Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét legjobb appjai és játékai

Facebook Messenger

Kevesen tudják, hogy a közösségi oldalnak nem csak okostelefonokra és táblagépekre van kliense, hanem windowsra is létezik üzenőkliense. A Facebook Messenger jó ideje létezik, de eddig nem volt kompatibilis a Windows 8-cal, a legújabb kiadás azonban már ezen is fut.


Miért jó? Mert nem kell a böngészőben megnyitni a Facebookot ahhoz, hogy lássuk, ha valaki üzen, a Messengerhez hasonlóan egy külön ablakban megnyitható a kontaktok listája. Az ablak tetején az is látható, ha valamelyik hozzászólásra érkezik komment, ide kattintva a rendes webes felület töltődik be a böngészőben.

Miért nem jó? Sajnos az alkalmazás nem egy kiforrott, tökéletes program. Néha újra kell  indítani, mert nem hajlandó megnyitni az üzenetablakokat, és nagyfelbontású monitoron zavaró lehet, hogy nem állítható nagyobbra a betűméret.

Ár:
ingyenes
Platform: Windows XP, Vista, 7, 8
Link: https://www.facebook.com/about/messenger

***


Color Uncovered

Ez az alkalmazás egy interaktív könyv, a szórakoztató fajtából. Optikai csalódások és egyéb vizuális jelenségek működését magyarázza el.



Miért jó? Mert a magyarázatok mellett nagyon sok virtuális kísérletet is tartalmaz az app,  Megtudhatjuk belőle például azt, miért tűnik el a kék folt egy zöld kör belsejéből, ha sokáig bámuljuk, miért nehéz sötétben megtalálni a színes autót a parkolóban, és miként változik a fehér szín a használt fényforrás típusától függően. Egy másik kísérletből az is kiderül, hogy  a körben ugráló lila pontok valójában csak az agyunkban tűnnek el.

Miért nem jó? Mert csak angol nyelven érhető el, és csak iPadre.

Ár: ingyenes
Platform: iOS (iPad)
Link: iOS


***


Car Disassembly

A gyerek folyton szétszed mindent otthon? Akkor neki való ez az app, ebben egy részletesen kidolgozott autó modelljét lehet at utolsó csavarig lebontani, vagy visszaépíteni.



Miért jó? Dolgokat szétszedni nagyon szórakoztató, az alkatrészek ugyanis csak a helyes sorrendben szedhetők szét. Ha egy levehető vagy kicsavarozható alkatrészre kattintunk, az zölden világít.

Miért nem jó? Sajnos az ingyenes kiadásban csak egyetlen autó érhető el, a dögösebb virtuális makettekért külön kell fizetni. Kissé nehézkes a modell körbejárása és a két ujjas mozgatás is.

Ár: ingyenes
Platform: iOS, Android
Link:  iOSAndroid

***


The Sandbox

Igazi retró hangulatú, pixeles grafikájú játék, amelyben egy kedves, szakállas istenség szerepét töltjük be, aki homok, kőpor és egyéb anyagok szórásával teremt világot.



Miért jó? Az egyszerű grafika dacára a játék nagyon élvezetes, a homok, sár élethűen ömlik ujjunkból a képernyőn. Az anyagokat kombinálni is lehet: a víz és a föld kombinációja iszapot, a vízé és a kőé homokot eredményez. Ha a vizet nap süti, felhők keletkeznek, a felszálló gőz pedig vihart produkál, de a földben lévő magok eközben ki is hajtanak.

Miért nem jó? Csak korlátozott számú pálya ingyenes a játékhoz, a többiért fizetni kell.
Ár: ingyenes (extra pályákért fizetni kell)
Platform: iOS, Android
Link: AndroidiPhoneiPad

***


Dentist Story

A fogorvoshoz készülsz? Netán a gyereket kell vinni? Ezzel a játékkal remekül fel lehet készíteni az ott váró borzalmakra, amelyek talán már nem is lesznek annyira rémesek, ha videojáték formájában már megismerték őket.



Miért jó? Játékos formában mutatja be a fogorvosi beavatkozásokat. A játékban nekünk kell beadni az érzéstelenítő injekciót, fúrni, csiszolni, tömni és húzni a fogakat.

Miért nem jó? A játékkal együtt egy idegesítő hirdetési komponens  is feltelepül a telefonra, amely néha reklámajánlatokat jelenít meg a státuszképernyőn. Szerencsére a program törlésével ez is eltűnik.

Ár: ingyenes
Platform: Android
Link: Android

Az applikációkat egy Samsung Galaxy Note 10.1-en, egy iPad 2-n, a programokat egy négymagos AMD-lapkával, Nvidia GeForce GTX560 grafikus kártyával felszerelt Windows 8-as PC-n próbáltuk ki.

0 Tovább

Kettéhajtós táblagépet ad ki a Sony

Két táblagéppel is készül a Sony a szeptemberre. Az egyik vonalvezetése hagyományos, a kütyü nagyra nőtt digitális képkeretre emlékeztet, a másik azonban kettéhajtható és zsebrevágható. A merészebb dizájnú Tablet P 4G-s mobilcsatolót is fog tartalmazni, a hagyományos küllemű Tablet S-be csak wifi jut. A kettéhajtós tablet specifikációi egy okostelefonra emlékeztetnek: 512 megabájt memória, 4 gigabájt tárhely, 0.3 megapixeles, a felhasználó felé néző kamera. A Tablet S nagyobb 16 vagy 32 gigabájtos tárhellyel rendelkeziik majd. Mindkét gépben az Nvidia játékra is alkalmas Tegra 2 chipje dolgozik, operációs rendszerük pedig természetesen az Android.

0 Tovább

Drága lesz, de piacra kerül Lenovo üzleti tablet


Hazánkban is kapható a Lenovo retró dizájnú üzleti táblagépe. A ThinkPad Tabletet nem csak ujjal lehet vezérelni, választhatunk hozzá digitális ceruzát is, aki pedig komolyan írni szeretne rajta az külső billentyűzetes dokkolós is vásárolhat hozzá.

A kütyün teljes méretű USB port, HDMI csatlakozó és SD-kártyaolvasó is található, így a tulajdonosát nem hozzák zavarba a pendrive-ok, memóriakártyák és külső kijelzők. A gépben az Nvidia Tegra 2 chipje dolgozik, 10.1 hüvelykes kijelzője pedig nagy felbontású, törésbiztos gorilla üveg. A gépen az Android tabletekre tervezett, 3.1-es verziója fut számos, üzleti felhasználókat célzó kiegészítéssel.

A 16 gigabájtos memóriával rendelkező, wifi csatlakozós modell 139 ezer forintba kerül, a 32 gigabájtos, mobilnetes verzió pdeig 179 ezer forintba fog kerülni.

0 Tovább

Még olcsóbb lett a reklámos Kindle

Komoly árcsökkentésbe kezdett az Amazon, ám sajnos a csak Amerikában elérhető, képernyővédő helyett reklámokat megjelenítő Kindle árát nyeste meg. Aki vállalja, hogy mobilnetes e-könyv-olvasóján könyves reklámokat néz borítóképek helyett, most 140 dollárért szerezheti be az eszközt. Ez pont egy dollárral több, mint a mobilnet nélküli sima Kindle ára.

Az eddigi visszajelzések alapján az Amazon nagyon ügyesen választja meg a hivatalosan Kindle with Special Offers (KSO) készüléken megjelenő reklámokat. Leárazott címeket, ajándékutalványokat, videojátékokat hirdet, csupa olyasmit, amit a könyvet szerető, szórakozni vágyó felhasználók amúgy is megvennének. 

A mostani KSO akciónak egyetlen szépséghibája van: az eszközt csak amerikai címre lehet megvenni. Akik tehát Magyarországi házhozszállítással szeretnének Kindle-t, azoknak továbbra is 189 dollárjukba (plusz húsz dollár postaköltség) fog kerülni az olvasó. Az épp Amerikában nyaralók, kinti ismerőssel rendelkezők viszont így is jól járhatnak a leárazással.

Kell még egy tablet

Várhatóan az Amazon jelenlegi helyzetén csak egy kicsit fog javítani az arcátlanul leárazott reklámos Kindle. A piacvezető olvasót több versenytársa szorongatja: az iPad-et drágállók többnyira a Barnes&Nobl könyvkiadó Nook Color nevű olvasó-tabletje mellett döntenek, a Google pedig most szállt be a versenybe az iRiver Story HD nevű wifis, 3 millió ingyen könyvet kínáló kütyüvel. Hónapok óta pletykálják, hogy a tabletes szoftverrel egyébként rendelkező Amazon ki fogja adni a saját táblagépét, amelyen a könyvesbolt mellett szoftver- és zenebolt is lesz, a bejelentés idejére azonban még tippek sincsennek.

0 Tovább

Az iPad 2-vel kel versenyre a Samsung

Két taggal bővült a Samsung tablet kínálata: egy 10.1 és egy 8.9 colos kijelzővel szerelt, kétmagos processzorral rendelkező géppel. A gépeket 16 és 32 gigabájt memóriával lehet majd megvenni. A gép előlapján 2 megapixeles, hátulján 3 megapixeles kamera kapott helyet, ha esetleg valaki fényképezni vagy videocsetelni akarna a füzetnyi méretű eszközzel. A gép fontos vonzereje, hogy rendkívül kecses, pár milliméterrel még az iPadnél is véknyabb.

A nagyobbik tablet ára pont annyiba fog kerülni, mint az iPad 2: a kisebb memóriával szerelt típus 499 dollár, a nagyobb 599 dollár lesz. A hordozhatóbb, táskába könnyebben elrakható 8.9 hüvelykes típus ára egyelőre ismeretlen, de a várakozások szerint csak pár tíz dollárral lesz olcsóbb.

A két Samsung tablet legnagyobb előnye, hogy a Google táblagépekre tervezett Android Honeycomb rendszere fut mindkettőn. Az eddig kiadott táblagépek hajlamosak voltak úgy kinézni és viselkedni, mint egy nagyra nőtt okostelefon, a legújabb Androiddal azonban saját kinézetet, célszerűbb felületet kapnak ezek a kütyük.

0 Tovább

Tablet készült a százdolláros laptop kijelzőjével

Előrendelhető a világ legmenőbb táblagépe - nem, nem az iPad az - a Notion Ink Adam. A készülék különlegessége, hogy a százdolláros laptophoz kifejlesztett Pixel Qi kijelzőt tartalmazza: ami nagy felbontású fekete-fehér módban, és kisebb felbontású színes módban is tud működni.

A kütyü specifikációi szokásosnak mondhatóak a kijelző mellett. Nvidia Tegra 250-es grafikus egység, kétmagos A-9-es ARM processzor, és 1 gigabájtnyi RAM található a kijelző mögött. Tárhelyből csupán nyolc gigabájtot kínál a készülék, de ez SD-kártyával tovább bővíthető a végtelenségig. Sima USB, mini-USB, és, ami a játékokkal is boldoguló Tegra chip miatt érdekes, HDMI kimenet található a gépen.

A Pixel Qi-s, wifit és 3G kapcsolatot is kínáló Adam 499 dolláros áron rendelhető elő, az unalmas LCD-s verziót már 375 dollárért meg lehet venni wifive, és 425-ért 3G-vel.

(kép: Crunchgear)

0 Tovább

Drágára sikerült a Sharp iPad-klónja

Teljesítette a kötelező gyakorlatot a Sharp is, a cég bejelentette, hogy Japánban a boltok polcaira kerül Galapagos nevű táblagépe. A kütyü két kiszerelésben készül: a kisebb 5,5 hüvelykes 1024*600 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, a nagyobb 10,5 hüvelykes LCD-je pedig 1366*800 pixel megjelenítésére képes.

A táblagépekhez egy 8 gigabájtos Micro SD kártyát kap a vásárló, amire a készülékről elérhető boltokból vásárolhat majd filmet, zenét, könyvet. A Sharp tervei szerint a Galapagos a tartalomfogyasztás, és ami még lényegesebb, a tartalomvásárlás eszköze lesz. Az elképzeléssel csupán egy probléma van, a kütyük árát sikerült valamiven az iPad felé vinni. A zsebrevágható verzió körülbelül 470 dollárba kerül, az iPad méretű eszközért pedig több mint 650 dollárt kell kifizetni.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek