Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már jövőre megérkezhet az új Windows

Blue kódnéven készül a Windows 8 utódja, amely már jövőre megjelenhet. Premierjét követően az Apple-höz hasonlóan a Microsoft is éves frissítési ciklusra vált a cégtől származó belső információk szerint.

A The Verge című amerikai technológiai hírportál belső forrásból származó információi szerint már a jövő év közepén megjelenhet a Windows 8 egyelőre Blue kódnéven emlegetett utódja.

A Blue első kiadása valószínűleg egy legális Windows 8 rendszerekre telepíthető, új funkciókat tartalmazó frissítés lesz, amelyet vagy teljesen ingyen, vagy rendkívül olcsón fog kínálni a Microsoft.

Évente okosabb lesz a Windows

A Windows Blue bevezetésével a szoftvercég szakít korábbi gyakorlatával, amelynek lényege az volt, hogy a cég néhány évente rukkol elő egy-egy újabb Windowszal. Hasonló stratégiát alkalmaz az Apple is, amely korábban kétévente frissítette Mac OS X nevű operációs rendszerét, annak legújabb kiadására azonban már csak egy évet kellett várnia a felhasználóknak.

Ez azért szerencsés, mert ha nem teljesen új rendszerként kell kommunikálni egy rendszert, akkor nem okoz csalódást a felhasználóknak a forradalmi újítások hiánya. A Windows Blue tudása a tervek szerint évente frissül majd úgy funkciókkal, ha a The Verge információi helyesek, így a rendszer versenyképesebb maradhat a rivális Apple termékkel.

Az is valószínűsíthető, hogy az új számítógépeket mindig automatikusan a legújabb Windows-kiadással kerülnek majd a boltokba - hasonló gyakorlatot alkalmaz az Apple is, amelynek szoftverfrissítései általában a néhány generációval korábbi gépekre is olcsón megvásárolhatók.

1 Tovább

Gyönyörű műholdképes témacsomag Windows 7-hez

Szinte megunhatatlan Windows 7-es témacsomagra bukkantunk az Instant Fundason: a Microsoft honlapjáról lehet letölteni a Bing Maps Aerial Images nevű gyűjteményt, ami látványos műholdképeket varázsol a Windows hátterébe. A szokásos hátterekkel ellentétben ezt a csomagot úgy készítették el, hogy frissíteni is képes magát egy RSS-hírcsoporton keresztül, így mindig új felvételeket helyez a monitorra.

0 Tovább

Egész estés mozi készült a GTA IV-ben

A 88 perces The Trashmaster című thrillert két év alatt készítette el Mathieu Weschler a GTA 4 motorját felhasználva. A machinima, vagyis számítógépes játékban készült mozi olyan jól sikerült, hogy egy montreáli filmfesztiválon is szerepelt tavaly októberben, a párizsi Festival Atopicon pedig díjazták is.

A sötét hangulatú sztori főhőse, a "szemetes" valójában egy önjelölt nyomozóró, aki a nagyváros "emberi hulladékát" igyekszik eltávolítani az utcákról, és a filmben egy táncosnőkre vadászó sorozatgyilkos nyomába ered.

Weschlernek sikerült kihoznia a GTA IV motorjából, amit csak lehet: bár a videojátékban animált figurák jóval esetlenebbek, mint egy hagyományos animációs film szereplői, és a szövegek sem a legbrilliánsabbak, a machinima nagyon is nézhető, hangulatos alkotás.

0 Tovább

PC-re és Macre is kijött az Angry Birds

Miután végigturnézták az összes okostelefont, a dühös madarak megérkeztek a PC-re és Macre is. Az Angry Birds pár napja nagy képernyőn is játszható. A felhasználói beszámolók egyelőre pozitívak, sőt azt is lehet tudni, hogy a madaras-katapultos játék remekül fut a netbookokon is.

A játékot az Intel AppUp nevű szoftverboltjából lehet megvásárolni a bolti kliens telepítése után. A Macintosh tulajdonosok a mai nappal elindult Mac szoftverboltból szerezhetik be a játékot. A program bevezetőára 4,9 dollár, később majd tíz dollárra emelkedik a ballisztikai játék ára.

0 Tovább

Nem giccses háttérkép szilveszterre

Az IntoWindowson ajánlották figyelmünkbe a Windows 7-hez kiadott legújabb, tűzijátékos témacsomagot, amely azonban csak akkor érhető el, ha az oldalon angol nyelvre váltunk. A Fireworks theme-ben összesen 13 darab, nagyon szépen kivitelezett tűzijátékfotót találhatunk akár full-HD-s monitorokra is elegendő felbontásban. Ezúttal közvetlen letöltési linket adunk, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Innen lehet letölteni.

 

Bónusz: letölthető 2011-es háttérképek a Nirmaltv blogon.

0 Tovább

Pofonegyszerű, de hasznos böngészőplugin

Kíméli a szemet, ha fehér helyett szürke a háttér


Nagyon egyszerű, de annál hasznosabb funkciót tölt be az Eye Protector nevű, böngészőbe telepíthető szkript: a honlapok fehér háttérszínét szürkére cseréli. Miért jó ez? Mert a mai LCD-monitorok erős háttérfényében sokkal kényelmesebb a vakító fehér helyett egy kicsit sötétebb szín mellett olvasgatni a szöveges tartalmakat. Az Eye Protector teljesen automatikusan dolgozik, telepítése után gyakorlatilag nincs teendője a felhasználónak.

Chrome és Opera böngésző esetén az Eye Protector oldalán elérhető szkriptfájlt közvetlenül lehet telepíteni az Install gombra kattintva. A Firefoxot használóknak előbb a Greasemonkey nevű bővítményt kell telepíteniük, azt követően tudják aktiválni az automatikus háttérszín-cserélőt.

1 Tovább

Esős időre esős háttérképet

Innen töltheti le a Weather Desktop Backgroundot (2,6 megabájt, csak Windows 7 alatt működik)

Egyedi miniprogramra bukkantunk az InstantFundas-on: az ingyenes Weather Desktop Background nevű program még telepítést sem igényel, segítségével azt lehet megoldani, hogy háttérképünk mindig az aktuális időjárásnak megfelelő legyen.

A szoftver online adatbázisból kérdezi le az aktuális időjárási információkat, sajnos azonban képeket nem tartalmaz, ezeket a felhasználónak kell manuálisan megadnia neki a Change backgrounds menüpont alatt. Az egyes képek alatt mindig szerepel mindig az adott jellemző (például icq - jeges, rainy - esős), ezekhez passzoló háttérképeket kell letölteni és megadni. Ezt követően már elegendő rápillantani a Windowsra, és rögtön látni fogjuk, hogy zuhog a hó vagy pedig süt a nap.

Aki nem akar a letöltendő képekkel vacakolni, annak a YoWindows nevű programot érdemes választania, ez egy virtuális tájon jeleníti meg mindig az aktuális időjárási viszonyokat.

0 Tovább

Ha letörölte a fotóját: PhotoRec

A TestDisk/PhotoRec letöltése (1,5 megabájt)


A PhotoRec az egyik legjobban bevált ingyenes adatvisszaállító program, amellyel az utóbbi években találkoztunk. A TestDisk nevű partícióvisszaállító alkalmazással együtt lehet letölteni, és kicsomagolását követően a Win mappában lévő photorec_win.exe fájllal indítható el.

 

A mai felhasználókat talán kicsit elrettenti, hogy a program egy olyan szöveges ablakot hoz fel, amelyet legutóbb talán DOS alatt láttunk, pedig felesleges megijedni, nem túl nehéz kezelni. Elsőként azt a meghajtót kell kiválasztani, amelyről adatokat szeretnénk visszaállíttatni, ezt követően a fájlrendszer típusát és hasonló paramétereket kérdez meg a program, ha ezeket nem ismerjük, érdemes csak szimplán Entert nyomni, alapesetben a leggyakoribb beállításokat veszi figyelembe a szoftver. Ezután már csak azt a célmappát kell megadni, amelybe a visszaállított fájlokat szeretnénk másolni, ennek mindenképpen más meghajtón vagy partíción kell lennie. Nevétől eltérően nem csak képfájlok, hanem bármilyen más állomány visszaállítására alkalmas, pozitív tapasztalataink miatt mindenkinek szívből ajánljuk

 

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek