A legjobb húsvéti appok a gyereknek

Platformtól függetlenül nem könnyű jó húsvéti appokat találni okostelefonra vagy táblagépre: az ünnep álcája mögé bújva egy csomó gyagyi alkalmazást próbálnak rásózni a gyanútlan felhasználókra a fejlesztők. Kikerestük a legjobbakat.

Angry Birds Seasons

A világ legismertebb játékmadarait felvonultató játék speciális kiadásában húsvéti pályákkal is el lehet ütni az időt, ráadásul ingyenes kiadása is létezik a Windows 8-at leszámítva minden fontos platformra.


Miért jó? A Seasons alcímű kiadásban tematikus pályák kaptak helyet, a karácsony, a Halloween és Szent Patrik-nap mellett természetesen a húsvéti témájú sem maradt ki. Ebben egyedi tulajdonsággal rendelkező madarakkal, malacokkal és pályákkal találkozhatunk.

Miért nem jó? A húsvéti pálya már korántsem új, hiszen két éve jelent meg a Seasonshöz, de még így is az egyik legértelmesebb húsvéti játék az összes közül.

Ár: ingyenes (az alapváltozat)

Platform: Android, iOS, Windows Phone

Link: iPhone, iPad, Android, Windows Phone 

***

Easter Rush

A húsvéti nyuszi nagyon siet, a rohanásban pedig potyognak a tojások a kosarából. A játékosnak ezeket a tojásokat kell elkapdosnia. A munkáját az nehezíti, hogy gombákból, pókhálókból, békákból és egyéb állatokból kialakított, a flippergépeket megszégyenítő pályán zuhannak le a tojások. Ember legyen a talpán, aki mindet össze tudja szedni az ujjával mozgatott apró kosárral. A játék nyuszija egy egészen különleges fajta - lehet tálib - mert a tojások mellett bombák is peregnek a kosárból.


Miért jó? Az Easter Rush megdolgoztatja a játékost, már az első pályák is tartalmaznak kihívást. Egy gyereket valószínűleg órákra le tud kötni. Ráadásul van második része, ami újabb pályákat tartalmaz.

Miért nem jó? Nehéz befogadni, hogy mit keresnek a bombák a húsvéti nyuszinál. Kellett valami a játékba, amit semmiképp nem szabad elkapni, de a bomba a lusta megoldás volt.

Ár: ingyenes

Platform: Android, iOS

LinkAndroid, iPhoneiPad 

***

Easter Egg Memory Games

Csillagos, koncentrikus körös, szívecskés és virágos színes tojásokat kell összepárosítani ebben a memóriajátékban. Huszonnégy lap van a táblán, de egyszerre csak kettőt nézhet meg a játékos. A lapok pedig csak akkor maradnak felfedve, ha két ugyanolyat fed fel a játékos. A klasszikus kártyás memóriajáték pusztán azzal lett húsvéti, hogy a szokásos szimbólumok helyett most tojásokkal lehet játszani. Ettől persze ugyanúgy szórakoztató marad, mint a többi képes memóriapróba.


Miért jó? Csinos, letisztult, abszolút nem gyerekrajzra emlékeztető tojások vannak a játékban. Egyszerűen jó ránézni a képernyőre.

Miért nem jó? Minden memóriajáték ugyanolyan, aki eggyel játszott, minddel játszott már. A húsvéti kiadással sem sikerült kitalálnia a fejlesztőnek, hogy hogyan lehetne módosítani ezen a régi játékfajtán,

Ár: ingyenes

Platform: Android

Link: Android

Hasonló játék iOS-re: Remember the Eggs

***

Easter Spot the Difference

A nyolcvanas évek képregénymagazinjainak “keresd meg a különbséget a képek között” típusú feladványainak nyomdokain evez ez a húsvéti játék, amelyben tojások és csibék, és más ünnepi motívumok között kell megtalálni a különbséget.


Miért jó? Játék közben nagyon kell koncentrálni, mivel a legtöbb különbség alig észrevehető. A gyerek biztosan kinyújtott nyelvvel fogja keresgélni a képrészleteket, és nyugton lesz közben.

Miért nem jó? Ez a játék sem fogja megreformálni az appok világát, elég elcsépelt alapötletre épül.

Ár: ingyenes

Platform: iOS, Android

LinkAndroid, iPhone, iPad 

***0 Tovább

Úgy jegyzetelhet, mint Cooper ügynök - a hét legjobb appjai

Google Keep

A Google új appja a jegyzetelőprogramok királya: gyakorlatilag úgy lehet vele beszélni a telefonhoz, mint Cooper ügynök a diktafonjához, a beszédfelismerésnek köszönhetően mégis írásban rögzülnek az elhangzottak.

Miért jó? Beszédfelismerésben a magyarok számára egyértelműen az Android a nyerő, hiszen csak a Google szoftvere ért a nyelvünkön. Bár néha még téveszt, ha csak néhány szavas mondatokat olvasunk be neki, általában keveset hibázik, így például a bevásárlólista diktálásához már tökéletes. Az appal lehetséges hagyományos módon is jegyzetelni, illetve jegyzettel ellátott fotókat rögzíteni. A jegyzeteket a Google Drive-val szinkronizálja a telefon, így annak teljes tartalmát böngészőből, a számítógépen is bármikor elérhetjük és szerkeszthetjük.

Miért nem jó? A beszédfelismerő modul telefonszámok bediktálására még nem a legjobb, sokszor téveszt, márpedig egy telefonszám esetében egyetlen rossz számjegy is használhatatlanná teszi az adatot.

Ár: ingyenes
Platform: Android
Link: Android

***

AV Player HD

IPaden szeretné nézni kedvenc filmjeit? Alapesetben a táblagép csak elég kevés formátumú fájllal boldogul, az iTunesszal való szinkronizálás pedig idegőrlő. Ez a fizetos app minden problémát megold.


Miért jó? A program képes wifin keresztül megosztott mappákat vagy ftp-ket elérni, az USB-n való másoláshoz pedig az iTunesban rá kell kattintani a csatlakoztatott iPad gombjára, majd ott kiválasztani az Alkalmazások menüt. Itt megkeresni a listán az AV Player HD-t, és feltölteni a lejátszásra szánt fájlokat. Az iOS sajátosságai miatt más módon a program nem fogja látni a felmásolt filmeket. További előnye, hogy a gyári lejátszótól eltérően .mkv-től kezdve minden ismert videofájllal elboldogul, kezeli a feliratokat és hangsávokat is, szaggatás nélkül.

Miért nem jó? Egyedül fizetős mivolta hozható fel negatívumként.

Ár: 2,7 eur
Platform: iOS
Link: iPad

***

Doodle Jump


Az iPhone-ról már ismert ügyességi játék Androidra is megérkezett: a Doodle Jump egyaránt képes az autóban vagy a vonaton unatkozó kisgyereket és felnőttet is elszórakoztatni pofonegyszerű irányításával.
Miért jó? A játékban egy ormányos kis lényt irányíthatunk, aki folyamatosan ugrál, szökkenéseit a telefon vagy táblagép jobbra vagy balra döntésével lehet irányítani. A fentről érkező szörnyeket pedig a képernyőre bökre lehet kilőni a lépcsőkön való ugrálás közben. Minél feljebb tud jutni a játékos, annál több pontot kap.

Miért nem jó? Az utat azonban mindenféle akadályok szegélyezik, az eltört lépcsőre például nem szabad ugrani, mert errpk nem csak egy alsóbb platformra zuhan az ormányos főhős, hanem teljesen kiesik a játékból. Ebből adódóan a játék használata során igen nagyokat lehet káromkodni, mi előre szóltunk!

Ár: Androidon ingyenes (extra pályákért fizetni kell), iOS-en 1 euró
Platform: Android, iOS
Link: Android, iOS 

***

The Jump: Escape The City


A manapság divatos rohangálós és ugrálós játékok testvére a The Jump, ebben azonban nem emberrel, hanem egy autóval száguldva kell menekülni a városból.


Miért jó? Dübörög a techno, a lepusztult jövőbeli tájat a derengő fényt kibocsátó jövőmobilunk világítja meg. Az út három sávja közül ujjbökéssel lehet váltani, néha ugyanis eltűnik az út, vagy elállja azt keresztbe egy tartálykocsi. Különböző extrák felvételével gyorsítani és lassítani lehet, de ezek sebezhetetlenné is teszik az autót. Ugrani felfelé való húzással tudunk, mivel a gázadással sem kell törődni, az irányítás nem bonyolult.


Miért nem jó? Az alapötlet kezd már eléggé elcsépelt lenni, de még biztosan jó pár bőrt lehúznak erről a fejlesztők.

Ár: ingyenes
Platform: Android, iOS

Link: Android, iOS

***

Reckless Getaway

Ennek a játéknak hasonló a menete a The Jumphoz, de sokkal addiktívabb és élvezetesebb annál, ugyanis menekülő bankrablókkal kell benne változatos helyszíneken menekülni a rendőrök elől.


Miért jó? Az irányítás remek, hiszen a gázt nem kell adagolni, csupán jobbra és balra kormányozni az autót. A rendőrökkel szemben a legkülönbözőbb trükköket kell bevetni, például meglökni őket, hogy nekicsapódjanak a szembejövő villamosnak, vagy belezuhanjanak egy szakadékba. A pályák nem unalmasak, ugratók, lejtők, lezárások és hidak vonulnak fel rajtuk. Folyamatosan pontokat és bónuszokat kell gyűjteni, a beszerzett pontokból minden egyes elhalálozás esetén levon a játék. Ezzel persze garantált, hogy a játékos útját robbanások és roncsautók szegélyezzék.

Miért nem jó? Gyönyörű a grafika, jól eltalált a játék, egyedül az szól ellene, hogy Androidon nincs kipróbálható kiadása.

Ár: iOS-re most ingyenes, Androidra 512 forint
Platform: Android, iOS
Link: Android, iPhone, iPad


0 Tovább

A hét legjobb appjai és játékai

Facebook Messenger

Kevesen tudják, hogy a közösségi oldalnak nem csak okostelefonokra és táblagépekre van kliense, hanem windowsra is létezik üzenőkliense. A Facebook Messenger jó ideje létezik, de eddig nem volt kompatibilis a Windows 8-cal, a legújabb kiadás azonban már ezen is fut.


Miért jó? Mert nem kell a böngészőben megnyitni a Facebookot ahhoz, hogy lássuk, ha valaki üzen, a Messengerhez hasonlóan egy külön ablakban megnyitható a kontaktok listája. Az ablak tetején az is látható, ha valamelyik hozzászólásra érkezik komment, ide kattintva a rendes webes felület töltődik be a böngészőben.

Miért nem jó? Sajnos az alkalmazás nem egy kiforrott, tökéletes program. Néha újra kell  indítani, mert nem hajlandó megnyitni az üzenetablakokat, és nagyfelbontású monitoron zavaró lehet, hogy nem állítható nagyobbra a betűméret.

Ár:
ingyenes
Platform: Windows XP, Vista, 7, 8
Link: https://www.facebook.com/about/messenger

***


Color Uncovered

Ez az alkalmazás egy interaktív könyv, a szórakoztató fajtából. Optikai csalódások és egyéb vizuális jelenségek működését magyarázza el.Miért jó? Mert a magyarázatok mellett nagyon sok virtuális kísérletet is tartalmaz az app,  Megtudhatjuk belőle például azt, miért tűnik el a kék folt egy zöld kör belsejéből, ha sokáig bámuljuk, miért nehéz sötétben megtalálni a színes autót a parkolóban, és miként változik a fehér szín a használt fényforrás típusától függően. Egy másik kísérletből az is kiderül, hogy  a körben ugráló lila pontok valójában csak az agyunkban tűnnek el.

Miért nem jó? Mert csak angol nyelven érhető el, és csak iPadre.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPad)
Link: iOS


***


Car Disassembly

A gyerek folyton szétszed mindent otthon? Akkor neki való ez az app, ebben egy részletesen kidolgozott autó modelljét lehet at utolsó csavarig lebontani, vagy visszaépíteni.Miért jó? Dolgokat szétszedni nagyon szórakoztató, az alkatrészek ugyanis csak a helyes sorrendben szedhetők szét. Ha egy levehető vagy kicsavarozható alkatrészre kattintunk, az zölden világít.

Miért nem jó? Sajnos az ingyenes kiadásban csak egyetlen autó érhető el, a dögösebb virtuális makettekért külön kell fizetni. Kissé nehézkes a modell körbejárása és a két ujjas mozgatás is.

Ár: ingyenes
Platform: iOS, Android
Link:  iOSAndroid

***


The Sandbox

Igazi retró hangulatú, pixeles grafikájú játék, amelyben egy kedves, szakállas istenség szerepét töltjük be, aki homok, kőpor és egyéb anyagok szórásával teremt világot.Miért jó? Az egyszerű grafika dacára a játék nagyon élvezetes, a homok, sár élethűen ömlik ujjunkból a képernyőn. Az anyagokat kombinálni is lehet: a víz és a föld kombinációja iszapot, a vízé és a kőé homokot eredményez. Ha a vizet nap süti, felhők keletkeznek, a felszálló gőz pedig vihart produkál, de a földben lévő magok eközben ki is hajtanak.

Miért nem jó? Csak korlátozott számú pálya ingyenes a játékhoz, a többiért fizetni kell.
Ár: ingyenes (extra pályákért fizetni kell)
Platform: iOS, Android
Link: AndroidiPhoneiPad

***


Dentist Story

A fogorvoshoz készülsz? Netán a gyereket kell vinni? Ezzel a játékkal remekül fel lehet készíteni az ott váró borzalmakra, amelyek talán már nem is lesznek annyira rémesek, ha videojáték formájában már megismerték őket.Miért jó? Játékos formában mutatja be a fogorvosi beavatkozásokat. A játékban nekünk kell beadni az érzéstelenítő injekciót, fúrni, csiszolni, tömni és húzni a fogakat.

Miért nem jó? A játékkal együtt egy idegesítő hirdetési komponens  is feltelepül a telefonra, amely néha reklámajánlatokat jelenít meg a státuszképernyőn. Szerencsére a program törlésével ez is eltűnik.

Ár: ingyenes
Platform: Android
Link: Android

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

App értesít az új pápáról

Okostelefonon is lehet követni, hogy választottak-e már pápát a Sixtus-kápolnába bezárkózott bíborosok. Képek, élő videó és folyamatos hírek vannak, csak a füstszag hiányzik.A The Pope App! nevű alkalmazást egyenesen a Vatikáni Hírügynökség adta ki. A program nem csak a pápaválasztással foglalkozik, korábbi híreket, beszédeket, fotókat is tartalmaz, ráadásul a Vatikán webkameráit is lehet benne nézni. A The Pope App! a következő pápa megválasztása után is működni fog, nem csak a konklávé végéig él. Egyedül azt lehet felhánytorgatni a egyébként csinos dizájnnal rendelkező app fejlesztőinek, hogy a program nagyon lassan indul el. Valószínűleg ekkor frissíti a híreket, az tart sokáig. (Android, iOS)A pápa összes levele és prédikációja helyett csak a pápaválasztásra fókuszál a Conclave nevű app. Ezt a feladatot azonban nem veszi félvállról, a programból elérhető az összes korábbi pápaválasztás rövid története. Az app tartalmazza a bíborosok listáját, rövid életrajzukat, sőt még rangsor is van, amit a NewAdvent.com oldaltól vesz át a program. (Erdő Péter a tizenegyedik legesélyesebb az app szerint.) A Conclave app híreit katolikus hírforrásokból és blogokból gyűjti. A fentiek mellett élő videó is érhető el az appból, ami hol a pápa megválasztásra várókat, hol a Sixtus-kápolna kéményét mutatja. (Anrdoid, iOS)

Az okostelefonnal nem rendelkezők - vagy az appot folyamatosan nem figyelők - hírsmsre iratkozhatnak fel, hogy azonnal tudják, ki lesz az új pápa. Ilyen szolgáltatással az [origo] is rendelkezik, igaz, ez az appokkal szemben fizetős.

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Nézd ingyen a Hulut Magyarországról!

Firefox és Chrome alá egyaránt elérhető az az ingyenes bővítmény, amely a világ legjobb videós szájtjai, többek közt a Hulu és a BBC iPlayer elérését teszi lehetővé az Egyesült Államokon és az Egyesült Királyságon kívül élők számára.

A Hola Unblocker nevű bővítmény proxyszervereken keresztül irányítja a felhasználók forgalmát, így képes például a magyar felhasználókat amerikai vagy brit netezőként színlelni a látogatókat IP-címeik alapján megszűrő szájtok felé. Alapesetben sem a friss, amerikai tévéműsorokat és filmeket tartalmazó Hulu.com, sem pedig a brit közszolgálati média híresen jó műsorait tartalmazó BBC iPlayer nem érhető el Magyarországról.

A fenti szolgáltatások mellett a Holával még a Pandora internetrádiót, a CBS és Fox amerikai tévécsatornák videós oldalait is el lehet érni. A szájt ugyan az amerikai Netflix tékához is elérést biztosít, de arra csak amerikai bankkártyával lehetséges regisztrálni, így a legtöbb magyar számára nem nyújt segítséget.

A Hola szolgáltatás a fájlcserélő szájtokhoz hasonló peer to peer technológiát tartalmaz, ami azzal jár, hogy használata során a megtekintett műsor darabjait más felhasználókkal is megosztja. Ebből adódóan tud ingyenesen működni a szolgáltatás, hiszen az üzemeltetőknek nem kell saját szerverekre költeniük, maga a közösség biztosít kapacitást. Próbánk során a Hola egyébként nagyon jól működött, az amerikai és brit szervekről egyaránt gyorsan betöltődtek a műsorok, nem szaggatott a lejátszás. Használata viszont azzal járhat, hogy ha a Hola aktív, akkor mások felé is generálhat adatforgalmat, bár ez a kiegészítő ideiglenes letiltásával megakadályozható.

0 Tovább

Ezek a világ legdrágább appjai

Huszonnyolc olyan alkalmazás is található az iPhone-os szoftverboltban, amelyért ezer dollárt kell kifizetnie a vásárlónak. Az alkalmazásokat nem viccnek szánták, egy-egy szűk szakterület képviselőinek munkáját segíthetik - adta hírül a Wall Street Journal amerikai napilap.

Az amerikai lapnak az ezerdolláros appok gyártói jellemzően nem beszéltek arról, hogy hány vásárlójuk volt már. A zongorahangolók szoftveres beszállítójának számító amerikai Reyburn Piano Service is csak annyit nyilatkozott, hogy 50-100 dollárért nem lenne jövedelmező a szoftver, a profik pedig kifizetik az ezerdolláros árat.A lap által megkérdezett másik ezerdolláros app is egy piaci rést próbál betölteni. Fejlesztője, Mehran Ebadolahi, egy fiatal ügyvéd sokallta a kamarai tagsági vizsgára felkészítő tanfolyamok négyezer dolláros árát. Ezen a piacon az ezerdolláros oktatóapp még viszonylag olcsónak mondható. Ebadolahi cége a sikerre való tekintettel az érettségihez hasonló amerikai SAT-vizsgára felkészítő appot is kiadott 349 dolláros áron.

Alaposan leárazták a luxust

A hagyományos értelemben vett luxuspiacra utazik a brit iVIP nevű cég, amelynek az appja ezer dollárba kerül. A vásárlóiknak azt is igazolniuk kell, hogy vagyonuk legalább másfélmillió dollárra rúg. Az appból luxusszolgáltatásokat érhetnek el a vásárlók: magánrepülőt, yachtot vagy testőrt bérelhetnek. A luxusappnak van olcsóbb verziója, azért csak 149 dollárt kell fizetni, ám nem is érnek el minden szolgáltatást.


A leárazásnál is radikálisabb lépésre szánta el magát a MobiGage Laser nevű, a Leica lézeres mérőeszközeivel kommunikálni képes appokat gyártó cég. Korábban ezer dollárért árusított appjukat ingyenessé tették. Bőven maradt még azonban olyan ipari és tudományos alkalmazásuk, amelyért több száz dollárt kérnek el.

Átverős programmal kezdődött a drága appok piaca

Az iTunes szoftverboltban már 2008-ban is feltűnt egy I Am Rich (Gazdag vagyok) nevű alkalmazás, amelyet ezer dollárért adtak, ám az nem kínált semmilyen funkciót. Az árat többen nem vették komolyan, ezért az akkori árfolyamon 155 ezer forintba kerülő appot többen megvásárolták.

0 Tovább

A hét legjobb appjai és játékai

Okoslottó

Sokat kellett várni rá, de elkészült a Szerencsejáték Zrt. hivatalos fogadóappja, amelyben az ötös és hatoslottóra, a Skandináv lottóra, valamint a Kenóra és a Puttóra lehet leadni a fogadásokat.

Miért jó? Az okostelefonra és táblagépre telepíthető alkalmazással egyszerűen lehet kitölteni a virtuális szelvényeket anélkül, hogy ehhez el kellene menni egy lottózóba. Ez utóbbiak címeit egyébként ugyancsak tartalmazza az alkalmazás, de ennél hasznosabb, hogy az aktuális nyerőszámokat is folyamatosan nyomon lehet követni benne.

Miért nem jó? Az applikáció gyakorlatilag az SMS-en keresztüli fogadásra épül, így vagy a mobilfizetési egyenleg terhére lehet fogadni, vagy egy kissé hosszadalmas regisztrációt kell elvégezni a Szerencsejáték Zrt. szolgáltatásához. Egyéb fizetési módok nem támogatottak, és kissé idegesítő, hogy az app minden egyes indításkor rákérdez arra, hogy elmúltunk-e tizennyolc évesek.

Ár: ingyenes
Platform: Android, (hamarosan iOS is)
Link: Android 


Guess the Movie!

Egy jó kvízjáték aranyat ér. Fel tudja dobni a házibulit, de akkor is elszórakoztatja ez embert, ha nagyon nincs mit csinálnia. A Guess the Movie! pedig pont ilyen: minmalista stílusban megrajzolt moziposzterek alapján kell kitalálni filmek (angol) címeit. Hogy két poént gyorsan le is lőjjünk: A hetedik című thriller poszterén pusztán egy kartondoboz van, a Thorén pedig csak egy nagy kalapács.

Miért jó? A plakátok gyönyörűen meg vannak rajzolva, és a játék felülete sem hagy maga mögött kívánnivalót. Az ingyenes verzióban van annyi fejtörő, hogy a felhasználó eldönthesse, szüksége van-e a kétszázötven forintba kerülő teljes verzióra.
Miért nem jó? Néhány feladvány megfejtéséhez igazi moziőrültnek kell lenni - bár ez lehet, hogy a kvíz mellett szól - ráadásul csak a tökéletesen gépelt angol címeket fogadja el a program.

Ár: ingyenes, 250 forint
Platform: Android, iOS
Link: Android, iOS


Pursued

E heti második kvízjátékunkat a Google Chrome böngészőbe lehet telepíteni applikációként, illetve bármely böngészőből is elérhető a webcímén.

Miért jó? A magyar fejlesztésű Pursuedban az a feladat, hogy egy Google Street View panorámaképen nézelődve minél gyorsabban állapítsuk meg, a világ melyik városában tartózkodunk. Általában egy utcanév, vagy ismert nevezetesség, esetleg a helyi futballcsapat neve, vagy hasonló információmorzsa segít a megfejtésben.

Miért nem jó? Az összes pályát csak akkor lehet elérni, ha felkeressük a készítők facebookos oldalát, ahol a hozzáférést biztosító kulcsot is meg lehet szerezni.

Ár: ingyenes
Platform: Google Chrome, web
Link: http://pursued.nemesys.hu/

Downhill Xtreme

Szól a laza kaliforniai punkzene és az ember egy hoszú, egyméteres gördeszkán gurul csendesen le a chilei, amerikai vagy épp franciaországi dombokon. Röviden ennyiről szól a Downhill Xtreme című játék. A deszkát a tablet vagy a telefon döntésével lehet kormányozni, gyorsítani a kijelző egyik sarkára tappintva lehet, a fékezés a másik sarkon van. A játék nehézségét az adja, hogy ezek a gördeszkapályák elég kanyargósak tudnak lenni.

Miért jó? Nagyon jó a zene, a játékos avatárja látványos repüléssel esik le a deszkáról, ha bénák vagyunk. Ez a kettő megteremti a szükséges koncentrációt a játékhoz. Könnyen bele lehet merülni a virtuális gördeszkázásba.

Miért nem jó? A Downhill Xtreme nagyon ügyesen van felépítve, az igazán menő deszkákhoz, kerekekhez, ruhákhoz igazi pénzt elköltve a legegyszerűbb hozzájutni.

Ár: ingyenes (játékbeli vásárlás van)
Platform: Android, iOS
Link: Android, iOS 

Marvel Unlimited

A neves amerikai képregénykiadó cég iPhone-ról és iPadről elérhető online képregénykölcsönzőt nyitott, ahol fix díj ellenében akárhány kötetet el lehet olvasni.

Miért jó? A havi tíz, vagy évi hatvan dolláros előfizetési díj egy igazi képregényőrültnek jó üzlet, hiszen a Marvel 13 ezer darab számot tartalmazó kollekcióját ezért cserébe korlátlanul böngészheti. Minden héten és hónapban lehetőség van egyes képregények regisztráció nélküli, teljesen ingyenes olvasására is.

Miért nem jó? Természetesen a kínálatban csak angol nyelvű képregények vannak, de Hulk, a Pókember vagy Amerika kapitány sem elég vonzó a nyelvtanuláshoz, akkor más sem nagyon lesz az. Sajnos a képregénynézegető felület kissé fapados, de végülis ellátja funkcióját.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPhone, iPad)
Link: iPad, iPhone

Auti-Sim

Egy programozóverseny résztvevőinek munkája az autistaszimulátor. Bár az ötlet kissé meredek, az alkotók az Ars Technicának úgy nyilatkoztak, az volt a céljuk a játék elkészítésével, hogy megpróbálják érzékeltetni az átlagemberekkel a szenzoros problémákkal rendelkező. autista gyerekek életét.

Miért jó? A programban egy olyan kisgyereket irányíthatunk egy játszótéren, akinek az érzékszervei a megszokottól eltérő módon működnek, minden ingert felnagyítva érzékelnek:
a színeket tarkábbak, a hangokat süketítőek, a napfény pedig zavaróan szúrós.

Miért nem jó? Ez valójában nem egy játék, hanem egyfajta szimulátor, amellyel néhány percre bárki megtapasztalhatja, milyen érzés lehet túlságosan érzékeny érzékszervekkel élni.

Ár: ingyenes
Platform: Windows, Mac böngészőben játszható Unity Web Playerrel
Link: http://gamejolt.com/games/strategy-sim/auti-sim/12761/

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Sztár lett a magyar Nokia-rapper

A külföldi mobilportálok mindegyikét bejárta, a YouTube-on pedig pár nap alatt húszezer feletti lejátszási számot ért el Lumia 920-as okostelefonjával készült videoklipjével Ben-G.

Az angol nyelvű rapbetétekkel felvett, de a videomegosztón magyar felirattal is megnézhető másfél perces klipben Ben-G az [origo]-n is bemutatott Nokia csúcsmobiljának előnyeit ecsetelgeti különböző szituációkban. Egyebek mellett kitér arra, hogy mennyire menő, hogy telefonját kesztyűben is tudja használni - ez egyébként anno nekünk is sikerült -, a karcolásoktól pedig erős Gorilla-üveg védi a készüléket.


A rapben kitér még az offline Nokia navigáció előnyeire, a Here Transit nevű tömegközlekedési útvonaltervezőre, illetve a készülékbe épített fejlett fotós és videós képességekre is. A szám végül a vezeték nélküli töltés előnyeinek demonstrálásával zárul: a 920-ast elég csak rádobni egy párnára, nem kell a sötétben drótokat dugdosni belé.

A Nokia komáromi telephelyén belső kommunikációs munkatársként tevékenykedő Ben-G-t a YouTube-on kerestük meg, majd telefonon mesélte el a klip készítésének körülményeit. Elmondása szerint munka előtt és után, nagyjából öt nap alatt vették fel a klipet egy ismerősével közösen egy másik Nokia 920-assal. Gyakorlatilag csak a windowsos okostelefon kamerájának extráit használta a felvételhez, többek közt a Cinemagraph funkciót, amellyel a gif animációkhoz hasonló, mozgó részleteket csak a kép előre kiválasztott részletein tartalmazó felvételeket lehet készíteni. A zenei háttér egy jogdíjmentes hangmintákat kínáló honlapról származik, a szöveget pedig ő maga írta, és rappelte fel egy stúdióban barátaival közösen. A teljes klip vágása már számítógépen történt.

0 Tovább

Androidos játékok egy maréknyi dollárért

Maréknyi dollárér lehet beszerezni öt szuper játékot Androidra és PC-re. A Humbe Bundle játékcsomagot megvásárlók eldönthetik, hogy a csomag árának milyen hányadát adják a programozóknak és milyen hányadát jótékonykodják el.


szólj hozzá: Dynamite Jack

Űrhajós lövöldözős játékot, labirintusból menekülős akciójátékot, terápiásan nyugodt űrszimulátort és puzzlejátékot lehet venni pár dollárért a Humble Bundle játékcsomagban. A vásárlók maguk dönthetik el, hogy mennyi pénzt ér nekik a három androidos program. Aki azonban többet fizet az addigi átlagos árnál - ez jelenleg körülbelül hét dollár - az további szoftverekhez jut hozzá.

Az extrák között megtalálható a világ egyik legidegesítőbb, mégis letehetetlen ügyességi játéka, a Super Hexagon. Továbbá egy 3D-s grafikával büszkélkedő szerepjáték, a Dungeon Defenders is. A játékokhoz természetesen járnak a bennük elhangzó zenék is veszteségmentes formátumban.


szólj hozzá: Super Hexagon

A Humble Bundle keretében megvett appok az akciózós oldal saját alkalmazásán keresztül jutnak el az androidos eszközökre. (A PC-khez Steam és Desura kódot ad az oldal.) Ehhez engedélyezni kell a mobilon az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítését, mert a szoftverek terjesztésére nem a Google által üzemeltetett Play szoftverboltot használják. Amint ez megvan, a Humble appja egyesével letöltögeti a megvásárolt programokat.

0 Tovább

A hét legjobb appjai és játékai

Platform: PC, Xbox Live Arcade

Real Racing 3

Androidra és iOS-re is megjelent minden idők legszebb és legélethűbb autószimulátor játéka. A Real Racing 3-at freemium üzleti modellben terjesztik, vagyis a játék ingyenes, de az extra tartalmakért fizetni kell.Miért jó?
Ez a játék igazi autóbolondoknak való, akiknek a Ford Shelby GT, a Porsche 911, vagy a Koenigsegg Agera nevek hallatán könnybe lábad a szemük. A kormányzás a táblagép vagy okosmobil irányba forgatásával, a gázadás pedig a bedöntéssel történik, fékezni a képernyő lenyomásával lehet. A kezdők beállíthatnak a gázt és a féket automatikusan adagoló segédet és kitörésgátlót is, de ezek mindegyike kikapcsolható, a grafika pedig valóban szemet gyönyörködtető.

Miért nem jó? Ebben a játékban gyakorlatilag mindenért fizetni kell. Az első használathoz kapott összegből egy autót lehet vásárolni, ez azonban akkor is folyamatosan elhasználódik, ha nem is ütközünk vele. Olajcsere, fékjavítás? A program ilyen feladatok elvégzésével akár negyedórákat is képes várakoztatni a játékost. Persze ha valakinek sűrgős, extra kreditért azonnal is elkészülhet az autó.  Játékpénzre jó helyezések elérésével is szert lehet tenni, de alapvetően minden arra van kihegyezve, hogy ne legyen olyan felhasználó, aki egy centet sem fizet a készítőknek. Ez pedig erősen rányomja a bélyegét a hangulatra, egy kevésbé kapitalista hozzáállás szerencsésebb lett volna. A valós idejű multiplayer módot kiváltó csúsztatott, a futamokat rögzített paramétereik alapján újrajátszó többjátékos verseny is sokat ront a hangulat.


Ár: ingyenes, de gyakorlatilag minden apróságért fizetni kell
Platform: Android, iOS
Link: AndroidiPad

Star Wars Pinball


Androidra külön appként, iOS-re a Zen Pinball nevű ingyenes flipperszimulátor letölthető tartalmaként lehet megvásárolni a legújabb, Star Wars tematikájú, virtuális flippereket.Miért jó?
E sorok írásakor három különböző Star Wars-asztal érhető el, az egyik a Birodalom visszavág, egy másik A klónok támadása, egy harmadik pedig Boba Fett világát dolgozza fel. Természetesen a Csillagok háborúja univerzumának minden fontos eleme felbukkan bennük a szereplők mellett a golyót vezérlő lézerkardok, és eredeti hangok keretében. IPaden a játék nagyon reszponzívnak bizonyult, de androidos kiadása olcsóbb modelleken nem indul el.

Miért nem jó?
Szerintünk a témában ennél sokkal több rejlik, George Lucas filmjeiből ennél sokkal fantáziadúsabb pályákat lehetett volna tervezni.


Ár:  Android: 460 forint, iOS 530 forint/1,8 euró asztalonként
Platform: iOS, Android, konzolok
Link: AndroidiPhoneiPad

Cubes vs. Spheres

A különböző sokszögek és a körök, gömbök viszonya sosem volt rendezett. Aki nem hiszi, olvassa el Edwin Abbott Síkföldjét. A Cubes vs. Spheres nevű népszerű játékban ebben a konfliktusban tehet rendet a játékos, minden erejét a kockák elleni harcnak szentelve. Jól irányzott falról visszapattanró, robbanó, több darabra széteső labdákkal kell szétcsapni a játékos felé özönlő rosszindulatú kockák özönét. A kicsiknek egy lövés is elég, a nagyokba több kell. Lehetne akár tankos játék is, de a fejlesztők még annyi grafikát se rajzoltak hozzá. Szerencsére így is tökéletes.

Miért jó? A fizikai szimuláció nagyon viccessé teszi a labdák pöckölését. Végig kell gondolni fejben, hogy mekkora erővel, hová lehet eljuttatni a golyókat.

Miért nem jó? Nem szívesen panaszkodunk arra, ha egy játék nehéz, de a Cubes vs. Spheres néha különösen gyűlöli a játékost. Csak jönnek a kockák, megállíthatatlanul...

Ár: 230 forint

Platform: iOS, Android

Andoku Sudoku 2

A Sudoku kortalan - mint Caesar az Asterixben - nem igazán lehet megunni, pedig tényleg kilenc kockával és kilenc számmal játsszák. Az Andoku nevű program sem bonyolít sokat a játékon: a sima táblához képest van benne nehezített, amiben srégan vagy minták szerint is stimmelniük kell a számoknak, és ennyi. Az ingyenes változat alján kicsi, és abszolút nem zavaró reklámcsík van, más korlátozást nem tartalmaz. A többszintű nehézségállítás pedig lehetővé teszi, hogy a teljesen kezdők is jól szórakozzanak.

Miért jó? Egyszerű és letisztult felületű Sudoku játék. Nem tud sokat, azt viszont tökéletesen.

Miért nem jó? Nem is a programmal van baj, a világon kéne állítani. Ha a számoszlopok összeadását meguntuk, szívesen váltanánk mondjuk keresztrejtvényre. Ilyen app viszont nincs kéznél.

Ár: ingyenes

Platform: Android

Mark of the Ninja

Alig öt euróra árazta le a Steam digitális játékbolt a Klei Entertainment kétdimenziós nindzsás játékát. A Mark of the Ninja igazi lopakodós, tereptárgyak mögött rejtőzős kalandjáték, amit a legjobb a PC-hez csatlakoztatott Xbox kontrollerrel játszani. A játékos dönthet úgy is, hogy igazi nindzsához méltóan lopakodva, az őröket megkerülve viszi végig a pályákat, de lehet cseles orgyilkos is.

Miért jó? A Klei Entertainment megbízhatóan készít ügyes és szép kétdimenzós gyilkolászdákat. A Mark of the Ninja pont elég nehéz ahhoz, hogy ne sikerüljön minden küldetés elsőre, de a játékos ne riadjon el a nehézségektől.

Miért nem jó? Becsület pontok, titkos és nyilvánvaló célok, fejlesztések és megtalálható fegyverek között kell navigálnia a játékosnak. A játék pontozását kicsit túlbonyolították.

Ár: 5 euró akciósan PC-re, 1200 Microsoft pont

Link: Android

DI.fm

A Digitally Imported az egyik legismertebb internetes rádiószolgáltatás, amelyen a legkülönbözőbb stílusú elektronikus zenei műfajokat lehet hallgatni a chiptunestól a drum and bassig.Miért jó?
Az applikációk közül talán a Windows 8-as a legszebb, de a rádió Androira és iOS-re is elérhető könnyen kezelhető felülettel.
Miért nem jó?
Az ingyenes szolgáltatás keretében csak a rosszabb minőségű stream érhető el, a jobb hangzásért fizetni kell, de ez csak a vájtfülűeknek éri meg.
Ár:

Platform: Windows 8, Android,  iOS
Photoshop Touch

Táblagépre és okostelefonra is megérkezett a világ egyik legismertebb képszerkesztő szoftvere.Miért jó?
A Photoshop táblagépre már korábban is megjelent, de most először lehet okostelefonos verzióban is elérni. A képszerkesztő program legfeljebb 12 megapixeles képekkel tud dolgozni, és minden fontos alapfunkciót - például a rétegek kezelését - kínál, amelyet számítógépes társa. Ez ráadásul felhőalapú szolgáltatással is kiegészül: ez lehetővé teszi, hogy a legális, számítógépes verzióval szerkesztett képfájlon a felhasználó tabletjén, majd akár okostelefonján dolgozzon, a változtatások követése mindegyik eszközön megtörténik.

Miért nem jó?
Az igazat megvallva egy átlagfelhasználónak nincs is szüksége ilyen tudású szoftverre, hiszen appokhoz mérten a Photoshop Touch csaknem tíz eurós árával drágának számít, még ha professzionális alkalmazásként ez az összeg bagatell.


Ár: 4,5-9 eur, 1100-2300 forint

Link: , Android tabletre, iPadre, iPhone

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek