A Steam tegnap elkezdett akciója ma is folytatódik. A független fejlesztők programjaiból kötött csomagba most az okosabb, gondolkodósabb szoftverek kerültek. Az összes árazási formát kipróbálták már idén a szintén független kiadású Machinarium fejlesztői. A szomorú robotos - ez egy ilyen nap - steampunk világban játszódó logikai játék most 3,75 euróba kerül, és természetesen ezt is megéri.

Az autósjátékok kedvelőire a Burnout és a Blur, a lövöldözni vágyókra az ARMA II, a stratégákra pedig egy Warhammer játék, az Empire: Total War és a Tropico 3 banánköztársaság-szimulátor vár.

Több tucatnyi játékot árazott le a GamersGate az amerikai Hálaadás alkalmából. A legnagyobb kedvezmény hetvenöt százalékos, azaz akár negyed áron is lehet videojátékot letölteni, ha szemfülesek vagyunk. Az akciónak külön oldalt hoztak létre, ott érdemes böngészni. Az ajánlatok közül a tíz eurós Batman Arkham Asylum és a négy és fél eurós Zombie Driver tűnik igazán izgalmasnak.

Az óriási akciók helyett inkább játékkal csábítja magához a vásárlókat a Direct2Drive bolt. Minden ötödik vásálónak elengedik a kifizetni kívánt csomag teljes árát. Időzíteni igazából nem lehet erre, hiszen az oldalnak amerikai és európai vásárlói egyaránt vannak, így mindig nagy a nyüzsgés, de kellemes meglepetés lehet észlelni, hogy megnyertük a megvenni kívánt játékokat. Az akció a brit és az amerikai üzletben is működik.

A legkevésbé talán az Impulse Driven hálaadási ajánlata izgalmas, de még itt is találtunk egy S.T.A.L.K.E.R. csomagot, ami a Call of Pripyat-ot és a Shadows of Chernobyl-t egyarátn tartalmazza.