A Samsung olyan monitorcsaládot mutatott be, aminek a talpába egy dokkolóállomást építettek be. Rendelt hivatása szerint a laptoptulajdonosok asztali kábeldzsungelét hivatott megszüntetni. Hazaérkezik a laptop- vagy netbooktulaj, folytatná a gép nyomogatását, de már vezetékes netről, nagy monitoron, hangot a hifire kivezetve, nyomtatót, külső DVD-egységet és szkennert bedugva, egyszóval asztali konfigurációban. Ma ehhez ugye azt csináljuk, hogy az iróasztalon heverő drótokat egyenként bedugjuk a laptop megfelelő portjaiba - hacsak nem estek le a földre, mert akkor van még egy négykézlábas feladatunk munka előtt. A gazdagabbja inkább vett egy dokkolóállomást, de az ugye márkaspecifikus, nomeg drága is. Az új Samsung monitorok ezt a drámai állapotot szüntetik meg.

A talpban van HDMI, USB, Ethernet, RGB és audio csatlakozó, a monitor maga a laptoppal pedig egy USB-s vezetéknélküli csatlakozóval tartja a kapcsolatot. Így a fent felsorolt drótokat a monitorba dughatjuk, az USB 3.0-s drótnélküli kapcsolat pedig elég gyors ahhoz, hogy a kép, hang és LAN-ból zubogó internet átjöjjön a laptopba. 

Érdekes, hogy a speciális csatoló csak egy méteres hatótávolságon belül működik - aminek talán az az oka, hogy igen nagy sávszélességre van szükség a monitor és a laptop között, amit minél kisebb távon kell fenntartani, annál jobb.

A monitorok amúgy Full HD felbontást tudnak, 23 és 27 inches képátmérővel kaphatók, van hangszórójuk és várhatóan június közepétől lehet itthon megvenni őket, a kisebbiket (C23A750X) 130, a nagyobbikat (C27A750X) 174 ezer forintért.