Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egészségünkre vigyáz az okos karperec

Étkezésünkre, vérnyomásunkra, alvásmintáinkra és életstílusunkra is figyel a jövő karkötője. A korábban divatos Bluetooth-os audio eszközökkel bemutatkozó San Francisco-i Jawbone most a felhasználók életét akarja meghosszabbítani.

Az egyszerű műanyag karperecnek tűnő UP minden elképzelhető információt megpróbál összegyűjteni a felhasználó étkezési- és alvási szokásairól, valamint az egészségi állapotáról. A karkötő az okostelefont használja az adatok elküldésére, és diagnózist, életstílus változtatási tanácsokat is a mobil képernyőjén lehet majd megtekinteni.

A Jawbone szándéka szerint az UP karpereccel egyáltalán nem kell majd foglalkozni. Elég viselni az eszközt, és időnként ránézni a diagnózisra. Az UP által nyújtott információk beköthetőek lesznek a közösségi oldalakra is, hogy a felhasználók az ismerőseikből meríthessenek erőt az életük megváltoztatásához.

0 Tovább

Honlap segít megvédeni a szemeit

Ez az igazi nerd-wellness! A TheNextWeben akadtunk rá a PROTECT YOUR VISION című honlapra, amely segít elkerülni a számítógép használata során jelentkező kellemetlenséget, a szem kiszáradását és kifáradását.

Nem kell bonyolult tudományos megoldásra gondolni, a szájt arra képes, hogy a beprogramozott időpontok leteltekor figyelmeztesse a felhasználót, hogy ideje egy rövid, szempihentető szünetet tartania. Több lehetséges időbeosztás is létezik, az egyik minden húsz perc során ajánl rövid pihenőt, a másik óránként öt perces munkaszünetet javasol, de a Custome menüpontban saját igény alapján is be lehet programozni a riasztást, a Blackout pontban pedig azt is meg lehet adni, hogy a szünetek alatt a képernyő elsötétüljön.

Az Eyes gymnastics pontban a baloldalt látható aranyos robot a szem tornáztatására szolgáló gyakorlatokat mutat meg.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek