Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leárazott PC játékok akár karácsonyra is!

Karácsony közeledtével egymást érik a leárazások a digitális letöltő oldalakon. Az akciókban akár néhány ezresért is hozzájuthatunk igazi sikerjátékokhoz.Összegyűjtöttük, hol érdemes körülnézni, ha olcsón szeretnénk PC-s játékokat vásárolni.

A Steam őszi leárazása ugyan véget ért, de továbbra is vannak kihagyhatatlan akcióik. Jelenleg a Omerta City of Gangsters című játék 75%-os leértékelése a legjobb ajánlat, így a programhoz 11,5 eurós áron lehet hozzájutni. Ha nem szeretne zsákbamacskát vásárolni, az Omerta demóját a Szoftverbázis oldalról letöltve kipróbálhatja vásárlás előtt. Szintén -75%-os akcióban szerepel a Sonic All-Star Racing Transformed, amit inkább a kisebb gyerekeknek ajánlunk. A játék teljes verzióját a hétvége folyamán ingyen ki lehet próbálni és ha tetszik mindössze 5 euróért meg lehet vásárolni. Az akciók december 9.-én érnek véget. A vásárláshoz bankkártya szükséges, a játékok a Steam saját alkalmazásán keresztül tölthetők le.

Nagyon megéri az árát a Humble Jumbo Bundle csomagja is, amiben a Natural Selection 2, a Sanctum 2 valamint a Magicka és annak összes DLC-je található. A Humble szokásai szerint ezt a csomagot akár 1 dollárért is megvásárolhatja bárki, azonban aki hajlandó az átlagos ár (jelenleg 4,15 dollár) felett költeni, megkaphatja az Orcs Must Die 2: Complete Pack, a Garry’s Mod és a Serious Sam 3: BFE játékokat és a programok zenei anyagait is. A letöltéshez Steam fiók, a vásárláshoz bankkártya szükséges. Az akció december 17.-ig tart.

A Bundle Stars több csomagot is kínál a játékosoknak. A Plains, Trains & Automobiles összeállításuk mindössze 2,93 angol fontot kóstál és kilenc autós, vonatos, repülős és traktoros címet tartalmaz. A letöltéshez Steam hozzáférésre, a vásárláshoz PayPal fiókra van szükség. Bár ezek a játékok nem a legújabbak, de az ajánlat így is nagyon jónak mondható. A csomagban többek között megtalálható az Agricultural Simulator 2013, Combat Wings: Battle of Britain, GTR2: FIA Racing Game, Trainz Classic Carbon City és a Race On is. Az akció egész decemberre érvényes.

1 Tovább

Magyar videóval reklámoz a Google

Ismerős tájakat láthatott, aki belenézett a Google Nexus 7 táblagép és Chromecast tévéokosító eszköz bejelentésébe. A FullHD felbontású, az iPadnél is retinább felbontású kijelzővel felszerelt tablet képességeit egy nagy felbontású, látványos, Budapesten forgatott videóval mutatták be a San Francisco-i sajtóeseményen.

A magyar Faceteam akrobatikus kosártrükkjeit bemutató filmet nem a Google készíttette, készen találták a YouTube-on. A Britain's Got Talent tehetésgkutató műsort is megjárt csoport a Hősök terén, a Bazilika előtt, a Halászbástyánál és a Szabadság-hídon mutat be trükköket. Érdemes megnézni, óriási ugrásokv vannak benne.

0 Tovább

Ingyenjáték: szabadon letölthető a Team Fortress 2

Esőre áll az idő - a bátrak azért kinézhetnek a Múzeumok Éjszakájára - hideg van, elképzelhető, hogy a Pilisben túrázás vagy a Kopaszi gáton sörözés helyett a gép előtt fogjuk tölteni a hétvégét. Szerencsére a Valve most tette ingyen elérhetővé az egyik legjobb online lövöldét, a Team Fortress 2-t. Így van, nem kell érte semmit fizetni, nincsenek zárolt részek, fizetős extrák, pénzért beszerezhető pluszpályák. Boldogság van.

A Team Fortress 2 a játéktervezés egy kisebb csodája. Eszméletlen mennyiségű munka ment bele a karakterekbe, az egymással szemben álló kék és vörös csapat épületeibe, a fegyverek és kasztok kiegyensúlyozásába. Érdemes belenézni a Valve által kiadott Game Developer Conference-es diasorokba, amelyek a grafikai tervezésről, a sziluettekből is felismerhető figurákról és a hangulati elemek kitalálásáról szólnak.

Eddig az elmélet, akit nem érdekel, el se kell olvassa. A gyakorlat egyszerűbb: kilenc kaszt van, amelyek más-más feladatot látnak el a pályán. Fedezőtüzet adó géppuskás, hátbaszúrós kém, orvos, mesterlövész, gyors és veszélyes felderítő, robbantóember, katona és így tovább. Ezekhez persze járnak változatos kiegészítők, alternatív fegyverek, amelyeket ki kell ismerni. 

A játék telepítéséhez az ingyenes Steam játékbolti kliens szükséges és regisztráció. Nem lennék meglepve, ha a szerverek tele lennének újoncokkal, de még így is megéri kivárni a sorunkat. Harcra fel!

0 Tovább

Portal 2: Újabb csavarás a féregjáraton

A Valve kultjátékának második része nehezebb nem lett, mint az első rész, de változatosabb feladványokat kínál, és legalább annyira szórakoztató - csak kicsit máshogy.

A Portal az egyik legszórakoztatóbb játék, amely valaha is megjelent, amely nagyon eredeti módon újította meg a kétezres évek egyik kedvenc videojáték-műfaját, az FPS-t (First Person Shooter, vagyis belső nézetes lövöldözős). Így aztán érthető, hogy a második rész megjelenését is jelentős várakozás előzte meg a játék kedvelői részéről.

A Portal különlegessége, hogy bár a megszokott FPS-környezetben játszódik, de mégsem gonosz űrlényekre, náci zombikra, vagy terroristákra kell benne lövöldözni. A játékos egyetlen "fegyvere" egy portálpuska: az eszközzel átjárókat lövöldözhetünk magunknak a falba, egyszerre maximum kettőt, amelyeken keresztül lerövidíthetjük az utat a pálya két pontja között. Az A és B kaput színek különböztetik meg egymástól: az egyik kék, a másik narancssárga, az egyiket az egér jobb, a másikat az egér bal gombjával lőhetjük ki.

0 Tovább

Ópiumkereskedő lehet a brit korona szolgálatában

Minden gonosz nagyvállalat, kizsákmányoló multi elődjét, a Kelet-indiai Társaságot alakíthatjuk az Explore Wellcome böngészőben futó új játékában, a Hight Tea-ben. A menedzserjátékban a Gyöngy-folyó torkolatának városait kell ellátnunk Bengáliából vásárolt ópiummal, és indőnként el kell indítanunk egy szállítmány teát haza Angliába.



Az egyenlet rendkívül egyszerű: teát csak ezüstpénzért lehet venni, ezüstöt csak ópiumért adnak. A határidő pedig folyamatosan közeledik egy teljes sebességgel suhanó teaklipper képében. Ha nem tudunk elég teát felhalmozni a britek a szokásosnál is letörtebbek lesznek.

A munkánkat nehezíti, hogy az ópium és a tea árfolyama ide-oda ugrál. Hol sztrájkolnak a munkások, hol a hajóinkat foglalják le a kínai hatóságok.

0 Tovább

Játék neked meg az ellenfelednek

Hatalmas akcióval vezeti be a Steam az játékbolt új, kívánságlista funkcióját. Napi harminc játékost választanak ki, akik ingyen kapják meg a listájukon szereplő első öt címet. A nyereményekből kimaradók sem járnak rosszul, komoly engedményekkel vásárolhatnak játékot. Az akció november 29-ig tart, és naponta cserélik az ajánlatokat.

A mai listából érdekes lehet a 4,5 eurós indie csomag, ami öt hosszú órákig játszható időzabáló puzzle- és akciójátékot rejt; az epizódokra osztott Sam and Max játék első, gyűjteményes kiadása tíz euróért; vagy persze a nagyon leárazott Borderlands.

0 Tovább

A csöcs trükk (TF2)

Mocskos stratégia, de legalább működik. Fújj fel valahová meztelennős decalt, rejtőzz el, öld meg a csajt bámuló ellenséges játékosokat.

 

Szokott arra panaszkodni a gamer sajtó - nem minden ok nélkül - hogy a játékoknak rosszat tesz, ha a stúdiók 14 éves serdülőnek nézik az összes játékost. De, mint a mellékelt ábra mutatja, a játékosok időnként úgy is viselkednek.

 

Az ESA aktuális adatai szerint az átlagos játékos amúgy 34 éves, az átlag játékvásárló pedig betöltötte a negyvenet is.

0 Tovább

Megérkezett a Team Fortress 2 OS X-re

Megérkezett a maces verziója minden idők legviccesebb lövöldözős játékának - nem, nem a Soldatról lesz szó, az a második csak - a Team Fortress 2-nek. Az új platformhoz szükséges kódok mellé bedobáltak még pár dolgot a Valve kóderei: egyjátékos gyakorlómód, és offline mód két aréna pályához.

 

És ami még a maces kiadásnál is fontosabb, a TF2 történéseit rögzítő dokumentarista jellegű képregény újabb résszel bővült, amelyben a szőrösmellű ausztrál vadász elmondja véleményét az egygombos termékekről.

 

Kedvcsináló jelleggel hétvégén ingyen lehet játszani a lövöldözős játékkal, illetve ötven százalékkal olcsóbban lehet beszerezni a Team Fortress 2-t. Szögezzük is le gyorsan, hét és fél euróért ez a program ajándék, kihagyni bűn. Találkozunk a füstölgő romok között.

 

(A szerző pyro, esetleg heavy.)

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek