Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Élet drót nélkül

Legalább féltucat alkalmazás van a Google Play szoftverboltjában, amely lehetővé teszi, hogy kábel nélkül kezeljük az androidos kütyünkön található fájlokat. A fenti képen az ingyenes és fizetős (206 forint) verzióban is létező Wifi File Explorer látható, amelynek csak a pro verziója tesz lehetővé feltöltést. De ilyen funkciót kínál a Wifi File Transfer és több hasonló nevű alkalmazás is.

A szoftver gyakorlatilag beállítás nélkül működik. Ad egy címet, amit beírva az androidos eszközön található fájlok előtt találjuk magunkat a böngészőben, és onnantól szabad a vásár. Kezeli a memóriakártyákat, USB-s eszközöket is.

Az app megszabadít a mikro-usb vagy a spéci saját kábel után történő szaladgálástól. Nagyságrendekkel kényelmesebbé teszi a tablethasználatot, mint korábban volt. És mivel a háttérben fut, lehet a kütyün Flipboardot olvasgatni, míg feltöltődik az olvasásra váró képregények gyűjteménye.

A játékot egy Samsung Galaxy Note 10.1 táblagépen teszteltük. A következő bejegyzés pedig valóban a képregényolvasókról fog szólni!

0 Tovább

Egy USB-kábel mind felett

Szívem legmélyére zártam az USB-szabványt, mert sokkal kényelmesebbé tette az életet. Akármit akarok a számítógéphez csatlakoztatni, egy fajta kábelre van szükségem. Kivéve amikor a gyártók úgy döntenek, hogy a szabványos csatlakozó helyett valami sajátot raknak az eszközökre. Szerencsére mostanra már nagyjából sikerült kettőre szűkíteni a szükséges kábelek számát: kell mini-USB és micro-USB.

A helyzet már csak akkor lehetne jobb, ha hajlandó lennék megvenni a fenti képen látható hét euróba kerülő drótot - igen, az valóban 1800 forint -  ami egy kábelen tartalmazza az összes hasznos csatlakozót. Hasonlóan jó megoldás várni arra, hogy a kínai ipar lemásolja az ötletet, és rendelni öt ilyen drótot egy ezresért az eBayről.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek