Minden kütyüblog legszentebb kötelessége kell legyen, hogy naprakészen tartsa olvasóit a zombi (vagy raptor) apokalipszis esetén felhasználható technológiákból. Ezért van tele az Akarom is ütésálló fényképezőgépekkel és kurblis rádiókkal.

A fent látható feltekerhető, vetítővászonra hajazó napelemes generátor, amit a japán OS Worldwide adott ki például jelentősen megkönnyítené bármely kataklizma túlélését. Teljesen feltöltött akkumulátorral öt óra tévézést, közel öt óra rádiózást, 12 óra mobiltöltést vagy fél-egy óra laptoptöltést tesz lehetővé a kütyü. A gyártó kültéri rendezvényekhez, árammal még nem rendelkező építkezésekre, kempingezéshez és katasztrófavédelmi felhasználásra ajánlja az eszközt.

A kihúzhatós napelem csupán három kilogrammot nyom, azaz kézben is szállítható, nem kell hozzá terepjáró. A panel 40 Watt leadására képes, ebből 16 Wattot a napelem biztosít, a fennmaradó rész pedig a készülék beépített akkumulátorából érkezik. A napelemnek nincs üresjárata, ha nincs rákötve semmilyen berendezés, akkor az akkuját tölti fel. A panel a hagyományos napelemes megoldásoknál érzékenyebb, így kevesebb fény szükséges a működéséhez, fátyolos napsütésben is működik.

A technológia egyetlen szépséghibája, hogy meglehetősen drága: 730 dollárba kerül egy napelemes egység.