Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Drótnélküli videózás a laptopról

Semmi sem annyira gusztustalan, mint kábelezni. Néha meg lehet úszni, néha lehet előre gondolkodni - és körbeépíteni kábelcsatornával, előre behúzott hangfaldróttal a lakást - de mindig érkezik egy új kütyü, aminek a drótjait kint kell elvezetni, és kezdődik az őrület.

Az Intel és néhány notebook-gyártó azoknak talált egy remek megoldást, akik a tévéjükön akarnak filmet nézni a laptopról, de nem akarnak HDMI-kábelt kifeszíteni a tévé és a gépet tartó kisasztal között, és a lakást se rendeznék át a mozizás miatt.

A rendszer egyik eleme a körülbelül negyvenezer forintba kerül Netgear Push2TV, ami nem nagyobb egy könyvnél, két kimenet (kompozit és HDMI) található rajta, és képes rádión fogadni a megjelenítendő képet. A másik pedig a 2010-es Intel Core processzorcsaláddal szerelt notebook - a pontos kompatibilitási lista megtalálható a Netgear oldalán -, ami képes képet adni a drót nélküli kijelzőnek. A rendszer összeállítása rendkívül egyszerű: egyszer kell a gépnek megadni a kijelzőn megjelenő négyjegyű kódot, és onnantól bármikor megtalálja a kijelzőt.

A Push2TV egyetlen hátránya, hogy 1080p-s full HD felbontást nem képes fogadni az eszköz, csupán 1280*768-as képet sikerült megjelenítenünk az általunk kipróbált konfigurációval.

0 Tovább

Hálaadásnapi videojáték akciók

A Steam tegnap elkezdett akciója ma is folytatódik. A független fejlesztők programjaiból kötött csomagba most az okosabb, gondolkodósabb szoftverek kerültek. Az összes árazási formát kipróbálták már idén a szintén független kiadású Machinarium fejlesztői. A szomorú robotos - ez egy ilyen nap - steampunk világban játszódó logikai játék most 3,75 euróba kerül, és természetesen ezt is megéri.

Az autósjátékok kedvelőire a Burnout és a Blur, a lövöldözni vágyókra az ARMA II, a stratégákra pedig egy Warhammer játék, az Empire: Total War és a Tropico 3 banánköztársaság-szimulátor vár.

Több tucatnyi játékot árazott le a GamersGate az amerikai Hálaadás alkalmából. A legnagyobb kedvezmény hetvenöt százalékos, azaz akár negyed áron is lehet videojátékot letölteni, ha szemfülesek vagyunk. Az akciónak külön oldalt hoztak létre, ott érdemes böngészni. Az ajánlatok közül a tíz eurós Batman Arkham Asylum és a négy és fél eurós Zombie Driver tűnik igazán izgalmasnak.

Az óriási akciók helyett inkább játékkal csábítja magához a vásárlókat a Direct2Drive bolt. Minden ötödik vásálónak elengedik a kifizetni kívánt csomag teljes árát. Időzíteni igazából nem lehet erre, hiszen az oldalnak amerikai és európai vásárlói egyaránt vannak, így mindig nagy a nyüzsgés, de kellemes meglepetés lehet észlelni, hogy megnyertük a megvenni kívánt játékokat. Az akció a brit és az amerikai üzletben is működik.

A legkevésbé talán az Impulse Driven hálaadási ajánlata izgalmas, de még itt is találtunk egy S.T.A.L.K.E.R. csomagot, ami a Call of Pripyat-ot és a Shadows of Chernobyl-t egyarátn tartalmazza.

0 Tovább

Üdvözöljük a Letöltendőn!

Kedves Olvasónk!

Ezentúl a Szoftverbázis letöltésajánlóit ezen a blogon, nem pedig az [origo] Techbázis rovatában olvashatják majd. A blogos megoldás előnye, hogy a jövőben nem kell hétvégéig várni a kipróbálásra érdemes programok fellelésére. Korábbi szoftverajánlóinkat ezen a linken továbbra is el lehet érni, a játékprogramokra és demókra vágyó olvasóinknak pedig testvérblogunkat, a Játszóteret ajánljuk figyelmükbe!

3 Tovább

Ha mégsem akart letörölni egy fájlt: Free Undelete

A törölt fájlokat visszaállító ingyenes program letöltése (930 kilobájt)

A Free Undelete otthoni használatra teljesen ingyenes program, amellyel a véletlenül törölt fájlokat lehet visszaállítani. Ez persze csak akkor lehetséges, ha a háttértáron azoknak a helye még nem lett felülírva egy újabb állománnyal, de ha csak néhány perccel korábban töröltünk egy állományt, ez szinte kizárt, és jó esély van a visszaállításra. Használatának egyetlen feltétele, hogy külön tárhelyre, például külső merevlemezre, pendrive-ra, vagy másodlagos merevlemez-partícióra indítsuk a visszaállítást, ugyanarra a tárhelyre ugyanis nem enged menteni a szoftver, amelyen a törölt fájlt keressük.

0 Tovább

Új verzió a CCleaner rendszertisztító programból

A CCleaner Slim 3.01-es verziójának letöltése (2,8 megabájt, magyar nyelvű)

 

Új verzió jelent meg kedvenc rendszertakarító szoftverünkből, amely a böngésző, videolejátszó, képszerkesztő és más alkalmazások, valamint a Windows feleslegesen helyet foglaló ideiglenes fájljait képes eltávolítani automatikusan. A legújabb kiadás gyorsabban képes kielemezni a digitális szemetet, és támogatja a múlt héten megjelent új Adobe Reader X PDF-nézegető programot, és a Chromium-alapú böngészők után is ki tud takarítani. Használatát követően kevesebb alkalommal igényli a PC újraindítását a korábbi kiadásoknál, egyéb újdonságairól a készítők blogján lehet olvasni.

0 Tovább

Torrentkliens a szürke zónából: zButterfly

A zButterfly torrentkliens letöltése (11,7 megabájt)

A legalitás határán egyensúlyoznak a zButterfly nevű letöltőkliens készítői, a program ugyanis nyilvános torrentkeresők használatával közvetlenül képes felkínálni filmek letöltését. A program kezelőfelületét összekötötték filmes adatbázisokkal, így kiválasztott - többségükben idegennyelvű - alkotások DVD-borítóit, posztereit is meg lehet nézni a szereposztással és a film által elnyert díjakkal egyetemben.

0 Tovább

DAPlayer - a legújabb ingyenes médialejátszó

Innen töltheti le a DAPlayert (11,9 megabájt)

Megérkezett a legújabb szuper médialejátszó: a DAPlayer a VLC-hez hasonlóan beépített dekóderekkel rendelkezik (320-féle video, és 120-féle audiokodeket tartalmaz), így különálló kodekcsomagok telepítése nélkül képes lejátszani hang- és videofájlokat, illetve DVD-, és Blu-ray-lemezeket is. Az ingyenes alkalmazás komoly előnye, hogy alapból képes bármilyen régiókódú - például Amerikából vagy Ázsiából rendelt - lemezt lejátszani anélkül, hogy a felhasználónak különböző segédprogramokat kellene bevetnie ehhez.


A programot kifejezetten úgy optimalizálták, hogy a lehető legkisebb legyen az erőforrásigénye, próbáink során elég fürgén töltötte be, és játszotta le a HD-felbontású filmeket is, kezelőfelülete pedig tetszetős, így mindenkinek ajánljuk kipróbálását.

2 Tovább

World of Warcraft egy marék apróért

Kevés olyan fekete pénteki akció van - ezzel a nappal kezdődik Amerikában a karácsony előtti bevásárlási szezon - ami elér Európában is. A World of Warcraftot működtető Blizzard jóvoltából azonban most részünk lehet egyben: a WoW alapjátékot és az első kiegészítőjét öt-öt euróért, a Wrath of the Lich King című második folytatást pedig tíz euróért szerezhetjük be.

Gondolkodni egy hét van, az akció jövő pénteken fog véget érni.

0 Tovább

Elveszett kisrobot keresi anyut

0 Tovább

Papíróra Amerikából

Nem csak villanykönyvet lehet csinálni a kis fogyasztású e-papírból, hanem órát is, gondolta az amerikai Phosphor nevű cég. Az ötlet után született karóráik félúton vannak a kütyü és az időmérő szerkezet között. A kijelzőn látható információkat szabadon lehet cserélgetni. Kérhetünk a Kék Villám egyre fogyó köréhez hasonló másodpercmutatót, de arra is van lehetőség, hogy csak két óriási, nagyikompatibilis számot írjon ki az e-papír.

Az órából nem csak az oldalt látható fémszínű szürke, fekete műanyagszíjjal szerelt verzió létezik, van elegáns bőr vagy fémszíjas, fekete tokos verzió is.

A hivatalos honlap szerint nincs magyar forgalmazója a dizájnos, papírszerű számlappal rendelkező óráknak. Aki mégis be szeretne egyet szerezni, az az Ebayen vagy a szomszédos országokban (pl. Ausztria) található viszonteladóknál próbálkozhat.

0 Tovább

Kvízjáték konzolért

Minél nagyobb egy tárgy, annál kínosabb, ha sikerül elveszíteni, és annál nagyobb öröm a meglelése. A Tengernyi Kaland nevű alternatív valóság játékban egy 300 éve eltűnt hajó után nyomoznak a játékosok, aminek a megtalálása biztos óriási boldogsággal jár. A hajó megleléséhez huszonhét kvízt, logikai játékot, wikipédiázással megoldható feladványt kell leküzdeni.

A Tengernyi Kaland nyomait nem csak a honlapon lehet megtalálni, néha ki kell merészkedni a közösségi oldalakra, keresőkre vagy a Wikipédiára is. Mert hát honnan máshonnan lehetne megtudni, hogy hány bálnát evett meg Cirein-cróin, a skót víziszörny. (Most az egyszer súgunk, hetet!) Az sem árt, ha játék közben észnél vagyunk, a tervezők - vagy épp megbízónk, Casper van Doom - csapdákat is elrejtettek a feladványokban.


A kvíz végére többet tudtunk a cápákról, mint ami valaha érdekelt

A játék elsősorban fiataloknak szól, az oktató részek, a kiberbiztonsági kitérők főleg őket célozzák, de a kvízek a felnőtteket is képesek lekötni. Mivel hosszas regisztrációra nincs szükség, az iWiW-es vagy a Windows Live-os jelszóval be lehet lépni a Tengernyi Kalandba, ezért érdemes gyorsan kipróbálni. A feladványok többnyire nem következnek egymásból, így szabadon lehet köztük ugrálni, nem kell abbahagyni a rejtvényfejtést, ha elakadtunk valamelyik fejtörővel.


Dallamjáték is van a feladványok között

A játék december negyedikéig tart, az egyéni játékosok Kinect vezérlővel felszerelt Xbox 360 konzolt és Intel Classmate iskolai laptopot nyerhetnek, a legjobb játékosokat felvonultató iskola pedig egy digitális táblával gazdagodhat.

0 Tovább

Játék neked meg az ellenfelednek

Hatalmas akcióval vezeti be a Steam az játékbolt új, kívánságlista funkcióját. Napi harminc játékost választanak ki, akik ingyen kapják meg a listájukon szereplő első öt címet. A nyereményekből kimaradók sem járnak rosszul, komoly engedményekkel vásárolhatnak játékot. Az akció november 29-ig tart, és naponta cserélik az ajánlatokat.

A mai listából érdekes lehet a 4,5 eurós indie csomag, ami öt hosszú órákig játszható időzabáló puzzle- és akciójátékot rejt; az epizódokra osztott Sam and Max játék első, gyűjteményes kiadása tíz euróért; vagy persze a nagyon leárazott Borderlands.

0 Tovább

Csúzlival a disznók ellen

Alaptétel, hogy játszani mindenki szeret. Az idő vidám agyonütésére szolgáló játékportálokon megtaláljuk az anyukákat, az iskolából hazaeső gyerekeket, a szemináriumot ellógó egyetemistákat, a meetingen unatkozó menedzsereket, mindenkit. Magától értetődő, hogy az okostelefonok is tele vannak játékkal.

Az ősz slágerét, a fent látható Angry Birdsöt pont erre az elvre építették fel. A játék nagyon egyszerű: különböző nehézségű, súlyú, robbanó, bumerángként visszatérő, bombát vető madarakkal kell lerombolni a tojások ellopásával háborút kirobbantó malacok épületeit. Az ötlet ősi, régen az volt a neve, hogy "bombázzuk szét a másik homokvárát", később megjárta a netet ezer különböző katapultos játék formájában, most épp a disznók ellen viselhetünk hadat.

A játék különlegessége, hogy egészen kegyetlen a játékossal. Nincs lehetőség a túl nehéznek bizonyuló pályák átlépésére, addig kell gyakorolni, amíg nem sikerül az adott mennyiségű madárral lerombolni az erődöt. Ez, ahelyett, hogy elvenné az ember kedvét, csak feltüzeli. Segít megtalálni a napban azokat az öt-tíz perceket, amit madarazással lehet tölteni. Igazán gonosz dolog.

A játék egyaránt elérhető Androidon és az Apple készülékein, sőt, ha a pletykák igazak, hamarosan a játékkonzolokra is megérkeznek az erődépítő tojástolvaj disznók, és a büntetőkommandóvá szerveződött szárnyasok.

Platform: Android, Apple

Ár: ingyenes / 0.99 dollár

0 Tovább

Vissza a jövőbe merevlemez

Nem fér hozzá kétség, hogy Vissza a jövőbe filmek DeLoreanjére hajazó külső merevlemez minden idők legmenőbb adathordozója. A kocsiba szerelt winchesterre ugyan csak 500 gigabájt adatot lehet felmásolni, ráadásul az új USB 3.0-s szabványt se támogatja, viszont 1:18 méretarányú pontos modellje a moziban használt időgéppé átalakított sportkocsinak.

A FlashRods rendesen megkéri a kütyü árát: 250 dollárba kerül a makett.

0 Tovább

A Guitar Hero miatt perel Axl Rose



Beperelte Axl Rose a Guitar Hero ritmusjátékot kiadó Activisiont, mert a korábbi szerződéseik ellenére Slash, a Guns'n'Roses kilépett gitárosa is szerepelt a játékban. A zenész a Welcome to the Jungle című klasszikus számuk játszhatóvá tételét csak azzal a feltétellel engedte meg, ha sem a korábbi gitáros, sem annak későbbi bandája, a Velvet Revolver, nem tűnik fel a programban.

A dalt tartalmazó játékban nem egyszerűen csak szerepelt a jellegzetes hullámos hajú, cilindert viselő gitáros, de ő volt a Guitar Hero 3 borítójának központi alakja.

Rose-nak az is fáj, hogy a Guitar Hero 2-höz licencelt Sweet Child 'O Mine című dalukat felhasználták az újabb verzió reklámjában is. A két súlyos bűncselekményért 20 millió dolláros kártérítést szeretne kapni.

0 Tovább

A jövő vényeit iPhone-on írják az orvosok

A papírra, kézzel írott vények készítése lassú, és nem garantálja, hogy tökéletesen olvasható receptek szülessenek, ezért kezdett mobil szoftvert fejleszteni Liam Davis-Mead, aki szerint a vények negyven százaléka tartalmaz hibás információt. A betegek rossz adagolási utasítással kaphatják meg a gyógyszereiket, összekapcsolódó mellékhatások miatt együtt nem szedhető szerekhez juthatnak hozzá és így tovább. A hiba oka egyszerű, a gyógyszerészek nem tudják kiolvasni az orvosok kézírását.

Davis-Mead Scriptpad névre hallgató, iOS-en futó szoftvere ezt a bizonytalansági tényezőt veszi ki a folyamatból. Az orvos csak a szer nevét gépeli be, és a program már fel is ajánlja a szóba jöhető adagolási lehetőséget. Az összes információt az Apple hordozható eszközök képernyőin felbukkanó menükből válogatja ki az orvos. A szoftver ráadásul tárolni tudja a betegek adatait is, így nem kell minden egyes alkalommal beírni azokat.

A folyamat végén nem a vény nyomtatása áll, hanem a recept mobilnetes elküldése. A beteg megmondhatja a doktornak, hogy hol váltaná ki a gyógyszereit, és az adatok abba a patikába érkeznek meg, papírokkal így nem is kell vesződni.

0 Tovább

Törpe Jobs az asztalra

Részletesen kidolgozott figurában állíthatjunk az asztalunkra az Apple ikonikus vezérigazgatóját, Steve Jobsot. A M.I.C. Gadget által árusított apró szobor pontosan azt viseli, amit Jobs is szokott a különböző rendezvényeken: feltűrt ujjú fekete garbót, kék farmert, és New Balance edzőcipőt. A kezében pedig természetesen iPhone 4 található, amit úgy fog, hogy biztos elmenjen a térerő.

A képen nem látható, de a mini Jobshoz jár néhány képregényes szövegbuborék is, amibe az Apple-vezér tipikus mondatait lehet beírni. Aki nem éri be azzal, hogy "Amazing!" vagy azzal, hogy "And One More Thing...!", az a WikiQuote Jobsnak szentelt oldaláról válogathat jobbnál jobb mondásokat.

A figurát 80 dollárért és postázási díjért lehetett beszerezni a boltból, ám a kihirdetése után elkapkodták az összes példányt. Az már egészen biztos, hogy a nagy fehér almára állított Jobsból nem készül újabb adag karácsonyra, ám az ünnepek után érdemes isméte benézni a M.I.C boltjába.

0 Tovább

Nem lesz Kindle a karácsonyfa alá

Bajban vannak azok, akik Amazon Kindle-t akartak venni karácsonyra, de eddig vártak a kütyü megvásárlásával. Az európia címekre rendelhető villanykönyvolvasó az egyik napról a másikra hiánycikk lett. Az esettel foglalkozó cikkek szerint a mobilnetes verzió egy pár órával tovább bírta, de végül azokat is elkapkodták.

A rendszer jelenleg azt írja, hogy a most megrendelt készülékeket 2011 január végén vagy február első pár napjában tudják szállítani. A gond azért komoly, mert harmincezer forint körüli áron csak a Kindle kapható meg, a gyengébb minőségű konkurens termékek is többe kerülnek.

0 Tovább

Kínzó kérdések mozizáshoz

Éveken át végeztem egy speciális memóriagyakorlatot filmnézés közben. "Ne felejtsem el, hogy majd nézzem meg, ha gép előtt leszek, ki játszotta ebben a filmben a kopasz pasast." Vagy ki volt a rendező, vagy ki a házastársa a főszereplőnek - csupa olyan kérdés, ami nem igazán fontos ugyan, de valahogy hozzátartozik a szórakozáshoz, az infotainment része. Egyszerűen jól esik tudni a háttérinfókat, akárcsak megnézni a DVD végén a kimaradt jeleneteket vagy a werkfilmet.

Ezeknek persze egyszerű utánanézni a neten, az IMDb például egy keresésből ellát minden pletykamorzsával, de ahhoz számítógépre van szükség, amit be kell kapcsolni, megvárni a Windowst, elindítani a böngészőt, beírni a webcímet és így tovább. Film közben - hacsak nem megy egy gép is - ennek nem állunk neki.

Ma már nem a másnap reggeli kávé mellett nézek utána a triviának. Inkább előhúzom a mobilom, elindítom az IMDb alkalmazást (fél szemem a filmen), rákeresek, amire kell, aztán nagyképűen előadom a jól értesült családfőt. Lepisszegnek, de mindegy.

A mobilos felület persze eggyel kényelmetlenebb, mint a webes, de komoly csereérték, hogy fél kézzel a páromat karolva, heverés közben is okoskodhatok. Nem is beszélve egy pláza kocsmájában előadott "ennek könnyű utánanézni" futamról.

Platform: Apple, Android

Ár: ingyenes

0 Tovább

"Emberek ugrálnak jobbra balra" - Budapest Game Show

Hogyan lehet egy számítógépet építeni a Halácsillag méretű diszkógömböt forgató lemezjátszóba vagy egy tankmodellbe? Az origo riportere a Budapest Game Show-n járt számítógép csinosítókat és Kincetező gamereket nézni.

0 Tovább

"Dúdold bele, hogy labamba!"

Volt már olyanod, hogy egész nap a fejedben dübörgött egy zene, de nem jutott eszedbe, ki ez és mi a szám címe? Ha már nem bírod tovább, elő a telefonnal, dúdold vagy fütyüld bele a dallamot, és jön a meglepetés.

A SoundHound app megmondja, mit énekeltél. Dúdolásból azért nem mindig találja el (ha tisztán énekelsz, vagy nagyon jellegzetes a dallam, így is sikerülni fog), de ha a rádióban szól egy szám, arról hiba nélkül kiderül az előadó és számcím, megjelenik egy kis lejátszás ikon is, hogy csekkolhasd, tényleg ez-e a zene - és persze egyből a link is, hogy vásárold meg a számot vagy mindjárt az egész albumot, naná. Nekik ezért éri meg. Nekünk meg azért, mert nincs az a követelőző kis hisztis érzés a tarkónkban, amitől olyan elesett az ember, mert nem jut eszébe.

A SoundHound egy csomó más csingilingit is tartalmaz, nézhetsz az előadótól YouTube videókat, elolvashatod a dalszöveget, megoszthatod a találatot -  de a lényeg ennyi: mutass a telefonnak egy zenerészletet, s ő megmondja, mi ez a szám.

 

Platform: iPhone, Android

Ár: ingyenes (extra változat 5$)

0 Tovább

Last.fm: okos rádió minden hangulathoz

A Last.fm egy webes alkalmazás, de egyáltalán nincs a webhez kötve - bármilyen eszközön megél, amiben van internet és képes a neten sugárzott zenét hallhatóvá tenni. Egyáltalán nem hasonlít a kereskedelmi rádiókra, inkább egy olyan mp3 lejátszónak mondanám, ami a világ zenekincséből véletlenszerűen, bár hallgatója iránymutatásai alapján válogat, és hamar alkalmazkodik bárki zenei ízléséhez.

A Last.fm-nek megadhatunk egyetlen előadót ("Lady Gaga Radio") vagy akár egy stílust is ("acid jazz"), a rendszer pedig ebből kiindulva összeállít egy előadói csapatot, akik valamilyen módon hasonlítanak a megadottra. Ha egy szám tetszik, érdemes rákattintani a Like-gombra (szív), ha nem tetszik, az Unlike-ra - ebből a rendszer tanul, s a kiejtett vagy éppen megdicsért előadóra hasonlító zenéket nyilatkozatunknak megfelelően elhagyja vagy preferálja. Egy-két napnyi nyomkodás után a rádiónk - amit persze el lehet menteni a jövendő időkre - elég okos lesz ahhoz, hogy nekünk tetsző, ám korábban sosem hallott zenék tömegével ismertessen meg. A válogatás azon felhasználók profiljain alapul, akik már nyomkodnak egy ideje - aki szereti a Kasabiant, az sok esetben szereti a Franz Ferdinandot is, tehát aki az egyiket lájkolta, annak ajánlható a másik is.

A webes változat kiváló munkahelyi zenehallgatáshoz - már azoknak, akik számítógép előtt ülve végzik a munkájukat. A többieknek azonban elég kényelmetlen lenne magukkal hurcolni egy laptopot, mint ahogy otthon sem igazán kényelmes a nappaliban elhelyezett zenelejátszót összekötni a számítógéppel - viszont milyen egyszerű a hifi mellé tenni a telefont, egy sima jackdugóval összekötni őket és hallgatni a Last.fm-et.

A Last.fm persze számos egyéb közösségi funkciót kínál, a rádióinkat megoszthatjuk a Facebookon, kereshetjük a kapcsolatot a hasonló zenéket kedvelőkkel, válogathatunk a profilunknak ajánlott zenei események között és így tovább - de ezek nélkül is rendkívül újszerű élmény olyan rádiót hallgatni, ami nem a mi zenéinket játssza, de mégis, és senki nem beszél bele.

A cucc egyetlen szépséghibája, hogy a Last.fm ma már előfizetős, igaz, nem különösebben drága, egy hónapra 3 dollár, ami egy negyed cédé ára.

Platform: iPhone, Android, web

Ár: az app ingyenes, a zeneszolgáltatás havi 3$

0 Tovább

Kütyü az üvöltő reklámok ellen

Drága még - hetvenezer forintba kerül - az a kütyü, ami a filmekhez képest túl hangos reklámok hangerejét visszaviszi az elfogadható tartományba. A Gefen Auto Volume Stabilizerében a Dolby laborból szökött chip dolgozik. A készülék analóg, koax és optikai be- és kimenetekkel rendelkezik, így bármilyen rendszerbe be lehet kötni. Bekapcsolás után pedig nyugodtan ellehet aludni a tévé előtt, nem kelt fel a reklámblokk.

0 Tovább

Nyerj Lego társasjátékot

Nálunk járt tesztre az Activity-t és a legózást vegyítő Creationary társasjáték, és ennek alkalmából négy darab Magikus című Lego-társast sorsolunk ki. A nyereményjátékban való részvételhez a következő egyszerű kérdést kell megválaszolni: a játékgyártást 1932-ben elkezdő Ole Kirk Christiansen mikor adta cégének a Lego nevet? A leveleket a nyeremenyjatek@techbazis.hu címre várjuk.

 

Fotó: Szabó Balázs, [origo]

0 Tovább

Porszívórobot geekeknek

Nincs jobb példa arra, hogy egy olcsó kütyü is képes bankkártyakeresős, Paypalnyitós vágyat kelteni, mint a fenti robotos morzsaporszívó. Leírom mégegyszer: robotos morzsaporszívó. A tervezőnek sikerült a szélsőségesen pedáns háztartások eszközéből valami egészen menőt készíteni. Ha morzsál a lyukaszsemle bagel, sikerült szétszórni a csipszalját, az ember csak rácsap a robot fejére, és összeszedi a koszt. Fogadni mernék, hogy a billentyűzetet is ki lehet vele tisztítani.

 

20 dollárba kerül, két ceruzaelemet eszik, a Fredflare.com-ról lehet megvenni.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek