Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fegyverszemle az irodában

Az irodai munka nem csak móka és kacagás, komoly csatáknak lehetnek tanúi az olykor fedezékül is szolgáló asztalok, forgószékek és munkaállomások. A Wired videójában a harcosok bemutatják, hogy milyen pingponglabdalövő, szivacsos tölténnyel működő géppisztollyal, gumis íjjal esnek egymásnak, amikor éppen nagyon unatkoznak.

A videóhoz cikk is tartozik, ám a fegyverek előnyeit a rövid bemutatóból is meg lehet tudni. Az ökölszabály úgyis az, hogy minél nagyobb és sárgább, annál jobb.

A fegyvereknek csak egy része érhető el itthon játékboltokban, viszont az internetről mindegyik eszköz - és még ezernyi hasonló marhaság - rendelhető meg. Az igazán menők például egészen biztos, hogy színes buborékokat szóró rakétával támadnak.

0 Tovább

Magyarul is tud a webes Office

Az ingyenesen használható Office Web Apps

 

Tavaly nyáron részletesen is bemutattuk a Microsoft böngészőből használható Office-át, amelyet a Google Dokumentumok riválisául szánnak. Mostantól a szájt magyar kezelőfelülettel, és anyanyelvünket is támogató helyesírásellenőrzővel használható.

Az Office Web Apps a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote szoftverek böngészőben használható változatait tartalmazza. Ezekkel gond nélkül megnyithatóak a telepítést igénylő szoftverrel készült dokumentumok, azonban csak alapvetőbb szerkesztési funkciókat kínálnak. A neten szerkesztett dokumentumokat a Microsoft SkyDrive nevű ingyenes tárhelyén lehet raktározni, amely 25 gigabájt adat raktározását teszi lehetővé. Az Office.com képtára több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fotót és illusztrációt tartalmaz, melyeket ingyen használhat bárki.

Az új alkalmazás egyik nagy előnye, hogy más internetes szövegszerkesztőkkel ellentétben eredeti formátumukban őrzi meg az Office-dokumentumokat, a konvertálásnál nem veszik el semmilyen formázási parancs - áll a Microsoft közleményében.

 

 

0 Tovább

Az első stabil verzió a LibreOffice-ból

A LibreOffice 3.3 letöltése a Szoftverbázisról (214 megabájt, magyar)

 

Megjelent az első nem béta, hanem stabil állapotú verzió a LibreOffice-ból. Ez a szoftver tulajdonképpen a még jobban ismert OpenOffice utódja: nevének megváltoztatására azt követően kényszerültek a fejlesztők, hogy az Oracle cég felvásárolta az OpenOffice márkanevét birtokló Sun-t, ezt leszámítva gyakorlatilag ugyanarról az alkalmazásról van szó.


A 3.30-s verzió újdonságairól ezen a linken lehet részletesen olvasni, ezek közt például új fájlformátumok támogatását, új formázási lehetőségeket, egornomikusabb menük megjelenését lehet kiemelni.

1 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek