Szagolgatás nélkül is lehet parfümöt találni

Perfumance néven parfümajáló szoftvert fejlesztett egy magyar csapat. Nyolc illatszert kell értékelni, hogy az algoritmus megtanulja a felhasználó ízlését, és utána kilencedikre már tud ajánlatot tenni az app.A Perfumance összegzi a parfümök adatait és a felhasználói élményeket a személyes szempontokkal. Az első használatkor egyszerű interakciókon keresztül térképezi fel a felhasználó ízlését, majd néhány személyes értékelés után kialakít egy profilt.A felhasználói jellemzőket és az adatbázisban lévő több ezer parfüm jellemzőit kifinomult címkerendszer rögzíti. A parfümök tulajdonságait hivatásos parfümőr határozza meg, míg az egyénre jellemző címkéket a felhasználó maga adja meg értékeléskor.

A korábbi értékelések alapján az app úgy tud parfümöt ajánlani, hogy a felhasználónak nem kell végigszaglásznia a teljes kínálatot. Az app más típusú ajánlási funkcióval is rendelkezik, például a sztárok kedvenc parfümjeire vagy a legtrendibb illatszerekre is felhívja a figyelmet.

Az alkalmazás egyelőre csak iOS-re érhető el, az androidos verzió várhatóan őszre lesz kész.

1 Tovább

Androiddal és iPhone-nal a hiperűrben

Eltűntek a dilítium kristályok, szivárog az oxigén, baj van a hiperhajtőművel és még a fluxuskondenzátorból is kifogyott a nafta. Sok problémával kell megküzdenie egy csillaghajó kapitányának. Szerencsére csak egy-két parancsot kell elkiáltania, és mindig van valaki, aki megnyomja a vész elhárításához szükséges gombokat. Legalábbis a filmekben így működik.

Az először a Cink által megtalált zseniális Spaceteam nevű iOS-re és Androidra is kiadott játék bebizonyítja, hogy ennyire azért nem egyszerű az űrutazás. Viszont sokkal viccesebb annál, mint amit a filmek mutatnak. A legalább két főt igénylő mobilos játékban a játékosok egy gombokkal teli vezérlőtábla előtt ülnek, a kijelzőn pedig folyamatosan érkezik valami utasítás. Csökkenteni kell az orbflow-t, ki kell vinni a szemetet, növelki kell az eigengenerátor hatásfokát, csupa-csupa sci-fi sületlenséget kell végrehajtani. A játékot nehezíti, hogy a gombok nem feltétlenül a mi kijelzőnkön vannak, ilyenkor át kell üvölteni a társunknak, hogy cselekedjen, különben felrobban a hajó.

A játék már két fővel is nagyon vicces káoszt eredményez. Négyen még jobb, garantált a szórakozás és a hajó megsemmisülése. (És van egy kísérleti nyolcfős mód is, na ahhoz gyávák voltunk.) A Spaceteam legnagyobb erőssége, hogy iPhone-on és androidos készülékeken is fut: ha a játékosok ugyanazon a wifin vannak, indulhat a kaland. Ilyet eddig még egy mobilos app sem tudott.

A program ingyenes, az egy dollárért megvehető kiegészítők a játékhoz nem szükségesek, a fejlesztő élete azonban könnyebb lesz tőle.

Letöltés: iOS, Android

1 Tovább

Gru és a haverok: a hét legjobb androidos appjai

A hőségszezon mellett itt az allergiaszezon is. Pollentérképet, kellően nehéz tolvajos ügyességi játékot és a Gru minyonjait megmozgató programot ajánlunk, amiben bárki a hónap dolgozója lehet.

Tiny Thief

Letöltés

Már a finn Rovio központjában is megunhatták az Angry Birds madarait - meg a velük díszített bögréket, hangszórókat, pendrive-okat és pólókat - mert a sorozat azonnali folytatása helyett a 5 Ants nevű fejlesztőcsapat Tiny Thief nevű játékának kiadásában segédkeztek inkább. A játékban egy kis tolvajt kell irányítanunk, mindig ellopva az adott pályán kijelölt tárgyat, meg mindent, ami még mozdítható. Az akció soha sem egyszerű, köteleket kell eloldani, őröket kell kicselezni, hordók mögé kel bújni, hogy biztonságosan továbbjussunk. Az első négy-öt pálya csak a trükkök betanulása, a következő hetvenen viszont már vért lehet izzadni. A játék ugyan körülbelül 600 forintba kerül, de minden fillérjét megéri.

Despicable Me

Letöltés

Az angol nyelvű Play Store ugyan az eredeti nevén említi a fenti játékot, de a statisztikák szerint a magyar játékosok nem hagyják átverni magukat, és tudják, hogy a Gru című animációs filmhez tartozó programról van szó. A Minion Rush alcímű játékban egy kis sárga minyont irányítunk, akinek az a célja, hogy az év dolgozója legyen a földalatti gyárban. Ehhez bonyolult, veszélyekkel teli pályán kell végigrohannia, minél több banánt gyűjtve. A játék irányításához összesen négy gesztusparancsra van szükség (jobbra, balra, ugrik, gugol), így kisgyerekeknek is ajánljuk a programot. Fontos azonban, hogy a szülő rá-ránézzen a gyerekre, a játék ugyais időnként felesleges kiegészítőket próbál rátukmálni a játékosra pár dollár vagy lájk értékben. A játék egyetlen hátránya, hogy nagyon sok adatot tölt le. Mobilneten nem is érdemes nekifogni, még wifin is perecekig tart, hogy elinduljon a játék.

Claritine Allergia Radar

Letöltés

Tüsszög, folyik a könnye? A vény nélkül kapható gyógyszer gyártója által szponzorált ingyenes applikáció az allergiásoknak segít a nyári hónapokban. A különböző növények polleneinek hatását bemutató kisokos mellett az app allergiatérképet is tartalmaz. Ebben azt lehet megnézni, hogy egyes növénytípusok - például csalánfélék, kenderfélék vagy különböző füvek - pollenjei Magyarország mely részén terjednek épp intenzíven. Az app részét képező pollennaptár az adott hónapban virágzó növényekről is tájékoztat. Egyelőre csak androdios verziója létezik, de hamarosan iOS-re is megjelenik az allergiaradar. Meg kell említenünk, hogy a program nem fukarkodik a Claritine reklámokkal, ám még fizetősben sem találtunk másik olyan szoftvert, amely ennyire jó allergianaptárat ad.

1 Tovább

A hét legjobb appjai iOS-re

Előre és hátra fotózó app, a legjobb művészeti puzzle, és egy tengeri mentős játék a heti top 3-ban.

Frontback

Az app oldala

Jó lenne egy közös fotó a haverokkal, de nincs, aki elkészítse? Ilyen helyzetben jön jól a Frontback! Ezzel az appal az iPhone előlapi és hátlapi kamerájával is lehet fotózni. A két fotót egymás után kell készíteni, így a telefon tulajdonosának nem szükséges két irányban való fotózásra összpontosítania. A kész duplafotót utána meg lehet osztani a Facebookon és Twitteren is. Bár az appot iPhone-ra optimalizálták, iPaden is futtatni lehet a kisebb felbontást felnagyítva.

Marine Missions

Az app oldala

A gyerekek imádják a tableteket, nem véletlen, hogy a National Geographic Kids is készített számukra egy klassz játékot. Az amerikai app angol nyelven kommunikál, ezért a szülői segítség nem árt hozzá. Néhány perc után a használat könnyen elsajátítható. Egy jetpacket viselő mókás rákkal kell a világ különböző pontjaira hajózni, hogy ott  szennyezéseket szüntessünk meg, vagy természeti jelenségeken alapuló missziókat hajtsunk végre - eközben az óceánok neveit is könnyen meg lehet tanulni.  A természetes vizek megtisztítása az ujjakkal történik, egyszerűen rá kell bökni a szemétre, az olajfoltot pedig hosszan kell dörzsölni, végül az iPad rázásával kell kiüríteni a szemeteskukát. Más missziókban például szörfözni kell, vagy egy örvényből kihalászni a felszerelést, és vicces tengeri lényeket is össze lehet rakni a játékban. Pont annyira egyszerű, hogy egy kisgyerek imádja.

Artistico

Az app oldala

Azt valószínűleg nem lehet elmondani, hogy az átlagmagyar a festészet hatalmas rajongója. Ez a játék azonban a művészet iránt a legkevésbé sem fogékony embernek is kedvére való. Az Artisticóban világhírű festményeket kell összerakni egy fakó vázlaton a megfelelő helyezett darabkákkal. Kapásból Vincent Van Gogh Csillagos éj című festményével indít a játék, amelynek eredetije egyébként a New York-i Modern Művészetek mÚzeumában van kiállítva, és több mint százmillió dollárt ér. A játékhoz ingyenesen a "Modern művészet gyökerei" című modul érhető el, nyolc festménnyel, az egyéb korok festészetét feldolgozó extra csomagokért néhány dollárt kérnek el. Minden egyes festményről és azok festőiről is háttérinformációkat és érdekességeket lehet olvasni (angolul) a következő kirakós indítása előtt. Ez az app kifejezetten tabletre való, csak egy ilyen eszközön lehet jól játszani vele.

0 Tovább

Magyar videóval reklámoz a Google

Ismerős tájakat láthatott, aki belenézett a Google Nexus 7 táblagép és Chromecast tévéokosító eszköz bejelentésébe. A FullHD felbontású, az iPadnél is retinább felbontású kijelzővel felszerelt tablet képességeit egy nagy felbontású, látványos, Budapesten forgatott videóval mutatták be a San Francisco-i sajtóeseményen.

A magyar Faceteam akrobatikus kosártrükkjeit bemutató filmet nem a Google készíttette, készen találták a YouTube-on. A Britain's Got Talent tehetésgkutató műsort is megjárt csoport a Hősök terén, a Bazilika előtt, a Halászbástyánál és a Szabadság-hídon mutat be trükköket. Érdemes megnézni, óriási ugrásokv vannak benne.

0 Tovább

Játék készül Leslie L. Lawrence egyik krimijéből

Lőricz L. László A keselyűk gyászzenéje című könyvéből készít kalandjátékot a Mystery Interactive nevű magyar játékfejlesztő cég - adta hírül a Playdome videojátékos híroldal. A cég honlapján megtalálható képernyőfotók alapján a játék két dimenziós, részletesen megrajzolt hátterekkel fog rendelkezni. Minden képernyője olyan lesz, mint egy igényes képregény.A fejlesztők nem csak a könyv átdolgozási jogát szerezték meg. A Lőrincz L. László személyesen is részt vesz a könyv játékká alakításában. A játék főcímében pedig többesszámban szerepel a "Leslie L. Lawrence Adventures" alcím, így elképzelhető, hogy A keselyűk gyászzenéjének sikere esetén folytatások is készülnek. A Playdome szerint PC-re és androidos eszközökre fog megjelenni a program, azt viszont nem lehet tudni, hogy mikor.A keselyűk gyászzenéje 1990-ben jelent meg, így Leslie L. Lawrence rajongóinak bőven volt idejük elfelejteni, hogy ki volt a regényben a gyilkos. A kötet azonban ma is kapható, ha a játékosok elakadnak, biztosan fordulhatnak a könyvhöz segítségért.

0 Tovább

Így készül a zongora

Nem csak az lehet technológiai érdekesség, amiben a legmodernebb chipek, másodpercenként bitek milliárdjait továbbító üvegszálas kábelek, az emberiség össztudását tárolni képes merevlemezek vannak. A patinás Steinway & Sons zongoragyár lentebb megtekinthető videójában tulajdonképpen csak laminált szárított fával, vasöntvénnyel és acéllal dolgoznak, mégis lenyűgöző végignézni, hogy készül el egy hangszer.

0 Tovább

A hét legjobb androidos appjai

A vezetni tanulás kínjait felidéző parkolásszimulátor, egyre jobbá váló Google Maps és a keresőóriás saját könyvolvasó programja a hét legjobb androidos appjai közt.

Google Play Books

Az Androidot futtató eszközökön a héten újdonságként jelent meg a Google Play Books nevű program. Ez a Google saját könyvmegjelenítője, olyasmi, mint a Kindle for Android. A szoftver kiadásával egy időben tucatnyinál is több országban vált elérhetővé a cég e-könyvesboltja. Az árak magasabbak, mint a konkurens boltokban, de rendkívül sok ingyenes klaszikust lehet megtalálni. A program ráadásul tud robothangon felolvasni, a földrajzi helyeket is ki tudja emelve, így egy tappintással megnézhetjük térképen vagy wikipédián, hogy hol is járnak a hősök. A Google könyvtárba egyszerűen fel lehet tölteni a más forrásból származó könyveket, ám ezeken nem sikerült beüzemelni az extra funkciókat.

Google Maps

Az Android egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon jó térkép van rá. A Google Maps legújabb frissítése a Térkép új dizájnját hozza el a appba. Az utcák, terek ábrázolása térképszerűbb lett, jobban érezni, hogy az egyes utak mekkorák a valóságban. A sugárutak valóban sugárútnak tűnnek, és a sikátorokról is elsőre látni a kép alapján, hogy milyen szélesek. Az app remek útvonaltervező képességekkel rendelkezik, ráadásul ez a verzió már a bicikliseknek is segít tájékozódni.

Dr. Driving

A fővárosi autóvezetés legrémisztőbb részét, a parkolást teszi feladattá ez az alkalmazás. A játékban az egyik hüvelykujjunk az kormányon, a másik a gázon és a féken van, így kell minél pontosabban vezetni egy túlérzéken Maruti jellegű kiskocsit a városban. Ha elég jó sofőrré válunk, vehetünk nagyobb autókat, ám ehhez számos nehéz kanyart kell bevenni. A játék nem tolerálja a hibákat, a legkisebb koccanás után is kiveszi a kezünkből a kormányt, és nézhetjük, ahogy a sofőrünk egy rendőrnő előtt magyarázkodik.Trafikok mindenek felett

A fentieken kívül a androidosok ezen a héten még a különböző trafikkereső appokat telepítették vadul a készülékeikre. A toplistában megtalálható cigikeresőket és néhány rejtőzködő, de jó appot korábbi cikkünkben teszteltünk.

0 Tovább

A hét legjobb appjai iPhone-ra és iPadre

Végre jól használható a Google Maps, nosztalgiázhatunk a Prince of Persiával, és szerencsére nem lett giccses a hivatalos Micimackó app sem. Heti iOS top hármas válogatás.

Google Maps

Letöltés innen

Az iOS-re eddig csak iPhone-os verziója volt a Google térképének, a héten megjelent új verzió végre az iPaden is normálisan, teljes képernyős méretben, nagyfelbontásban működik. A 2.0-s verzió a megújult webes felülethez hasonlóan kezelhető, sokkal letisztultabb lett a menürendszere, és egyelőre béta verzióban, de már beépítve tartalmazza a navigációs funkciót is. Az új verzióban sokkal egyértelműbb lett a Street View használata is: a kicsi emberke helyett hosszan rá kell bökni egy térképfelületre, és a felnyíló kicsi ablakban lehet elérni többek közt a panorámaképes funkciót is. A 2.0-s kiadásban a helyek felfedezése is sokkal egyszerűbbé vált.

Winnie-the-Pooh / Micimackó

Letöltés innen

Félve nyomtuk meg a telepítés gombját A.A. Milne 1926-ban papírra vetett mesekönyvének appváltozatának adatlapján. Szerencsére a Micimackó eredeti változatának hivatalos kiadója, az Egmont cég nem esett túlzásokba a könyv digitális változatának kidolgozásakor: a végeredmény nem lett sem giccses, sem pedig ostoba. Az angol nyelvű hangoskönyvként hallgatható, illetve narráció nélkül is olvasható digitális kötet illusztrációinak alapjául E. H. Shepard eredeti rajzai szolgálnak. Ezeket csak minimális effektusokkal tették interaktívvá: az első oldalon például Micimackóra bökve hümmög és izeg-mozog a fatörzsön ülve, előtte pedig pattog a tűz. A folytatásban is csak minimális mozdulatokat tesznek a karakterek, így szerintünk a művészi érték nem sérült, de a kötet így jobban megfelel a mai gyerekek elvárásainak.  Az egyes fejezetek sorra jelennek meg a kötetből, melyek közül csak az első ingyenes, a már megjelent folytatásokat 2,7 euróért, vagyis 800 forintért mérik, csakúgy, mint a Shapard eredeti vázlatainak digitalizált kópiáit, a művészek önéletrajzait és egyéb információkat tartalmazó háttéranyagok.


Prince of Persia Retro


Letöltés innen

A Ubisoft ingyenesen elérhetővé tette a klasszikus PC-s játék grafikailag kissé feltuningolt, de hangulatában teljes egészében az eredetijével azonos változatát. A táblagépes verzió esetében jól sikerült megoldani az irányítást, a bal kéznél lévő virtuális gombokkal lehet jobbra-balra szaladni, a jobbnál lévőkkel pedig ugrani, guggolni, illetve mászni és lassan, pontosan lépkedni.  Ennek köszönhetően az élmény ugyanolyna, mint az 1989-es első részben, a grafikát pedig csak pont annyira újították fel, hogy a túlságosan kis felbontás miatt a mai fejlett tableteken ne legyen vállalhatatlanul csúnya a játék. Bárcsak minden konverzió ilyen jól sikerülne!

2 Tovább

Melyik a legjobb trafikkereső?

A hónap eleje óta kizárólag Nemzeti Dohányboltokban lehet cigarettát vásárolni, ami a dohányosok dolgát jócskán megnehezíti. Nem csoda, hogy temérdek rivális trafikkereső alkalmazás jelent meg Androidra és iOS-re is. A “trafik” és a “nemzeti dohánybolt” keresőszavakra megjelenő magyar appokat próbáltuk ki. A programok esetében azt vizsgáltuk, hogy mennyire hatékonyan találják meg az üzleteket, praktikusan lehet-e velük szűkíteni a találatokat, tudnak-e más városban vagy kerületben keresni, elérhetők-e idegennyelvű változatban turisták számára, illetve kínálnak-e nyitvatartási vagy kínálati információkat az üzletekről.

Hol van cigi? 

Appfejlesztés helyett mobilra optimalizált weboldalt készített a Hol van cigi? csapata. Az oldal csak az alapfunkciókat tudja: a trafikok helyét, nyitvatartását, és mivel a Google Térképet használja, ezért navigációt is biztosít hozzájuk. A szolgáltatás képes használni a telefon beépített GPS-ét a helymeghatározáshoz, de egy legördülő listából magunk is kiválaszthatjuk, hogy melyik településen keresünk dohányboltot.

Mire érhető el? mobil böngészőben bármely platformon

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: nincs


Trafik kereső / Trafik Finder (iOS)

Ez a Cigiboltkereso.hu applikációja, amely nem tévesztendő össze az androidos “Trafikkereső”-vel. Ez az app gyorsan elindul, minden közelünkben lévői dohányboltot megtalált. Ezek kínálatáról ugyan nem, a nyitva tartásról azonban minden esetben szolgált információkkal. Az appban egy kilométeresre is lehet szűkíteni a trafikkeresés hatótávját, az esetleg nem szereplő dohányboltokat pedig manuálisan is fel lehet vinni az adatbázisába. A bal felső sarokban lévő ikonnal a nyitva lévő üzletekre is lehet szűrni, de ez a funkció nem működött tökéletesen, a közeli üzletet tévesen jelezte nem nyitva lévőnek az app. IOS-t használóknak ezt a programot ajánljuk a leginkább.

Mire érhető el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen, külön menüből

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, manuálisan is felvihető trafikok

Hol egy trafik?

Az andoridos app a hasonló nevű weboldal telepíthető verziója. Alapnézetben a mobiltól lekérdezett helyzet alapján listázza a legközelebbi dohányüzleteket. Távolságot számol, térképet mutat, valamit azt is írja, hogy mennyi idő van még leszaladni cigiért, mikor zár a trafik. A navigációhoz az App a Google Térképet használja, ezért akár tömegközlekedési eszközöket is javasol a dohányosoknak. Az appból és a webes verzióban egyaránt lehet új trafikokat hozzáadni. Az androidos appok közül ez tetszett nekünk a leginkább.

Mire érhető el? Androidweb

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: a webes verzióban lehet új trafikot felvinni.

Trafikradar

Az app első indításakor bekéri használója nemét és születési évét, ezt azonban csak egyszer kell megadni. Indítása elég lassú, még egy új és drága táblagépen is 10-15 másodpercet vesz igénybe. Az appnál nem lehet 5 kilométernél kisebb távra szűrni a dohányboltok listáját, pedig a belvárosban állva valószínűleg senki nem kíváncsi egy másik kerület üzleteire. Szerencsére ez nem okoz komoly gondot, mert mindig a közel eső trafikok kerülnek a lista elejére. Bár az appban elvileg automatikusan ki lehetne szűrni egyes boltokat a nyitva tartási idejükön kívül, ez tesztünk során nem működött, mert egyetlen közeli trafiknál sem volt olvasható a nyitás és a zárás ideje. Az árusított termékek között az üzletek mellett csak a “dohánytermék” megjelelölés volt olvasható, a pipadohány vagy cigipapír elérhetőségéről nem kaptunk információt a hetedik kerületi üzletek esetében.

Mire érhető el? Android, iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, táblagépes verziója is van


Trafikvadász

Ennek az appnak az első indítását wifin keresztül kell elvégezni, mert egy nagy adatbázisfájlt tölt le. Gyorsabban elindult fenti társánál, ám nem találta meg a szerkesztőségtől egyetlen sarokra lévő Nemzeti Dohányboltot. A nyitvatartásról vagy a kínálatról ebben az appban sem találtunk semmilyen információt a közeli trafikok esetében. IOS-en nincs külön tabletre optimalizált felülete, Androidon a tabletes kiadás is használható.

Mire érhető el? Android, iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez

Trafikkereső / Nemzeti Dohánybolt Kereső (Android)

Körülbelül húsz másodperc alatt töltődik be a fenti iOS programhoz névben hasonlító, ám eltérő fejlesztővel (Wombex) rendelkező alkalmazás. A program gyakorlatilag csak egy térkép nézetből és egy keresőmezőből áll. A betöltés végén egy olyan térképszelvényt látunk, aminek a közepén a pozíciónk vagy a keresőbe beírt utca van, és látni a környék összes trafikját. A szoftver csak térképet mutat, a navigációt magunknak kell megoldani annak alapján. A Trafikkereső elvben mutatja, hogy melyik üzletek vannak nyitva a keresés időpontjában, ám ez jelenleg hibásan működik.

Mire érhető el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen, többfunkciós keresőmező van.

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: mutatja, hogy melyik trafik van nyitva.

Smoky Point


Elég bizarr koncepció, hogy egy dohányboltkereső appnak saját kabalaállata legyen, a Smoky Point esetében ez egy hatalmas szivart pöfékelő mókus, aki folyamatosan a képernyő tetején füstölög. Bár ezt az appot is 17 éven felülieknek szánják, egy reflexjátékot is tartalmaz, amelyben a szivarozó mókusokra kell rábökni a szivar nélküliek között. A vadnyugati videojátékhoz hasonló látványvilágú appban is megtaláltuk az összes közeli dohányboltot, melyekről nyitvatartási információkkal is szolgált, de a kínálatról ebben sem lehetett tájékozódni. Kissé kényelmetlennek találtuk, hogy mindenáron a térképnézetre vált az app egy üzlet lekattintásakor, nem pedig annak adatlapját tölti be elsőként. A navigáció ikonja is lehetne kissé egyértelműbb, de a funkció maga működik. A programban elektromos cigarettát árusító üzletek listája is elérhető.

Mire érhető el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, reflexjáték, e-cigaretta-bolt adatbázis

Hol van a trafik?

A pipázó Sherlock Holmes sziluettjét ikonul választó program méltánytalan a nagy detektívhez. Átlagosan két elindításból egyszer hajlandó valóban működni, az információi pedig nem mindig pontosak. GPS alapján ki tudja listázni a környékbeli trafikokat, a városonkénti listázás viszont egész Budapesten csupán egy dohányboltot mutat. A program elvben képes navigálni, a tesztünk során azonban ezt a funkciót nem sikerült beüzemelni. Ha Sherlock Holmes ezt az appot használná, valószínűleg leszokna a dohányzásról.

Mire érhető el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen, de rosszul.

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: lehet kedvencnek jelölni a dohányboltokat.


Bláz

A frappáns nevű alkalmazás grafikai elemei leginkább egy energiaital vagy egy sztriptízbár reklámjához állnak közel. Az app néhány másodperc alatt elindul, és azonnal listázza a közeli trafikokat. Próbánk során a legközelebbi dohányboltot nem találtuk meg a listán, de a többi aránylag közel esőt igen. Az app a kínálatról nem szolgál információkkal, a nyitvatartásról azonban tájékoztatja használóját. A beépített térképes navigáció mellett kiterjesztett valóság technológiával a kamera élőképén is ki tudja rajzolni a közeli trafikok elhelyezkedését, irányát a program.

Mire érhető el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: kiterjesztett valóság, a kamera képére vetíti a trafikok elhelyezkedését

Trafik Világ

A trafikvilag.eu weboldal app verziója. Mapquest térképet, napi dohányos híreket és listanézetet tartalmaz. A szoftver sajnos nagyon félkész, a térképen arrébb navigálva például a szoftver nem tölti be az újabb dohányboltokat. A kereső pedig csak lista nézetben működik igazán jól. A szoftverből elérhető fizetős VIP verzió is, ami már navigációt, termék keresőt és pontgyűjtési lehetőséget is tartalmaz. Az utóbbival elvben kedvezményeket lehet majd elérni. A szolgáltatás webes verziója jóval használhatóbb, mint a félkész hatást keltő app.

Mire érhető el? Android, web

Ár: ingyenes, de van egy dolláros fizetős verzió is.

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs

Extrák: fizetős verzió kedvezményprogrammal

Dohánykereső - Tabak


Az ingyenes app táblagépünkön nem akart elindulni, androidos telefonunkon futott ugyan, de többször is megjelenített hibaüzeneteket, a térképi felületen a trafikok listáját egyáltalán nem volt hajlandó betölteni. A trafikok listáján is az első kerületi trafikokat listázta a hetedik helyett, ráadásul a legtöbb bolt neve mellett csupán a “Budapesti trafik” elnevezés szerepelt. Ez a program még navigációra sem volt hajlandó, csupán egy beágyazott Google Térképen jelenítette meg a trafikok címét. A kínálatról vagy a nyitvatartásról sem szolgált semmilyen információval.

Mire érhető el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? 

Tud más városban keresni? 

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: nincs

1 Tovább

Tíz appot ad ajándékba az Apple

Az iTunesban elérhető App Store szoftverbolt ötéves évfordulójára az Apple öt játékot, és öt egyébként fizetős appot kínál néhány napon át ingyen az iPhone-t, iPadet vagy iPod Touchot használóknak. Az ingyenes programok listáját az App Store nyitóoldalán lehet megtekinteni. Érdemes minél hamarabb letölteni az appokat, hiszen az ingyenes vásárlást követően a rendszer később is elérhetővé teszi a "megvett" applikációkat.

Az öt applikáció közül a Traktor nevű dj-program iOS-es kiadását mindenkinek érdemes letöltenie, hiszen ez egyébként húsz dollárba kerül, és a kedvenc számok összemixelésével órákig el lehet szórakozni egy iPaden. Az akció keretében az iPhone-os, olcsóbb kiadás is elérhető ingyen.

Az ingyenessé tett Infinity Blade II egy meglehetősen ostoba, kardozós akciójáték, viszont nagyon látványos a grafikája, ami a végletekig kihasználja az iPad és iPhone képességeit, ezért ennek ellenére is érdemes kipróbálni.

Az Over nevű appal a digitális fotókon lehet látványos feliratokat és ábrákat, logókat elhelyezni, míg a Where's My Water egy olyan ügyességi és logikai játék, amellyel akár egy anyuka is elboldogul.

A Barefoot World Atlas egy gyerekeknek szánt virtuális földgömb, amely a legfontosabb információkat mutatja be a világ összes országáról. Felszínén a készítők az adott országra jellemző találmányokat, szokásokat vagy helyszíneket is elhelyeztek, ezekről illusztrált ismertetőt lehet megtekinteni.

A Tiny Wingsben cuki madarakat lehet repülni tanítani úgy, hogy a szárnyukat mi irányítjuk a képernyő érintésével.

Neve és groteszk kivitele ellenére a Badlands egy jópofa játék, amelyben egy fura kis lényt kell az árnyékszerű világ buktatóin átnavigálni. Az irányítás itt is olyan egyszerű, hogy az érintőképernyőn keresztül sem zavaró.

A Day One egy elég klassz naplókészítő alkalmazás, amelyben fotókat és a helyszínek koordinátáit is el lehet menteni, de visszanézhetők az aktuális időponthoz tartozó időjárási adatok is.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek