A hét legjobb appjai

Fast & Furious 6: The Game

Ritkán írunk olyan appról, amit nem ajánlunk jó szívvel, de a száguldó autókat felvonultató filmek legújabb darabját feldolgozó legújabb játék ezek közé sorolható. A már hatodik folytatásánál tartó film sem sorolható a művészeti remekek közé, ez sajnos a játékra is igaz. Még sosem próbáltunk olyan autós játékot, amiben ennyire rémes a vezetés élménye. Ez tulajdonképpen egy reflexjáték, amiben a legfontosabb szerephez a indítógomb megnyomása, illetve a váltó kapcsolása jut, kormányozni vagy gázt adni nem is szükséges. Még a driftelős pályákon is csupán egyetlen gombot kell lenyomni a képernyőn megfelelő ideig. Egy rossz váltással ugyan bármikor tönkretehetjük a járgányt, és elveszíthetjük a gyorsulási futamot, de hiába a jó grafika, a testreszabható - és valódi pénzért megvehető - autókínálat, ha a reflexjelleg kiöli az élményt a programból. Gyereknek csak óvatosan adjuk a kezébe az ingyenes játékot, mert extra tartalmakat bőségesen lehet vásárolni benne.


Ár: ingyenes, fizetős extrákkal

Platform: Android, iOS

Blitz Brigade

Át akarod szoktatni anyukádat a  Farmville-ről az fps-ekre? Akkor próbáltasd ki vele a Blitz Brigade-et! A játékot a francia Gameloft fejlesztette, a cég számos mobiljátéka ismert, többek közt az Asphalt című okostelefonos és tabletes szimulátor is tőlük származik. Ezúttal egy rajzfilmszerű grafikájú lövöldözős játék alapvetően multiplayer módra van kihegyezve, de a gyakorlópályáin a gép ellen is lehet küzdeni. Okostelefonon nagyon sokat szenvedtünk az irányításával, de tableten sem sokkal jobb a helyzet. A bal kézzel ugyanis nem csak célozni kell, hanem mozgatni a karaktert, mialatt a jobb kéz egyik ujja pedig a tűzgomb felett pihen. Kis képernyőn számunkra játszhatatlan volt a játék, de még egy iPad2-esen sem volt könnyű, még akkor sem, ha a célzást a készülék döntésére állítottuk, akkor ugyanis az volt zavaró, hogy nem jól látjuk a játékteret. Egymás elleni küzdelemre mindenképp érdemes a játék, hiszen ha mindenki bénán tud csak irányítani, egyenlőek az erőviszonyok. Extra tartalmakat ebben a játékban is dögivel tolnak a játékos képébe.


Ár: ingyenes, fizetős extrákkal

Platform: Android, iOS


Blosics

Unod már az Angry Birdsöt? Itt van helyette valami más. A Blosicsben élő téglákból álló struktúrákat kell lerombolni nagy szemekkel rendelkező golyóbisokkal, akik a madarakhoz hasonlóan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem a világ legforradalmibb appja, de így is lehet vele ütni jó pár percet.

Ár: ingyenes

Platform: Android, iOS

Musyc

Szereted a zenét? Akkor ezt a játékot imádni fogod: trükkös pályákat lehet benne építeni, amelyben a ledobált virtuális ketyerék mindegyike más-más hanggal szólal meg. Elég nehéz, de nem lehetetlen feladat teljes dallamokat kialakító pályákat építeni. Mivel a klimpírozással könnyen az idegeire mehetünk a közelben tartózkodóknak, érdemes halkan, vagy fülhallgatóval játszani.


Ár: ingyenes

Platform: iOS

0 Tovább

Pénzt is kereshet az okostelefon nyomkodásával

A legfrissebb appokra kíváncsi okostelefon felhasználókat és a visszajelzésre éhes programozókat köti össze a TestJockey nevű szolgáltatás. Néhány feladatért még pénzt is lehet kapni.

A pénzjutalmat a program fejlesztője ajánlhatja fel, ha úgy érzi, hogy egy-két dolgot mindenképpen ki kell próbálni az alkalmazásábanó. Például némi zsebpénzt jelenthet az alkalmazás kipróbálása annak a felhasználónak, aki először nézi meg, hogy régi ZTE Blade telefonon működik-e az app. A tesztplatformot nemzetközinek szánják, így akár az appok fordításának csiszolgatására is használható, így még véletlenül sem fog úgy kikerülni egy fiataloknak szánt app a szoftverboltba, hogy az magázza a felhasználót.Az elosztott tesztelésre azért lehet szüksége egy fejlesztőnek, mert több száz különböző okostelefon van az embereknél. Az Android esetében nincs egy referenciakészülék, amin elég lenne kipróbálni a programokat. Csak a Samsung több mint egy tucatnyi képernyőmérettel gyárt mobilt.

A Virgo Systems fejlesztőcég, a BME és az ArtKlikk által létrehozott közösségi mobilalkalmazástesztközpont vissza nem térítendő európai uniós támogatásból jött létre. Kipróbálható appok még nincsenek a rendszerben, de hamarosan elindul a tesztközpont.

0 Tovább

Ettől butulsz el

A kiberthrillerekben, sci-fikben és a gyerekmesékben is helyet kaptak a videojátékok. Egy Travis Greenwood és Brett Roberts által összevágott húszperces videóban a legismertebb filmes játékjeleneteket lehet megnézni. A mixben szerepel a figyelmetlen játékos, aki mellett tűzharcot is vívhatnak, akkor sem néz fel a képernyőről, a Nindendo kütyükkel viccelődő Freddy Kruger. De helyet kapnak azok a szomorú játékfigurák, akik egyszerűen csak jók szeretnének lenni, vagy a galaktikus hőssé váló vidéki srác is.

Az egyveleg megtekintése mindenkienk kötelező, aki legalább egyszer ott ragadt egy játék előtt. A videó YouTube oldalán az is megtalálható, hogy pontosan melyik filmekből származnak a részletek. Persze még jobb játék megpróbálni kitalálni minél több filmet, és csak utólag ellenőrizni a listából.

0 Tovább

Taktikai bögre aranyáron

A szó hagyományos értelmében nem tech termék a Battle Mug nevű bögre, de mégis annyi érdekesség van rajta, hogy írnom kell róla. Az alumíniumból készült bitangul kinéző bögre nem kicsi, valamivel több mint hét deciliter az űrmérete. A pohártest egy darab 6061-es alumíniumból készül csúcstechnológiás, számítógépvezérelte marógéppel. A 6061-es szám azt jelzi, hogy az alumínium mellett magnéziumot és szilíciumot tartalmaz az ötvözet. Ezeket az ötvözet szilárdítására használják. Nem különleges ötvözet, ezer mindenre használják, például fegyvert gyártanak belőle. Meg biciklit.A bögre négy oldalán található lépcsős minta nem csak dísznek van. Az M1913-as szabványnak megfelelő fegyversín, amire minden hasznos dolgot fel lehet fogatni, ha egy fegyveren van. Mehet rá holografikus irányzék, céltávcső, gránátvető, plusz markolat, bajonett vagy támaszték, hogy pontosabban lehessen vele tüzelni.A bögréhez mindezek az extrák nem járnak, nem is lenne sok értelmük. A Battle Mug füle viszont egyenesen az amerikai hadseregben rendszeresített M4 gépkarabélyról származik, ami pedig az M16-os gépkarabély távoli és modern rokona.Az általam megkérdezett katonai- és bögreszakértő szerint a Battle Mug harci körülmények között nem ideális. Az egy rétegű alumínium rossz hőszigetelő, így nagyon meleg italt nem lehet a bögréből inni, mert ráég a harcos szája. Raáadásul a limitált szériás harcipoharat forgalmazó ThinkGeek arra is felhívja a figyelmet, hogy a mosogatógépekben használt mosószerek károsíthatják az eloxált bevonatot, így a Battle Mug csak kézzel mosható. Ha még hozzászámoljuk, hogy a különleges bögréért ötvenezer forintot (224 dollárt) kell kifizetni, máris látszik, hogy nem jó vétel. (Olcsójánosokank van 45 dollárért műanyag, de az csalás.) Duplafalú orvosi acél túrázóbögrét 2-3 ezer forintért lehet bármelyik túraboltban kapni, na azok igazán csodás eszközök.

0 Tovább

Zene lett a Paint.exéből

Az Adobe által kiadott Audition zenei vágóprogramnak van egy nagyon érdekes funkciója: mindenféle adatot képes importálni, ha a felhasználó megmondja neki, hogyan kezelje. A Random D. nevű amerikai netezőnek ez a funkció adott ötletet pár éve: fogott néhány népszerű programot és elhitette az Auditiönnel, hogy azok 22 kilohertzes PCM kódolású zenei felvételek. A mindenki által ismert Windows-os Paint rajzolóprogramból például egészen nyugodt, lassú elektronikus szám lett.

Dal készült a Firefox akkori verziójából is. Ez azért különösen érdekes, mert azóta sokat változott a böngésző. Ha valaki ismét megcsinálná a konverziót, megtudhatnánk, hogy az újabb Firefox jobban szól-e.

0 Tovább

A hét legjobb appjai és szoftverei

Opera Next

Ezen a héten kivételesen egy hagyományos, windowsos programmal kezdünk: megérkezett az Opera böngésző új, Next nevű verziója, amely már ugyanazon az alapokon nyugszik, mint a Google Chrome. Mivel ez jelentős változást jelent, egyelőre még több funkció nem működik, példálu a jelszavakat sem lehet szinkronizálni, és a kinézetet sem lehet változtatni, mivel ez még csak egy előzetes kiadás. A kezelőfelület modernebb lett, ám a kiegészítők közül a régi Operához készültek nem működnek az újjal. Az Off-road névre keresztelt funkcióval a cég szerverein át, tömörítve érkeznek a gépre a honlapok, ami mobilinternet használatakor igen hasznos. Ezt a korábbi verziókban még Turbónak nevezték. A számtalan megnyitott lap helyett az Opera az oldalakat összegyűjtő, intelligens könyvjelzőzést is lehetővé tesz, megéri kipróbálni.

Ár: ingyenes

Platform: Windows

***

Decrap

Korábban PC Decrapifier néven már létezett hasonló alkalmazás, a Decrap ahhoz hasonlóan az új gépekre gyárilag feltelepített próbaverziós, és egyéb “hasznos” programok eltávolításában segít. A szoftver az Asus, a Dell, a HP és a Toshiba gépekre telepített, nem feltétlenül hasznos programokat tudja eltávolítani.


Ár: ingyenes

Platform: Windows

***

A kiskakas gyémánt félkrajcárja

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről került ki a hét legaranyosabb, gyerekeknek szánt táblagépes alkamazása. A programban A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét lehet meghallgatni, végigolvasni, illetve az animációknak köszönhetően végignézni. A program interaktív, ahhoz, hogy a kiskakas begye felszívja a vizet, a játékosnak rá kell böknie a kakasra, a török basa megbüntetéséhez pedig a basát kell eltalálni. A magyarul és angolul is beszélő app előnye, hogy felolvasás mód is van benne, így a gyerek akkor is játszhat vele, ha a szülőnek már végletesen elege van a kiskakasból.


Ár:
ingyenes

Platform: iOS, Android


***


Dots


Az okostelefon-generáció Tetrisét köszönthetjük a Dots személyében. Szabályai pofonegyszerűek: vízszintesen vagy függőlegesen kell összekötni az ujjunkkal pontokat, mire azok eltűnnek. Az eltüntetéshez legalább két azonos színű pontra van szükség, de több pont egyidejű törléséért extra pont jár. Mindez persze időre megy, hogy ne legyen olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.Ár: ingyenes, az extrákért fizetni kell

Platform: iOS

***

Dead Ahead


A  szándékosan pixeles grafikájú játékban egy motorossal menekülünk a zombik elől, a pályán lévő akadályokat kerülgetve vagy átugratva. Bónuszként fegyvert, végtelen lőszert és hasonló extrákat lehet felvenni, amelyek segítséget nyújtanak az előhalottak távoltartásában. Vigyázat, ha nincs lejelszavazva az készüléken az extra tartalmak vásárlása, a gyerek könnyen vehet valódi pénzért új motort és hasonló javakat a játékból!


Ár: ingyenes,az extrákért fizetni kell

Platform: iOS

***

Plants vs. Zombies (Facebook verzió)

Nagy szavak következnek, de kiállunk értük: az erdeti Plants vs. Zombies az elmúlt évtized egyik legjobb stratégiai játéka volt. Öt évestől kilencvenkilenc évesig bárki tudta játszani. Komoly taktikai döntésekre volt lehetőség: támadó, védekező és kiegészítő növényeket kellett választani, biztosítani kellett a hadianyag (napfény) utánpótlását. Ráadásul eszméletlenül aranyosan volt megrajzolva az egész, ha pár évvel később érkezik, akkor most nem Angry Birds hangszórók és plüssjátékok vannak a játékboltok polcain, hanem naprforgók és borsóköpők.

A játék facebookos verziója a héten jelent meg. Barátokat hívhatunk a kalandokra, növelhetjük a kis zombiktól megszállt városunkat, van némi története, de bele lehet feledkezni az öncélú építkezésbe és a zombihullámok visszaverésébe is. Ismét menő kertészkedni!


Ár: ingyenes (de pénzzel lehet gyorsítani a fejlődést)

Plaform: böngésző  

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek