Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A valaha volt legszebb Windows-kütyü

A HTC Home nevű Windows 7-es és vistás minialkalmazásának letöltése (484 kilobájt)

 

A Lifehackeren bukkantunk rá a HTC  Windows 7-hez és Vistához letölthető ingyenes minialkalmazására, amely a cég okostelefonjairól ismerős órát és időjárási előrejelzést tartalmazó felületét teszi elérhetővé PC-n is.

Megdöbbentően monstrum telepítője ellenére a kütyü jól működik, beállításaihoz a jobb klikkre előugró Settings menüben lehet hozzáférni. Itt lehet megadni a kívánt várost, illetve a kütyü méretét megszabni, az időjárás jellegzetességeit felvonultató animációkat (mozgó felhők, eső, hulló hó) pedig ugyancsak ki és be lehet kapcsolni bármikor. Nagyjából ilyen színvonalú gadgeteket szeretnénk viszontlátni a Microsoft hivatalos galériájában is.

0 Tovább

Lopta a GTA hősét a Rockstar?

Dühös rapperrel kell egyeztetnie a Grand Theft Autóról ismert Rockstar Gamesnek. A Cypress Hill korábbi háttérénekese Michael "Shagg" Washington 250 millió dollárt követel a cégtől, mert szerinte róla formálták meg a San Andreas főhősét, a CJ nevű bandatagot.

A vád nem teljesen légből kapott, Shagget valóban behívta a Rockstar egy kétórás interjúra a játék készítése alatt. A rapper az utcai életről, kultúráról és arról beszélt a játékstúdió embereinek, hogy szegény bandatagként biciklivel járták az utcákat. A cég egy visszahívást ígért Shaggnek, amennyiben használnak bármit a történetéből, de erre sosem került sor. A San Andreas főhősének mintája végül egy másik rapper, Young Maylay lett.

0 Tovább

Hány bites a processzorom?

A 64 bit Checker letöltése (68 kilobájt)

 

Míg a Windows XP korában még szinte mindenki 32 bites operációs rendszert használt, a Windows 7 megérkezésével a 64 bites szoftverek is jóval elterjedtebbé váltak az otthonokban. Nem érdemes túl mélyen belemenni a technikai háttérbe, a lényeg: 32 bites operációs rendszerrel 3 gigabájtnál több memóriát nem lehet használni, azaz ha 4 gigabájt ram is van a gépben, a 32 bites rendszer csak 3-at fog kezelni abból. Ahhoz, hogy a 4 gigabájtot, vagy akár több memóriát is használni tudjunk, 64 bites rendszerre van szükség, ez egyaránt létezik a Windows 7-ből vagy például az Ubuntu Linuxból is.

A futtatáshoz azonban arra is szükség van, hogy a PC processzora is támogassa a 64 bites üzemmódot. Az utóbbi években piacra dobott számítógépek döntő többségét már ilyen lapkával szerelik, leszámítva a netbookokat. A fenti programmal azonban minden kétséget kizáróan meggyőződhet arról, hogy a CPU támogatja-e ezt, ezáltal érdemes-e mondjuk extra memóriamodulokat venni a géphez.

Ezt a segédprogramot a Ghacksen találtuk.

2 Tovább

SD-t eszik a dizájnos kártyaolvasó

A Gizmodo által felfedezett Elecom bebizonyította, hogy kártyaolvasóból nem csak olyat lehet gyártani, amit az ember használat után gyorsan elrejt az asztalfiókba. A fent látható kis, kenyérpirítóra emlékeztető olvasó szép, kellemes ránézni, szívesen látnánk az asztalunkon.

Az dizájnt persze meg kell fizetni, 48 dollárba kerül az olvasó. Ráadásul csak SD kártyát eszik, igaz abból az összes alfajt (minit, simát, mikrót) ismeri.

0 Tovább

Playboy-összes fémbe kötve

Gyűjteményes, digitális kiadásban jelent meg a Playboy összes száma. Az 1953 óta megjelenő magazin minden képét minden sztoriját - amelyek között Margareth Atwood novellákat, Nabokov és A.C. Clarke írásokat is lehet találni - tartalmazó USB-s merevlemez ára 299,95 dollárért lehet megvenni.

Bár a lemez ára meglehetősen borsos egy 250 gigabájtos lemezért, a gyűjtők valószínűleg harapni fognak az ajánlatra. Annál is inkább, mert a lap korai számait már csak több ezer dolláros áron lehet levadászni aukciókon.

0 Tovább
12
»

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek