Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hét legjobb appjai

Carmageddon

Tableten tért vissza a videojátékok történetének egyik első komoly botrányjátéka. A Carmageddonban egy őrült jövőbeli autóverseny résztvevői lehetünk, amelyben a fő cél nem az, hogy elsőként célba érjünk, hanem az a fontos, hogy minden más riválist összetörjünk. Természetesen az utcán mászkáló gyalogosok sem maradnak biztonságban: ez az első játék, ahol az ártatlan járókelők elcsapásáért bónuszpontok járnak. Erőszakossága miatt a Carmageddont csak nosztalgiázni vágyó felnőtt játékosoknak ajánljuk. A játékból létezik egyetlen pályát tartalmazó ingyenes kiadás, ami azért is hasznos, mert így letesztelhetjük, sikerül-e egyáltalán érintőképernyőn át is jól vezetni Max Damage jól ismert piros járgányát.


Ár: ingyenes, 433 forint (Android), 1000 forint (iOS)

Platform: iOS, Android

Adobe Photoshop Express

Az Adobe erősen lebutított funkciókkal rendelkező, de cserébe ingyenes képszerkesztő appja már jó ideje elérhető Androidra és iOS-re, a napokban azonban a Windows 8-as kiadás is megérkezett. A teljes képernyős app elég gusztusos felülettel rendelkezik, leginkább fotók automatikus feljavítására, effektusok alkalmazására, vagy a képkivágás alkalmazására lehet használni. A dollárjellel megjelölt ikonokról elérhető funkciókért fizetni kell, de a vásárlás nem tűnik túl jó üzletnek, hiszen az 1100 forintos apphoz képest az ingyenes Picasa sokkal többet tud - bár nem tabletre optimalizált a felülete.


Ár: ingyenes

Platform: Android, iOS, Windows 8

Little Dentist


Fogorvoshoz kell vinni a gyereket? Ezzel a játékkal pszichésen jó előre fel lehet készíteni a rá váró kellemetlenségre. A Little Dentist néhány perc gyakorlás után könnyen játszható: a lyukas fogakat meg kell fúrni, a feketéket ki kell húzni (ha megfogtuk a fogóval, rázzuk meg a telefont vagy a tabletet), a fogkövet le kell csiszolni. A műszerek hangja még a játékban is vérfagyasztó, így mindenképpen jó edzés a valódi fogorvos felkereséséhez.


Ár: ingyenes

Platform: Android

Angry Birds Space HD

A hétfőn esedékes amerikai ünnep, a Memorial Day, vagyis a Háborús Hősök Emléknapja alkalmából ideiglenesen - május 29-ig - ingyenesen tölthető le iPhone-ra és az iPadre szánt HD változatban egyaránt. Androidra a játékból már régebb óta létezik reklámokat tartalmazó, ingyenes kiadás, az iOS-re azonban most először lehet ingyenesen letölteni a játékot. A Space-ben az ismert madarak és malacok nem a szokásos sík pályán, hanem eltérő gravitációs mezővel rendelkező bolygókon tűnnek fel, amelyek mindegyikén más-más stratégiával lehet célba találni.


Ár: ingyenes

Platform: iOS, Android

Észkerék

A kilencvenes évek legendás tévés vetélkedőjének - és az ennek alapján készült számítógépes játéknak - állít emléket az Észkerék nevű androidos játék. A programot nehéz szépnek nevezni, az okostelefonon még csak-csak működő felület tableten szétcsúszik, viszont pont annyira szórakoztató, mint régen volt. Az egyjátékos módban legendás magyar kvízgurukkal lehet megbirkózni, akiket a számítógép irányít, kétjátékos módban pedig a készüléket egymásnak adogatva játszhatunk. A program folyamatosan javul és frissül, nem csak a nosztalgiaértéke miatt érdemes feltelepíteni.

Ár: ingyenes

Platform: Android

0 Tovább

Kamu volt az ingyenes Photoshop

Bombahírrel rukkolt elő a Forbes, az amerikai üzleti lap számolt be arról, hogy az Adobe cég a 2005-ben megjelent Creative Suite 2 (CS2) szoftvercsomagját ingyenesen elérhetővé teszi. A letölthető csomag szoftverenként, és egyben is letölthető, és többek közt megtalálható benne a PhotoShop CS2 képszerkesztő, illetve a Premiere Pro 2 videovágó program, de az InDesign CS2 és Illustrator CS2 szoftverek is.

A nem meglepő módon hatalmas érdeklődés nyomán e sorok írásakor az Adobe letöltőoldala elérhetetlen, de ezen a linken lehet majd elérni a szoftvereket Windows és Mac OS X alá. A letöltéshez egyébként egy ingyenes fiókot kell létrehozni az Adobe rendszerében. Az ingyenes letöltést már akkor is érdemes kihasználni, ha valakinek csak egy profi kép-, vagy videoszerkesztő szoftverre van szüksége - bár a pénzért megvehető Creative Suite-csomag már a hatodik verziószámnál tart, a CS2 kiadás tudása még így is több mint elegendő egy otthoni felhasználónak.

UPDATE Időközben a Forbes újságírója kiderítette, hogy a letöltés nem túlterheltség miatt nem működik, hanem azért, mert az Adobe cég kikapcsolta a CS2 programcsomaghoz tartozó hitelesítőszervereket, így a kiszivárgott telepítőkkel - ha nem is szándékosan - sikerült közkincsé tennie a programokat. Ezeket eredetileg csak a regisztrált, legális szoftverek birtokosai tölthetik le a szoftvert onnan a megvásárolt sorozatszám birtokában. Ugyanakkor az a néhány szerencsés, akinek módja volt letölteni  még a kópiát, az ugyan nem legálisan, de használni tudja a hiba miatt elérhetetlenné vált szoftvercsomagot anélkül, hogy megvette volna.

0 Tovább

Itt a kölcsönözhető Photoshop

A Digital Inspiration blog beszámolója szerint az Adobe havidíjért cserébe kölcsönözhető verziókat adott ki a Photoshopból és egyéb alkalmazásaiból, például a Creative Suite-ból, az Illustratorból, a Premierből és a Flashből is.

A cég tájékoztatása szerint a letölthető, és interneten aktiválható verziók használatának díját havonta emelik le az ügyfél számlájáról, és az online beszerzett szoftverek tudása mindenben megegyezik a hagyományos, DVD-n elérhető kiadásokkal. Az Adobe olyan felhasználókat, kisvállalatokat céloz a szoftverekkel, akiknek egy-egy célfeladathoz van szükségük a professzionális szoftverekre, nem használnák azokat állandóan, ezért jobban járnak, ha néhány hónapra kikölcsönzik azokat. Ezzek a lépéssel a kalózszoftverek használatát is vissza akarja szorítani a cég. A rendszerben a szoftverek legfrissebb verziói érhetőek el.

Photoshop aktuális, CS5 verzióját, illetve a Flash fejlesztőváltozatát 50 dollárért, vagyis nagyjából tízezer forintért lehet legitim módon kikölcsönözni egy hónapra, egy évre való esetén azonban a havidíj 35 dollárra, mintegy 6500 forintra csökken. Ugyanennyibe kerül az Indesign, kicsivel drágább a Premier Pro, a részletes árlistát és a többi tudnivalót itt lehet elolvasni.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek