Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar szöveget is felismer a Google Docs

A Techbázis cikkéből kiderül, hogy a Google Dokumentumok nevű online szövegszerkesztőjének tudása fontos új funkcióval bővült. A Docs mostantól magyar nyelvű, PDF vagy JPEG fájlban feltöltött, szkennelt szövegeket is képes átalakítani szerkeszthető formájúra.

Sajnos a Google Docs csak legfeljebb két megabájt nagyságú fájlokat enged használni, így teljes könyvek átalakítására a szolgáltatást nem lehet használni, ahogyan bonyolult tördelésű, szkennelt újságcikkeket sem tud feldolgozni. Bővebben az új funkcióról itt olvashat.

0 Tovább

Magyarul is tud a webes Office

Az ingyenesen használható Office Web Apps

 

Tavaly nyáron részletesen is bemutattuk a Microsoft böngészőből használható Office-át, amelyet a Google Dokumentumok riválisául szánnak. Mostantól a szájt magyar kezelőfelülettel, és anyanyelvünket is támogató helyesírásellenőrzővel használható.

Az Office Web Apps a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote szoftverek böngészőben használható változatait tartalmazza. Ezekkel gond nélkül megnyithatóak a telepítést igénylő szoftverrel készült dokumentumok, azonban csak alapvetőbb szerkesztési funkciókat kínálnak. A neten szerkesztett dokumentumokat a Microsoft SkyDrive nevű ingyenes tárhelyén lehet raktározni, amely 25 gigabájt adat raktározását teszi lehetővé. Az Office.com képtára több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz, melyeket ingyen használhat bárki.

Az új alkalmazás egyik nagy előnye, hogy más internetes szövegszerkesztőkkel ellentétben eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs - áll a Microsoft közleményében.

 

 

0 Tovább

Online dokumentumkonverter ingyen

 

Ingyenes dokumentumkonvertáló oldalt indított a Google Docshoz hasonló szolgáltatásokat nyújtó Zoho. A szájt többek közt a doc, xls, ppt és ezek új, x-re végződő változatait, illetve az OpenOffice által használt sxw, sxc, odt stb. fájlokkal kompatibilis, emellett ismeri az rtf, html, txt és csv formátumokat is.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek