Kishírek a nagyvilágból

Egy. Tim Schafer, a Double Fine főnöke egy Eurogameres interjúban úgy nyilatkozott, hogy folytatása érkezhet a zseniális Psychonautsnak.

 

Itt jön az álljunk meg egy szóra rész. Aki nem játszott Psychonautsot az most vegye meg a Steamről vagy a Gog.com-ról és vissza se jöjjön, míg nem ért a végére. Ki fogom kérdezni!

 

Vagy legalábbis nem zárkózott el az ötlettől. Kicsit se tagadta. Ennyi ugye egy rendes rajongónak elég, a Beyond Good and Evilről is tudjuk, hogy jön, csak épp nem sietik el. Raszputyin visszatérésével pont így vagyunk.

 

Kettő. A szép lassan építketző Irrational Games kirakott egy maréknyi System Shock 2 - ugye ezt játszottátok? - karakterrajzot meg tervet a honlapjára. Nehéz nem azt érezni, hogy a stúdió a több mint tízéves slágerével próbálja felhívni magára a figyelmet addig, amíg nem sikerül valami nagyobbat villantani, de ha a SS2-ről van szó, sokmindent megbocsátok nekik.

0 Tovább

Puzzle Agent: az elnök fejtörőfejtői

Egy rendes titkosszolgálat figyelmét semmi sem kerüli el. Vannak aktáik az ufókról, gabonakörökről, baráti és ellenséges kormányokról, terroristákról, kódokról, és természetesen az állampolgárokat idegesítő megfejthetetlen fejtörőkről és keresztrejtvényekről. Míg a legtöbb videojátékban a felsorolás elején található problémákkal kell megbirkóznia a gamernek, a Puzzle Agentben a fejtörők világában merülhet el a játékos.

 

 

A történet szerint egy világ szélén levő kisvárosba kell utaznia az ügynöknek, hogy megfejtse, miért állt meg a helyi radírgyárban a termelés. A kérdés nem apróság, az Egyesült Államok elnöke is scogginsi radírokat használ. Tethers ügynök megérkezése után hamarosan elszabadul az őrültek háza, vörössipkás gnómok tűnnek fel a város minden pontján, és egyre több fejtörő bukkan fel az utcákon.

 

 

A fejtörők megfejtése után többfajta értékelést is kap a játékos. Először egy csinos animáció során kiszámolja a program, hogy hány dollárjába került az FBI ügynök az adófizetőknek, majd a felhasznált segítségek, rossz tippek és a rejtvényfejtéssel töltött idő függvényében csillagokat is kap.

 

A csinos, ceruzararajzra emlékeztető grafika és puzzle-k megoldására épített játékmenet ellenére sem gyerekjáték a Puzzle Agent. Inkább a fejtörős játékok Twin Peakse vagy X-aktákja: groteszk módon szórakoztató, de a nyugtalanítóan bámuló gnómok és a sokkolós poénok miatt nem ajánljuk gyerekeknek.

 

A játékhoz készült a történet és a mechnaika helyett inkább a hangulatot bemutató előzetes is, amiből kiderül, hogy a terepen dolgozó magányos ügynök a kutyában se bízhat.

 

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek