Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Letölthető az új töredezettségmentesítő

Megérkezett az új verziója az Auslogics Disk Defrag nevű ingyenes töredezettségmentesítő programnak.

A Downloadsquad szerint a 3.2-es verzió új kezelőfelülettel rendelkezik majd, és hatékonyabban képes optimalizálni a merevlemezen a fájlok elhelyezkedését a gyorsabb működés eléréséért. Egyszerűbb használni az időzítőfelületét, és a működés algoritmusát is továbbfejlesztették.
Laptopon lehetőség van arra, hogy alacsony akkumulátortöltöttség esetén a program ne induljon el, ezzel is kímélve a rendszert.

Miután a szakértői vélemények szerint az SSD-meghajtókat nem szabad töredezettségmentesíteni, mert az csak elhasználódásukat növeli (és működésükből adódóan nincs is szükség erre), az ilyen meghajtókat ki is lehet tiltani a programból.

UPDATE: Közben a Download Squad bejelentette, hogy bezár, hihetetlen!

0 Tovább

Torrentkeresés kényelmesen

Klassz torrentkeresőre hívta fel a figyelmet a MakeUseOf: a TorrentOmega.com-on több ismert torrentszájt adatbázisában lehet keresni egyszerűen. A TorrentOmega a Pirate Bay mellett a TorrentReactor, a MiniNova, a Bittorrent.am, a SumoTorrent, a BTJunkie, a TorrentPortal tartalmaiban keres. Beállításait ezen az oldalon lehet elérni, sajnos nem túl sok lehetőség közül lehet választani.

0 Tovább

Klassz Mátrix-háttérképek az évfordulóra

A HowToGeek hívta fel a figyelmünket egy jelentős évfordulóra: a Mátrix film első része pontosan 12 évvel ezelőtt került a mozikba. A felejthető második, és a rémes harmadik rész ellenére annyi nosztalgiát megérdemel a Wachowski-fivérek alkotása, hogy klassz háttérképekkel tisztelegjünk előtte.

0 Tovább

Letölthető a Windows 8 háttérképe

A Windows 8 ugyan még csak korai tesztfázisban létezik, a ZDNettől le lehet tölteni azt a háttérképet, amely ebből származik. A készülő Windows 8-at egyelőre csak a Microsoft gyártópartnerei tesztelhetik, széles körben még nem hozzáférhető, mivel korántsem előrehaladott állapotú a fejlesztése.

0 Tovább

Remek videojátékos háttérképek

 

A Windows Guides gyűjeményében remek háttérképek sorakoznak, melyek mindegyike videojátékokhoz kapcsolódik.  Super Mario, Sonic, Donkey Kong, a GTA és társaik ezen a linken.

1 Tovább

A legjobb ingyenes zenekonvertáló

Innen töltheti le a Fre:ac-ot

Bár audio-CD-ket mp3 formátumba konvertálni akár a Media Playerrel is lehet, egyéb formátumok közötti átalakításhoz már külön segédprogramot érdemes használni. A mindenféle próbaverziójú és fizetős csodaszoftverek helyett érdemes az egykori BonkEnc, tavaly nyártól azonban Fre:ac néven futó segédprogramot választani.


Az ingyenes, magyar nyelvű menüvel rendelkező program .mp3, .flac, .wma, .ogg, .wma és .wav, illetve .mp4 fájlok közötti átalakításra képes, bármelyik fájltípus közötti oda-vissza. A szoftver kihasználja a többmagos processzorok teljesítményét, és CD-ripperként is funkcionál, online adatbázisból le tudja tölteni a száminformációkat is a lemezekhez.

0 Tovább

Nézze meg, hogy teljesít az új Explorer!

Irány a Szoftverbázis: az IE9 letöltése 32 bites rendszerre, és 64 bites rendszerre

Megjelent az Internet Explorer 9, de a Microsoft legújabb böngészőjét a Windows XP-t használók már nem élvezhetik, mert csak Windows 7 és Vista rendszereken működik. A Techbázis cikkéből megtudhatja, hogyan teljesít a riválisokhoz képest, ezen a linken pedig elolvashatja, mik az új funkciói.

Súgunk: az összes browser közül a legújabbak bizonyultak a leggyorsabbnak, ezért ha elavult böngészőt használ, gyorsan cserélje le újra!

 

 

 

 

0 Tovább

A régi PC Viagrája

 

 

Olvassa el az [origo] Techbázis cikkét a Jolicloud nevű ingyenes operációs rendszerről, amelynek legújabb kiadását kimondottan arra optimalizálták, hogy régi laptopon, koros asztali PC-n is futtatni lehessen. Az Ubuntu Linuxon alapuló szoftvert Windows mellé is egyszerűen lehet telepíteni, tud magyarul, bármikor eltávolítható, így minden kipróbálása mellett szól: telepítése mindössze húsz perc, és automatikusan végbemegy.

A szoftver probléma nélkül megnyitja az Office-ban készült fájlokat, minden ismert video- és zenefájlt lejátszik, és a régi gépen is fürgén indul és gyorsan áll le.

 

 

1 Tovább

Kedd reggeltől letölthető Internet Explorer 9


A Microsoft legújabb böngészőjének végleges változata magyar idő szerint március 15-án kedden hajnalban válik letölthetővé: az új böngésző premierjére már a magyar kiadás is elérhető lesz.
Az új verzió már ugyanolyan áramvonalas kezelőfelülettel bír, mint mondjuk a Chrome, ezáltal minimális helyet foglal el a képernyőről. Működése is gyorsabb elődeinél, azonban a Windows XP-t használók nem tudják majd telepíteni, mert csak Vistára és Windows 7-re jelenik meg 32 és 64 bites kiadásban.

0 Tovább

Letölthető a Chrome böngésző 10-es verziója


A Google fejlesztői hiperűrsebességre kapcsolva dolgoznak a cég böngészőjén: a Chrome-nak februárban jelent meg a 9-es kiadása, márciusra itt a tizes verzió - bár lehetséges, hogy kissé jóindulatúan bánnak a számozással Mountain View-ban.


Ugyanakkor kétség nem fér hozzá, a Chrome 10 valóban tartalmaz új funkciókat: gyorsabban futtatja a JavaSCripteket, az Adobe Flash környezetben írt oldalakat, játékokat és videolejátszókat pedig egy saját karanténban futtatja, hogy az ezekbe rejtett kártékony kódok ne tehessenek kárt a teljes operációs rendszerben.


Ennél is fontosabb, hogy a böngésző már támogatja a videokártyák gyorsítását weboldalakba ágyazott videók esetében is, így például a YouTube-os klipek lejátszása folyamatosabb, emellett kevésbé terheli le a rendszert, laptop esetében ez az üzemidő javulását is eredményezi. A beállításokat már nem menüben, hanem egy böngészőfülben nyitja meg. Az elmentett jelszavakat a Chrome alapból lementi egy online tárhelyre, így - egy Google-fiók birtokában - egy másik PC-n, vagy a rendszer újratelepítésekor is elérhetőek maradnak. A jelszavakat az új verzióban le is lehet védeni egy kóddal, a  könyvjelzők, bővítmények és témák hasonló szinkronizálása pedig már az előző verzióban is elérhető volt.


A Chrome-ot használók egyszerűen frissíthetnek az új verzióra, a Beállítások menü Névjegy pontjára kattintva, a többiek a Google.com/Chrome oldalról tölthetik le a 10-es verziót.

0 Tovább

Hol mennyibe kerül az internet?

A DailyInfoGraphic.com-on ezúttal az internet-előfizetések díjáról közöltek infografikát. Ennek alapján Japánban a legolcsóbb az internet, Törökországban, Mexikóban és Portugáliában viszont kifejezetten drága. Hazánk az ár tekintetében a középmezőnyben található. 
Az infografika szerint a leggyorsabb átlagos internetet Japánban (61 Mbps), Dél-Koreában (46 Mbps) találjuk, Magyarország ezen a téren is a középmezőnyben kullog 4 megabit körüli átlaggal.


Itt lehet megnézni a képet nagy méretben

Jelentősen eltérő statisztikákról számol be a Speedtest.net, ezen az oldalon a világháló elérésének sebességét lehet tesztelni. Az oldalon publikált interaktív táblázatban ki lehet szűrni a valós eredményt jelentősen eltorzító céges és iskolai hálózatokat. Magyarország ennek a cégnek az adatai alapján is a középmezőnyben van: az átlagos letöltési sebesség az otthonokban 14,37 megabit másodpercenként.


Ebben megelőz miket: többek közt Franciaország (15,4 Mbps), Japán (16 Mbps), Bulgária (17 Mbps), Portugália (19 Mbps), Németország (20,5 Mbps), Románia (24,2 Mbps), Litvánia (27,8 Mbps), Dél Korea (37,7 Mbps )

A Speedtest interaktív táblázatát itt lehet megnézni

Akiket mi hagyunk le: Luxembourg (14,31 Mbps), Tajvan (13,7 Mbps), Ausztria (13,23 Mbps), Oroszország (12,1 Mbps), Egyesült Arab Emitárusok (11,9 Mbps). Érdemes megnézni a lista alját, Irakban és Libanonban bőven egy megabit alatti a sebesség.

A Speedtest oldalán regionális listát is lehet kérni, ennek alapján Miskolcon a leggyorsabb a net hazánkban 25,98 megabites sebességgel, míg Budapest csupán a tizedik helyen ál 14,91 Mbps-mal.

0 Tovább

Letölthető a Windows 7 első javítócsomagja

Letölthető a Windows 7 első javítócsomagja
A Microsoft kiadta a Windows 7 operációs rendszerhez készült első nagy javításgyűjteményt: míg az előző szoftvere, a Windows Vista esetében a Service Pack 1 (SP1)  számos újítást hozott, és a rendszer működését is gyorsabbá tette, ezúttal semmilyen komoly változás nem várható telepítése után.
Ez persze annak is köszönhető, hogy a Windows 7 egy jól sikerült operációs rendszer, míg a Vistával rengeteg felhasználó küszködött megjelenésekor. Gyakorlatilag három újítást kínál a javításcsomag: orvosolja azt a problémát, ami akkor jött elő, amikor HDMI-porton csatlakoztattak a számítógéphez egy tévét, és a hangátvitel időnként megszűnt működni a csatlakozón keresztül.
Egy másik az XPS formátumú dokumentumok nyomtatásakor jelentkező problémát is orvosol a csomag telepítése, illetve a korábban megnyitott mappák a Windows Intézőben a rendszer újraindítását követően sem állnak vissza alapállapotba.
Összességében az SP1 minden, a Windows 7-hez eddig kiadott biztonsági és egyéb javítást tartalmaz, ami új rendszerek telepítésekor jön jól, ezeket ugyanis nem kell majd egyesével telepíteni az első indítást követően. A közeljövőben megjelenő új számítógépek és telepítőlemezek már eleve tartalmazni fogják a javítócsomagot, így első indításukkor sokkal kevesebb frissítést töltenek majd le mint eddig.  A legegyszerűbb, ha a Service Pack telepítését a Windows Frissítésen keresztül, automatikusan végeztetjük el, ezt követően egy újraindításra is szükség van, de a Microsofttól külön csomagként is letölthető.

A Microsoft kiadta a Windows 7 operációs rendszerhez készült első nagy javításgyűjteményt: míg az előző szoftvere, a Windows Vista esetében a Service Pack 1 (SP1)  számos újítást hozott, és a rendszer működését is gyorsabbá tette, ezúttal semmilyen komoly változás nem várható telepítése után.

Ez persze annak is köszönhető, hogy a Windows 7 egy jól sikerült operációs rendszer, míg a Vistával rengeteg felhasználó küszködött megjelenésekor. Gyakorlatilag három újítást kínál a javításcsomag: orvosolja azt a problémát, ami akkor jött elő, amikor HDMI-porton csatlakoztattak a számítógéphez egy tévét, és a hangátvitel időnként megszűnt működni a csatlakozón keresztül.

Egy másik az XPS formátumú dokumentumok nyomtatásakor jelentkező problémát is orvosol a csomag telepítése, illetve a korábban megnyitott mappák a Windows Intézőben a rendszer újraindítását követően sem állnak vissza alapállapotba.

Összességében az SP1 minden, a Windows 7-hez eddig kiadott biztonsági és egyéb javítást tartalmaz, ami új rendszerek telepítésekor jön jól, ezeket ugyanis nem kell majd egyesével telepíteni az első indítást követően. A közeljövőben megjelenő új számítógépek és telepítőlemezek már eleve tartalmazni fogják a javítócsomagot, így első indításukkor sokkal kevesebb frissítést töltenek majd le mint eddig.  A legegyszerűbb, ha a Service Pack telepítését a Windows Frissítésen keresztül, automatikusan végeztetjük el, ezt követően egy újraindításra is szükség van, de a Microsofttól külön csomagként is letölthető.


További információk magyarul az SP1-ről a Microsoft honlapján, ezen az oldalon pedig a letölthető telepítőcsomagokat lehet elérni.

0 Tovább

A legjobb óra-widget Windowshoz

A Retro flip-clock gadget letöltése Windows Vista/7 operációs rendszerhez


Remek Windows-minialkalmazásra bukkantunk a Windows Live Gallery-n: felülete az amerikai filmekben látott régi, elektronikus ébresztőórákat idézi. Beállításaiban a külföldön elterjedt 12 órás, és a magyarok számára kényelmesebb 24 órás módba is lehet kapcsolni, méretepedig százalékos érték megadásával elég tág keretek közt szabályozható. Igény szerint másodpercek kijelzésére is alkalmas.

0 Tovább

Pazar videolejátszás a Chrome 10 bétájával

A Google Chrome böngésző fejlesztőinek blogján publikált bejegyzés szerint letölthető a 10-es verzió béta változata. A 10-es Chrome egyik fontos újdonsága, hogy jelentősen gyorsult a JavaScript-motorja, emellett már videolejátszás alatt is képes használni a grafikus kártyát, ezáltal a processzor terhelését akár 80 százalékkal is csökkenti. Ez egyben folyamatosabb lejátszást, az akkura nézve takarékosabb üzemet jelent, emellett a rendszer is kevésbé lassul le a videók lejátszása alatt. A tizes Chrome-ban a beállítások már nem külön menüben, hanem egy böngészőfülben nyílnak meg, és az új verzióban már nem csak a pluginek és könyvjelzők, de a jelszavak szinkronizálása is lehetséges.

A Google Chrome böngésző fejlesztőinek blogján publikált bejegyzés szerint letölthető a 10-es verzió béta változata. A 10-es Chrome egyik fontos újdonsága, hogy jelentősen gyorsult a JavaScript-motorja, emellett már videolejátszás alatt is képes használni a grafikus kártyát, ezáltal a processzor terhelését akár 80 százalékkal is csökkenti. Ez egyben folyamatosabb lejátszást, az akkura nézve takarékosabb üzemet jelent, emellett a rendszer is kevésbé lassul le a videók lejátszása alatt.


A tizes Chrome-ban a beállítások már nem külön menüben, hanem egy böngészőfülben nyílnak meg, és az új verzióban már nem csak a pluginek és könyvjelzők, de a jelszavak szinkronizálása is lehetséges.

Innen lehet letölteni a Google Chrome béta kiadásait

0 Tovább

Lehallgatásbiztos chatelés, ingyen

Manapság chaten a legbizalmasabb dolgokat is kibeszéljük, de a legtöbb rendszer nem nyújt kellő védelmet a párbeszédeknek. Például egy nyilvános wifihálózatra kapcsolódva viszonylag egyszerűen le lehet hallgatni az adatforgalmat, és meg lehet lesni, ki mit üzent a másiknak. Ekkor jöhet jól a TorChat, amely egy titkosított virtuális alagútban továbbítja az üzeneteket a felek között.

A kissé fapados szoftvert telepíteni sem kell, csupán kicsomagolását követően el kell indítani a bin mappában lévő torchat.exe fájllal. Automatikusan csatlakozik a Tor nevű hálózatra, amely lehetővé teszi az anonim böngészést felhasználói számára, ami a hagyományos chatprogramoknál egy kicsivel lassabban történik meg, ezért nem kell csodálkoznia senkinek, ha nem startol a csevegőprogram azonnal.

Ezt követően a felhasználó egy egyedi azonosítót kap, ami 16 karaktertből áll, ezt tudja megosztani ismerőseivel, ha csevegni szeretne velük. (Velük ugyancsak az azonosító megosztásával lehet kapcsolatba lépni, ha a főmenüben az Add Contact menüpontot kiválasztjuk. A nem túl értelmes azonosítókat a menüben már becenévre is át lehet írni, ha már a kontaktlistán is szerepel az illető. A program fájlok átvitelét is lehetővé teszi ugyancsak anonim módon.

 

Innen lehet letölteni a TorChatet

0 Tovább

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9

 

Letölthető a majdnem kész Internet Explorer 9
Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.
A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.
A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.
Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását. Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik.
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100916-internet-explorer-9-minden-bongeszot-beeloz-a-microsoft-browsere.html

Innen lehet letölteni az Internet Explorer 9 RC-verzióját, magyar nyelven

 

Az Microsoft február 10-én kiadta az ún. RC-verziót (kiadásra jelölt) az Internet Explorer 9-ből. Ez egy olyan verziót takar, amely már minden funkciót tartalmaz, ami a néhány hónap múlva megjelenő végleges verzióban is megtalálható lesz, kikerülni sem fog belőle semmi, ám működését tekintve még nem száz százalékosan tökéletes. Az IE9-et csak Windows Vistára vagy 7-re lehet telepíteni, XP-re nem.

A Techbázison az Internet Explorer 9 újdonságait korábban már bemutattuk: már a béta verziót próbálva az volt a benyomásunk, hogy elődeinél jóval gyorsabb, és végre kezelőfelülete is átláthatóbb, és helytakarékos lett.


A Google Chrome-hoz hasonlóan az IE9-ben sincs már külön keresőmező, ennek funkcióját a címsor tölti be. Az új böngészőt használók külön beállítások segítségével megakadályozhatják, hogy bizonyos honlapok sütifájlok alkalmazásával nyomon kövessék internetezési szokásaikat, valamint támogatja a HTML5 és WebM szabványokat, amelyek webes videók külön pluginek nélkül történő lejátszását teszik lehetővé - bár még nem túl elterjedtek a videós oldalak körében.

Kevesebb helyet foglal a menü, mint a Chrome-é (balra: IE, jobbra: Chrome)

 

Az új Explorerben a lapfüleket a Windows 7 Tálcájára is át lehet mozgatni, a letöltésvezérlő pedig a lapok alján, kompakt méretben nyílik meg, nem foglalja feleslegesen a helyet. Az IE9-et egy biztonsági funkcióval is ellátták, ami akkor riaszt, ha észleli, hogy egy ismert kártevőt akar letölteni a felhasználó. Emellett az új browser azt is észlelni tudja, ha valamelyik utólag feltelepített bővítménye jelentősen lassítja működését, ekkor felkínálja annak letiltását.

Az IE 9 már képes kiaknázni a grafikus kártya teljesítményét például webes videók lejátszásakor, vagy Flashjátékok futtatása esetén, tehermentesítve a rendszert. A kilences verziót előítélet nélkül érdemes kipróbálni, igazából azok lesznek elégedetlenek vele, akik pluginekkel szeretik saját igényeikhez alakítani a böngészőt, számukra a Chrome vagy a Firefox jobb választásnak tűnik. Még több információ az IE9 újdonságairól az IE-blogon olvasható.

1 Tovább

HD-videózás jobb minőségben az új Flashsel

Megjelent az Adobe Flash Player legújabb, 10.2-es verziója, innen lehet letölteni.

Miért jó ez? Mert az új kiadás már képes kihasználni a grafikus kártya erőforrásait videolejátszáskor, ezáltal kevésbé terheli le a processzort, azaz közvetve az egész rendszert. A HD-minőségű felvételek lejátszása így zökkenőmentesebbé válik.

Ami még jobb, az új Flashsel akár egy második monitoron, kinagyítva is meg lehet nézni a videókat, miközben az elsőn más programok vannak megnyitva - legalábbis a Lifehacker szerint.

Az újítás egyelőre csak a PC-kre kiadott Flashben érhető el, a mobilos és táblagépes kiadásban nem. További információk a 10.2-es Flashsel itt olvashatóak, a Stare Video nevű újításának lejátszási extráit pedig ezen az oldalon lehet letesztelni.

Aki Google Chrome-ot használ, annak nem kell külön törődnie a letöltéssel, a böngésző elvégzi helyette a feladatot.

0 Tovább

Letölthető a Chrome 9.0

A Google Chrome 9 a Szoftverbázison

 

Végleges verzióban is elérhető a Google böngészőjének 9-es kiadása. A Chrome-ot jelenleg használók automatikusan frissíthetnek a szoftverre, ha erre nem akarnak várni, elég a beállítások ikonra kattintaniuk, ott pedig "A Google Chrome névjegye" menüre klikkelni, a legfrissebb verzió telepítése ekkor megkezdődik
A Chrome 9.0 már támogatja a WebGL nevű szabványt, ami hardveres gyorsítású 3D-s grafika használatát is lehetővé teszi a böngésző számára, ami például webes játékok futtatásához jó, kipróbálni itt lehet.
Egy másik újítása a Chrome Instant, ami a honlapok betöltését teszi fürgébbé: már a címük begépelésekor elkezdi letölteni az oldalakat.

Végleges verzióban is elérhető a Google böngészőjének 9-es kiadása. A Chrome-ot jelenleg használók automatikusan frissíthetnek a szoftverre, ha erre nem akarnak várni, elég a beállítások ikonra kattintaniuk, ott pedig "A Google Chrome névjegye" menüre klikkelni, a legfrissebb verzió telepítése ekkor megkezdődik.

A Chrome 9.0 már támogatja a WebGL nevű szabványt, ami hardveres gyorsítású 3D-s grafika használatát is lehetővé teszi a böngésző számára, ami például webes játékok futtatásához jó, kipróbálni itt lehet. Egy másik újítása a Chrome Instant, ami a honlapok betöltését teszi fürgébbé: már a címük begépelésekor elkezdi letölteni az oldalakat.

0 Tovább

Az első stabil verzió a LibreOffice-ból

A LibreOffice 3.3 letöltése a Szoftverbázisról (214 megabájt, magyar)

 

Megjelent az első nem béta, hanem stabil állapotú verzió a LibreOffice-ból. Ez a szoftver tulajdonképpen a még jobban ismert OpenOffice utódja: nevének megváltoztatására azt követően kényszerültek a fejlesztők, hogy az Oracle cég felvásárolta az OpenOffice márkanevét birtokló Sun-t, ezt leszámítva gyakorlatilag ugyanarról az alkalmazásról van szó.


A 3.30-s verzió újdonságairól ezen a linken lehet részletesen olvasni, ezek közt például új fájlformátumok támogatását, új formázási lehetőségeket, egornomikusabb menük megjelenését lehet kiemelni.

1 Tovább

Különleges háttérképek ingyen

Szuper háttérképek ingyen a Desktopography-n


A MakeUseOf.com-on akadtunk rá egy remek háttérkép-lelőhelyre: a Desktopography-n rengeteg különleges, kifejezetten a számítógépes monitorok felbontásában elérhető háttérképet lehet elérni. Az oldalon a készítésük éve alapján lehet elérni a képeket, 2006-tól érdemes átböngészni a kínálatot, mivel akkortól nagyon látványos, többségükben digitálisan manipulált felvételek tucatjait érhetjük el.

0 Tovább

Ingyenes matekprogram a Microsofttól

Innen töltheti le a Microsoft Mathematics 4.0-t (18 megabájt)

 

 

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.
Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik.

A Microsoft matematikai oktatóprogramjának legújabb verzióját teljesen ingyenesen tette elérhetővé. A Microsoft Mathematics  sajnos csak angol nyelven érhető el, de így is sokat segíthet matematikai feladatok megoldásában.


Teljes levezetéssel képes megoldani egyenleteket, elvégezni trigonometriai, algebrai, illetve kémiai, fizikai, statisztikai számításokat, és funkciói közt a függvényábrázolás is metgtalálható. A program bal alsó sarkában egy komoly tudású virtuális kalkulátort is el lehet érni, emellett mértékegység-konvertálóval is rendelkezik. A szoftver Windows XP-nél újabb Microsoft operációs rendszereken használható, és elérhető 32 bites és 64 bites változatban is.

 

1 Tovább

A legjobb Windows-berhelő

Az Autoruns letöltése (606 kilobájt)

 

Azt sokan tudják, hogy a Windowsban a parancssorba gépelt msconfig parancssal lehet előcsalni azt a segédprogramot, amely az operációs rendszer indításakor automatikusan startoló szoftvereket listája. Ennek a segédnek a profi változatának tekinthető a Microsoft fejlesztői oldaláról letölthető Autoruns, amely sokkal mélyebben való betekintést biztosít a rendszerbe.

A pár száz kilobájtos segéddel részletesen áttekinthetjük a rendszerleíró adatbázis egyes szekciójának bejegyzéseit, az illesztőprogramokat, feltelepített kodekeket, minialkalmazásokat és szolgáltatásokat. Ezeket a nevük előtt szereplő pipával ki és be is kapcsolhatjuk igény szerint. Természetesen csak a rutinnal rendelkezőknek érdemes belepiszkálniuk a Windowsba, de egy-egy erőszakos bővítmény, vagy egyéb idegesítő jelenség orvoslásához nagy segítséget nyújthat az Autoruns.

0 Tovább

App Store Windows alá is

 

App Store Windows alá is
Az Apple webes szoftverboltja pénteken nyitott meg, kerestünk hasonló megoldást a windowsos olvasók számára is. Az AllMyApps.com címen elérhető alkalmazásbolt használatához regisztráció szükséges, és le kell tölteni az üzemeltetők által készített kliensprogramot is.
Sajnos ezzel egyelőre nem szereztünk tökéletes tapasztalatokat, mivel próbánk során - 64 bites Windows 7-en - többször is összeomlott, bár a francia cég által működtetett szolgáltatás még csak béta üzemben működik.
Az AllMyApps honlapján, illetve a programjában az ismert ingyenes segédprogramok listája található, amelyek átfedése elég nagy a korábban beindult Ninite.com-mal. A szájt gazdái szerint fizetős alkalmazások megjelenése is várható, ilyet egyelőre nem találtunk az oldalon. A rendszerben elérhető programokat a működtetők előzetesen bevizsgálják, hogy biztosan nem tesznek-e kárt a PC-ben, telepítésük a kliensprogram birtokában pedig már csak egyetlen kattintást igényel, gyakorlatilag semmilyen felhasználói beavatkozásra nincs szükség.
Ez különösen kezdő felhasználók számára hasznos, ráadásul az AllMyApps napi szinten elvégzi a feltelepített szoftverek frissítését, így ezzel sem kell törődni. A kliensprogram a felhasználói név és jelszó birtokában akár több PC-re is lehetővé teszi a megszokott szoftverek pofonegyszerű telepítését, emellett lehetséges például válogatásokat is készíteni rajta. A Letöltendő szerzője által beváltnak ítélt programok válogatása itt érhető el.


Az Apple webes szoftverboltja pénteken nyitott meg, kerestünk hasonló megoldást a windowsos olvasók számára is. Az AllMyApps.com címen elérhető alkalmazásbolt használatához regisztráció szükséges, és le kell tölteni az üzemeltetők által készített kliensprogramot is.

Sajnos ezzel egyelőre nem szereztünk tökéletes tapasztalatokat, mivel próbánk során - 64 bites Windows 7-en - többször is összeomlott, bár a francia cég által működtetett szolgáltatás még csak béta üzemben működik.


Az AllMyApps honlapján, illetve a programjában az ismert ingyenes segédprogramok listája található, amelyek átfedése elég nagy a korábban beindult Ninite.com-mal. A szájt gazdái szerint fizetős alkalmazások megjelenése is várható, ilyet egyelőre nem találtunk az oldalon.

A rendszerben elérhető programokat a működtetők előzetesen bevizsgálják, hogy biztosan nem tesznek-e kárt a PC-ben, telepítésük a kliensprogram birtokában pedig már csak egyetlen kattintást igényel, gyakorlatilag semmilyen felhasználói beavatkozásra nincs szükség, és ahol lehet, alapból magyar verzió kerül a számítógépre.


Ez különösen kezdő felhasználók számára hasznos, ráadásul az AllMyApps napi szinten elvégzi a feltelepített szoftverek frissítését, így ezzel sem kell törődni. A kliensprogram a felhasználói név és jelszó birtokában akár több PC-re is lehetővé teszi a megszokott szoftverek pofonegyszerű telepítését, emellett lehetséges például válogatásokat is készíteni rajta. A Letöltendő szerzője által beváltnak ítélt programok válogatása itt érhető el.

Egyelőre még óvatosan használjuk a fagyások miatt, de érdemes lesz odafigyelni erre a szájtra!

 

0 Tovább

Tíz magyarországnyi torrentező

A BitTorrent cég ismert, speciális letöltési megoldását használó szoftvereit világszerte havi szinten több mint százmillióan használják.
Ez a társaság fejleszti az azonos nevet viselő torrentkliens, illetve az ahhoz nagyon hasonló uTorrent programot, amely ugyancsak Bittorrent technológia használatával képes letölteni.
Csak a társaság által fejlesztett két letöltőprogramot napi szinten átlagosan húszmillióan használják, a szoftverek telepítőjét pedig naponta mintegy 400 ezren töltik le számítógépeikre - olvasható a cég közleményében.
A Bittorrent-kliensprogramok eddig a világ gyakorlatilag minden létező, nemzetközileg elismert vagy el nem ismert országából bejelentkeznek gyakorlatilag mindennap, ami azt jelzi, hogy az egész világon aktívan használják a programokat.

Letöltés: Bittorrent-kliensek a Szoftverbázison


A BitTorrent cég ismert, speciális letöltési megoldását használó szoftvereit világszerte havi szinten több mint százmillióan használják. Ez a társaság fejleszti az azonos nevet viselő torrentkliens, illetve az ahhoz nagyon hasonló uTorrent programot, amely ugyancsak Bittorrent technológia használatával képes letölteni.


Csak a társaság által fejlesztett két letöltőprogramot napi szinten átlagosan húszmillióan használják, a szoftverek telepítőjét pedig naponta mintegy 400 ezren töltik le számítógépeikre - olvasható a cég közleményében.


A Bittorrent-kliensprogramok eddig a világ gyakorlatilag minden létező, nemzetközileg elismert vagy el nem ismert országából bejelentkeznek gyakorlatilag mindennap, ami azt jelzi, hogy az egész világon aktívan használják a programokat.

 

0 Tovább

Netkapcsolat-javító program ingyen

 

Innen töltheti le a Complete Internet Repair programot

A Nirmaltv-n akadtunk rá erre a hálózati segédprogramra, amellyel a különböző hálózati beállításokat lehet visszaállítani az alapértékre a Windowsban. A program azokat a komponenseket is képes lenullázni, amelyet egy átlagfelhasználó nem ismer, vagy bonyolult lenne számára ezek konfigurálása. Tipikusan akkor érdemes használni a programot, ha például van internet, de a Windows Update nem akar működni, netán nem tudunk internetezni, pedig a szolgáltató  ügyfélszolgálata szerint minden rendben van.

 

A telepítést sem igénylő program akkor is segíthet, ha biztonsági szoftvert uninstalláltunk, és azt követően nem működik a hálózat, vagy éppen károkozó tevékenysége nyomán állítjuk helyre a rendszert, vagy véletlenül elbuheráltuk a hálózati beállításokat. Nem hozzáértő felhasználóknak érdemes a főmenü összes pontját kipipálnia, és rákattintania a Go feliratú gombra!

2 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek