Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Monszunban is működő videókamera

A mobilos hang- és videórögzítés elterjedésével megnőtt a pocsék, tökéletesen hallgathatatlan koncertfelvételek száma. Elég rákeresni nagyjából bármelyik együttesre a YouTube-on, hogy találjunk pár videót, ami csak a videósnak jelent bármit. A közepesen rossz, 'jaj de nincs más, ezért meghallgatom'kategóriás felvételekkel - például ilyen ez a Manau szám - meg aztán tényleg Dunát lehet rekeszteni. A vacak felvételek miatt kell üdvözölni minden zsebre vágható, nyakba akasztható videókamerát, mindnyájunk érdeke, hogy javuljon a lopva készült koncertfelvételek minősége.

A Vivitar a maga részéről a DVR 690HD zsebkamerával próbál hozzájárulni a világ jobbátételéhez. A Flip Minóra hasonlító készülék képes HD-felbontásban rögzíteni, vízhatlan, USB-n csatlakozik a géphez, és saját szoftverével rögtön képes Facebookra, Myspace-re, Flickr-re és YouTube-ra feltölteni a felvételeket. A 690HD nem egy okos jószág, viszont a legnagyobb esőben is működik, sőt még búvárkodásra is alkalmas három méterig. A készülék 60 dollárba fog kerülni, ennyiért pedig még fényképezőgépet se adnak.

0 Tovább

A Polaroid nem adja fel

Bízik még a Polaroid abban, hogy az emberek szeretnének azonnal megnézhető, fizikai formában is létező képeket csinálni. Akármennyire jó is egy mobilfotó, nem lehet csak úgy odaadni másoknak, nem lehet beszúrni a szélvédő vagy a monitor sarkába.

A Polaroid hamarosan piacra kerülő kamerája mindent tud, amit egy digitális fényképezőgéptől elvárunk. Memóriakártyára írja a fotókat, kis LCD-kijelzője van, amin még szerkeszteni is lehet a fotókat. Az egy plusz funkciója pedig az, hogy a zink típusú, tintát nem igénylő papírra is ki tudja nyomtatni a felvételeket. A készülék ára 229 font lesz, de karácsonyig még várni kell rá.

Fotó: TechRadar

0 Tovább

HD-videós búvármaszk nyaraláshoz

Öt megapixeles felbontásra képes és 136 fokos látószöggel rendelkezik a Liquid Image búvármaszkba épített videokamerája. A készülék kéz nélkül is használható, egyedül a fotó és a videó mód közti váltogatáshoz kell megnyomni a Miután bekapcsoltuk a felvételt, már csak le kell merülni és nézni a halakat.

A maszk bővíthető lámpákkal és SD-kártyával. Az egész rendszer négy darab ceruzaelemről vagy akkumulátorról üzemel, így a töltögetésével sem kell sokat törődni. Ára 350 dollár, ám létezik belőle olcsóbb, 720p-s videófelvételre nem képes verzió is.

0 Tovább

Hangfelvevő bootleggereknek

Amíg nem volt a kezemben, el nem hittem volna, hogy a hangfelvevő a világ legjobb játéka. Lehet vele kabócákat rögzíteni, segít hazavinni a Keleti pályaudvar zaját, vagy felvenni egy-egy számot az utcazenészektől. A teszt óta az Olympus tanult a konkurenciától és kiadta a koncertfelvétel készítők álmának szánt LS-20M-es rekordert. A WAV hangrögzítés mellett a készülék képes 1080p-s HD videóra is, így az első sorban stabil kisterpeszben megállva egy egész koncertet "el lehet lopni" vele.

A kamera részről nem sokat tudunk azon túl, hogy 4,1 milliméteres autofókuszos optika található benne - ez 16:9-es képaránynál a filmes 50 milliméteres, 4:3-as képaránynál 59 mm-es lencsének felel meg - és négyszeres digitális zoommal rendelkezik. Képstabilizátorról nem szól az Olympus közleménye, marad a korábban emlegetett kisterpesz.

A rekorder júniusban kerül a boltokba, várhatóan 300 dollár körüli áron.

(A linkelt felvételek az Olympus LS-10-esemmel készültek, nem a HD-s csodamasinával.)

0 Tovább

Nyolcvan megapixeles kép egy kattintásra

Nyolcvan megapixel, ízlelgessük egy kicsit. A Phase One IQ180 nevű digitális hátfal - és a külön vásárolható Phase One középformátmú gép - ekkora képek készítésére alkalmas. Az óriás felbontásban dolgozó divatfotósoknak és egyéb profiknak szánt gép egy-egy képe 500 megabájtnyi helyet foglal el. A szuper masina nem túl olcsó - a fenti konfigurációért közel 48 ezer dollár kell kifizetni - viszont a Wired beható tesztje szerint közel tökéletes, a digitális hátlapra szerelt érintőkijelzőnek hála annyira könnyen kezelhető, mint egy olcsóbb hagyományos fényképezőgép.

Fel se merem tenni a kérdést, hogy egy nyolcvan megapixeles képet milyen számítógépen lehet retusálni, korrigálni. Az otthoni PC-ket már egy 10-15 megapixeles digitális negatívval is el lehet gondolkodtatni, és abszolút nem biztos, hogy egy erős, gamer PC-t nem lepne meg néhány ekkora RAW fájl. A Wired tesztelője eg Core i5-ös Macbook Pro és 4 gigabájt RAM birtokában négy képben határozta meg az egyszerre kényelmesen kezelhető fotók számát.

És hogy mégis milyen méretekről beszélünk? A Wikipédián megtalálható 10380*7760 pixeles JPG képpel ki lehet próbálni. A kép közel harminc megabájtos, hajlamos lelassítani a böngészőt.

0 Tovább

Akaromkamera: Fuji X100 bemutató

Kis reggeli fétis gyanánt ajánlható videó jött szembe. A WhatDigitalCamera.com elvihette egy körre a Fuji kiadás előtt álló X100-as csodagépét. A retró külsejű gépet már istenítettem párszor, de iszonyatosan nehéz kiszeretni belőle. A mostani videón is látszik, hogy ezt a vasat kézműves igényességgel rakták össze. Az odafigyelés árát meg is kérik, az X100-at 1200 dolláros áron lehet előrendelni, amitől kikerül a masina az azonnal megveszem kategóriából. A karácsonyi kívánságlistán azért van helye.

 

Tesztfotókat a DPreview.com galériájában lehet nézegetni.

0 Tovább

Olcsó 3D-s marokkamera a Viewsonictól

Farzsebben hordható 720p-s felbontású 3D-videókamerát dob piacra a Viewsonic. A 3DV5 típusjelű készülék egészen olcsó lesz, 46 ezer forintnak megfelelő fontért vagy dollárért lehet majd beszerezni.

 

A készülék saját kijelzője a Nintendo 3DS-ben is használt szemüveg nélküli 3D megjelenítésre képes, de a kütyü arra is képes, hogy kék-piros szemüveggel nézhető anaglif 3D-re konvertálja le a felvételeket, hogy a YouTube-on is meg lehessen őket osztani.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek