Gyorsabb lett okostelefonon a Facebook

A Facebook androidos kliensprogramjának új kiadása sokkal gyorsabb működést biztosít a korábbi, még csúcsmobilokon is sokszor lomha verzióknál.

A Facebook for Android 2.0 a közösségi oldal szerint kétszer olyan gyorsan működik, mint elődei. Az applikáció nem csupán gyorsabban indul el korábbi kiadásainál, hanem az idővonalat és a fotókat is gyorsabban betölti.

A Facebook fejlesztői ugyanis teljesen újraprogramozták a hírfolyamokat, az idővonalat, és az értesítéseket megjelenítő modulokat a működés gyorsítása érdekében.

0 Tovább

Több az androidos kártevő a PC-snél

A Sophos biztonsági cég tanulmánya szerint az amerikai felhasználókat napjainkban már több androidos kártevő fenyegeti, mint ahány a hagyományos számítógépeket támadja.

A Sophos statisztikái szerint az amerikai felhasználók androidos eszközeinek közel tizedét érte már valamilyen kártevőtámadás. Ezzel szemben a számítógépeknek csupán 6 százaka esett áldozatul vírusoknak vagy egyéb digitális károkozóknak a cég által vizsgált időszakban.

A PC World amerikai technológiai magazin híradása szerint még rosszabba helyzet Ausztráliában, ahol az androidos okostelefonok és táblagépek több mint tíz százalékára jutott már kártékony kód, szemben a számítógépek 8 százalékával.

A Sophos szerint az Android 52,5 százalékos piaci részesedéssel bír az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy a kártevők íróinak célpontjává vált. A leggyakoribb támadástípust azok az applikációk jelentik, amelyek titokban emeltdíjas számokra küldenek üzenetet, ezek tevékenységéről a tulajdonos csak a havi számla kézhezvételekor értesül.

0 Tovább

Már jövőre megérkezhet az új Windows

Blue kódnéven készül a Windows 8 utódja, amely már jövőre megjelenhet. Premierjét követően az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is éves frissítési ciklusra vált a cégtől származó belső információk szerint.

A The Verge című amerikai technológiai hírportál belső forrásból származó információi szerint már a jövő év közepén megjelenhet a Windows 8 egyelőre Blue kódnéven emlegetett utódja.

A Blue első kiadása valószínűleg egy legális Windows 8 rendszerekre telepíthető, új funkciókat tartalmazó frissítés lesz, amelyet vagy teljesen ingyen, vagy rendkívül olcsón fog kínálni a Microsoft.

Évente okosabb lesz a Windows

A Windows Blue bevezetésével a szoftvercég szakít korábbi gyakorlatával, amelynek lényege az volt, hogy a cég néhány évente rukkol elő egy-egy újabb Windowszal. Hasonló stratégiát alkalmaz az Apple is, amely korábban kétévente frissítette Mac OS X nevű operációs rendszerét, annak legújabb kiadására azonban már csak egy évet kellett várnia a felhasználóknak.

Ez azért szerencsés, mert ha nem teljesen új rendszerként kell kommunikálni egy rendszert, akkor nem okoz csalódást a felhasználóknak a forradalmi újítások hiánya. A Windows Blue tudása a tervek szerint évente frissül majd úgy funkciókkal, ha a The Verge információi helyesek, így a rendszer versenyképesebb maradhat a rivális Apple termékkel.

Az is valószínűsíthető, hogy az új számítógépeket mindig automatikusan a legújabb Windows-kiadással kerülnek majd a boltokba - hasonló gyakorlatot alkalmaz az Apple is, amelynek szoftverfrissítései általában a néhány generációval korábbi gépekre is olcsón megvásárolhatók.

1 Tovább

Már csak 496 napig él a Windows XP

496 nap múlva véget ér a Windows XP mindennemű támogatása - új javítások híján - veszélyes lesz a magyar netezők körében még mindig a legnépszerűbbnek számító rendszerről internetezni.

A Microsoft hivatalos terméktámogatási oldalán lévő információk szerint 2014 áprilisában végleg megszűnik a Windows XP terméktámogatása - hívta fel a figyelmet a ComputerWorld amerikai technológiai magazin.

A 2001-ben megjelent operációs rendszer teljes körú (általános) támogatása már három évvel ezelőtt megszűnt. Ez azt jelenti, hogy semmilyen új funkciót, javítócsomagot nem készítettek már a szoftverhez, a kritikus hibáit azonban a Microsoft már csak 496 napig fogja javítani. Ezt követően azonban már semmilyen javítás nem készül majd az XP-hez, ha a szoftvercég tartja magát terveihez.

Itthon még az XP a legnépszerűbb

Eredetileg az XP támogatása már évekkel korábban teljesen megszűnt volna, de a szoftver népszerűsége - és utódja, a Vista sikertelensége - miatt a támogatását a szokásos időszak mintegy két és félszeresére terjesztette ki a cég.

Jelenleg a Windows XP számít a legnépszerűbb operációs rendszernek a magyar internetezők körében:  a Rankings.hu statisztikái szerint a felhasználók 44,93 százaléka használja ezt a rendszert, bár a Windows 7 a 44,02 százalékos részarányával csaknem ugyanennyi felhasználóval bír.  Világszerte a Windows XP-t használók száma már alacsonyabb, 21 százalék körüli, a Windows 7 jócskán megelőzi, 41 százalék körüli részesedésével.

Bár az elkövetkező hetvenegy hétben valószínűleg sok XP-s gép tönkremegy, vagy újra cserélik, sok helyen, főként szegény országokban ezek a rendszerek is használatban maradnak. Az új javítások híján pedig a Windows XP-s számítógépeken való internetezés még biztonsági szoftverek birtokában is veszélyessé válik, mivel a befoltozatlan biztonsági réseken keresztül a legkülönbözőbb kártevők juthatnak a rendszerre.

Meddig élnek az újabb Windowsok?

A Microsoft honlapján lévő információk szerint a Windows Vistát használóknak még 1595 napjuk van arra, hogy más szoftverre váltsanak, azt az operációs rendszert ugyanis 2017. áprilisáig támogatja a cég.

A Windows 7-hez még 2603 napig, egészen 2020. január közepéig készülni fognak frissítések. Az október végén megjelent Windows 8 különböző verzióit 2023. januárjának közepéig, vagyis még 3695 napon át lehet biztonságosan használni.

Ugyanakkor a táblagépekre szánt, csak  applikációk futtatására képes Windows RT nevű verziót csak 2017. áprilisának közepéig, vagyis kevesebb mint négy és fél évig (mostantól számítva 1595 napig) fogja támogatni a cég.

0 Tovább

Így töröld az androidos nyereményjátékokat!

Többen is megkerestek már minket azzal a problémával, hogy androidos okostelefonjaikon váratlanul nyereményjátékok üzenetei jelennek meg. Mindegyikük jelezte, hogy az idegesítő üzenetek az SMS-ekhez hasonlóan jelennek meg, de nem mobilszámról érkeznek, és nem is e-mailben, ezért nem tudják kiirtani ezeket.

Próbánk során az iszlám csengőhangokkal került fel a telefonra az AirPush

Mint rövid vizsgálatot követően kiderült, az AirPush nevű mobilhirdetési szolgáltató kliense települt a készülékekre. Ez általában valamilyen applikációval együtt kerül a készülékre, és nagyjából naponta jelenít meg olyan magyar nyelvű üzeneteket a rendszer státuszsorában, amelyek különböző nyereményjátékokban való részvételre sarkallnak.

Az AirPush egyébként nem kémprogram, hanem legálisan működő mobilhirdetési szolgáltatás, bár meglehetősen agresszívan van jelen a készüléken, s többnyire a felhasználók azt sem tudják, melyik applikáció feltelepítését követően aktiválódott.

Szerencsére a probléma egyszerűen orvosolható a Google Playen elérhető különböző AirPush Detector appokkal. Ezek lefuttatásukat követően megmutatják, mely alkalmazások rendelkeznek az idegesítő hirdetések megjelenítéséhez hasonló funkciókkal. Segítségükkel egyszerűen kiszűrhető az üzenetek forrása, ezek megszüntetéséhez pedig elég törölni a kérdéses appot, vagy appokat.

0 Tovább

Így érheted el a rejtett Windows 8 appokat

Megjelent a Windows 8, teljessé vált az appboltok köre: már nem csak Androidra, iOS-re, de Windowsra is lehet alkalmazásokat telepíteni. Az elkövetkezendő évek bizonyosan az applikációkról szólnak majd, így az újrainduló Letöltendő blog fókuszába is ezek a platformok kerülnek. Első körben a Windows 8-at használóknak szeretnénk segíteni egy apró kis trükkel.

Nem hemzsegnek a játékok a magyar Áruházban

Bár a Windows 8 már csaknem egy hónapja megjelent, de a magyar felhasználók számára mindössze néhány tucat applikáció érhető el az új szoftverrel párhuzamosan debütált Windows Áruházban. Hiába az új, érintőképernyős felület, ha nem lehet mivel használni. Szerencsére egyszerűen kibővíthető az elérhető appok köre, bár csak külföldi fejlesztésű alkalmazásokkal, de ezek között is van rengeteg ingyenes, illetve olcsó példány.

Az amerikai bolt viszont tele van velük

Ehhez nem kell mást tenni, mint megnyitni a Vezérlőpultot, ott pedig kiválasztani az Óra, Nyelv, Terület almenüt. Azon belül a Hely módosítása, valamint a Dátum-, idő, és számformátumok módosítása pontban kell megadni az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, vagy bármely olyan ország nevét, amelynek alkalmazásboltját el akarjuk érni. Mi az előbbi kettővel próbáltuk a megoldást, és az olyan lokális szolgáltatások, mint például a Hulu és Netflix filmes oldalak, minden más appot gond nélkül telepíteni tudtunk a magyar gépre is.

A Vezérlőpult rejti a titok nyitját

Ez azt jelenti, hogy a korábbi néhány helyett ingyenes, és néhány dolláros játékok és más appok százai jelentek meg a listán, még ha ezek nem is magyar nyelvűek. Egyelőre kizárólag ezzel a módszerrel lehet elérni a Paint rajzolóprogram új generációját, az érintésre is felkészített Fresh Paintet. Ha újból magyar appokat akarunk böngészni, a fenti menükben egyszerűen vissza kell állítani Magyarországot, a már feltelepített appok ekkor is megmaradnak.

4 Tovább

BMW-egér készült a gamereknek

Mindig érdekes, amikor autóipari tervezők készítenek bármi olyan tárgyat, aminek nincs négy kereke és motorja. Porsche Design pipái például egyszerre idézik meg a száguldást és a hátradőlős nyugodt füstölést.

A BMW dizájnerei a Thermaltake számítógépes kiegészítőgyártóval álltak össze egy projektre. Munkájuk eredménye egy minimalista, autóipari anyagokból álló, stramm gamer egér lett, a Level 10 M. Az tervezők kerülték az nagy összefüggő felületeket, az egér úgy néz ki, mintha félig szét lenne szedve. Alakja testre szabható, a játékos tenyeréhez állítható. Alja viszont elpusztíthatatlan merev alumínium.

Az egér nem tipikus BMW színekben készül, hanem inkább a játékosok szívének kedves színekben készül. Lesz fekete, fémesen fehér, katonai zöld és égővörös verzió. A belseje mindegyik készüléknek ugyanaz lesz: 8200 dpi-s érzékenységig állítható érzékelő, több játékprofil szerint átkonfigurálható szoftver. A Level 10 M egér ára több mint húszezer forint lesz.

0 Tovább

Facebookoznak a Microsoft egerei

Új egér- és billentyűzetkezelő alkalmazást adott ki a Microsoft. A Mouse and Keyboard Center nevű programmal nem csak a perifériák beállításait lehet módosítani, hanem azt is meg lehet osztani Twitteren és Facebookon, hogy milyen hardvert használunk. A furcsa funkcióra nehéz magyarázatot találni: az emberek nem váltogatják annyira gyakran az egerüket, hogy a gombra gyakran szükség legyen. Az egyes beállításokat - például a játékhoz beállított gombkombinációkat - viszont nem lehet megosztani, csupán alapinformációkat küld át a közösségi oldalaknak a program. 

1 Tovább

Hamarosan indul a foci Facebookja

Közösségi oldallal akarja megreformálni a tömegsportot két lelkes magyar amatőr focista. A Sportwavez nevű oldal a csapatok megszervezését, a közös alkalmak összehozását könnyítené meg, de segítene abban is, hogy az ellenfelek felkészülhessenek a másikból.

A csapatok összehozása és a meccsek megszervezése mellett az oldal egyéni statisztikákat is fog adni. Meg lehet nézni, melyik játékos mennyire gólerős, mennyire sportszerű, vagy éppen hány sárga lapot gyűjtött össze. A Sportwavez rendelkezik összegyűjthető plecsinkkel. A meccs utáni sörök ugyan valószínűleg jobban mutatják, hogy kinek a játékával voltak elégedettek a csapattársak, de akit a korsók száma nem győz meg, az kitüntetéseket is gyűjthet.

A magyar fejlesztés a Webit 2012 startup konferenciára is kijuthat, ehhez azonban elég sportrajongónak kell rájuk szavazni a konferenciát megelőző internetes válogatáson.

0 Tovább

Lassú felküzdeni az úszók csodaruháját

Talán egy szkafandert sem annyira körülményes felölteni, mint az olimpiai úszók idei csodaruháját. A Speedo által kifejlesztett Fastskin3 úszóruha viselője úgy siklik a vízben, mint a sügér. A testre simuló mez a cég mérései szerint 16,6 százalékkal csökkenti a viselőjének ellenállását a vízben, ezen felül csökkenti a versenytársak által keltett hullámzás hátrányosan befolyásoló erejét is.

A három részből álló csúcstechnológiás úszódressz felöltése nem olyan egyszerű, mint egy hagyományos fürdőnadrág felvétele. A Speedo által a YouTube-ra feltöltött ruhaválasztási és felvételi tanácsadó könnyen elriaszthatja a nem olimpiára készülő vásárlókat.

A Fastskin3 felvételét kizárólag az úszóruhához járó finom kesztyűben ajánlja a gyártó. A bermuda hosszúságú úszónadrágot térdig egyszerű felhúzni, ám utána minden centiméterért meg kell küzdenie az úszónak. Még küzdelmesebb az öltözés az úszónők számára, akiknek a ruha derekát, mellrészét és vállát is el kell igazgatni, hogy a dressz kifejtse a hatását. Külön videók foglalkoznak a Fastskin3 rendszerhez készített úszószemüveg, és az azt leszorító, szintén igazításra szoruló úszósapka felvételével.

0 Tovább

Pluszpénzért a Windows is jó lesz

Meglepő szolgáltatást vezetett be amerikai üzleteiben és a Microsoft: száz dollár, vagyis nagyjából huszonháromezer forintnak megfelelő díj ellenében tökéletesen beállított Windows 7-t telepít az ügyfél számítógépére.

Az így megvett operációs rendszerek a cég szerint tökéletesen vannak beállítva, és nem tartalmaznak semmilyen próbaverziós szoftvert, vagy promóciókra mutató felesleges ikonokat, amelyek egy újonnan vásárolt PC-n sok esetben megtalálhatók.

Próbaverziók teszik olcsóbbá, de gagyibbá is a PC-t

Míg az Apple számítógépei sosem tartalmaznak semmilyen felesleges ikont vagy programot, az eredeti Windowszal megvett PC-k esetében sokszor ez a helyzet.

Az alapvető munkához szükségtelen segédprogramokkal, néhány hónap alatt lejáró biztonsági szoftverekkel azért szokták ellátni az új számítógépeket a gyártók, mert ezek fejlesztőitől pénzt kaphatnak, amellyel csökkenthetik termékük árát, vagy például olcsóbban kínálhatják hozzá a legális Windowst. A szükségtelen programok azonban sokszor felesleges ikonokkal lepik el az Asztalt, de akár a rendszerindulást is lassíthatják

Szemét nélküli Windowst ad a Microsoft

Új szolgáltatása keretében a Microsoft minden ilyen zavaró programtól mentes rendszer telepítését vállalja. Bár alapesetben az így megrendelt Windows 7-et a cég saját Live-segédprogramjaival, a Security Essentials víruskeresővel, és az Office irodai programcsomag reklámokkal megtámogatott alapverziójával is ellátják, ha az ügyfél jelzi a megrendeléskor, ezek a programok sem kerülnek fel a gépre, és a cég szervizesei akár rivális gyártók termékeit, például Chrome böngészőt és iTunes médialejátszót is telepítenek a rendszerre.

Eezen felül a cég munkatársai az összes fontos rendszerparamétert, például laptop esetében az akkumulátor, a hangkártya és az érintőpad beállításait is optimálisan konfigurálják.

Walt Mossberg, a Wall Street Journal szakújságírójának tesztjein a profik által telepített "Signature" márkanévvel ellátott rendszerek jól szerepeltek, az általa kipróbált noteszgépek mindegyike gyorsabban indult a gyártók által telepített verzióknál. Bár a különbség sokszor csak minimális volt, a zavaró ikonok és szükségtelen programok nélkül így is kényelmesebb volt dolgozni a redmondi beállításokkal telepített rendszereken.

Itthon ingyen megcsinálják a Windowst

A Microsoft Magyarországtól megtudtuk, hogy a cég Westend City Centerben lévő magyar márkaboltjában ingyen is vállalják az oda bevitt számítógépek legális Windows operációs rendszerének rendbehozatalát. Ehhez azonban előzetesen időpontot kell kérni az üzlettől telefonon vagy a honlapon keresztül.

Az új PC-kre telepített idegesítő próbaverzióktól való megszabaduláshoz a Letöltendő blog a PC Decrapifier nevű szoftvert ajánlja.

6 Tovább

Lefordítja leveleinket a Gmail

Néhány napon belül a Google levelezőszolgáltatása már az üzenetek automatikus lefordítására is képes lesz.

Az automatikus üzenetfordítás korábban a kísérleti funkciókat tartalmazó Gmail Labs alatt volt elérhető, néhány napon belül azonban az élesben nyújtott szolgáltatások között érheti majd el bárki.

A Gmail hivatalos blogján publikált bejegyzés szerint az Automatic Message Translation, vagyis automatikus üzenetfordító szolgáltatás a Google Fordítót használja a szövegek interpretálásához. Ez ugyan magyar nyelvre még nem fordít túlságosan tökéletesen, de a szöveg megközelítőleg való megértéséhez már elegendő támpontot ad.

A Google közlése szerint a fordító volt a Gmail Labs legnépszerűbb funkciója a felhasználók körében, ezért döntöttek úgy, hogy bevezetik élesben is a szolgáltatásait. A Google tapasztalataik szerint a funkciót előszeretettel használják anyukák, de bekapcsolása az akár több nyelven beszélő menedzserek számára sem lesz idegesítő. Ugyanis beállítható, hogy az automata mely nyelven íródott szövegeket fordítsa le, és melyeket közöljön eredeti formájukban. A keresőcég a Labs funkciói közül nyolc kevésbé népszerű kísérleti szolgáltatást a fordítás bevezetésével párhuzamosan kivezetnek.

0 Tovább

Fotós túrák kerültek a Google Mapsbe

A Google internetes térképébe új szolgáltatás került Photo Tours, vagyis fotós túrák néven elérhető új funkció turistalátványosságról készült online fotótárhelyekről begyűjtött képeket tálal látványos formában.

Az egyszerű digitális fotókon látható épületek alakját ugyanis a cég algoritmusa automatikusan felismeri, és a panorámafelvételekhez hasonló, 3D-s effektusokkal megspékelve tálalja azt a látogatóknak. Az így előállított diashownak olyan hatása van, mintha a néző egy adott épület körül repkedne.

Használatához be kell kapcsolni a Google Maps WebGL technológiát használó felületét (ezt a bal alsó sarokban megjelenő felületen lehet elvégezni), enélkül a háromdimenziós funkciók nem érhetők el a webes térképen. A térkép WebGL-es felület futtatásához ugyan erősebb számítógépre van szükség, de próbáink során egy kétmagos lapkával szerelt irodai laptopon is gond nélkül futott a 3D-s diashow.

Azokat a látványosságokat, amelyekről készültek fotótúrák, az alábbi címen lehet megtekinteni térképen: http://maps.google.com/phototours
Egyelőre sok épületről nem áll ilyen rendelkezésre, de például az amerikai Szabadság-szobrot, a Sydney-i operaházat, vagy a barcelonai Sagrada Familia túráit érdemes felkeresni. A fotós túrákat a térkép csak akkor kínálja fel, ha a fenti címen hívja be valaki a Mapset, egyébként a lehetőség nem jelenik meg a látványosságok nevei mellett.

0 Tovább

Megeszik a Google betűi a találatokat

Újabb rejtett mókával kedveskedik az internetezőknek a Google: ha valaki pénteken rákeres a szájton a "Zerg rush" kifejezésre, a cég logójának o betűi bukkannak fel a képernyőn, és elkezdik megenni a találati listát. A támadó betűket a fegyverré átalakuló egérkurzorral lehet szétlőni.

A "zerg rush" kifejezés egyébként videojátékos körökben ismert, és a Starcraft című népszerű valós idejű stratégiai játékból eredeztethető. Ebben a Zerg nevű fajjal játszva gyorsan lehet előállítani alapszintű harcosokat: a Zerg rush-taktika olyan stratégiát jelöl, amelynek során az alapkatonák tömegével rohanja le a játékos ellenfelét még azelőtt, hogy az képes lenne saját karaktereit felfejleszteni, ezáltal védettebbé válni.

0 Tovább

Ingyenes vírusirtó a Facebooktól

Biztonsági szoftvereket kínál letöltésre új piacterén a Facebook: a közösségi oldal az ingyenes védelmi megoldások mellett fizetős antivírus-szoftverek fél éven át díjmentesen használható licenceit is kínálja.

A közösségi oldal szerda este indította el az Antivirus Marketplace nevet viselő új oldalát, amelyen jelenleg ötféle biztonsági szoftvert lehet letölteni, amelyek fő funkcióit egy táblázatban is összefoglalják. A letölthető szoftverek között megtalálható a Microsoft ingyenes, Security Essentials nevű vírusirtó szoftvere, de fizetős megoldások fél éven át ingyenesen használható verziói is.

Ez utóbbiak között a Norton AntiVirus, a McAfee Internet Security, a Sophos Anti-Virus, és a Trend Micro Internet Security kapott helyet.

1 Tovább

Rakd zsebre az érdekes cikkeket!

Megújult az egyik leghasznosabb böngészőt kiegészítő szolgáltatás, a Read It Later: a nevét Pocketre, vagyis zsebre váltó szolgáltatással az érdekes cikkeket, videókat vagy más linkeket lehet egyetlen kattintással elraktározni egy későbbi időpontra, amikor időnk lesz elolvasni azt.

A Pocket abban más, hogy a linkeket elolvasásukat követően egyetlen kattintással törölni is lehet. Ráadásul a Pocketbe elrakott érdekes linkeket iOS-t vagy Androidot futtató okostelefonokon és tableteken is egyszerűen meg lehet nézni. Ehhez csupán regisztrálni kell a program fejlesztőinek oldalán, és feltelepíteni az okostelefonra a megfelelő applikációt. Az okostelefonos változat előnye, hogy a készülék kis képernyőjére optimalizálva jeleníti meg, így azt azon is komfortosan lehet olvasni.

Az ingyenes szolgáltatással az is megoldható, hogy az elmentett cikkeket az okostelefonra wifin töltse le a felhasználó, és azokat akár mobilnetes kapcsolat nélkül kezdje olvasni a telefonján vagy tabletjén például a vonaton ülve.

1 Tovább

Direkt készít rossz képet a digitális Szmena

A filmes fotózás egyik ritka mechanikai hibájá kelti új életre a Minimo nevű 3.2 megapixeles kamera. A gép egymásra tud fotózni két kockát úgy, ahogy csak egy óvatlanul elsütött Szmenával vagy egy elromlott Flexarettel lehetett. Ahhoz képest, hogy a gép amúgy teljesen felesleges, egy kicsit magas a 130 dolláros ára, de egy viccnek jó.

0 Tovább

Leadja a drótot a Daemon Tools a hamis szoftverekről

A Within Windows szoftverblog vizsgálatai szerint titokban kémkedik a felhasználó tevékenysége után a lemezkép-fájlok virtuális meghajtóként való használatát lehetővé tévő Daemon Tools.

A blog szerint nem maga a képfájlok felcsatlakoztatását biztosító program, hanem annak MountSpace nevű modulja a bűnös, amelyet a szoftver Daemon Tools Lite verziójában lehet megtalálni. Ez alapból továbbítja a MountSpace szolgáltatás üzemeltetőinek azt, hogy egy adott gépen milyen képfájlokat használtak a Daemonnal. Ha a szoftvert futtató számítógép csatlakozik az internethez, az IP-címét is továbbítja a szoftver a szolgáltatás üzemeltetőinek.

Ez azért lehet kínos, mert bár a Daemon Toolst számos legális célra is lehet használni, a kalózszoftvereket, játékokat előnyben részesítők előszeretettel használják ezt a segédprogramot, amely szükségtelenné teszi a letöltött programok CD-re vagy DVD-re írását.

A Within Windows szerzője szerint a MountSpace jelentéseit a cég 212.117.184.51 és 212.117.185.149 IP-címen elérhető szervereinek elérését tűzfalon történő blokkolásával lehet leállítani. Bár a szoftver beállításai közt is letilthatóak a jelentések, a blogger szerint ez valójában nem kapcsolja ki a funkciót. Esetleg a Deamon Toolst helyett érdemes a Virtual CloneDrive-ot használni.

0 Tovább

Az új Chrome tudja, mit akarunk megnyitni

Kiadta a Google a Chrome böngésző tizenhetedik kiadásának végleges verzióját: a cég legújabb böngészője már tartalmazza a honlapok gyors betöltését biztosító megoldást. Ez már a webcím begépelésekor, annak automatikus kiegészítése során megkezdi a háttérben az oldal tartalmának betöltését, még mielőtt a felhasználó lenyomná az Enter gombot.

Így mire a címsorról átfókuszál a böngésző főképernyőjére, az oldal jelentős része betöltődik. A böngészés gyorsaságának érzetét javítani kívánó megoldás ismert, gyakran felkeresett szájtok esetén működik optimálisan.

Az új Chrome már automatikusan leellenőrzi a letöltött fájlokat is: bár ez a funkció nem képes kiváltani a víruskereső szoftvereket, az ismertebb, nagy számban terjesztett kártevőket, kamu vírusirtó programokat felismeri, és felhívja rájuk a felhasználó figyelmét egy piros hátterű riasztással.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek