Mégiscsak készül a Beyond Good and Evil 2

Átlag félévente nyilatkozik valaki a Ubisofttól a Beyond Good and Evil 2 sorsáról. Páros számú alkalmakkor tagadják, hogy a játék egyáltalán készülne, páratlan számúakkor viszont valaki elköpi, hogy mégis van valamelyik stúdió sarkán egy kisasztal négy kóderel, akik Jade kalandjait reszelik. Most páratlanadik alkalom volt, a Montpellier in Games konferencián nyilatkozta Michael Ancel, hogy a távoli jövőben meg fog jelenni a játék folytatása.

 

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az akcióban gazdag kalandjáték több lehetséges végigjátszást, és ennek megfelelően több befejezést fog tartalmazni. Amíg az új epizód készül, kábé négy-öt romkocsmás sör áráért meg lehet venni a zseniális első játékot az összes letöltős szolgáltatásból.

 

(via Big Download)

0 Tovább

Legyen Ön is tajpan

 

Hajók vannak benne, kereskedni kell, a játék felülete pedig úgy néz ki, mintha egy régi térképet digitalizáltak volna. Ráadásul a felderítetlen területeket olyan bolyhos, rézkarcokat - vagy vattacukrot - idéző felhők borítják, hogy öröm ránézni. Az Ancient Trader már az első pár képernyőképpel megvett, hétvégére megpróbálom kideríteni, hogy van-e belőle demó.

 

 

A játék PC-s verzióját a Gamersgaten lehet megvenni körülbelül tíz euróért, az Xbox 360-as verzióért pedig 240 pontot kérnek.

0 Tovább

Alig használt múlt eladó

 

"Mit csinálnál, ha vissza tudnál utazni az időben?" - tette fel a kérdést egy Alex Varanese nevű grafikus, hogy meg is válaszolja. Alex visszautazna a hetvenes évekbe, és a mára kialakult szórakoztató elektronikai cuccokat lekoppintva sikeres vállalatot indítana. Csak a dizájnt kellene hozzáigazítani a korhoz - több szöglet, más színek - és máris lehetne árulni mobiltelefont, kézikonzolt, laptopot és egyéb csodákat.

 

A sosemvolt múlt szuper kütyüjeit, és azok reklámait tartalmazó galériát erre találjátok.

0 Tovább

Isten hozott a rácson, program!

 

Készül a legendás 1982-es Tron folytatása, illetve a filmhez tartozó játék is. Az E3-ra kiadott trailer nagyjából semmit sem árul el arról, hogy mit kell várni a Tron: Evolution-tól, csak a jelenleg legyártható effektcsodákat mutatja be. Onnantól persze, hogy lehet diszkkel dobálni az ellent és fénymotorral versenyezni, nagyon nem lehet elrontani. A játék és a film is idén fog megjelenni, tűkön ülve várjuk.

 

El szokás felejteni, de Tronból volt már egy egészen jól sikerült játék, ami a film után huszonpár évvel játszódik. A játék a remek Litech motort használta, a pályaterveket, színvilágot, épületeket pedig nagyon eltalálták - kevésszínű, kontraszos csoda az egész - ezért még ma is jó levenni a polcról a Tron 2.0-t. Ha nincs meg, akkor Vateráról 1-2 ezer forintért be lehet szerezni, annyit pedig bőven megér.

0 Tovább

A csöcs trükk (TF2)

Mocskos stratégia, de legalább működik. Fújj fel valahová meztelennős decalt, rejtőzz el, öld meg a csajt bámuló ellenséges játékosokat.

 

Szokott arra panaszkodni a gamer sajtó - nem minden ok nélkül - hogy a játékoknak rosszat tesz, ha a stúdiók 14 éves serdülőnek nézik az összes játékost. De, mint a mellékelt ábra mutatja, a játékosok időnként úgy is viselkednek.

 

Az ESA aktuális adatai szerint az átlagos játékos amúgy 34 éves, az átlag játékvásárló pedig betöltötte a negyvenet is.

0 Tovább

Deus Ex: szülinap, akció, új trailer

 

Legalább egy hete gondolokozom, hogy milyen apropóval lehetne kiposztolni ide a Deus Ex 3 fenti trailerét. Én ugyanis nem játszottam a klasszikus címmel, amikor kellett volna, mostanra viszont igen csúnyán megöregedett a grafika és az irányítás.

 

Aki nálam legényebb, az most tehet egy próbát az első két résszel, a Steamről a játék tizedik szülinapja alkalmából valami egészen nevetséges 2.5 euróért lehet megvenni a Deus Ex csomagot. Az akció holnap délig él.

0 Tovább

Dohányzóasztal beépített Catannal

 

Amióta először alkalmam nyílt megtapogatni a Microsoft érintőképernyős dohányzóasztalát, a Surface-t, azóta érzem, hogy ezt a hardvert Catan telepeseire tervezték. Kártyajátékokhoz talán túlzás - bár egy Race for the Galaxy meccset biztos felgyorsítana - az apró darabokból összerakott játéktérrel rendelkező Catanhoz viszont áldás lehet a projektoros asztal.

 

A rossz hír, hogy Suface-t nem vehet akárki, ráadásul a szoftver is fejlesztési fázisban van még. Az Origins Game Fairen fogják bemutatni valamikor a hét végén Colombusban.

 

A CNet azzal vigasztalja a játékosokat, hogy készül a Catan iPad verziója is, nem mintha jó ötletnek tűnne apró érintőkijelzőn társasjátékozni a haverokkal. Akkor már inkább az Xbox 360-as tévére adaptált verzió tűnik nyerőnek, vagy egy jóó naagy asztal.

 

0 Tovább

Ufóval a repülő ősgyíkok ellen

 

Annyira nehéz ellenállni azoknak a 2D-s űrhajós lövöldözős játékoknak. A Hydorah-t például több mint két hete ajánlottam, még mindig csak a felénél járok, és rendre visszamegyek lövöldözni, hátha sikerül továbbjutni. A szép nevű Insanely Twisted Shadow Planetnél nem fenyeget ez a veszély, XBLA-ra készül, tehát csak Xbox 360-on lesz játszható. Ugye, hogy nektek is megjött a kedvetek egy klasszikus formájú ufóval irtani az űrdinókat, űrnövényeket, űrmeteoritokat, meg a többi ellent?

 

A játék animátora Michael Gagné, akit mondjuk a Star Wars Clone Wars miatt lehet szeretni, a kódot pedig a Fuelcell Games nevű stúdió írja. A hivatalos honlap nem árulja el, mikor lesz kapható a játék.

0 Tovább

Medal of Honor: Mória

Próbálta ellenállni a kísértésnek, de nem ment.

0 Tovább

Trine 2: folytatódik a mese

 

Egészen biztos vagyok benne, hogy tavalyi év legjobb félkész indie játéka a Trine volt. Nem voltak túlzottan változatosak az ellenfelek, a powerupok, és hát a küldetések is főleg abból álltak, hogy előre kellett menni és legyakni a zombikat, viszont volt neki varázsa meg meséje. Ja meg narrációja, azzal pedig bármikor meg lehet venni kilóra.

 

Az Big Download az E3-n kapta el a fejlesztőket, akik elmondták, hogy készül a nagyobb, javított, feldúsított - nem csak csontvázak lesznek! - Trine 2, amiben on- és offline többjátékos mód is lesz. A fejlesztések között vannak még újabb fejtörők, részletesebb, mozgó hátterek és végre egy rendes mentési rendszer .A szereplők maradnak, annak ellenére, hogy az első játék végén a narrátor elmondta, mi lett a sorsuk.

 

 

A játék 2011 tavaszára lesz kész, ekkorra várható a demó is belőle. Erre még visszatérünk.

0 Tovább

Hamarosan indul az OnLive

Bejelentette az OnLive videojáték streaming szolgáltatás, hogy mely címekkel indul el 17-én. A szolgáltatás azt ígéri, hogy a netbookokon és egyéb erőtlen vasakon is - ide számít a T61-esem is, no para - lehet majd játszani az aktuális csúcsjátékokkal.

 

Az OnLive egyelőre Amerikában indul, ki is van írva csinos nagy betűkkel és halálcsillag logóval, hogy támogatja az AT&T. Az első hullámnyi játékos ráadásul egy éves próbalehetőséget kap, a második évük pedig havi 4.95 dollárba fog kerülni. Nem is drága.

 

A kezdő játékista a következő:

 

 • Assassin's Creed II
 • Batman: Arkham Asylum
 • Borderlands
 • Dragon Age: Origins
 • Just Cause 2
 • Mass Effect 2
 • NBA 2K10
 • Prince of Persia: The Forgotten Sands
 • Tom Clancy's Splinter Cell Conviction
0 Tovább

Jött Portal 2 trailer, nézzétek

Ha a játék nem is jelenik meg idén, trailert már kaptunk a Portal 2-ből. Vannak sétáló szobák, hidraulikus lapokból összerakott termek, gépindákkal teli csarnokok, ahol robotok raknak össze további gépfegyveres robotokat, és persze Glados hangja a háttérben. Valami azt súgja, hogy a második rész sokkal akciódúsabb lesz, mint az első volt.

0 Tovább

Jövőre jön csak a Portal 2

Egy huncut szkrínsotot se mutatnak be a jövő héten kezdődő E3 szakkiállításon a Valve készülő Portal 2 játékából, 2011-ig kell várni, hogy megtudjuk, milyen a GLaDoS utáni világ. A hír különsen azután kellemetlen, hogy a cég korábban közölte, hogy új Half-life sem lesz idén.

 

Aki játszotta az első részt, az most nosztalgiázva elkaraokézhatja a Játszótérrel a Portalt záró remek John Coulton dalt. Kezdem: this was a triump, i'm making a note here, huge success...

0 Tovább

Buborékmentes a Starcraft 2 reklámja


A Blizzard és készülő játékuk, a Starcraft 2 eddig sem ijesztgette azzal a gamereket, hogy nagy újdonságokat kell majd megtanulni a program megjelenése után. Sőt, a rossznyelvek szerint a tizenpár éve megjelent első Starcraftot adják ki újra, csak jobb grafikával.

 

A cég nem siet a pletykák eloszlatásával, az ITV-n leadott első tévéreklámjukban egy másodpercnyi olyan videó sincs, ami a Starcraft motorjával készült volna. A csinos 3D animációt azért megéri megnézni, de feleannyira nem érdekes, mint egy remek zerg rush.

0 Tovább

Megérkezett a Team Fortress 2 OS X-re

Megérkezett a maces verziója minden idők legviccesebb lövöldözős játékának - nem, nem a Soldatról lesz szó, az a második csak - a Team Fortress 2-nek. Az új platformhoz szükséges kódok mellé bedobáltak még pár dolgot a Valve kóderei: egyjátékos gyakorlómód, és offline mód két aréna pályához.

 

És ami még a maces kiadásnál is fontosabb, a TF2 történéseit rögzítő dokumentarista jellegű képregény újabb résszel bővült, amelyben a szőrösmellű ausztrál vadász elmondja véleményét az egygombos termékekről.

 

Kedvcsináló jelleggel hétvégén ingyen lehet játszani a lövöldözős játékkal, illetve ötven százalékkal olcsóbban lehet beszerezni a Team Fortress 2-t. Szögezzük is le gyorsan, hét és fél euróért ez a program ajándék, kihagyni bűn. Találkozunk a füstölgő romok között.

 

(A szerző pyro, esetleg heavy.)

0 Tovább

Egy szót mondok, hevimetál!

 

Metálosítja - ha máshol nem, külsőségekben - a Guitar Hero játékok következő részét az Activision. Kicsit keményebb hangzások, mocskosabb, több showelemet tartalmazó animációk - jelentkezzen az a GH-játékos, aki ezeket nézte valaha - és egy jól ismert orgánum: Gene Simons, a KISS frontembere.

 

Igazán boldoggá persze az tenne, ha a különböző piacokra tervezett spéci kiadásokat, vagy legalább DLC-ket, kitalálnák végre. Jöhetnének a Pokolgép kiegészítő lemezek, Ossian DLC-k részeg Paksi Endre bónusz dalokkal, meg ilyesmi. Az lenne igazán metál.

 

Dallista erre:

 • AFI - "Dancing Through Sunday"
 • Avenged Sevenfold - "Bat Country"
 • Black Sabbath - "Children Of The Grave"
 • Buzzcocks - "What Do I Get?"
 • Children Of Bodom - "If You Want Peace... Prepare For War"
 • The Cure - "Fascination Street"
 • Def Leppard - "Pour Some Sugar On Me (Live)"
 • Dethklok - "Bloodlines"
 • DragonForce - "Fury of the Storm"
 • Drowning Pool - "Bodies"
 • Foo Fighters - "No Way Back"
 • Foreigner - "Feels Like The First Time"
 • Jane's Addiction - "Been Caught Stealing"
 • KISS - "Love Gun"
 • Megadeth - "Sudden Death"
 • Metallica & Ozzy Osbourne - "Paranoid (Live)"
 • Muse - "Uprising"
 • My Chemical Romance - "I'm Not Okay (I Promise)"
 • Queen - "Bohemian Rhapsody"
 • Rammstein - "Waidmanns Heil"
 • The Rolling Stones - "Stray Cat Blues"
 • Silversun Pickups - "There's No Secrets This Year"
 • Slayer - "Chemical Warfare"
 • ZZ Top - "Sharp Dressed Man (Live)"
0 Tovább

...véded a határvidéket Xul és a kodan armada ellen

 

A csodálatos régi oldalt szkrollozós lövöldözős játékokat hozza vissza a monitorokra a Locomalito nevű spanyol srác játéka, a Hydora. A játékot egy szánalmas kis űrhajóval kezdjük, amit az ellenségek által elszórt színes golyókat felszedve tápolhatunk fel. A sorozatlövő lézerből folyamatosan tüzelő halálosztó lesz, a gép aljára bombát szerelnek, rakéták kerülnek a szárnyra, ha mázlisták vagyunk, még pajzs is kerül. És amikor már büszkén mondanánk, hogy ez a legjobb hajó a galaxisban, jön egy brutális főellenség, és örülhetünk, ha valami marad a fáradsággal összeszedett arzenálból.

 

A játék fejlesztésébe három évet rakott bele Locomalito, ha mást nem csinált volna, már ezért megérdemelné, hogy lovaggá üssék, mint Picard kapitányt.

0 Tovább

Érkezik a Half-life Episode 3?

Több helyen megjelent a Freeman - az emberiség és a vortigauntok hőse - visszatérésével kecsegtető kép ma a neten. Megerősítés nincs, viszont már nagyon ideje lenne, hogy folytatódjon a Half-life. A játéksorozat legutolsó része 2007 októberében jelent meg.

 

Egyelőre azt se tudni, hogy valóban a Valve-tól származik-e a kép, vagy csak valamelyik vicces gémer kezdett zongorázni az idegeinken. Egy dolog biztos, a június 14-es dátum pont egybeesik az idei E3 kezdetével. Még tizet kell aludni!

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek