Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsebrevágható olcsó 3D-s lejátszó

Érdekes kütyüt talált az olcsó kínai eszközöket árusító Brando webboltban az Engadget csapata. A Gadmei P83 nevű médialejátszó rettentően olcsó, csupán 179 dollárt kérnek érte, ami bagatell ahhoz képest, hogy a kütyü nyolc hüvelyk képátlójú, szemüveg nélküli 3D-s kijelzővel rendelkezik. 

Az eszköz egyetlen szépséghibája, hogy a felhasználónak magának kell levadásznia a 3D-s tartalmat a lejátszóhoz. Ilyet pedig jellemzően Blu-rayen adnak ki, nem pedig letölthető verzióban.

A kijelzőtől eltekintve a Gadmei P83 hardvere szokványos: négy gigabájt beépített memóriája van, amit SD-kártyával lehet tovább bővíteni, 1280*768 pixeles felbontásra képes, a számítógéphez pedig USB-n keresztül lehet csatlakoztatni. Tablet funkciókkal nem rendelkezik, csak videónézésre alkalmas.

0 Tovább

Egy újabb remek médialejátszó


Újabb sikervárományos médialejátszó program jelent meg: a UMPlayer (Universal Media Player) a VLC-hez hasonlóan beépített kodekekkel dolgozik, egyaránt elérhető Windows és Linux alá, maces verziója pedig készül.


Installálása lényegesen tovább tart a VLC-nél, mivel az internetről is letölt komponenseket, összességében az egész alkalmazás vaskosabbnak tűnik  korábban megjelent társánál. Ugyanakkor próbánk során minden videót zökkenőmentesen lejátszott, ami nem csoda, hiszen az Mplayer nevű programon alapul, egyedül azzal akadt problémánk, hogy egy külső Dolby-dekóderre kapcsolt PC-n  hangot csikarjunk ki belőle. A MakeUsOf.com szerzői arra is felhívták a figyelmet, hogy ez a program a régi, elavult videokártyákat is támogatja, így gyatra teljesítményű ős-PC-ken is bevethető.

Beépített keresőjén a YouTube videói között is lehet keresni, ezeket is le tudja játszani, bár nekünk a HD-felbontásban nem sikerült lekérni a UMPLayerrel a megosztóról felvételeket, csak rosszabb minőségben, ami nem túl szerencsés.  A program emellett automatikusan képes feliratokat keresni  a neten, és a Shoutcast netrádiók csatornáit is befogja.

0 Tovább

Sportközvetítések ingyen - Sport Player

Az online sportközvetítéseket lejátszó program letöltése (4,1 megabájt)

A Ghacks.net-en bukkantunk rá erre az ingyenes programra, amellyel sportközvetítéseket lehet nézni online - díjmentesen. A Sport Playerrel többek közt futball, jéghoki, tenisz, kosárlabda, boksz, baseball és golfmérkőzések közvetítéseit lehet nyomon követni, emellett chatelni is lehetőség van a többi felhasználóval. Első indítását követően az Update ikonra kell kattintani, amely letölti az aktuális és az elkövetkezendő következő mérkőzések listáját, melyeket a mellettük lévő linkre kattintva lehet megtekinteni. A közvetítéseket egy új ablakban nyitja meg a program, és az esetek többségében több stream linkjét is megadja, így ha az egyik szaggatna, érdemes egy másikkal próbálkozni. Sajnos tesztgépünkön, Windows 7 alatt kissé szétcsúszott a szoftver menüje, de ennek ellenére használható volt.

0 Tovább

DAPlayer - a legújabb ingyenes médialejátszó

Innen töltheti le a DAPlayert (11,9 megabájt)

Megérkezett a legújabb szuper médialejátszó: a DAPlayer a VLC-hez hasonlóan beépített dekóderekkel rendelkezik (320-féle video, és 120-féle audiokodeket tartalmaz), így különálló kodekcsomagok telepítése nélkül képes lejátszani hang- és videofájlokat, illetve DVD-, és Blu-ray-lemezeket is. Az ingyenes alkalmazás komoly előnye, hogy alapból képes bármilyen régiókódú - például Amerikából vagy Ázsiából rendelt - lemezt lejátszani anélkül, hogy a felhasználónak különböző segédprogramokat kellene bevetnie ehhez.


A programot kifejezetten úgy optimalizálták, hogy a lehető legkisebb legyen az erőforrásigénye, próbáink során elég fürgén töltötte be, és játszotta le a HD-felbontású filmeket is, kezelőfelülete pedig tetszetős, így mindenkinek ajánljuk kipróbálását.

2 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek