Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tiltsa ki a Google-ról a reklámozó oldalakat!

A Search Engine Blacklist plugin letöltése Google Chrome-hoz


Remek bővítményt találtunk a Google Chrome-hoz a Lifehackeren. A Search Engine Blacklist lehetővé teszi, hogy a Google találati listájáról teljes domaineket szűrjünk ki. Ez azért jó, mert például az illusztrációban is szereplő fizetős tanácsadó szájt mindig előrébb jelenik meg a kereső találatai közt, mint az azonos tartalmakat ingyen kínáló blogok, amelyeken így nehezebb felkutatni a relaváns tartalmakat. Unja, hogy valamelyik szájt mindig túl gyakran jelenik meg a keresési eredmények között? Írja be a plugin listájára a domainnevét, ezzel száműzheti a saját kis világából! Az oldalakat egyébként bármikor újra engedélyezni lehet a bővítmény beállításai között.

0 Tovább

Pofonegyszerű, de hasznos böngészőplugin

Kíméli a szemet, ha fehér helyett szürke a háttér


Nagyon egyszerű, de annál hasznosabb funkciót tölt be az Eye Protector nevű, böngészőbe telepíthető szkript: a honlapok fehér háttérszínét szürkére cseréli. Miért jó ez? Mert a mai LCD-monitorok erős háttérfényében sokkal kényelmesebb a vakító fehér helyett egy kicsit sötétebb szín mellett olvasgatni a szöveges tartalmakat. Az Eye Protector teljesen automatikusan dolgozik, telepítése után gyakorlatilag nincs teendője a felhasználónak.

Chrome és Opera böngésző esetén az Eye Protector oldalán elérhető szkriptfájlt közvetlenül lehet telepíteni az Install gombra kattintva. A Firefoxot használóknak előbb a Greasemonkey nevű bővítményt kell telepíteniük, azt követően tudják aktiválni az automatikus háttérszín-cserélőt.

1 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek