Manapság chaten a legbizalmasabb dolgokat is kibeszéljük, de a legtöbb rendszer nem nyújt kellő védelmet a párbeszédeknek. Például egy nyilvános wifihálózatra kapcsolódva viszonylag egyszerűen le lehet hallgatni az adatforgalmat, és meg lehet lesni, ki mit üzent a másiknak. Ekkor jöhet jól a TorChat, amely egy titkosított virtuális alagútban továbbítja az üzeneteket a felek között.

A kissé fapados szoftvert telepíteni sem kell, csupán kicsomagolását követően el kell indítani a bin mappában lévő torchat.exe fájllal. Automatikusan csatlakozik a Tor nevű hálózatra, amely lehetővé teszi az anonim böngészést felhasználói számára, ami a hagyományos chatprogramoknál egy kicsivel lassabban történik meg, ezért nem kell csodálkoznia senkinek, ha nem startol a csevegőprogram azonnal.

Ezt követően a felhasználó egy egyedi azonosítót kap, ami 16 karaktertből áll, ezt tudja megosztani ismerőseivel, ha csevegni szeretne velük. (Velük ugyancsak az azonosító megosztásával lehet kapcsolatba lépni, ha a főmenüben az Add Contact menüpontot kiválasztjuk. A nem túl értelmes azonosítókat a menüben már becenévre is át lehet írni, ha már a kontaktlistán is szerepel az illető. A program fájlok átvitelét is lehetővé teszi ugyancsak anonim módon.

 

Innen lehet letölteni a TorChatet