Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsebrevágható olcsó 3D-s lejátszó

Érdekes kütyüt talált az olcsó kínai eszközöket árusító Brando webboltban az Engadget csapata. A Gadmei P83 nevű médialejátszó rettentően olcsó, csupán 179 dollárt kérnek érte, ami bagatell ahhoz képest, hogy a kütyü nyolc hüvelyk képátlójú, szemüveg nélküli 3D-s kijelzővel rendelkezik. 

Az eszköz egyetlen szépséghibája, hogy a felhasználónak magának kell levadásznia a 3D-s tartalmat a lejátszóhoz. Ilyet pedig jellemzően Blu-rayen adnak ki, nem pedig letölthető verzióban.

A kijelzőtől eltekintve a Gadmei P83 hardvere szokványos: négy gigabájt beépített memóriája van, amit SD-kártyával lehet tovább bővíteni, 1280*768 pixeles felbontásra képes, a számítógéphez pedig USB-n keresztül lehet csatlakoztatni. Tablet funkciókkal nem rendelkezik, csak videónézésre alkalmas.

0 Tovább

Honlap segít megvédeni a szemeit

Ez az igazi nerd-wellness! A TheNextWeben akadtunk rá a PROTECT YOUR VISION című honlapra, amely segít elkerülni a számítógép használata során jelentkező kellemetlenséget, a szem kiszáradását és kifáradását.

Nem kell bonyolult tudományos megoldásra gondolni, a szájt arra képes, hogy a beprogramozott időpontok leteltekor figyelmeztesse a felhasználót, hogy ideje egy rövid, szempihentető szünetet tartania. Több lehetséges időbeosztás is létezik, az egyik minden húsz perc során ajánl rövid pihenőt, a másik óránként öt perces munkaszünetet javasol, de a Custome menüpontban saját igény alapján is be lehet programozni a riasztást, a Blackout pontban pedig azt is meg lehet adni, hogy a szünetek alatt a képernyő elsötétüljön.

Az Eyes gymnastics pontban a baloldalt látható aranyos robot a szem tornáztatására szolgáló gyakorlatokat mutat meg.

0 Tovább

Olcsó 3D-s marokkamera a Viewsonictól

Farzsebben hordható 720p-s felbontású 3D-videókamerát dob piacra a Viewsonic. A 3DV5 típusjelű készülék egészen olcsó lesz, 46 ezer forintnak megfelelő fontért vagy dollárért lehet majd beszerezni.

 

A készülék saját kijelzője a Nintendo 3DS-ben is használt szemüveg nélküli 3D megjelenítésre képes, de a kütyü arra is képes, hogy kék-piros szemüveggel nézhető anaglif 3D-re konvertálja le a felvételeket, hogy a YouTube-on is meg lehessen őket osztani.

0 Tovább

Csinosan a moziban: Gucci 3D-szemüveg

Nem kell már a moziban kiosztott csúnya búvárszemüvegeket idéző szemüvegben feszengeni az IMAX mozikban. A hatalmas piaci rést látva a Gucci kiadta saját 3D-s szemüvegét potom 225 dollárért. Az inkább sportos lookra vágyóknak van olcsó 150 dolláros Oakley is.

 

A következő lépésnek azt lehet, hogy az otthoni 3D-s megjelenítőkhöz is megjelennek a csinosabb szemüvegek, leváltva a vastagkeretes SZTK-dizájnt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek