Semmi sem annyira gusztustalan, mint kábelezni. Néha meg lehet úszni, néha lehet előre gondolkodni - és körbeépíteni kábelcsatornával, előre behúzott hangfaldróttal a lakást - de mindig érkezik egy új kütyü, aminek a drótjait kint kell elvezetni, és kezdődik az őrület.

Az Intel és néhány notebook-gyártó azoknak talált egy remek megoldást, akik a tévéjükön akarnak filmet nézni a laptopról, de nem akarnak HDMI-kábelt kifeszíteni a tévé és a gépet tartó kisasztal között, és a lakást se rendeznék át a mozizás miatt.

A rendszer egyik eleme a körülbelül negyvenezer forintba kerül Netgear Push2TV, ami nem nagyobb egy könyvnél, két kimenet (kompozit és HDMI) található rajta, és képes rádión fogadni a megjelenítendő képet. A másik pedig a 2010-es Intel Core processzorcsaláddal szerelt notebook - a pontos kompatibilitási lista megtalálható a Netgear oldalán -, ami képes képet adni a drót nélküli kijelzőnek. A rendszer összeállítása rendkívül egyszerű: egyszer kell a gépnek megadni a kijelzőn megjelenő négyjegyű kódot, és onnantól bármikor megtalálja a kijelzőt.

A Push2TV egyetlen hátránya, hogy 1080p-s full HD felbontást nem képes fogadni az eszköz, csupán 1280*768-as képet sikerült megjelenítenünk az általunk kipróbált konfigurációval.