Facebookoznak a Microsoft egerei

Új egér- és billentyűzetkezelő alkalmazást adott ki a Microsoft. A Mouse and Keyboard Center nevű programmal nem csak a perifériák beállításait lehet módosítani, hanem azt is meg lehet osztani Twitteren és Facebookon, hogy milyen hardvert használunk. A furcsa funkcióra nehéz magyarázatot találni: az emberek nem váltogatják annyira gyakran az egerüket, hogy a gombra gyakran szükség legyen. Az egyes beállításokat - például a játékhoz beállított gombkombinációkat - viszont nem lehet megosztani, csupán alapinformációkat küld át a közösségi oldalaknak a program. 

1 Tovább

Hamarosan indul a foci Facebookja

Közösségi oldallal akarja megreformálni a tömegsportot két lelkes magyar amatőr focista. A Sportwavez nevű oldal a csapatok megszervezését, a közös alkalmak összehozását könnyítené meg, de segítene abban is, hogy az ellenfelek felkészülhessenek a másikból.

A csapatok összehozása és a meccsek megszervezése mellett az oldal egyéni statisztikákat is fog adni. Meg lehet nézni, melyik játékos mennyire gólerős, mennyire sportszerű, vagy éppen hány sárga lapot gyűjtött össze. A Sportwavez rendelkezik összegyűjthető plecsinkkel. A meccs utáni sörök ugyan valószínűleg jobban mutatják, hogy kinek a játékával voltak elégedettek a csapattársak, de akit a korsók száma nem győz meg, az kitüntetéseket is gyűjthet.

A magyar fejlesztés a Webit 2012 startup konferenciára is kijuthat, ehhez azonban elég sportrajongónak kell rájuk szavazni a konferenciát megelőző internetes válogatáson.

0 Tovább

Lassú felküzdeni az úszók csodaruháját

Talán egy szkafandert sem annyira körülményes felölteni, mint az olimpiai úszók idei csodaruháját. A Speedo által kifejlesztett Fastskin3 úszóruha viselője úgy siklik a vízben, mint a sügér. A testre simuló mez a cég mérései szerint 16,6 százalékkal csökkenti a viselőjének ellenállását a vízben, ezen felül csökkenti a versenytársak által keltett hullámzás hátrányosan befolyásoló erejét is.

A három részből álló csúcstechnológiás úszódressz felöltése nem olyan egyszerű, mint egy hagyományos fürdőnadrág felvétele. A Speedo által a YouTube-ra feltöltött ruhaválasztási és felvételi tanácsadó könnyen elriaszthatja a nem olimpiára készülő vásárlókat.

A Fastskin3 felvételét kizárólag az úszóruhához járó finom kesztyűben ajánlja a gyártó. A bermuda hosszúságú úszónadrágot térdig egyszerű felhúzni, ám utána minden centiméterért meg kell küzdenie az úszónak. Még küzdelmesebb az öltözés az úszónők számára, akiknek a ruha derekát, mellrészét és vállát is el kell igazgatni, hogy a dressz kifejtse a hatását. Külön videók foglalkoznak a Fastskin3 rendszerhez készített úszószemüveg, és az azt leszorító, szintén igazításra szoruló úszósapka felvételével.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek