Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olcsó retrókamerán dolgozik a Fuji


Minden fotós - és a műszaki dizájn iránt rajongó - szívébe belopta magát a Fuji a rendkívül retró kinézetű, viszont csúcstechnológiával teletömött X100-as fényképezőgépével. A masinának csak egy szépséghibája van, több mint 260 ezer forintba kerül. Ennyiért pedig csak a különösen elszánt hobbifotósok vesznek gépet.

A héten lábra kapott pletykák visszaadják a reményt az X100-ra vágyó vékonypénzű fotósoknak. A spanyol Quesabesde és a PhotoRumors egyaránt úgy tudja, hogy készül a kisebb szenzorral és négyszeres zoomlencsével szerelt kistestvér az X10. A gépbe állítólag 2/3 inches szenzor kerül majd, ami nagyobb, mint amit a profi kompaktokba szoktak tenni. A gép várhatóan 600 dollárba fog kerülni.

(képünkön az X100 látható)

0 Tovább

Akaromkamera: Fuji X100 bemutató

Kis reggeli fétis gyanánt ajánlható videó jött szembe. A WhatDigitalCamera.com elvihette egy körre a Fuji kiadás előtt álló X100-as csodagépét. A retró külsejű gépet már istenítettem párszor, de iszonyatosan nehéz kiszeretni belőle. A mostani videón is látszik, hogy ezt a vasat kézműves igényességgel rakták össze. Az odafigyelés árát meg is kérik, az X100-at 1200 dolláros áron lehet előrendelni, amitől kikerül a masina az azonnal megveszem kategóriából. A karácsonyi kívánságlistán azért van helye.

 

Tesztfotókat a DPreview.com galériájában lehet nézegetni.

0 Tovább

A felhasználóra bízza a fotózást a Sigma DP2x

A digitális fotózás legizgalmasabb trendje, hogy a gyártók visszatérnek a távmérős filmes gépek letisztultságához. A Fujifilm X100-as típusa a megszólalásig hasonlít egy régi Leicához - vagy annak bármelyik klónjához -, az Olympus egyelőre típusszám nélküli prototípusában ugyan zoomlencse került, de vezérlőgombból csupán maroknyi van rajta. A lencséiről ismert Sigma pedig a negyedik verzióját adja ki zsebrevágható, zoomlencse nélküli DP-szériás gépeinek.

A frissen bejelentett DP2x nevű gépben 24,2 millimiéteres gyújtótávolságú nagylátószögű lencse dolgozik, az érzékelő pedig tizenkétszer nagyobb a Sigma állítása szerint a tipikus kompakt gépben megtalálhatónál. A DP sorozat gépeiben eleve a különleges, pixelenként piros, kék és zöld érzékelőt is tartalmazó Foveon szenzor dolgozik. Ez a fajta lapka sokkal több színinformációt ment el egy képhez, és sajnos csak a Sigma gépeiben található meg. A gépben nincs képstabilizátor, a fotósok csak a saját kezükben bízhatnak, meg abban, hogy a 3200 ISO érzékenységig feltekerhető szenzor elég fényt talál.

A kamera ennyi. Egy viszonylag gyors, nagylátószögű lencséből, egy sehol máshol meg nem található, látványos mellékvágánynak számító szenzorból áll. Lenyűgözően egyedi, iszonyatosan minimál, amihez képes még egy Leica is szokványos darab. Hát lehet nem szeretni?

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek