Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az új Chrome riaszt a veszélyes fájloknál

Csütörtökön kiadta a Google a Chrome böngésző 12-es verzióját: a program letölthető, a korábbi verziókat "A Chrome névjegye" gombra kattintva lehet frissíteni a legfrissebbre.

A fejlesztők blogán publikált bejegyzés szerint a Chrome 12 már tartalmazza a Safe Browsing, vagyis biztonságos böngészési technológia továbbfejlesztett változatát. Ez már nem csupán a veszélyes adathalász, vagy kártevőket terjesztő oldalak esetén ad riasztást, hanem figyelmeztet akkor is, ha olyan fájlt akarunk letölteni, ami nagy eséllyel kárt fog tenni számítógépünkben.

Ebben a verzióban már azt is lehet szabályozni, hogy a Flash bővítmény milyen adatokat tárolhat a felhasználóról, bár ez a hétköznapi netezők többségét valószínűleg nem foglalkoztatja túlságosan. Az új verzió emellett gyorsabban futtatja háromdimenziós grafikájú elemeket a honlapokon.

0 Tovább

Jól felturbózták az Opera böngészőt

A Ghacks.net alaposan kivesézte a napokban megjelent új, 11.1-es Opera böngészőt, amely továbbfejlesztett Turbo funkciót tartalmaz. Ezt arra lehet használni, hogy lassú internetkapcsolaton keresztül is élvezhetően lehessen internetezni. A turbómód bekapcsolását követően az oldalak az Opera szerverein keresztül, tömörítve érkeznek a számítógépre, méretük így kisebb, letöltésük ezáltal gyorsabbá válik, a kicsomagolást és a megjelenítést a browser maga végzi el. A megújult Turbo még kisebbre képes összepréselni az oldalakat, a Ghacks teszteredményei szerint sokszor akár az eredeti méret negyedére is.


A honlapokon lévő képek tömörítéséhez az új opera már nem JPEG, hanem WebP formátumot használ, ami kis méret mellett jobb minőséget produkál. Korábban a Turbo módban nézett oldalak fotói kissé pixelesek voltak, mostanra ez a jelenség sokkal kevésbé érzékelhető. A funkció a webes videók tömörítését is lehetővé teszi, de ez eléggé érzékelhető minőségromlással jár. A korábbi verzióval ellentétben már korlátlan számú oldalt lehet elhelyezni a Speed Dial nevű kezdőoldalon, amely az oldalak tartalmának nézőképeit is tartalmazza, és a kedvenc szájtok kényelmes elérését biztosítja rögtön az indítást követően.

0 Tovább

Az IE9 meríti legkevésbé az akkumulátort

Szokatlan felmérést készített a Microsoft legújabb böngészőjéről és riválisairól. Nem a gyorsaságot, hanme azt vizsgálta, hogy melyik browser használata meríti a legkevésbé a laptop akkumulátorát.


A Microsoft mérései szerint az Internet Explorer 9 meríti a legkevésbé a telepet, hasonlóan takarékosan működik a Firefox 4 és a Safari 5, míg a Chrome 10 és az Opera 11 ezekhez képest falja az energiát.  Az [origo] sebességtesztjében egyébként ez a két browser teljesített a legjobban.

0 Tovább

Internet Explorer: 1.0-tól 9.0-ig

A Geekosystemen egy remek videót talátunk: a fanatikus Windows-használó Andrew Tait legutóbb azt örökítette meg, ahogy az MS-DOS-tól kindulva egészen a Windows 7-ig frissíti számítógépét. Ezúttal az Internet Explorer történelmét vizsgálta hasonló módon: rövidfilmjében kilenc perc alatt olvasóink is eljuthatnak az első Microsoft-böngészőtől a múlt héten megjelent 9.0-s kiadásig.
A webfejlesztők számára is tartalmaz érdekességet a videó: készítője összes verzión lefuttatta az internetes szabványok támogatásának  tesztjét, hogy megvizsgálja, mennyire helyesen támogatják azokat a browserek - a korai Explorerek ugyanis minden szabványosított technológiát meglehetősen sajátosan értelmeztek.

0 Tovább

A jövő héten érkezik a Firefox 4

Tizenhárom tesztverzió és tíz hónapnyi munka, valamint többször elhalasztott premiert követően úgy tűnik, hogy a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox 4 a jövő héten végre megjelenik. 
Az új browser március 22-étől lesz letölthető Windows, Mac és Linux rendszerekre, bár eredetileg tavaly októberben tartották volna a premiert.

Új funkcióinak megvalósítása - például a grafikus gyorsítás integrálása - az előzetes terveknél tovább tartott, így a Firefox 4 jelentős késéssel, egy héttel az Internet Explorer 9 premierje után lesz elérhető. Ugyanakkor a CNet híradása szerint a riválisok közül a Firefox 4-ben lesz a teljeskörűen megvalósítva a grafikus gyorsítás: a Chrome-ban ez csak bizonyos célfeladatokhoz érhető el. Az IE9 is teljes hardveres gyorsítást kínál, ez a browser azonban Windows XP-re nem telepíthető.

0 Tovább

Nézze meg, hogy teljesít az új Explorer!

Irány a Szoftverbázis: az IE9 letöltése 32 bites rendszerre, és 64 bites rendszerre

Megjelent az Internet Explorer 9, de a Microsoft legújabb böngészőjét a Windows XP-t használók már nem élvezhetik, mert csak Windows 7 és Vista rendszereken működik. A Techbázis cikkéből megtudhatja, hogyan teljesít a riválisokhoz képest, ezen a linken pedig elolvashatja, mik az új funkciói.

Súgunk: az összes browser közül a legújabbak bizonyultak a leggyorsabbnak, ezért ha elavult böngészőt használ, gyorsan cserélje le újra!

 

 

 

 

0 Tovább

Kedd reggeltől letölthető Internet Explorer 9


A Microsoft legújabb böngészőjének végleges változata magyar idő szerint március 15-án kedden hajnalban válik letölthetővé: az új böngésző premierjére már a magyar kiadás is elérhető lesz.
Az új verzió már ugyanolyan áramvonalas kezelőfelülettel bír, mint mondjuk a Chrome, ezáltal minimális helyet foglal el a képernyőről. Működése is gyorsabb elődeinél, azonban a Windows XP-t használók nem tudják majd telepíteni, mert csak Vistára és Windows 7-re jelenik meg 32 és 64 bites kiadásban.

0 Tovább

Letölthető a Chrome 9.0

A Google Chrome 9 a Szoftverbázison

 

Végleges verzióban is elérhető a Google böngészőjének 9-es kiadása. A Chrome-ot jelenleg használók automatikusan frissíthetnek a szoftverre, ha erre nem akarnak várni, elég a beállítások ikonra kattintaniuk, ott pedig "A Google Chrome névjegye" menüre klikkelni, a legfrissebb verzió telepítése ekkor megkezdődik
A Chrome 9.0 már támogatja a WebGL nevű szabványt, ami hardveres gyorsítású 3D-s grafika használatát is lehetővé teszi a böngésző számára, ami például webes játékok futtatásához jó, kipróbálni itt lehet.
Egy másik újítása a Chrome Instant, ami a honlapok betöltését teszi fürgébbé: már a címük begépelésekor elkezdi letölteni az oldalakat.

Végleges verzióban is elérhető a Google böngészőjének 9-es kiadása. A Chrome-ot jelenleg használók automatikusan frissíthetnek a szoftverre, ha erre nem akarnak várni, elég a beállítások ikonra kattintaniuk, ott pedig "A Google Chrome névjegye" menüre klikkelni, a legfrissebb verzió telepítése ekkor megkezdődik.

A Chrome 9.0 már támogatja a WebGL nevű szabványt, ami hardveres gyorsítású 3D-s grafika használatát is lehetővé teszi a böngésző számára, ami például webes játékok futtatásához jó, kipróbálni itt lehet. Egy másik újítása a Chrome Instant, ami a honlapok betöltését teszi fürgébbé: már a címük begépelésekor elkezdi letölteni az oldalakat.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek