Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

128 gigabájt egy SD-kártyán

Nem kell már arra figyelni nyaralás közben, hogy mennyi hely van még a fényképezőgép memóriakártyáján, át kell-e állítani kisebb felbontásra a gépet, hogy még ráférjen 2-300 kép a naplementéről vagy a tengerpartról. A Lexar a héten kiadta a világ első 128 gigabájtos (az 29 DVD meg az apró) SD-kártyáját.

A kártya egyelőre nem olcsó, 57 ezer forintos árából egy közepes kompakt gépet is lehet venni. Ahogy azonban a többi gyártó is kiadja a hasonló kapacitású eszközeit, illetve ahogy továbbfejlődik a kártyaipar, az ár csökkenni fog. Az óriás SD-k egyetlen szépséghibája, hogy a 2009 elején bemutatott SDXC formátumot használják, amit a forgalomban levő kamerák egy része még nem támogat. Az  ilyen gépek tulajdonosainak bele kell nyugodnia, hogy a maximum 32 gigabájtos SDHC kártya az elérhető szent grál számukra.

Az SDXC formátumban van még tartalék, elvben két terabájtig növelhető a kártyák mérete. Legalábbis ekkor lesz szükség új szabványra.

0 Tovább

SD-t eszik a dizájnos kártyaolvasó

A Gizmodo által felfedezett Elecom bebizonyította, hogy kártyaolvasóból nem csak olyat lehet gyártani, amit az ember használat után gyorsan elrejt az asztalfiókba. A fent látható kis, kenyérpirítóra emlékeztető olvasó szép, kellemes ránézni, szívesen látnánk az asztalunkon.

Az dizájnt persze meg kell fizetni, 48 dollárba kerül az olvasó. Ráadásul csak SD kártyát eszik, igaz abból az összes alfajt (minit, simát, mikrót) ismeri.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek