Ettől butulsz el

A kiberthrillerekben, sci-fikben és a gyerekmesékben is helyet kaptak a videojátékok. Egy Travis Greenwood és Brett Roberts által összevágott húszperces videóban a legismertebb filmes játékjeleneteket lehet megnézni. A mixben szerepel a figyelmetlen játékos, aki mellett tűzharcot is vívhatnak, akkor sem néz fel a képernyőről, a Nindendo kütyükkel viccelődő Freddy Kruger. De helyet kapnak azok a szomorú játékfigurák, akik egyszerűen csak jók szeretnének lenni, vagy a galaktikus hőssé váló vidéki srác is.

Az egyveleg megtekintése mindenkienk kötelező, aki legalább egyszer ott ragadt egy játék előtt. A videó YouTube oldalán az is megtalálható, hogy pontosan melyik filmekből származnak a részletek. Persze még jobb játék megpróbálni kitalálni minél több filmet, és csak utólag ellenőrizni a listából.

0 Tovább

A felhasználóra bízza a fotózást a Sigma DP2x

A digitális fotózás legizgalmasabb trendje, hogy a gyártók visszatérnek a távmérős filmes gépek letisztultságához. A Fujifilm X100-as típusa a megszólalásig hasonlít egy régi Leicához - vagy annak bármelyik klónjához -, az Olympus egyelőre típusszám nélküli prototípusában ugyan zoomlencse került, de vezérlőgombból csupán maroknyi van rajta. A lencséiről ismert Sigma pedig a negyedik verzióját adja ki zsebrevágható, zoomlencse nélküli DP-szériás gépeinek.

A frissen bejelentett DP2x nevű gépben 24,2 millimiéteres gyújtótávolságú nagylátószögű lencse dolgozik, az érzékelő pedig tizenkétszer nagyobb a Sigma állítása szerint a tipikus kompakt gépben megtalálhatónál. A DP sorozat gépeiben eleve a különleges, pixelenként piros, kék és zöld érzékelőt is tartalmazó Foveon szenzor dolgozik. Ez a fajta lapka sokkal több színinformációt ment el egy képhez, és sajnos csak a Sigma gépeiben található meg. A gépben nincs képstabilizátor, a fotósok csak a saját kezükben bízhatnak, meg abban, hogy a 3200 ISO érzékenységig feltekerhető szenzor elég fényt talál.

A kamera ennyi. Egy viszonylag gyors, nagylátószögű lencséből, egy sehol máshol meg nem található, látványos mellékvágánynak számító szenzorból áll. Lenyűgözően egyedi, iszonyatosan minimál, amihez képes még egy Leica is szokványos darab. Hát lehet nem szeretni?

0 Tovább

Torrentkliens a szürke zónából: zButterfly

A zButterfly torrentkliens letöltése (11,7 megabájt)

A legalitás határán egyensúlyoznak a zButterfly nevű letöltőkliens készítői, a program ugyanis nyilvános torrentkeresők használatával közvetlenül képes felkínálni filmek letöltését. A program kezelőfelületét összekötötték filmes adatbázisokkal, így kiválasztott - többségükben idegennyelvű - alkotások DVD-borítóit, posztereit is meg lehet nézni a szereposztással és a film által elnyert díjakkal egyetemben.

0 Tovább

Isten hozott a rácson, program!

 

Készül a legendás 1982-es Tron folytatása, illetve a filmhez tartozó játék is. Az E3-ra kiadott trailer nagyjából semmit sem árul el arról, hogy mit kell várni a Tron: Evolution-tól, csak a jelenleg legyártható effektcsodákat mutatja be. Onnantól persze, hogy lehet diszkkel dobálni az ellent és fénymotorral versenyezni, nagyon nem lehet elrontani. A játék és a film is idén fog megjelenni, tűkön ülve várjuk.

 

El szokás felejteni, de Tronból volt már egy egészen jól sikerült játék, ami a film után huszonpár évvel játszódik. A játék a remek Litech motort használta, a pályaterveket, színvilágot, épületeket pedig nagyon eltalálták - kevésszínű, kontraszos csoda az egész - ezért még ma is jó levenni a polcról a Tron 2.0-t. Ha nincs meg, akkor Vateráról 1-2 ezer forintért be lehet szerezni, annyit pedig bőven megér.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek