Slágerradar és milliméterpapíros fejtörő: a hét androidos szoftverei

Felismerheti a festőinas által fütyörészett slágert, diadalmaskodhat a lázadó vonalak felett, és tovább aludhat, ha megnyomja a szundi gombot.

Blueprint 3D

Letöltés.

Az iPhone-osok már meg is unhatták a Blueprint 3D nevű programot, de Androidra csak az elmúlt héten jött ki. A cím nem egy mérnöki alkalmazást takar, hanem egy helyenként kegyetlenül nehéz, megunhatatlan kirakósjátékot. A program nem mozgalmas, a játékos egy rajzasztalt és a rá kiterített milliméterpapírt nézi, amin valahogy nem akar összeállni a tervrajz. Addig kell forgatnunk, tekernünk a képet, amíg az ábra végre ki nem jön. Ritka idegesítő folyamat, de a végén áradó jóleső érzés a jutalom. Minden pálya a térlátás diadalával zárul.

A Blueprint olyan régen jelent meg iOS-re, hogy az Apple felhasználók már meg is unhatták mostanra. Nem szabad, hogy ez bárkit eltántorítson, ez a játék egyike a tényleg eltalált érintőképernyős programoknak. A keserű pirula, hogy a Blueprint valami 470 forintba kerül, de megéri.

Shazam 4.0Letöltés.

A Shazam az egyik olyan alkalmazás, amivel már a kezdetek kezdetén is be lehetett mutatni, hogy mire jó egy okostelefon. A szoftver egy rövid felvételből is meg tudja mondani, hogy mit hallunk éppen a rádióban. A legújabb, négyes verziószámú változatban a felismerés sokat gyorsult, egyes számokat akár két-három taktus alapján is meg tud tippelni. A legtöbb ismert vagy friss slágert gond nélkül felismerte a program, a feldolgozásokkal, régiségekkel és remixekkel még akad gondja. Az izgalmas YouTube-sztároknak még nem barátja a Shazam.

Timely Alarm ClockLetöltés.

Minden okostelefonra kell egy okos ébresztő alkalmazás, a Timely pedig nem csak okos, hanem szép is. A programhoz több tucatnyi színséma van, az egyszerű óra mellett képes tojásóraként is működni, és még köridőket mérő stopper is van benne. Ráadásul a Timely nagyon alvóbarát program, könnyen rá lehet venni, hogy halassza el öt-tíz perccel a felébresztésünket. A notórius elalvóknak a szép ébresztő helyett egy inkább az AlarmDroidot javasoljuk, ami képes matekpéldák mögé rejteni a szundi gombot. (Az utóbbi program azért is jó, mert az ember egy hónap alatt megtanul álmában osztani és háromjegyű számokat sorbarendezni.) Az app lényegében véve ingyenes, de reklámmentessé 255 forint befizetésével lehet tenni.

0 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

IPadjére költöznek a legszuperebb autók, Super Marióék a városban garázdálkodnak, az iPhone pedig kiszámolja a jattot is.

Super Brothers

Az app az iTuneson

Túl béna volt a Super Mario a kék felhők és várkastélyok között játszódó történetével? Az Adidas által szponzorált, ezáltal virtuális cipő-, és ruhaboltokkal alaposan teleszórt játékban két hotdogra éhes testvérrel kell a városi pályák végére jutni. A hangeffektusok és a grafikai elemek mind-mind a Super Mario hangulatát idézik, fel lehet venni benne testnövelő gombát is, de elég sok új elemmel is találkozhatunk - ilyenek például a lejtők, a szörnyek, illetve a néhány lépés után megsemmisülő felhődarabkák.


Tip Grabber

Az app az iTuneson

Nem megy a matek, túl nehéz kiszámolni, ki mennyit fizet az étteremben vagy bárban? Ilyen helyzetekben segít a 270 forintba kerülő app. Bár eredetileg amerikai felhasználóknak szánták, képes a magyar éttermi számlákat is feldolgozni, csak a forint helyett jelez tévesen dollárösszeget. Ehhez csak le kell fotózni a számlán a tételeket és a végösszeget, és rákattintani a feldolgozás gombjára. Sajnos az app elég lassan végzi a szövegfelismerést, de cserébe elég hatékony, végszükség esetén pedig manuálisan is be lehet pötyögni a végösszeget. A fogyasztó személyek száma, és a borravaló nagyságának megadását követően kiszámolja, kinek mennyit kell fizetnie - ezáltal csak akkor lehet jól használni, ha a baráti társaság fogyasztása legalább megközelítőleg hasonló volt.

Road Inc. - Legendary Cars

Az app az iTuneson

A múlt héten az emberi test működését bemutató klassz oktatóprogramot találtunk, e heti ajánlatunk a legendás sportautók világába kalauzolja el az iPad használóját. Az e sorok írásakor akciósan ingyen is elérhető appban ötven különböző autóklasszis mindenre kiterjedő ismertetője érhető el a virtuális szalonban való körbenézéstől az archív fotókig és pontos műszaki adatokig. Alapból a program a Ferrari 250 GTO adatbázisát tartalmazza, de akár a Ford GT, a néhány évvel ezelőtti Bugatti Veyron, vagy a nyolcvanas évek Ferrari Testarossájának aktáit is letöltheti. Próbánk során a letöltés egy gyors netkapcsolaton sem volt fürge, és többször megszakadt, vélhetően az ingyenes verzióra rákattanó felhasználók által generált extra forgalom miatt. Pár nap múlva érdemes elővenni ezt az angol nyelvű appot bárkinek, akit kicsit is érdekelnek az autók.

0 Tovább

Króm és nitró: a hét legjobb androidos appjai

Remek autóverseny, a gyárinál okosabb Facebook kliens és két olyan böngésző, ami élménnyé teszi a netezést androidon. 

Asphalt 8

Letöltés.

Ritkán számít elismerésnek, ha egy játékot évekkel korábbi játékokkal hasonlítgatnak össze. Az legnépszerűbb tabletes autóverseny azonban beérte az öt-hat évvel korábbi autós programokat. A kocsik nagyszerűen néznek ki, a fényezés csillog, a pályát pedig már nem csak processzorkímélő dobozházak szegélyezik, hanem a figyelmünket elvonó dolgok történnek minden méteren.

Az autós játék pedig nem csak szép, de jó is. A pályák izgalmasak, az autók a tuninglehetőségek miatt változatosak, a gépi ellenfelek pedig kellően jók ahhoz, hogy ne unatkozzunk a volán mögött. A játék egyetlen szépséghibája, hogy nagyon sok opció fizetős. Azonban órákat lehet végigjátszani anélkül, hogy venni kellene valamit. A program 225 forintba kerül, és meg is éri ezt a pénzt.

Klyph

Letöltés.

A hivatalos androidos Facebook klienst valószínűleg senki sem szereti igazán. Van, de nem elég gyors, nem elég okos. Ezzel szemben a Klyph nevű program csinos, az Android világába illeszkedő, a legújabb Google appokra hasonlító dizájnnal rendelkezik. Ráadásul beszél magyarul, lehet benne beállítani témákat, és folyamatosan vasalják ki belőle a hibákat. Nagyjából mindent tud, amit egy Facebook alkalmazástól elvár az ember.

A programnak egy nagy csapdája van, hogy az ingyenes verzió reklámcsíkot jelenít meg a képernyő alján. A teljes verzió nem drága, 600 forintot kérnek érte, de az egyetlen plusz funkciója a reklámmentesség. Mindenképp megéri kipróbálni az ingyenes verziót, de ha nem tetszik, nem ez az egyetlen alternatív Facebook kliens. Még mi is fogunk foglalkozni több ilyennel.

A csapda, hogy a Klyph reklám nélküli Pro verziója 597 forintba kerül a Play boltban.

Böngészők

Letöltés: Firefox, Chrome.

Az Android beépített böngészője mindig hagyott maga után kívánnivalókat. A tapasztalt felhasználók ezért különböző alternatívákat - köztük a rendkívül népszerű Dolphin Browsert - használnak. Azzal, hogy a PC-ről már ismert Firefox megjelent Androidra, illetve a Chome böngészőnek új, tuningolt verziója jelent meg, sokkal jobb lesz a tabletek felhasználói élménye. Például már könnyen el lehet érni a számítógépen elrakott, megnyitott oldalakat, nem kell hosszú webcímeket bepötyögni.

  • A Firefox lényeges funkciói: kiegészítőkkel bővíthető, okos keresőmező, cikktisztító mód, ami olvashatóbbá teszi a weboldalakat.
  • A Chrome lényeges funkciói: gyors, stabil, szinkronizál az asztali Chrome böngészővel.
1 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

Saját testében turkálhat a legjobb oktatóappal, a Telekom ügyintézni segít, az Asphalt legújabb részében  pedig már ugratni is lehet.

The Human Body by Tinybop

Az app oldala az iTuneson

Mintegy nyolcszáz forintnak megfelelő eurót kell fizetni, de minden egyes forintját megéri ez a gyerekeknek szánt, de felnőttek számára is érdekes oktatóprogram, amely az emberi test működésébe avatja be használóját. Talán ez az app a valaha készült legjobb oktatóprogram, amit próbáltunk, ráadásul a külföldi készítője ellenére magyar nyelvű.

A kizárólag iOS-re elérhető appban gyerek és felnőttkorú, eltérő nemű emberek virtuális bábjain lehet megvizsgálni a test működését. A kezelőfelület rendkívül jól kitalált, szöveges információt csak minimálisat tartalmaz, és az is kikapcsolható. A baloldali piktogramok segítségével lehet kiválasztani, hogy a szervezet mely részeit szeretnénk egy-egy rétegként bekapcsolni a bábon. Például lehetőség van arra, hogy csak az emésztőrendszert, a keringési rendszert, vagy a csontozatot lássuk, de ezeket együtt is megjeleníthetjük.

Minden réteg esetében lehetőség van mélyebb vizsgálatra is: például működés közben láthatjuk a szívkamrák működését, az emésztőrendszert pedig úgy vizsgálhatjuk meg, hogy a bábot etetjük és itatjuk, felhalmozva gyomrában az élelmet. Ami aztán a vékony-, majd a vastagbélbe kerül, és távozik. Ötletesen van megoldva a szem működésének bemutatója is, amely az iPad vagy iPhone beépített kameráján át demonstrálja a szem alkotóelemeinek működését.

A baloldali beállítás menüből bekapcsolható, hogy a program magyarul kiírja az éppben bemutatott szervek és testrészek elnevezéseit. Ezekről részletes információkkal nem szolgál, de ez nem is baj, hiszen az appot úgy tervezték, hogy minden működését interaktív módon mutassa be. Ha valamit mélyebben szeretnénk megismerni, úgyis rá lehet keresni az interneten, de az kevésbé izgalmas.

Telekom

Az app oldala az iTuneson

IOs-re és Androidra is kiadta a mobil és vezetékes ügyfeleit mostantól egyetlen közös márkanéven kiszolgáló Magyar Telekom. A Telekom appot wifis kapcsolaton keresztül az ügyfélazonosító és a jelszó vagy kód birtokában lehet használni, telekomos mobilinternetes kapcsolat esetében azonban automatikusan beazonosítja az adott előfizetőt ezek megadása nélkül is.

Az appból el lehet érni minden telekomos előfizetéssel kapcsolatos ügyintézési lehetőséget, díjmentesen lekérdezhető az egyenleg, elektronikusan elvégezhető a számla befizetése, illetve meg lehet nézni a hűségpontok aktuális állását is. Az app egyben virtuális Kapcsolat-kártyaként is szolgál, a képernyőn megjelenő számsorral a kártya birtokosa a plasztikkártya nélkül is igénybe vehet kedvezményeket az elfogadóhelyeken. Egyben a legközelebbi Telekom ügyfélkapcsolati ponthoz is el tudja navigálni használóját az iPhone-ra tervezett, de iPaden is futtatható applikáció.

Asphalt 8: Airborne

Az app oldala az iTuneson

Megjelent a folytatása az egyik legismertebb táblagépes autóversenyes játéknak. Jutányosnak mondható, háromszáz forintnál alacsonyabb áron elvihető, ezért viszont csak korlátozott tartalomhoz jutunk. Az Asphalt 8 ugyanis freemium üzleti modellben készült, az extra pályákért és autókért és más könnyítésekért külön kell fizetni. Természetesen a játék orrán-száján a kedvező extra ajánlatokat promótálja, még a nyitóképernyőjén is csak ezek vannak, lejjebb kell görgetni ahhoz is, hogy egyáltalán játszhassunk vele.

Az új Asphalt futtatásához legalább iPhone 4, negyedik generációs iPod Touch, iPad 2, vagy iPad Mini szükséges, azaz nem feltétlenül a legújabb modelleken fut csak. Újdonságának a látványosabb pályák mellett az ugratók számítanak, amelyek jóval érdekesebbé teszik a játékmenetet. Természetesen továbbra sem szimulációról szól a program, viszont hosszan és látványosan lehet benne farolni és az ütközések kivitele is sokat javult. Miután a játék közel egy gigabájt, elég sokáig tart a letöltése, erre érdemes felkészülni.

0 Tovább

Pöttyök és mágia: a hét legjobb androidos programjai

A telefon Houdinija lehet a mobil érintés nélküli kinyitását lehetővé tevő programmal. A kicsit kevéssé bátraknak egy remek játékot és egy gyönyörű időjárás appot ajánlunk.

Air Swiper

Letöltés.

A Samsung Galaxy 3 egyik legviccesebb funkcióját - az érintés nélküli vezérlést - teszi elérhetővé a legtöbbb androidos telefonon a program. Tucatnyi funkciót rendelhetünk a mobil közelségi érzékelőjéhez. A legtöbb ugyan bődületesen kényelmetlen, de mindenért kárpótol az érzés, hogy egy integetéssel Harry Houdiniként lehet be- és kikapcsolni a készüléket.

Dots

Letöltés.

Az iPhone tulajdonosok már három hónapja játszhatnak a Dots nevű szenzációsan szép puzzlejátékkal, ami a héten jelent meg Androidra. (Ha más gyártók is követik ezt a gyakorlatot, akkor a héten iOS-ra megjelent Plants vs. Zombies 2-t körülbelül decemberben kapjuk meg.) A játék leginkább a Bejeweled kőkereső játékra hasonlít, csak még több figurát lehet benne csinálni, mert a pöttyökre rajzolt vonalaink keresztezhetik egymást. Igazi, felesleges öt percek elütésére való program.

Yahoo! Weather

Letöltés.

Ahhoz képest, hogy milyen sok androidos eszköz van, a Play Store-ban lámpással és nagyítóval kell keresni az igazán szép widgeteket. A Yahoo időjárás viszont programnak is szép, és remek widgetek is járnak hozzá. A program két dolgot csinál: elmondja milyen idő lesz és a Flickrre feltöltött fotókat mutogat a városról, ahol éppen vagyunk. Egy jó ébresztőórával párosítva egészen kellemes látvány reggelente.  Aki minimalistább, kép nélküli időjárás widgetet keresne, annak az OwWeathert ajánljuk.

1 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

Bam Fu

Az app oldala


Elő az ujjakkal, indulhat a küzdelem! A Bam Fut a legélvezetesebb nagyképernyős iPaden használni, de iPhone-on is működik. A feladat egyszerű, a képernyőn megjelenő kavicsok bökésre változtatnak színt, a rivális játékosoknak pedig az a feladata, hogy a saját színükkel tarolják le a teljes játékmezőt.  Egyetlen táblagépen a kár négyen is megküzdhetnek, egymás kezét lefogni ér!


Smash Cops


Az app oldala

Néztél már a CNN-en helikopterről közvetített amerikai autós üldözést? A néhány napig ingyenesen elérhető játékban pont ilyen szemszögből láthatók a történések. Az irányítás nagyjából olyan, mintha egy matchboxot lökdösnénk a szőnyegen, az autó hátuljának mozgatásával lehet kanyarodni és farolni a jobb kézzel, a rosszfiúk autóinak pedig a bal kézzel bökve lehet erőből nekihajtani. A dolog nehezét az adja, hogy a játék magától ad gázt, és persze tele vannak az utcák ártatlan autósokkal, akiket ki kell kerülni.


Bloody Harry


Az app oldala


Kik lehetnek az ellenségei egy organikus alapanyagokból dolgozó szakácsnak? Természetesen mutáns zöldségek és gyümölcsök, akik zombiként támadnak az utcán. Bloody Harry, a séf egy jókora pajszerrel és pisztollyal felszerelkezve vág köztük utat. A küldetések teljesítése után extra fegyvereket és páncélokat is felvehet, amire szükség is van, mert egyre brutálisabb növények támadnak rá. A játék néhány napig ingyenesen letölthető.

3 Tovább

Kipróbálhatja, mennyit öregedett a füle

Egyszerű tesztet tett közzé még 2009-ben a Noise Addicts oldal. A tucatnyi mp3-ból álló vizsgálattal azt lehetett otthoni körülmények között megmérni, hogy az embernek mennyit öregedett a füle.

Az emberi hallás 20 és a 20000 hertz közti intervallumon működik. A magas hangokat fiatal korunkban halljuk a legjobban, majd az öregedéssel ez a képesség lassan romlásnak indul. A felnőttek például a nagyon magas, 15-16 kilohertz feletti hangokat például nem feltétlenül hallják.

A teszthez csupán egy jó fülhallgatóra vagy hangfalra van szükség. Aki hangfallal teszi próbára a hallását, annak arra is figyelnie kell, hogy a kutyák hallása lényegesen jobb az emberénél. Az általunk nem észlelt hangok zavarhatják az állatokat.

A Techbázis gyorstesztje szerint egyikünk 14 Khz felett nem hall, másikunk pedig 18 Khz felett marad le a hangokról. Önöknek hol a határ? Írják meg kommentben, vagy osszák meg a Facebook oldalunkon a tapasztalataikat!

5 Tovább

Lepadlózott terepjárók: a hét legjobb appjai Androidra

A suliból ismert szókitalálós akasztófajáték, terepjárókkal és SUV-okkal vívott gyorsulási versenyek, valamint egy monotonitásában szórakoztató buszszimulátor várja azokat, akik strandolás helyett a telefonjukat nyomkodják.

Akasztófa

Letöltés

Annyira kevés a jó magyar vonatkozású játék - és ez alatt elsősorban a magyar nyelvi, kulturális játékokat értjük, nem a magyra fejlesztésűeket, hogy mindegyiknek nagyon örülünk, ha feltűnik a Google Playben. Az Akasztófa nem egy bonyolult játék, de pont alkalmas arra, hogy az ember a trolira várva elüssön vele négy-öt percet. Ország és városneveket, hírességek neveit, sportokat, növényeket és még számos kategóriából származó szavakat kell kitalálni a játékosnak. Ha olyan betűt kér, ami nincs a szóban, akkor az őt jelképező pálcikaember egy tagját felrajzolják az akasztófára. Ha elfogytak a testrészek, a játékos veszített. Legutoljára a malomjátéknak örültünk ennyire.

Drag Racing 4x4

Letöltés

Nem csak az Angry Birdshöz és múlt héten ajánlott Little Thiefhez hasonló népszerű játékok élnek meg az Androidon. A héten frissített Drag Racing 4x4 a Need For Speed játékok gyorsulós részeihez hasonló. Nagyon kell figyelni a tökéletes váltásokra, padlóig kell taposni a gázt, és addig kell tuningolni a kocsit, amíg a pénz tart.

A játék különösen attól válik viccessé, hogy a legnagyobb és leghivalkodóbb terepjárókkal vehetünk részt gyorsulási versenyeken. Ráadásul az első versenyhelyszín Moszkva, ahol egy Grigorij nevű főnököt kell legyőzni. Aki ezek után nem érzi magát gengszterek sofőrjének, az valamit rosszul csinál.

Bus Simulator 3D

Letöltés

A PC-n már régóta létező furcsa szimulátorok kezdenek megjelenni a Google operációs rendszerét futtató eszközökre is. Van már traktor és munkagép szimulátor, a héten pedig egy olyan program is megjelent, amivel egy busz vezetőülését foglalhatjuk el. A pályák nem túl bonyolultak, egy sima városi busz napi munkáját kell elvégeznie a játékosnak. Megállóról megállóra kell járni, pontosan fékezni, felvenni az utasokat, és lehetőleg nem ütközni senkivel a megállók között. A játék a telefon vagy tablet mozgásszenzorával irányítható, így a kormányzás különösen valósághű - és nagyon fárasztó. A program egyetlen hátránya, hogy nagyon sok benne a reklám, ám ezektől pár száz forintért megszabadulhatunk.

1 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

Minden idők egyik legjobb fodrászprogramja, valamint egy középkori ágyús és egy napjaink fegyvereit felvonultató lövöldözős játék várja a heti applistán.

Cannon Crasha

Az app oldala

Csak néhány napig lehet ingyenesen letölteni a remek ágyúval lövöldözős játékot. Bár jellegük hasonló, a Castle Crasha azért sokkal jobb az Angry Birdsnél, mert itt a harcos feleknek egyaránt van egy megvédendő váruk is. Az ágyúlövedék mellett bevethető varázslat, kezdetleges légierő, íjászok és páncélos harcosok is, akik különböző módon és irányokból támadják az ellent. Az iPades verziót nem csak egyedül, hanem akár egyetlen táblagépen ketten, egymás ellen is lehet játszani, ami egy hosszú utazás alatt kimondottan jó elfoglaltság.

Overkill 2

Az app oldala

A napokban jelent meg az ismert táblagépes játéknak számító Overkill folytatása. Az fps-ekre hajazó, látványos lövöldözős játék folytatásának nagy újítása a multiplayer játékmód, amely több iPhone és iPad készülék használatával érhető el. Az Overkill 2 biztosan nem a legbonyolultabb játék, ami a platformra született, de a játékos rögzített pozíciónak köszönhetően legalább nem kínszenvedés irányítani érintőképernyőn sem. Egy csomó fegyver és több pálya is elérhető a játékban, de ezek egy részéért fizetni kell az egyébként ingyenes játékban.

Toca Hair Salon

Az app oldala

Mindössze egy napig lehet ingyenesen letölteni a világ legviccesebb fodrászprogramját, amelyet gyerekeknek szántak az alkotók. Ebben a játékban a vicces mesefiguráknak lehet új frizurát készíteni. A munkához a képernyő alján lapozható felszerelést lehet használni, amelyben az olló és a fésű mellett hajnövesztő, festék, sampon és felnyíró gép valamint hajszárító is megtalálható. A kihívást az adja, hogy a figurák nem adják egyértelműen a tudtunkra, hogy milyen frizurát szeretnének, hanem az elvégzett műveleteket díjazzák mosollyal vagy fintorgással. A haj fizikája elképesztően jó a játékban, nem csak a gyerek, de anya is játszani fog vele.

0 Tovább

Robotlóval a csillagok ellen - a hét legjobb androidos appjai

A legnagyobb amerikai hős kalandjai, gejl zenékre rózsaszín tájon vágtató robotló és közel reménytelen védekezés az orkok hordái ellen. A hét legjobb appjai, amelyek ugyan nem feledtetik a hőséget, de segítenek elviselhetővé tenni.

Castle DefenseLetöltés

A toronyvédős játékok egy újabb képviselője, a műfaj minden előnyével és hátrányával. A játékban tornyokat kell építeni és tuningolni, hogy a folyamatosan érkező ellenséges hordák ne jussanak el a kastély kapujáig. A pályák egyre nehezednek, az ellenfelek egyre komolyabbak lesznek, néha csak a varázslat segít ellenük. Az egyszerű külső igazán addiktív játékot takar, könnyű elmerülni a folyamatos, tűzoltómunka jellegű védműépítésben. A meseszerű grafikával rendelkező játék egyetlen hátránya, hogy túl sok benne a reklám, de van annyira jó, hogy ezt is elnézzük neki.

Robot Unicorn Attack 2

Letöltés

Ennek a játéknak már a létezése is hihetetlen. A Robot Unicorn Attack egy egyszerhasználatos poénnak indult a Cartoon Network Adult Swim nevű, felnőttesebb műsorsávjának weboldalán. A játékban egy egyre gyorsabban futó unikornissal kell különböző akadályokat átugrani vagy szétzúzni, közben pedig az Erasure együttes egyik végtelenített dala szól. Az eredeti játék sikere után készült karácsonyi, heavy metal, evolúciós és retro verzió is. A közelmúltban megjelent második részbe pedig bekerültek a legfontosabb közösségi funkciók: lehet csapatokat alkotni és egymás ellen versenyezve zúzni a csillagokat. Továbbá lehet tuningolni a lovakat. Értelme továbbra sincsen, de nagyon vicces.

Major MayhemLetöltés

Major Mayhem önmagában nagyobb háborús hős, mint Rambó, Forest Gump és minden figura, akit Chuck Norris valaha eljátszott. Oda megy, ahová az elnök küldi őt, és ott aztán kegyetlenül rendet tesz, visszazárja a kennelbe a háború kutyáit. A játék ennek megfelelően egy a képernyő vad böködésére és az ellenfelek minél gyorsabban történő lekattintására építő nagyon vicces lövöldözős játék. A jó Mayhemre tankok, kutyák, nindzsák, kalapos nindzsák és vörös nindzsák támadnak, így a játékosnak nagyon észnél kell lennie. A játék pályái kellően rövidek egy-egy buszútra is elővehető, szórakoztató app.

0 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

Készítsünk saját Transformert, ugráljunk a japánok tévémacijával, a gyereket pedig a Mese.tv szórakoztatja.

Domo Jump

Az app oldala

Nem eredeti ötleten alapul, de gyerek és felnőtt számára is élvezetes játék a Domo Jump. Ennek főszereplője civilben a japán közszolgálati tévé kabalafigurájaként dolgozik. A folyamatosan ugráló Domóval a képernyőn megjelenő platformokon kell minél több bónusz felvételével feljebb jutni. Az ugrálás ritmusát a gép szabályozza, a játékos az iPhone vagy iPad megfelelő irányba döntésével tudja a megfelelő irányba dönteni a figurát. A lényeg, hogy Domo semmiképp ne zuhanjon a mélybe.


Mese.tv

Az app oldala

Sokat kell várakozni valahol? Apa kölcsönadja az iPhone-ját vagy az iPadet? Ha igen, akkor a gyerek nagy hasznát veheti a Mese.tv friss iOS-es alkalmazásának. Az appot sajnos alapvetően iPhone-ra tervezték, bár a képernyőnagyítással iPaden is használni lehet, és a videók ekkor sem néznek ki csúnyán, egyedül az alul és felül megjelenő csík zavaró. A kategóriákba sorolt, streamként elérhető műsorok megnyitásán túl az app nem tud semmit, sajnos ideiglenes offline mentést sem tesz lehetővé.
Transformers Construct-bots

Az app oldala

A Hasbro ingyenes appot adott ki a Construct-bots márkanevű Transformer játékrobotjaihoz. Az év elején bemutatott robotok sajátossága, hogy alkotóelemeik cserélhetők, így a járművé alakuló gépembereket a legkülönbözőbb eszközökkel és fegyverekkel lehet felszerelni. Erre van mód az appban is: a csontvázszerűen lecsupaszított vázra a játékos applikálhatja rá a neki szimpatikus fejet, lábat, de ha kedve tartja, akár egy lézerfegyvert pattinthat a robot nyakára, kerekeket a vádlijára a rendelkezésre álló 200 ezer virtuális érméből.


A kész robotok vicces mozdulatokat produkálnak, még táncoltatni is lehet őket, a virtuális gépekről pedig képernyőmentéseket lehet küldeni a Facebookra.  A robotokat egymás elleni harcba is lehet küldeni, ami azonban sajnos elég béna, a küzdelmet ugyanis nem lehet végignézni, csak egy tipizált animációt játszik le a játék, a végén pedig közli, ki a győztes. A megnyert pontokból tovább lehet fejleszteni a saját robotot, így ennek ellenére pár óráig biztosan ellesz vele a gyerek, ha már unja a legót.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek