Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Catan telepesei legóból

Valahol logikus, hogy a huszadik század egyik legnépszerűbb építőjátéka, a Lego, és a társasjáték forradalmat kiváltó Catan telepesei találkozzon. A fenti Catan játéktáblát a vancouveri szoftvermérnökként dolgozó Michael rakta össze az S3RD tervezőprogramban. Ha elégedett lesz az eredménnyel, akkor meg is építi a társasjátékot, mi pedig reménykedhetünk abban, hogy egy építési leírást letölthetővé tesz, hogy a hazai legórajongók is felépíthessék a saját Catanjaikat.

0 Tovább

Ősszámítógép legóból

Legóból építette újra a világ legrégebbi mechanikus számológépét az Apple egyik mérnöke. Az antikytherai mechanizmus megépítéséhez 1500 Technics blokkra és harminc napra volt szüksége Andrew Carolnak. Ahogy a fenti videón is látható, a mechanizmus egy célra használható: lehet vele követni a bolygók útját és helyzetét, és ki lehet számolni különböző együttállásokat.

0 Tovább

Nyerj Lego társasjátékot

Nálunk járt tesztre az Activity-t és a legózást vegyítő Creationary társasjáték, és ennek alkalmából négy darab Magikus című Lego-társast sorsolunk ki. A nyereményjátékban való részvételhez a következő egyszerű kérdést kell megválaszolni: a játékgyártást 1932-ben elkezdő Ole Kirk Christiansen mikor adta cégének a Lego nevet? A leveleket a nyeremenyjatek@techbazis.hu címre várjuk.

 

Fotó: Szabó Balázs, [origo]

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek