Hétfőn, hazai idő szerint este hat körül elstartol az év legnagyobb játékos eseményének számító E3 (Electronic Entertainment Expo). A Los Angeles-i rendezvényt a játékkiadókat tömörítő ESA szervezi meg 1995 óta. Az évek során folyamatosan változott az rendezvény arculata, a gazdasági válság kitörésekor például csökkentett méretben, a show elemek teljes elhagyása mellett tartották meg, csak meghívott újságírók, és játékipari szakemberek részvételével.



A korábban három napra tervezett program az évek során szép lassan kibővült, idén már hivatalosan is négy napig tart a buli. Hétfőn kerül sor a legnagyobb játékkiadók, és konzolgyártók sajtótájékoztatóira; a Microsoft nyitja a sort, majd az Electronic Arts, a Ubisoft és a Sony mutatja meg az újdonságait. Az már biztos, hogy a Sony a hagyományos másfél órás sajtótájékoztató helyett egy öt óráig tartó, hatalmas bulival egybekötött rendezvényre készül, a főszereplő az új, NGP kódnevű kézikozol lesz, amit hétfőn már a kezünkbe is vehetünk, és alaposan kipróbálhatunk.

Kedden a napot a Nintendo kezdi meg, és amint véget ér a konferenciájuk, a képeken is látható Convention Center megnyitja kapuit, és a számtalan játékkiadó, fejlesztő látványos standokon, újra rengeteg show elemmel fűszerezve mutogatja meg majd az új játékokat, fejlesztéseket. A Nintendo is új konzol bejelentésére készül, a pletykák szerint a jelenlegi generációnál (PS3, Xbox 360) erősebb hardverrel szerelt géppel rukkolnak elő, melyen a Wii-nél megszokott alkalmi játékok helyett igazi hardcore játékosokat megcélzó programok futnának.

Az már teljesen biztos, hogy zárt ajtók megtartott prezentációkon megnézzük az új Hitman, Tomb Raider, Call of Duty, Deus Ex, Elder Scrolls, Mass Effect, Need for Speed epizódokat, de a belsős információk szerint akár új Grand Theft Auto, Resident Evil és Fable is feltűnhet a kínálatban.



A csütörtök estig tartó show helyszínén már gőzerővel folynak a munkálatok, tegnap körbejártuk a Convention Center épületét, a képeken a jelenlegi állapotot láthatjátok. A hét folyamán érdemes lesz minél sűrűbben ránézni a blogra, az elmúlt éveknél jóval több újdonságra, és igazi nagy durranásra lehet számítani, a különféle érdekességek mellett ezekről is megpróbálunk beszámolni a helyszínről.