reszelik. Most páratlanadik alkalom volt, a Montpellier in Games konferencián nyilatkozta Michael Ancel, hogy a távoli jövőben meg fog jelenni a játék folytatása.

     

    Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az akcióban gazdag kalandjáték több lehetséges végigjátszást, és ennek megfelelően több befejezést fog tartalmazni. Amíg az új epizód készül, kábé négy-öt romkocsmás sör áráért meg lehet venni a zseniális első játékot az összes letöltős szolgáltatásból.

     

    (via Big Download)

    0 Tovább

    Legyen Ön is tajpan

     

    Hajók vannak benne, kereskedni kell, a játék felülete pedig úgy néz ki, mintha egy régi térképet digitalizáltak volna. Ráadásul a felderítetlen területeket olyan bolyhos, rézkarcokat - vagy vattacukrot - idéző felhők borítják, hogy öröm ránézni. Az Ancient Trader már az első pár képernyőképpel megvett, hétvégére megpróbálom kideríteni, hogy van-e belőle demó.

     

     

    A játék PC-s verzióját a Gamersgaten lehet megvenni körülbelül tíz euróért, az Xbox 360-as verzióért pedig 240 pontot kérnek.

    0 Tovább

    Alig használt múlt eladó

     

    "Mit csinálnál, ha vissza tudnál utazni az időben?" - tette fel a kérdést egy Alex Varanese nevű grafikus, hogy meg is válaszolja. Alex visszautazna a hetvenes évekbe, és a mára kialakult szórakoztató elektronikai cuccokat lekoppintva sikeres vállalatot indítana. Csak a dizájnt kellene hozzáigazítani a korhoz - több szöglet, más színek - és máris lehetne árulni mobiltelefont, kézikonzolt, laptopot és egyéb csodákat.

     

    A sosemvolt múlt szuper kütyüjeit, és azok reklámait tartalmazó galériát erre találjátok.

    0 Tovább

    Isten hozott a rácson, program!

     

    Készül a legendás 1982-es Tron folytatása, illetve a filmhez tartozó játék is. Az E3-ra kiadott trailer nagyjából semmit sem árul el arról, hogy mit kell várni a Tron: Evolution-tól, csak a jelenleg legyártható effektcsodákat mutatja be. Onnantól persze, hogy lehet diszkkel dobálni az ellent és fénymotorral versenyezni, nagyon nem lehet elrontani. A játék és a film is idén fog megjelenni, tűkön ülve várjuk.

     

    El szokás felejteni, de Tronból volt már egy egészen jól sikerült játék, ami a film után huszonpár évvel játszódik. A játék a remek Litech motort használta, a pályaterveket, színvilágot, épületeket pedig nagyon eltalálták - kevésszínű, kontraszos csoda az egész - ezért még ma is jó levenni a polcról a Tron 2.0-t. Ha nincs meg, akkor Vateráról 1-2 ezer forintért be lehet szerezni, annyit pedig bőven megér.

    0 Tovább

    A csöcs trükk (TF2)

    Mocskos stratégia, de legalább működik. Fújj fel valahová meztelennős decalt, rejtőzz el, öld meg a csajt bámuló ellenséges játékosokat.

     

    Szokott arra panaszkodni a gamer sajtó - nem minden ok nélkül - hogy a játékoknak rosszat tesz, ha a stúdiók 14 éves serdülőnek nézik az összes játékost. De, mint a mellékelt ábra mutatja, a játékosok időnként úgy is viselkednek.

     

    Az ESA aktuális adatai szerint az átlagos játékos amúgy 34 éves, az átlag játékvásárló pedig betöltötte a negyvenet is.

    0 Tovább

    Deus Ex: szülinap, akció, új trailer

     

    Legalább egy hete gondolokozom, hogy milyen apropóval lehetne kiposztolni ide a Deus Ex 3 fenti trailerét. Én ugyanis nem játszottam a klasszikus címmel, amikor kellett volna, mostanra viszont igen csúnyán megöregedett a grafika és az irányítás.

     

    Aki nálam legényebb, az most tehet egy próbát az első két résszel, a Steamről a játék tizedik szülinapja alkalmából valami egészen nevetséges 2.5 euróért lehet megvenni a Deus Ex csomagot. Az akció holnap délig él.

    0 Tovább

    Dohányzóasztal beépített Catannal

     

    Amióta először alkalmam nyílt megtapogatni a Microsoft érintőképernyős dohányzóasztalát, a Surface-t, azóta érzem, hogy ezt a hardvert Catan telepeseire tervezték. Kártyajátékokhoz talán túlzás - bár egy Race for the Galaxy meccset biztos felgyorsítana - az apró darabokból összerakott játéktérrel rendelkező Catanhoz viszont áldás lehet a projektoros asztal.

     

    A rossz hír, hogy Suface-t nem vehet akárki, ráadásul a szoftver is fejlesztési fázisban van még. Az Origins Game Fairen fogják bemutatni valamikor a hét végén Colombusban.

     

    A CNet azzal vigasztalja a játékosokat, hogy készül a Catan iPad verziója is, nem mintha jó ötletnek tűnne apró érintőkijelzőn társasjátékozni a haverokkal. Akkor már inkább az Xbox 360-as tévére adaptált verzió tűnik nyerőnek, vagy egy jóó naagy asztal.

     

    0 Tovább

    Ufóval a repülő ősgyíkok ellen

     

    Annyira nehéz ellenállni azoknak a 2D-s űrhajós lövöldözős játékoknak. A Hydorah-t például több mint két hete ajánlottam, még mindig csak a felénél járok, és rendre visszamegyek lövöldözni, hátha sikerül továbbjutni. A szép nevű Insanely Twisted Shadow Planetnél nem fenyeget ez a veszély, XBLA-ra készül, tehát csak Xbox 360-on lesz játszható. Ugye, hogy nektek is megjött a kedvetek egy klasszikus formájú ufóval irtani az űrdinókat, űrnövényeket, űrmeteoritokat, meg a többi ellent?

     

    A játék animátora Michael Gagné, akit mondjuk a Star Wars Clone Wars miatt lehet szeretni, a kódot pedig a Fuelcell Games nevű stúdió írja. A hivatalos honlap nem árulja el, mikor lesz kapható a játék.

    0 Tovább

    Medal of Honor: Mória

    Próbálta ellenállni a kísértésnek, de nem ment.

    0 Tovább

    Trine 2: folytatódik a mese

     

    Egészen biztos vagyok benne, hogy tavalyi év legjobb félkész indie játéka a Trine volt. Nem voltak túlzottan változatosak az ellenfelek, a powerupok, és hát a küldetések is főleg abból álltak, hogy előre kellett menni és legyakni a zombikat, viszont volt neki varázsa meg meséje. Ja meg narrációja, azzal pedig bármikor meg lehet venni kilóra.

     

    Az Big Download az E3-n kapta el a fejlesztőket, akik elmondták, hogy készül a nagyobb, javított, feldúsított - nem csak csontvázak lesznek! - Trine 2, amiben on- és offline többjátékos mód is lesz. A fejlesztések között vannak még újabb fejtörők, részletesebb, mozgó hátterek és végre egy rendes mentési rendszer .A szereplők maradnak, annak ellenére, hogy az első játék végén a narrátor elmondta, mi lett a sorsuk.

     

     

    A játék 2011 tavaszára lesz kész, ekkorra várható a demó is belőle. Erre még visszatérünk.

    0 Tovább

    Hamarosan indul az OnLive

    Bejelentette az OnLive videojáték streaming szolgáltatás, hogy mely címekkel indul el 17-én. A szolgáltatás azt ígéri, hogy a netbookokon és egyéb erőtlen vasakon is - ide számít a T61-esem is, no para - lehet majd játszani az aktuális csúcsjátékokkal.

     

    Az OnLive egyelőre Amerikában indul, ki is van írva csinos nagy betűkkel és halálcsillag logóval, hogy támogatja az AT&T. Az első hullámnyi játékos ráadásul egy éves próbalehetőséget kap, a második évük pedig havi 4.95 dollárba fog kerülni. Nem is drága.

     

    A kezdő játékista a következő:

     

    • Assassin's Creed II
    • Batman: Arkham Asylum
    • Borderlands
    • Dragon Age: Origins
    • Just Cause 2
    • Mass Effect 2
    • NBA 2K10
    • Prince of Persia: The Forgotten Sands
    • Tom Clancy's Splinter Cell Conviction
    0 Tovább

    Jött Portal 2 trailer, nézzétek

    Ha a játék nem is jelenik meg idén, trailert már kaptunk a Portal 2-ből. Vannak sétáló szobák, hidraulikus lapokból összerakott termek, gépindákkal teli csarnokok, ahol robotok raknak össze további gépfegyveres robotokat, és persze Glados hangja a háttérben. Valami azt súgja, hogy a második rész sokkal akciódúsabb lesz, mint az első volt.

    0 Tovább

    Jövőre jön csak a Portal 2

    Egy huncut szkrínsotot se mutatnak be a jövő héten kezdődő E3 szakkiállításon a Valve készülő Portal 2 játékából, 2011-ig kell várni, hogy megtudjuk, milyen a GLaDoS utáni világ. A hír különsen azután kellemetlen, hogy a cég korábban közölte, hogy új Half-life sem lesz idén.

     

    Aki játszotta az első részt, az most nosztalgiázva elkaraokézhatja a Játszótérrel a Portalt záró remek John Coulton dalt. Kezdem: this was a triump, i'm making a note here, huge success...

    0 Tovább

    Buborékmentes a Starcraft 2 reklámja


    A Blizzard és készülő játékuk, a Starcraft 2 eddig sem ijesztgette azzal a gamereket, hogy nagy újdonságokat kell majd megtanulni a program megjelenése után. Sőt, a rossznyelvek szerint a tizenpár éve megjelent első Starcraftot adják ki újra, csak jobb grafikával.

     

    A cég nem siet a pletykák eloszlatásával, az ITV-n leadott első tévéreklámjukban egy másodpercnyi olyan videó sincs, ami a Starcraft motorjával készült volna. A csinos 3D animációt azért megéri megnézni, de feleannyira nem érdekes, mint egy remek zerg rush.

    0 Tovább

    Megérkezett a Team Fortress 2 OS X-re

    Megérkezett a maces verziója minden idők legviccesebb lövöldözős játékának - nem, nem a Soldatról lesz szó, az a második csak - a Team Fortress 2-nek. Az új platformhoz szükséges kódok mellé bedobáltak még pár dolgot a Valve kóderei: egyjátékos gyakorlómód, és offline mód két aréna pályához.

     

    És ami még a maces kiadásnál is fontosabb, a TF2 történéseit rögzítő dokumentarista jellegű képregény újabb résszel bővült, amelyben a szőrösmellű ausztrál vadász elmondja véleményét az egygombos termékekről.

     

    Kedvcsináló jelleggel hétvégén ingyen lehet játszani a lövöldözős játékkal, illetve ötven százalékkal olcsóbban lehet beszerezni a Team Fortress 2-t. Szögezzük is le gyorsan, hét és fél euróért ez a program ajándék, kihagyni bűn. Találkozunk a füstölgő romok között.

     

    (A szerző pyro, esetleg heavy.)

    0 Tovább

    Egy szót mondok, hevimetál!

     

    Metálosítja - ha máshol nem, külsőségekben - a Guitar Hero játékok következő részét az Activision. Kicsit keményebb hangzások, mocskosabb, több showelemet tartalmazó animációk - jelentkezzen az a GH-játékos, aki ezeket nézte valaha - és egy jól ismert orgánum: Gene Simons, a KISS frontembere.

     

    Igazán boldoggá persze az tenne, ha a különböző piacokra tervezett spéci kiadásokat, vagy legalább DLC-ket, kitalálnák végre. Jöhetnének a Pokolgép kiegészítő lemezek, Ossian DLC-k részeg Paksi Endre bónusz dalokkal, meg ilyesmi. Az lenne igazán metál.

     

    Dallista erre:

    • AFI - "Dancing Through Sunday"
    • Avenged Sevenfold - "Bat Country"
    • Black Sabbath - "Children Of The Grave"
    • Buzzcocks - "What Do I Get?"
    • Children Of Bodom - "If You Want Peace... Prepare For War"
    • The Cure - "Fascination Street"
    • Def Leppard - "Pour Some Sugar On Me (Live)"
    • Dethklok - "Bloodlines"
    • DragonForce - "Fury of the Storm"
    • Drowning Pool - "Bodies"
    • Foo Fighters - "No Way Back"
    • Foreigner - "Feels Like The First Time"
    • Jane's Addiction - "Been Caught Stealing"
    • KISS - "Love Gun"
    • Megadeth - "Sudden Death"
    • Metallica & Ozzy Osbourne - "Paranoid (Live)"
    • Muse - "Uprising"
    • My Chemical Romance - "I'm Not Okay (I Promise)"
    • Queen - "Bohemian Rhapsody"
    • Rammstein - "Waidmanns Heil"
    • The Rolling Stones - "Stray Cat Blues"
    • Silversun Pickups - "There's No Secrets This Year"
    • Slayer - "Chemical Warfare"
    • ZZ Top - "Sharp Dressed Man (Live)"
    0 Tovább

    ...véded a határvidéket Xul és a kodan armada ellen

     

    A csodálatos régi oldalt szkrollozós lövöldözős játékokat hozza vissza a monitorokra a Locomalito nevű spanyol srác játéka, a Hydora. A játékot egy szánalmas kis űrhajóval kezdjük, amit az ellenségek által elszórt színes golyókat felszedve tápolhatunk fel. A sorozatlövő lézerből folyamatosan tüzelő halálosztó lesz, a gép aljára bombát szerelnek, rakéták kerülnek a szárnyra, ha mázlisták vagyunk, még pajzs is kerül. És amikor már büszkén mondanánk, hogy ez a legjobb hajó a galaxisban, jön egy brutális főellenség, és örülhetünk, ha valami marad a fáradsággal összeszedett arzenálból.

     

    A játék fejlesztésébe három évet rakott bele Locomalito, ha mást nem csinált volna, már ezért megérdemelné, hogy lovaggá üssék, mint Picard kapitányt.

    0 Tovább

    Érkezik a Half-life Episode 3?

    Több helyen megjelent a Freeman - az emberiség és a vortigauntok hőse - visszatérésével kecsegtető kép ma a neten. Megerősítés nincs, viszont már nagyon ideje lenne, hogy folytatódjon a Half-life. A játéksorozat legutolsó része 2007 októberében jelent meg.

     

    Egyelőre azt se tudni, hogy valóban a Valve-tól származik-e a kép, vagy csak valamelyik vicces gémer kezdett zongorázni az idegeinken. Egy dolog biztos, a június 14-es dátum pont egybeesik az idei E3 kezdetével. Még tizet kell aludni!

    0 Tovább

    Letöltendő

    blogavatar

    Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

    Utolsó kommentek