Direkt készít rossz képet a digitális Szmena

A filmes fotózás egyik ritka mechanikai hibájá kelti új életre a Minimo nevű 3.2 megapixeles kamera. A gép egymásra tud fotózni két kockát úgy, ahogy csak egy óvatlanul elsütött Szmenával vagy egy elromlott Flexarettel lehetett. Ahhoz képest, hogy a gép amúgy teljesen felesleges, egy kicsit magas a 130 dolláros ára, de egy viccnek jó.

0 Tovább

Leadja a drótot a Daemon Tools a hamis szoftverekről

A Within Windows szoftverblog vizsgálatai szerint titokban kémkedik a felhasználó tevékenysége után a lemezkép-fájlok virtuális meghajtóként való használatát lehetővé tévő Daemon Tools.

A blog szerint nem maga a képfájlok felcsatlakoztatását biztosító program, hanem annak MountSpace nevű modulja a bűnös, amelyet a szoftver Daemon Tools Lite verziójában lehet megtalálni. Ez alapból továbbítja a MountSpace szolgáltatás üzemeltetőinek azt, hogy egy adott gépen milyen képfájlokat használtak a Daemonnal. Ha a szoftvert futtató számítógép csatlakozik az internethez, az IP-címét is továbbítja a szoftver a szolgáltatás üzemeltetőinek.

Ez azért lehet kínos, mert bár a Daemon Toolst számos legális célra is lehet használni, a kalózszoftvereket, játékokat előnyben részesítők előszeretettel használják ezt a segédprogramot, amely szükségtelenné teszi a letöltött programok CD-re vagy DVD-re írását.

A Within Windows szerzője szerint a MountSpace jelentéseit a cég 212.117.184.51 és 212.117.185.149 IP-címen elérhető szervereinek elérését tűzfalon történő blokkolásával lehet leállítani. Bár a szoftver beállításai közt is letilthatóak a jelentések, a blogger szerint ez valójában nem kapcsolja ki a funkciót. Esetleg a Deamon Toolst helyett érdemes a Virtual CloneDrive-ot használni.

0 Tovább

Az új Chrome tudja, mit akarunk megnyitni

Kiadta a Google a Chrome böngésző tizenhetedik kiadásának végleges verzióját: a cég legújabb böngészője már tartalmazza a honlapok gyors betöltését biztosító megoldást. Ez már a webcím begépelésekor, annak automatikus kiegészítése során megkezdi a háttérben az oldal tartalmának betöltését, még mielőtt a felhasználó lenyomná az Enter gombot.

Így mire a címsorról átfókuszál a böngésző főképernyőjére, az oldal jelentős része betöltődik. A böngészés gyorsaságának érzetét javítani kívánó megoldás ismert, gyakran felkeresett szájtok esetén működik optimálisan.

Az új Chrome már automatikusan leellenőrzi a letöltött fájlokat is: bár ez a funkció nem képes kiváltani a víruskereső szoftvereket, az ismertebb, nagy számban terjesztett kártevőket, kamu vírusirtó programokat felismeri, és felhívja rájuk a felhasználó figyelmét egy piros hátterű riasztással.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek