Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Letölthető a Microsoft új ingyenes víruskeresője

Innen töltheti le a Security Essentials 2.0-s, magyar nyelvű változatát

 

Komoly sikernek örvend a Microsoft ingyenes víruskeresője, ami nem véletlen, hiszen a cég saját védelmi alkalmazása egyáltalán nem rossz, fő előnye pedig, hogy szép csendben dolgozik, nem bombázza a felhasználót különböző promóciós ajánlatokkal.

 

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.
Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-hez, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatához elérhető verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microosft honlapján lehet fellelni.

Az új verzió a korábbinál okos heurisztikus kártevődetektáló motorral rendelkezik: ez az a fajta vírusfelismerési módszer, ami nem mintán, hanem a kód működésének elemzésén alapul.

Ezen kívül a 2.0-s verzió gyorsabb működést, hatékonyabb kártevőeltávolítást, és hálózatról érkező támadások elleni védelmet is kínál már. A Szoftverbázison Windows XP-vel, illetve a Windows Vista/7 32 és 64 bites változatával kompatibilis verzió is letölthető. A programot csak legális Windowsra lehet telepíteni, kisvállalatoknak szánt, legfeljebb 10 PC-re telepíthető változatát a Microsoft honlapján lehet fellelni.

 

0 Tovább

Amikor elhagytuk a szoftver sorozatszámát...

Innen töltheti le az ingyenes segédprogramot (107 kilobájt)

 

...akkor jöhet jól a LicenseCrawler nevű ingyenes segédprogram, amelynek segítségével a számítógépre feltelepített fizetős szoftverek telepítéséhez használható sorozatszámokat lehet levadászni. Telepíteni nem szükséges, futtatásához viszont adminisztrátori jogosultságot igényel. Túl sok beállításra nincs szükség használatához, egyszerűen el kell indítani, és végig kell pásztáztatni vele a rendszerleíró adatbázist Windows alatt. 

Sajnos a fejlesztő honlapján nem publikálta, hogy mely szoftverek licenceit tudja előbányászni a programot, de például a Windows, az Office és a Nero CD-író program kulcsait elő lehet keresni vele, ha elhagytuk volna ezeket. Ezt a programot az IntoWindows blogon találtuk meg.

0 Tovább

Sportközvetítések ingyen - Sport Player

Az online sportközvetítéseket lejátszó program letöltése (4,1 megabájt)

A Ghacks.net-en bukkantunk rá erre az ingyenes programra, amellyel sportközvetítéseket lehet nézni online - díjmentesen. A Sport Playerrel többek közt futball, jéghoki, tenisz, kosárlabda, boksz, baseball és golfmérkőzések közvetítéseit lehet nyomon követni, emellett chatelni is lehetőség van a többi felhasználóval. Első indítását követően az Update ikonra kell kattintani, amely letölti az aktuális és az elkövetkezendő következő mérkőzések listáját, melyeket a mellettük lévő linkre kattintva lehet megtekinteni. A közvetítéseket egy új ablakban nyitja meg a program, és az esetek többségében több stream linkjét is megadja, így ha az egyik szaggatna, érdemes egy másikkal próbálkozni. Sajnos tesztgépünkön, Windows 7 alatt kissé szétcsúszott a szoftver menüje, de ennek ellenére használható volt.

0 Tovább

Üdvözöljük a Letöltendőn!

Kedves Olvasónk!

Ezentúl a Szoftverbázis letöltésajánlóit ezen a blogon, nem pedig az [origo] Techbázis rovatában olvashatják majd. A blogos megoldás előnye, hogy a jövőben nem kell hétvégéig várni a kipróbálásra érdemes programok fellelésére. Korábbi szoftverajánlóinkat ezen a linken továbbra is el lehet érni, a játékprogramokra és demókra vágyó olvasóinknak pedig testvérblogunkat, a Játszóteret ajánljuk figyelmükbe!

3 Tovább

Torrentkliens a szürke zónából: zButterfly

A zButterfly torrentkliens letöltése (11,7 megabájt)

A legalitás határán egyensúlyoznak a zButterfly nevű letöltőkliens készítői, a program ugyanis nyilvános torrentkeresők használatával közvetlenül képes felkínálni filmek letöltését. A program kezelőfelületét összekötötték filmes adatbázisokkal, így kiválasztott - többségükben idegennyelvű - alkotások DVD-borítóit, posztereit is meg lehet nézni a szereposztással és a film által elnyert díjakkal egyetemben.

0 Tovább

DAPlayer - a legújabb ingyenes médialejátszó

Innen töltheti le a DAPlayert (11,9 megabájt)

Megérkezett a legújabb szuper médialejátszó: a DAPlayer a VLC-hez hasonlóan beépített dekóderekkel rendelkezik (320-féle video, és 120-féle audiokodeket tartalmaz), így különálló kodekcsomagok telepítése nélkül képes lejátszani hang- és videofájlokat, illetve DVD-, és Blu-ray-lemezeket is. Az ingyenes alkalmazás komoly előnye, hogy alapból képes bármilyen régiókódú - például Amerikából vagy Ázsiából rendelt - lemezt lejátszani anélkül, hogy a felhasználónak különböző segédprogramokat kellene bevetnie ehhez.


A programot kifejezetten úgy optimalizálták, hogy a lehető legkisebb legyen az erőforrásigénye, próbáink során elég fürgén töltötte be, és játszotta le a HD-felbontású filmeket is, kezelőfelülete pedig tetszetős, így mindenkinek ajánljuk kipróbálását.

2 Tovább
12
»

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek