Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ettől butulsz el

A kiberthrillerekben, sci-fikben és a gyerekmesékben is helyet kaptak a videojátékok. Egy Travis Greenwood és Brett Roberts által összevágott húszperces videóban a legismertebb filmes játékjeleneteket lehet megnézni. A mixben szerepel a figyelmetlen játékos, aki mellett tűzharcot is vívhatnak, akkor sem néz fel a képernyőről, a Nindendo kütyükkel viccelődő Freddy Kruger. De helyet kapnak azok a szomorú játékfigurák, akik egyszerűen csak jók szeretnének lenni, vagy a galaktikus hőssé váló vidéki srác is.

Az egyveleg megtekintése mindenkienk kötelező, aki legalább egyszer ott ragadt egy játék előtt. A videó YouTube oldalán az is megtalálható, hogy pontosan melyik filmekből származnak a részletek. Persze még jobb játék megpróbálni kitalálni minél több filmet, és csak utólag ellenőrizni a listából.

0 Tovább

2D-sre alakítja a térmozit a speciális szemüveg

Nem mindenki viseli jól a 3D-s mozit, vannak akikből a két különböző kép durva fejfájást vált ki. A migrénesek megmentésére készült el a 2D-s mozinéző szemüvet, ami a passzív 3D technológiát használó - tehát különbözően polarizált fénnyel dolgozó - mozik vetítéseit alakítja vissza hagyományos kétdimenziós élménnyel.

A térhatású mozinak az a trükkje, hogy az egyik lencse az A képet, a másik lencse a B képet szűri ki, így a két szemünkre különböző kép vetül. Ez elég az agynak ahhoz, hogy összerakja a térbeli képet. Hagyományos szemüvegben ülve, amely nem szűr semmit az A és a B képet is látjuk mindkét szemünkkel, és ez elmosott képet eredményez. A 2D szemüveg ezzel szemben ugyanaz a képet szűri, így nem terheli a szemet, és kristálytiszta képet élvezhetünk.

A szemüveget tíz dollárért lehet megrendelni a 2d-glasses.com-ról.

0 Tovább

Felfújható kertmozi bográcsozáshoz

Azok a zseniális találmányok, amelyek össze tudják kötni a világ remek dolgait. A lentebb látható felfújható kertmozivászon például a csillagok bámulását, a fűben fekve vörösbor fogyasztást, bográcsozást, kabócazenét és a Star Wars összes részének egy éjszaka alatt való végignézését teszi egyszerre lehetővé. A tökéletes időzítéshez az kell, hogy akkor kezdjük el felkockázni a marhalábszárat, amikor a rohamosztagosok végeznek Beru nénivel és Owen bácsival, és hogy végezzünk a zöldségekkel, mire Han lelövi Greedót.

A felfújható mozivászon több méretben kapható. A legkisebb 12 lábas vetítőfelület is 144 hüvelyk képátlójú, jóval nagyobb mint egy emberes lapostévé. A vászon feszesen tartásáról a rendszerhez tervezett csendes kompresszor gondoskodik.

Leeresztve a házimozi nem nagyobb, mint egy sportszatyor, még kézben is el lehet vinni, rádásul sokkal jobb fogás van rajta, mint egy erősítőn vagy egy projektoron.

(via Geekalerts)

0 Tovább

Kinyírják a Flock böngészőt

A TechCrunch számolt be elsőként arról, hogy április végén megszűnik a Flock nevű közösségi böngésző. A 2005-ben útjára indított projekt keretében elsőként a Firefox, később a Google Chrome alapjaira készítettek a Flock fejlesztői egy olyan böngészőt, amely közösségi szolgáltatások, például a Twitter és a Facebook, vagy a Picasa képtár kényelmes elérésére volt optimalizálva. Ezek a szolgáltatások teljesen beépültek a browserbe, például a Facebook-frissítéseket egy oldalsó eszköztáron lehetett megnézni.


A Flock készítői azt javasolják a böngészőjüket használóknak, hogy váltsanak vagy az eredeti Firefoxra, vagy Chrome-ra, a Flockhoz ugyanis már nem készül több biztonsági frissítés, ezért könnyen bejuthatnak rajta internetes kártevők a számítógépre.


A Flockot egyébként idén januárban vásárolta fel a FarmVille nevű Facebook-játékáról ismert Zynga cég, az azonban csak a vállalkozás dolgozóinak szakértelmére tartott igényt, a böngészőre már nem.

0 Tovább

XXL-es érintőkijelző hat projektorból


szólj hozzá: Óriás érintőképernyő

Egy 3D-s mozivászonból készült el a világ legnagyobb érintőképernyője a Groeningeni Egyetemen. A vászon nyolc és fél méter széles és 2,7 méter magas, egyszerre több száz érintést képes érzékelni, így egy egész csoportnyi ember dolgozhat majd rajta.

Nehéz erre őszintén azt mondani, hogy akarom, mert csak megjelenik az ember szemei előtt a hat projektor meg a szenzorok után fizetendő villanyszámla, de ugye milyen jól nézne ki a nappali egyik fala helyén?

0 Tovább

A jövő héten érkezik a Firefox 4

Tizenhárom tesztverzió és tíz hónapnyi munka, valamint többször elhalasztott premiert követően úgy tűnik, hogy a Mozilla legújabb böngészője, a Firefox 4 a jövő héten végre megjelenik. 
Az új browser március 22-étől lesz letölthető Windows, Mac és Linux rendszerekre, bár eredetileg tavaly októberben tartották volna a premiert.

Új funkcióinak megvalósítása - például a grafikus gyorsítás integrálása - az előzetes terveknél tovább tartott, így a Firefox 4 jelentős késéssel, egy héttel az Internet Explorer 9 premierje után lesz elérhető. Ugyanakkor a CNet híradása szerint a riválisok közül a Firefox 4-ben lesz a teljeskörűen megvalósítva a grafikus gyorsítás: a Chrome-ban ez csak bizonyos célfeladatokhoz érhető el. Az IE9 is teljes hardveres gyorsítást kínál, ez a browser azonban Windows XP-re nem telepíthető.

0 Tovább

Ős-3D-t használ az új táblagép

Az LG G-Slate nevű táblaszámítógépén  akár térhatású videókat is lehet majd nézni, sőt, akár felvenni is. Sajnos azonban a táblagép a meglehetősen elavult piros-kék lencsével ellátott szemüveges megoldást támogatja.

A 9 colos érintőképernyővel szerelt LG G-Slate belsejében már kétmagos Nvidia Tegra 2 lapka működik majd, az egy gigahertzen működő processzor grafikus megjelenítőjével kiegészülve akár full-HD-s videók lejátszására is képes.

Emellett az eszköz akár 3D-s videó lejátszására, illetve felvételére is képes, mivel hátlapjába egy speciális, dupla optikával rendelkező digitális kamerát építettek be. Ugyanakkor az AP hírügynökség beszámolója szerint az eszköz meglehetősen elavult technológiát támogat, mivel piros-kék lencsével ellátott szemüveg jár majd hozzá.

Az Android legfrissebb, 3.0-s, Honeycomb kódnevű változatát használó ketyere 32 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, várható ára és pontos megjelenési ideje még nem ismert.Az LG G-Slate nevű táblaszámítógépén  akár térhatású videókat is lehet majd nézni, sőt, akár felvenni is. Sajnos azonban a táblagép a meglehetősen elavult piros-kék lencsével ellátott szemüveges megoldást támogatja.
A 9 colos érintőképernyővel szerelt LG G-Slate belsejében már kétmagos Nvidia Tegra 2 lapka működik majd, az egy gigahertzen működő processzor grafikus megjelenítőjével kiegészülve akár full-HD-s videók lejátszására is képes.
Emellett az eszköz akár 3D-s videó lejátszására, illetve felvételére is képes, mivel hátlapjába egy speciális, dupla optikával rendelkező digitális kamerát építettek be. Ugyanakkor az AP hírügynökség beszámolója szerint az eszköz meglehetősen elavult technológiát támogat, mivel piros-kék lencsével ellátott szemüveg jár majd hozzá. Az Android legfrissebb, 3.0-s, Honeycomb kódnevű változatát használó ketyere 32 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, várható ára és pontos megjelenési ideje még nem ismert.

0 Tovább

Drótnélküli videózás a laptopról

Semmi sem annyira gusztustalan, mint kábelezni. Néha meg lehet úszni, néha lehet előre gondolkodni - és körbeépíteni kábelcsatornával, előre behúzott hangfaldróttal a lakást - de mindig érkezik egy új kütyü, aminek a drótjait kint kell elvezetni, és kezdődik az őrület.

Az Intel és néhány notebook-gyártó azoknak talált egy remek megoldást, akik a tévéjükön akarnak filmet nézni a laptopról, de nem akarnak HDMI-kábelt kifeszíteni a tévé és a gépet tartó kisasztal között, és a lakást se rendeznék át a mozizás miatt.

A rendszer egyik eleme a körülbelül negyvenezer forintba kerül Netgear Push2TV, ami nem nagyobb egy könyvnél, két kimenet (kompozit és HDMI) található rajta, és képes rádión fogadni a megjelenítendő képet. A másik pedig a 2010-es Intel Core processzorcsaláddal szerelt notebook - a pontos kompatibilitási lista megtalálható a Netgear oldalán -, ami képes képet adni a drót nélküli kijelzőnek. A rendszer összeállítása rendkívül egyszerű: egyszer kell a gépnek megadni a kijelzőn megjelenő négyjegyű kódot, és onnantól bármikor megtalálja a kijelzőt.

A Push2TV egyetlen hátránya, hogy 1080p-s full HD felbontást nem képes fogadni az eszköz, csupán 1280*768-as képet sikerült megjelenítenünk az általunk kipróbált konfigurációval.

0 Tovább

Csinosan a moziban: Gucci 3D-szemüveg

Nem kell már a moziban kiosztott csúnya búvárszemüvegeket idéző szemüvegben feszengeni az IMAX mozikban. A hatalmas piaci rést látva a Gucci kiadta saját 3D-s szemüvegét potom 225 dollárért. Az inkább sportos lookra vágyóknak van olcsó 150 dolláros Oakley is.

 

A következő lépésnek azt lehet, hogy az otthoni 3D-s megjelenítőkhöz is megjelennek a csinosabb szemüvegek, leváltva a vastagkeretes SZTK-dizájnt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek