Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hol mennyibe kerül az internet?

A DailyInfoGraphic.com-on ezúttal az internet-előfizetések díjáról közöltek infografikát. Ennek alapján Japánban a legolcsóbb az internet, Törökországban, Mexikóban és Portugáliában viszont kifejezetten drága. Hazánk az ár tekintetében a középmezőnyben található. 
Az infografika szerint a leggyorsabb átlagos internetet Japánban (61 Mbps), Dél-Koreában (46 Mbps) találjuk, Magyarország ezen a téren is a középmezőnyben kullog 4 megabit körüli átlaggal.


Itt lehet megnézni a képet nagy méretben

Jelentősen eltérő statisztikákról számol be a Speedtest.net, ezen az oldalon a világháló elérésének sebességét lehet tesztelni. Az oldalon publikált interaktív táblázatban ki lehet szűrni a valós eredményt jelentősen eltorzító céges és iskolai hálózatokat. Magyarország ennek a cégnek az adatai alapján is a középmezőnyben van: az átlagos letöltési sebesség az otthonokban 14,37 megabit másodpercenként.


Ebben megelőz miket: többek közt Franciaország (15,4 Mbps), Japán (16 Mbps), Bulgária (17 Mbps), Portugália (19 Mbps), Németország (20,5 Mbps), Románia (24,2 Mbps), Litvánia (27,8 Mbps), Dél Korea (37,7 Mbps )

A Speedtest interaktív táblázatát itt lehet megnézni

Akiket mi hagyunk le: Luxembourg (14,31 Mbps), Tajvan (13,7 Mbps), Ausztria (13,23 Mbps), Oroszország (12,1 Mbps), Egyesült Arab Emitárusok (11,9 Mbps). Érdemes megnézni a lista alját, Irakban és Libanonban bőven egy megabit alatti a sebesség.

A Speedtest oldalán regionális listát is lehet kérni, ennek alapján Miskolcon a leggyorsabb a net hazánkban 25,98 megabites sebességgel, míg Budapest csupán a tizedik helyen ál 14,91 Mbps-mal.

0 Tovább

Így gyorsultak a letöltések

Nézze meg a TechKnowTimes óriási infografikáját a letöltési sebességekről!


Mennyi idő letölteni 1 gigabájt adatot egy elég jónak tekinthető 100 megabites otthoni netkapcsolaton?  Kevesebb mint másfél perc. 2005-ben egy tipikus elérésen ez a művelet még majdnem fél óráig tartott, 2000-ben pedig még 2 óránál is többet vett igénybe. A világháló elterjedésének hajnalán, 1995-ben még csaknem egy egész napot, 19 órát kellett volna várni ekkora adatmennyiség lekérésére.

Miként fejlődött a mobilinternet? 1 gigabájtnyi adatot a GPRS némileg továbbfejlesztett, EDGE nevű változatán még közel 22 óra volt letölteni, UMTS-en már csak közel 9 óra, HSPA-n viszont már csak 53 perc szükséges ehhez. A következő generációs képviselő LTE-vel az idő tovább csökken, nagyjából tíz percre.

3 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek