Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Látványosabb Street View és 3D-s fák az új Google Földben

Innen töltheti le a Google Earth/Föld 6.0-s kiadásának béta verzióját (555 kilobájt, magyar nyelvű)

Egyelőre még csak béta verzióban létezik, de letölthető a Google Föld új változata: a 6.0-s kiadásban az épületek mellett már a háromdimenziós fák és bokrok is megjelennek. Alkalmazásukkal az utcák mellett a virtuális erdők és parkok is jóval élethűbbé válnak, amelyek eddig csupán kietlen földterületnek látszódtak.

A másik újdonság, hogy a Street View (a magyar verzióban Utcakép) funkciót teljesen integrálták a programból elérhető 3D-s épületmakettekkel - gyakorlatilag a makettekra húzza rá a panorámafotók speciálisan torzított mását.

Azokon a területeken, ahol elérhetőek a panorámaképek, elegendő egyszerűen az utcák szintjéig zoomolni, automatikusan olyan nézetre vált a program, mintha valóban az adott utcán sétálnánk. Próbáink során ez a funkció még nem minden esetben működött hibátlanul, néha olyan hatást keltett, mintha bedrogozva indultunk volna városnéző túrára. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, mert látványos újításról van szó - még ha nem is tökéletes. 

Nemrég bemutattuk a Google Föld időutazás funkcióját, amely az 5-ös verzióban debütált, az új kiadásban pedig kényelmesebben lehet használni, mert a műholdképek alján lévő ikonra kattintva is elérhetők lettek az archív műholdképek.

0 Tovább

Puzzle Agent: az elnök fejtörőfejtői

Egy rendes titkosszolgálat figyelmét semmi sem kerüli el. Vannak aktáik az ufókról, gabonakörökről, baráti és ellenséges kormányokról, terroristákról, kódokról, és természetesen az állampolgárokat idegesítő megfejthetetlen fejtörőkről és keresztrejtvényekről. Míg a legtöbb videojátékban a felsorolás elején található problémákkal kell megbirkóznia a gamernek, a Puzzle Agentben a fejtörők világában merülhet el a játékos.

 

 

A történet szerint egy világ szélén levő kisvárosba kell utaznia az ügynöknek, hogy megfejtse, miért állt meg a helyi radírgyárban a termelés. A kérdés nem apróság, az Egyesült Államok elnöke is scogginsi radírokat használ. Tethers ügynök megérkezése után hamarosan elszabadul az őrültek háza, vörössipkás gnómok tűnnek fel a város minden pontján, és egyre több fejtörő bukkan fel az utcákon.

 

 

A fejtörők megfejtése után többfajta értékelést is kap a játékos. Először egy csinos animáció során kiszámolja a program, hogy hány dollárjába került az FBI ügynök az adófizetőknek, majd a felhasznált segítségek, rossz tippek és a rejtvényfejtéssel töltött idő függvényében csillagokat is kap.

 

A csinos, ceruzararajzra emlékeztető grafika és puzzle-k megoldására épített játékmenet ellenére sem gyerekjáték a Puzzle Agent. Inkább a fejtörős játékok Twin Peakse vagy X-aktákja: groteszk módon szórakoztató, de a nyugtalanítóan bámuló gnómok és a sokkolós poénok miatt nem ajánljuk gyerekeknek.

 

A játékhoz készült a történet és a mechnaika helyett inkább a hangulatot bemutató előzetes is, amiből kiderül, hogy a terepen dolgozó magányos ügynök a kutyában se bízhat.

 

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek